Trött i kroppen!

Idag är min kropp riktigt trött i alla muskler efter gårdagens två på varandra följande pulshöjande pass. På ett sätt är det obehagligt för jag vill typ bara sova men det är också skönt eftersom jag fysiskt trött pga träning och inte trött i huvudet.

Idag blir det ingen träning om jag nu inte skulle hinna köra lite gym ikväll. Kan vara bra att få två dagars villodag inför helgens alla träningspass i Sthlm!

Det är faktiskt till stor del när du återhämtar dig du blir starkare, uthålligare, snyggare, smartare eller vad du nu har för mål med din träning :) Träning är till stor nedbrytande.


Tjurskallepass - Bara att bita ihop!

 
Riktigt bra BODYCOMBAT när jag vickade för Sofie på Örgryte ikväll. Jag var bra slut efteråt!
 
Jag hade bestämt mig för att köra ben efteråt eftersom det är sista passet jag antagligen hinner innan vi åker till Stoclholm och The Nike Blast på fredag morgon. Dock var jag bra osugen efter BCn! Men så tänkte jag på den kommande GRIT-utbildning så bara att bita ihop!
 
 
 
 
 
Frivändingar med halvt knäböj 30 kg
Djupa knäböj 30 kg
Raka marklyft 30 kg
Utfallsteg vikt på raka armar 10 kg 30x3
Upphopp med touch i backen
Knäböj med viktuppdrag 15 kg 
Sittande lårcurl 20 kg /20 30kg/15 35 kg/15
Tåhäv 3x25
 

Tjurskallepass - bita ihop!

Riktigt bra BODYCOMBAT när jag vickade för Sofie på Örgryte ikväll. Jag var bra slut efteråt!
 
Jag hade bestämt mig för att köra ben efteråt eftersom det är sista passet jag antagligen hinner innan vi åker till Stoclholm och The Nike Blast på fredag morgon. Dock var jag bra osugen efter BCn! Men så tänkte jag på den kommande GRIT-utbildning så bara att bita ihop!
 
 
 
Frivändingar med halvt knäböj 30 kg
Djupa knäböj 30 kg
Raka marklyft 30 kg
Utfallsteg vikt på raka armar 10 kg 30x3
Upphopp med touch i backen
Knäböj med viktuppdrag 15 kg 
Sittande lårcurl 20 kg /20 30kg/15 35 kg/15
Tåhäv 3x25
 

Ikväll är jag lycklig!

Grym energi på deltagarna idag! Ni lyfte mig rejält! Har fått ett sånt gäng som "spontanlåter" också :) Förut har det varit enstaka personer som vågat "Unleash Their Inner Warrior". Det smittar också av sig på de andra deltagarna!

Det blev även Sofias MRL efteråt och idag tyckte jag att det var lika bra att plocka fram 10 kg-viktplattan på alla miljarders knäböj. Sjukt jobbigt!

20 minuters stretch på det och rehab-träning av handleder efter det, dvs träning av underarmarma.

Ikväll är jag lycklig och hög på endorfiner!


BODYCOMBAT MIX Del 1

Dags att påbörja mixningen av vinterns/vårens BODYCOMBAT. Idag har jag bytt ut låt 2,4 och 6. Jag kommer antagligen byta ut 1,8 och 9 till nästa vecka vi få se. I morgon hoppar jag in och kör BC på Nordic Wellness Örgryte 18:20-ish ;)
 
Jag tycker att de tre låtarna jag valt höjer dynamiken lite på klassen och du kommer få arbeta lite mer med dina magmuskler. Alltså mer knän, mer front kick ;)
 
Låt 2 Back to Innocence
Låt 4 Fight For Your Right (To Party)
Låt 6 Burn It To The Ground
 

Har man det inte i huvudet får man ha olika skor!

Precis varit med på en riktigt grym GRIT - Plyo på SATS Landala med Kim E! Helt död! 
 
När jag kom till klassen upptäckte jag att jag glömt mina skor men som tur var fick jag låna två halvor av två par skor. Det fanns alltså inga kvarglömda kompletta par utan bilden säger väl allt :) Tack trevlig personal på SATS!
 
 
 
 
Nu återhämtning med mamma på Joe Farrellis! Typiskt bra lördag!

H

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/383940/images/2013/pic_5103e1d4ddf2b351adcfd710.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/383940/images/2013/pic_5103e1d4ddf2b351adcfd710.jpg" class="image">


Bad day & GRIT Strength

Igår gick allt fel! Det summerades med när jag äntligen fick äta min lunch kl 19 och den var rent ut sagt äcklig. Precis spelades låten "you had a bad day".

Som tur var fick jag vara med och träna när Magnus övade på att instruera GRIT Strength. Grymt att avsluta med att döda kroppen! Shit vad jobbigt det var!

GRIT kommer till oss i mars. Du måste testa det då :)


Audionomerna - silikon i öronen

Då var mina ER-hörselskydd beställda. Jag valde Audionomerna då jag fick bra svar på mina frågor och de var bland de billigaste. Fick en bra audionom som också arbetar på gym, och själv använde skydden där. Rätt udda känsla att sitta och bita ihop på en "kudde" och få silikon insprutat i öronen ;)
 
 
När jag var 19 fick jag tinitus som kommit och gått de sen dess. När jag jobbade på Volvo i fem år försämrades hörseln rejält och mitt arbete inom träningsbranschen i över 10 år har gjort sitt.
 
Sedan september i år, efter en BODYCOMBAT-klass är tinitusen konstant. Därför har jag nu investerat några tusen i ett av marknadens mest avancerade hörselskydd som sitter dolt i örat. De ska bara sänka musiken inte "stoppa" dem som normala öronproppar gör. 
 
Min förhoppning är att inget ska förvärras mer :) Det är ju alltid lätt att vara efterklok så om du får tjut i öronen då och då kanske detta är något du vill skaffa innan det blir ett permanent tjut. Jag vet ju dock inte hur bra de funkar ännu.
 
Tack Malin för tipset!

Sick

Detta har jag aldrig varit med om! På bilden ser du att jag har lika många reserver som antal cyklar på min cykel 45. Totalt 62 bokade :)


Fightingtuesday

Lång dag i skolan, BODYCOMBAT på Lindholmen, biceps och box på Odinsgatan. Grymma deltagare på bägge klasserna!

Mitt eget resultat av dagen är att jag har en bra lägstanivå!


"Old school"

Jag hittade en nästan oanvänd träningsdagbok häromdagen. Så idag gick jag old school och lämnade iPhonen i jackan. Sköt att inte kunna bli nådd medan jag tränar :)

Idag blev det bröst och triceps (12 reps, 3 set, 60 S vila)
Bröst
Hantelpress rak bänk
Lutande hantelpress
Peck deck
Flyes nedåt
Armhävningar

Triceps
Enarms pushdown
Enarms overhead press
Dips

Stretch av hela kroppen 15 min.


Idag börjar jag hålla ett lägre kaloriintag sex dagar i veckan. Blir mest kött, ägg, grönsaker, bacon och proteinpudding. Ska se om jag orkar äta lite keso, kesella och bönor igen. Jag var rätt trött på de tre för ett tag sedan. De tre första veckorna brukar vara jobbigast. Det blir ju dock undantag vid t.ex. The Nike Blast. Då handlar det nog snarare om att få i sig tillräckligt :)


Jullovet är slut :(

Fyra veckor går så fort :( Jullovet är slut och termin två på min master i produktutveckling börjar. Jag började med att vara en timme tidig.

Idag startar vårt stora projektarbete, som egentligen tjuvstartade i höstas.


:( snörvla

Igår låg nästan bara i soffan dödstrött men ryggen kändes bra! Idag vaknade jag med rygg- och halsont samt en rinnande näsa! Att ryggen är sämre kan ju ha med soffan att göra..

Idag ska allt göras som är kvar att göra innan skolan börjar....

Men imorgon är jag frisk!


Klienttävling - Invägning

För ett tag sen kom en klient med önskemålet om en tävling i nedgång av fettprocent för att få mer motivation.

Idag är det invägning på tävlingen som pågår till 7 juni. Det är några av mina klienter och några av min kollega Marcus klienter som tävlar. Alla mot alla! Även jag och Marcus är med inofficiellt.

Det är den som gått ned störst procent av sin ursprungliga fettprocent som vinner. Går du ned från 20 till 18% har du alltså gått ned 10%.

Avstämning sker i mars och maj.

Denna tävling är främst till för att ge våra klienter extra motivation genom lite tävlingsinstinkter.

Må bästa kvinna eller maj vinna!


Vilodag

Igår hade jag vilodag från min egen träning. Det enda jag gjorde på gymmet var att hålla en boxklass med grymma deltagare och en pt-timme med en härligt kämpande klient!

Även beställt tid för gjutning av er-hörselskydd!


Cx, Ben och BJ

Idag blev det CXWORX till lunch, benträning i gymmet med Marcus och BODYJAM med grymma Cornelia J till middag. Shit vilken energi hon hade ikväll!


What a rush!

Nästan fullsatt även denna kväll med grymma deltagare!

Mitt mål för kvällen var att skapa lite mer kontraster genom att vara lite mer tyst då och då. Förutom att detta skapar kontraster får min röst återhämta sig lite mer och deltagarna får njuta lite mer av musiken!

Resultatet: "Shit vilken energi du hade idag!"

Denna kommentar fick jag alltså av att prata mer sällan, säga en del saker med färre ord och mer visuell coaching. Jag anser att jag verkligen satte steg 1-6 i "The 6 Keys to Sucess" ikväll!

Mission accomplished!


?

Fick den här bilden smsad till mig med följande text: "Börjat göra reklam för Ving?;)"

I alla fall jag ser likheten om det inte hade varit för att denna kille har mycket bättre skäggväxt!


Hemgång

Stämplar ut 22:30


10 h

Utvecklingsträff
Klienter
Ryggträning med Marcus

12:30-22:30 på Ullevi idag!


BODYBALANCE knyter ihop träningsveckan!

Träningsvecka 2 avslutade med en härlig BODYBALANCE med fantastiska Jasenka.
 
Måndag
 • Styrka - bröst & triceps

Tisdag

 • Styrka - rygg
 • Instruerade BODYCOMBAT
 • MRL

Onsdag

 • Styrka - ben & biceps
 • CXWORX

Torsdag

 • Styrka - Axlar & mage

Fredag

 • GRIT-Plyo
 • Instruerade Cykel 45
 • Styrka - rygg & biceps

Lördag

 • Styrka - Bröst

Söndag

 • GRIT-Plyo
 • Styrka - överkropp
 • Bodybalance
 
7 Styrka
1 BODYCOMBAT
1 MRL
2 GRIT-Plyo
1 Cykel
1 CXWORX
1 BODYBALANCE
 
Träningsvecka 1 såg ut såhär Vecka 1.

Lugn lördag

Följde upp gårdagens spänst och konditionsträning med rygg och biceps på Ullevi.

Idag är det nästan vilodag med enbart bröstträning!

Fick paket från Les Mills också :)


GRIT™SERIES - Plyo

Jag började fredagen med ett lätt (läs mjölksyra så in i h*) på SATS-Kungsgatan, GRIT-Plyo med grymma Kim Eriksson!

Nya Plyon är riktigt rolig! Mycket långa hopp och vi använde verkligen hela salen! Jag känner mig helt slut och spyfärdig mitt i och efter varje låt men jag hittar ändå den där extra energin och viljan för att orka nästa låt! För mig är detta ett perfekt komplement till min andra träning för att få uthållig styrka, hög puls och spänstträning :)

 


Box 2013

Då var min box på Nordic Wellness Odinsgatan igång efter julledigt! Bra gäng som fick använda hjärnan idag :) Älskar när jag kommit på serier då det verkligen syns att de måste tänka till och helt plötsligt lossnar det = belöning för hjärnan och kroppen!


ER-Hörselskydd

Idag vill jag egentligen bara ligga och sova så jag inte hör min tinitus. Jag har flera gånger de senaste månaderna funderat på att sluta som instruktör eftersom det gör det värre trots att jag använder öronproppar. Jag skulle kunna ligga och lipa över det men istället har jag mailat om offert på ett par ER-hörselskydd.

ER-Hörselskydd
ER-Hörselskydd fungerar som din egen skyddsängel i alla svåra ljudmiljöer. Att använda ER-Hörselskydd är som att sänka volymen, ljudet blir svagare men ljudkvalitén förändras inte alls. Med sin individuellt anpassade form och dämpning tar ER-Hörselskydd dig till sjunde himlen!

ER-Hörselskydd är från början utvecklade för att skydda musiker mot skadligt höga ljudnivåer, men det har visat sig att många andra användare har lika stor glädje av ER-Hörselskydd. T.ex. lärare, flygplatspersonal, industriarbetare, personer som har tinnitus eller är ljudöverkänsliga är återkommande kunder. Gemensamt för alla är att man vistas i olika typer av bullriga miljöer där man måste dämpa ljudet men behålla kommunikationen. ER-Hörselskydd löser dessa problem.

Eftersom ER-Hörselskydd är individuellt utformade och dämpar helt rakt på alla frekvenser ger de ett naturligt och behagligt ljud. De kan därmed användas då man vill dämpa ljud men ändå behålla förmågan att kommunicera.

 

Kanske är ett tips för dig som jobbar som instruktör idag!

 


CXWORX

Efter min audition i GRIT fick jag feedbacken att jag behövde bli uthålligt starkare i bålen. Förra lördagen upptäckte jag CXWORX! Nu har jag precis tränat tredje passet på fem dagar. Visst har jag kört det några gånger för ett bra tag sedan men det är först nu jag verkligen upptäckt det.

Jag tycker att jag blir bra trött när vi gör övningarna och i alla fall jag kan utmana mig några nivåer till. Sen tycker jag att det är bra blandning på övningar så jag hinner återhämta mig bra mellan.

Efter passet känner jag att 30 min är perfekt för att jag ska tycka att det är roligt och komma tillbaka. Det känns som att jag har en bra hållning efter klassen :)


Frukost!

Samma goda frukost som varje dag :)


ÄNTLIGEN FULL BODYCOMBAT! VILKEN ENERGI!

Idag vaknade jag och kände mig tjock i huvudet och trött i hela kroppen, typ varje muskel värkte. Dock inget halsont och ingen feber. Det hjälpte inte att gymma och inte att försöka sova utan var fortfarande hängig inför min BODYCOMBAT på Nordic Wellness Lindholmen.

Men vilken energi jag fick när jag fick se hur många deltagare det var på klassen. För första gången sedan jag kom tillbaka var det helt packat! ÄNTLIGEN! 50 grymma fighters lyfte taket och gav mig oerhörd energi! Det var endorfiner, träningsglädje och fitnessmagic!

Jag var som i trans och allt bara flöt! Kom på mig själv med att le flera gånger. Jag tycker jag likades hitta bra nivåer i mitt kroppsspråk också. Tog inte i för kung och fosterland från början utan byggde upp nivåer under låtarnas gång. To show not to kill!

Mitt mål när jag kom tillbaka var att fylla klassen och nu är det uppnått. Nu gäller det att hålla den full. Det var en sådan klass som jag gick ifrån med mer energi än vad jag hade efter. Tack mina grymma deltagare!

 

                     

MRL
Eftersom jag fortfarande har jullov med härliga sovmornar vill jag försöka träna så mycket och så hårt som möjligt innan skolan börjar. Det hägrar ju också en utbildning i GRIT i mars och då vill jag vara så bra tränad som möjligt när det gäller styrka, uthållig styrka och kondition. Därför prövade jag idag för andra gången i mitt liv MRL (Mage Rumpa Lår). Denna gång var det härliga Sofia Heydecks klass som ligger direkt efter min BC. Min hjärna brukar inte gilla när det är en stepbräda med i leken men jag tyckte att det var en klass jag kunde följa med i hyfsat och nu kan ju inte jag bedöma MRL-instruktörer men jag tyckte att Sofia var grym!

 

Resultatet efter denna dubbel är att jag är pigg och fräsch i hjärnan med dödstrött i kroppen och jag tycker synd om mina ben! Detta kommer med stor säkerhet ge en härlig träningsvärk!

 


Inte okej

Vaknar 04:00 av att det är för varmt! Vrider ned elementet.

När klockan ringer 09:00 är det askallt!

Asseg på gymmet :(

Nu Kan Jang, och sova... :(


Finbesök, gym och pt

Jag vet inte när jag såg honom styrketräna senast men idag hade vi finbesök på Nordic Wellness Ullevi av självaste JimBerg.se ;)

Själv körde jag ett lagom bröst- och bicepspass. Tyvärr var det bara lagom då jag inte hade någon som passade.

(3 set, 8-12 reps, 60 s vila)
Bröst
Hantelpress rak bänk 30 kg
Hantelpress lutande bänk 25 k
Flyes i drag nedåt 27
Peck deck 45

Triceps
Enarms pushdown i drag 18
Enarms overhead press 13,5
Overhead press 27,5

Jag tycker att enarms övningar är perfekt då man kör själv i och med att man kan hjälpa till med den fria. Om man nu vill köra till "över failure"

5 pt-klienter på det.

Avslutar dagen med en utvärdering och middag i form av Bratwurst, stekt ägg och oliver :)


Spontanitet och 1:a veckan 2013!

Spontantiet ska det tydligen vara i år! Jag tänkte gå på Magnus Wahlströms BODYCOMBAT idag men tänkte att jag kan ju lika gärna fråga om vi ska teama. Bra ös på deltagarna och oss på Ullevi i eftermiddags!
 
 
Trots att det var nyårsafton denna vecka har jag ändå fått till en hyfsad första träningsvecka: 2013
 
Måndag
 • Styrketräning - axlar, biceps och mage
Onsdag
 • Styrketräning - Bröst och triceps
 • BODYJAM
Torsdag
 • Styrketräning - Rygg
 • Teamat BODYCOMBAT.
 • Styketräning - Mage och rörlighetsträning för hela kroppen
Fredag
 • Styrketräning  - Axlar och biceps
 • Instruerat Cykel 45
Lördag
 • CXWORXS
 • Styrketräning - ben
Söndag
 • Teamat BODYCOMBAT
 • CXWORXS
 
 
Klart godkänt! Hade jag sprungit något och kört något en Bodybalance hade det nästan varit en komplett träningsvecka :)
 
 
För övrigt frågade jag en sak igår om min framtid som jag funderat över i typ ett halvår. Fick ett positivt svar så nu gäller det bara att jobba på. Mer säger jag inte! ;)

OS-krönika 2012

Bra start på dagen med SVTs krönika för OS 2012.


Kroppsutmaningen

Ett av mina mål denna vår är att gå ned till 9 % fett. Det är av estetiska skäl och för att se om jag klarar det. På onsdagens fettmätning låg jag på 16,4 % vilket betyder att jag ska gå ned 7,4 % eller 54,9% av min startprocent.

Jag tycker att det kan vara bra att ha en målbild för att inspireras och motiveras. Sen behöver ju inte resultatet se "exakt" likadant ut. Hur kul är det att se ut precis som någon annan?

Detta är  min inspirations- eller målbild:

 

 

 

 


Cykel 45

Prövade egyptiska intervaller i 45 min format ikväll. Vi körde det på 90 minuters-teamningen förra veckan. Funkade rätt bra, behövs dock några justeringar.

Älskar när deltagarna stannar kvar efter klassen och vill diskutera upplägget :)


Långfredag :)

Idag började jag faktiskt med att träna på morgonen! Det är inte ofta det händer men idag var det den tiden som fanns till att gymma. Och 09:00 är morgon för mig ;)

(12 reps, 3 set, 60 s vila)
Axlar
Sittande hantelpress 17,5 kg
Lyft åt sidan i drag 5
Omvända flyes med hantlar 6 kg
Lilla pebben 4 kg

Biceps
Scottcurl 30kg
Enarms hammercurl i drag 15

5 klienter på det och nu en ny cykelklass. Bara 45 minuter egyptiska pyramider idag ;)


Pass 3

Avslutade kvällen på Exclusive med mag och rörlighetsträning.

Tre pass med förmiddagens ryggträning får ses som klart godkänt :)


Fitnessmagic!

Herregud vilket ös och vilken energi det var på oss på Almedal ikväll! Vilka fantastiska deltagare på Mickes BODYCOMBAT!

Jag var dödstrött och mådde illa redan efter låt 4 men energin i rummet lyfte mig! :) Och min dåliga humor gick hem ;) Jag börjar misstänka att Micke har lika dålig humor så de är vana ;)

Vi fick följande kommentaren efter klassen: "Jag var jättetrött före klassen men ni har sån energi att jag nu har massor"

Precis så ska det kännas efter en klass :)

Det var ren och skär fitnessmagic!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/383940/images/2013/pic_50e5d576e087c31fb49a2c4f.jpg" class="image">


BODYCOMBAT Team - Almedal - Tonight!

Vi kör en halv repris på Fitness Festivalen ikväll då jag teamar med Michael på Nordic Wellness Almeda 18:20!
 
 
All in och kötta!

Avvänjning :)

Status: olycklig pga att jag inte får (läs vill för jag väljer ju själv) äta lika mycket, hungrig, sockerabstinens, trött pga alla kolhydrater

Källa: Jul och nyår.

Känsla: Kan det inte vara jul snart igen? ;) hahaha

Alltid kul med utmaningar :)


Hjärngympa

Shit vad svår nya BODYJAMEN var! Riktig utmaning för hjärnan :)

Gjorde en fettprocentmätning jag inte tänker prata om! Blähh!!


GYM & JAM

Började dagen med ett lagom gympass, bröst och triceps. Fyra klienter på det och nu tänkte jag köra lite mage plus BODYJAM :)


Mål 2013

Mål är bra att ha och mätbara mål är ju lättare att veta om du uppnått. Mina mål för 2013 är:

- Skjuta upp för älgstudsare (Kula klass 1)

- Utbilda mig till instruktör i GRIT

- Gå ner till 9 % fett (25 maj)

- Eftersom detta året är det sista som 20-åring ska jag vara i mitt livs form både prestation och "utseende-mässigt" när jag fyller 30


Sen har jag några mål som är hemliga ;)


Bilden är från Solporten belägen i slutet av Inkaleden, ovanför Machu Pichu. Att gå Inkaleden var ett av målen jag genomförde 2011.


Summering 2012 - Ännu ett grymt år!

Dags att summera år 2012 vilket liksom 2011 var ett fantastiskt år! Jag backpackade i Asien vilket var fantastiskt, jag var sambo med Emil under tre månader, började på min mastersutbildning och en massa härliga träningsgrejer hände.

Det största höjdpunkten är att jag skaffat mig otroligt många nya vänner genom resorna, skolan och träningsutbildningarna :)

Här är mina höjdpunkter utan inbördes rangordning:

 

 • Klappade tigrar i Thailand med Sara
 
 
 
 • Teamade BODYCOMBAT på engelska utan mick i Bangkok med Sussie Pe

 

 • Surfläger på Bali med Tarzi

 

 • Kinesiska muren

 
 • Snöskoter i Sibirien

 

 

 • Transmongoliska järnvägen

 
 • Sambo med Emil Forss

 

 • Fick tillbaka min lägenhet

 

 • Sprang 42,5 km

 

 • Kom in på Mastern Product Development - Chalmers
 
 • Utbildade mig till Avancerad BODYCOMBAT-instruktör via ATM:n med fantastiska trion Pernilla, Eerika och Sarah
 

 

 • Skaffat mig en grym personlig tränare för att bli en bättre BODYCOMBAT-instruktör, Leon Hobro

 

 • Skaffat mig en inspirerande coach

 

 • Presenterade BODYCOMBAT 54 på Fitness Festivalen med Petter Ehrnvall och Michael Andersson
 
 
 

Nyår

Gott nytt år!

Jag firade nyår med Gustaf och massor av människor som jag inte kände före nyår. Nu "känner" jag några av dem lite mer i alla fall :) Vi var på en ö i Långedrag, närmare bestämt i Göteborgs roddarförenings klubbhus.

Riktigt kul kväll men roliga människor och god mat :)

 

GP´s nyårsfyverkeri

 

Pre nyårsfest

 

Jag och Gustaf

 

En av kvälllens DJ

 

 


RSS 2.0