Återhämtningsdag?

Idag har jag vilodag eftersom jag är hemma på landet och ska fira farmor som fyller 90! Det är mer än tre gånger min egen ålder.

Jag tycker att det är bra om du i alla fall har en vilodag per vecka, eller vi kanske snarare ska kalla det återhämtningsdag. Du kan ju alltid ta en promenad eller cykeltur och få lite aktiv återhämtning. Vad är återhämtning för dig?

Eftersom träning till stor del nedbrytande är det ju under återhämtningen du blir snabbare, uthålligare, snyggare, starkare, smartare, hälsosammare ... eller vad du är ute efter min träning. Återhämtningen börjar ofta i nedvarvningen under ett pass. Så den är minst lika viktig som uppvärmning!


Cykelutbildning - dag 3

Presentationer, feedback, pulsträning och passupplägg.

Deltagarna har tagit åt sig om att planera sin låt/klass efter ett syfte. "de har en plan"

De har också fått lite nya stora leksaker på Sportlife Backaplan!


Tidigt gympass

Jo för mig är det tidigt att börja träna före 8 en lördag ;) Sista chansen för mig att få till ett tungt styrkepass denna vecka.

På Backaplan


Lagom personligt

Jag behöll en del av förra veckans "personliga" inslag på kvällens cykelklass men med lite mer ordning och reda ;)

Fantastiska deltagare och jag har betydligt mer energi nu efter klassen än vad jag hade innan :) Precis som det ska va :)

Imorgon har jag en vision om att gymma typ 07:30 på Backaplan, innan dag 3 på cykelutbildningen. Vi får väl se hur det blir med det ;)


GRIT - Plyo

Idag blev det återigen GRIT - Plyo på SATS Kungsgatan. Denna gång med Kim Eriksson, verkar vara en riktigt bra instruktör! Återigen dog jag under passet :) Jag behöver få in lite uthållig bestyrka varje vecka. Den som är i Combaten räcker tydligen inte ;)

Nu är det bara att ladda om inför kvällens cykelklass på Sportlife Frölunda!


Rosa Dygnet 2012

 
 
Nu är det återigen dags för Rosa Dygnet - Ett event för böstcancerfonden. Eventet är för alla, oavsett om man har kort på Sportlife eller inte!
 
Du kommer att få grym träning för riktigt bra instruktörer och samtidigt göra en insats för något VIKTIGT! Bland annat kan du köra för Jim Berg, Åsa Eriksson och Sara Hänninen
 
 • Kl 14:45 kommer jag att teama en BODYCOMBAT-MIX med grymma teamet;
  "Professorn" Pontus Wärnestål och  Sofie "Soffan" Rhodin.
   
 • Kl 22:00 har jag cykelklass som än så länge är ett mysterium. Men det lutar åt en konstrast till min klass 2010 - American Idiot.
 
 
Här har ni schemat: 
 
Bara att boka sig nu!!

Få en grym uppladdning inför Vätternrundan med JIMBERG.SE

Jim Berg har tydligen skaffat sig eller fått en egen startgrupp i Vätternrundan!

Vill du få en grym uppladdning inför pölen Vätternrundan 2013 tillsammans med Jim Berg och Sportlife?
 
Sportlife erbjuder nu i samarbete med JimBerg.se dig nu en unik möjlighet till detta! Du får planerad och ledarledd träning från oktober ända fram till starten i juni, tre föreläsningar, tips och råd och mycket annat. Allt för att du på bästa sätt ska genomföra antingen din första, eller kanske din bästa runda runt Vättern!
 
 
 
Jag kan inte få till bilden bättre men kolla här: http://sportlife.se/city/Default.asp?ID=1764
 
 Anmäl sker till jim@jimberg.se - och du behöver inte vara medlem på Sportlife för att delta.

Stryk!

Jag hade ingen motivation att ta mig till kvällens MMA-träning men jag är glad att jag gjorde det då det blev en rolig träning!
 
Vi började med olika kullerbyttor och att hjula. Så långt var jag med men när vi sedan skulle börja gå på händer och hjula då började det bli svårt. Jag önskar att jag var bättre på "akrobatik" eftersom jag tycker det är kul. Det blev lite sparkar på varandra sedan, utan skydd för att lära oss hur det känns. Inte särskilt hårt dock! Lowkicks på insida och utsida lår, pushkick i magen och round house mot sidan av bålen. Gött med lite sparakar.
 
Sen handlade väl resten av träningen om att jag fick stryk. Körde bland annat boxningsparring med en kille som var så sjukt snabb. När jag slog ett slag slog han fem. Shit vad han fick in smällar! Det sjuka är väl att jag tycker det är kul och att jag får lära mig hur smällar känns samt att jag måste ha en bättre guard! Det blev även sparring på marken med först mma-handskar och sen boxningshandskar.
 
Vi avslutade med att kötta ut den sista energin i ground and pound på thai-mittsar.
 
Slut och lite bultad i huvudet ;)

Jag har skaffat personlig tränare! TNT!

Ah nu blir det utveckling, motivation och mycket skoj; Jag har skaffat en personlig tränare! :)
 
Jag har gjort det för att jag vill utveckla främst min Taekwon-do i BODYCOMBAT. Främst då mina sparkar, så de är korrekta och kraftfulla. Men jag vill också hitta känslan i TKD (snabbhet och precison).
 
Nu visar det sig så bra att han jag ska köra med också kan kickboxning och karate! Sen skadar det ju inte att han är Trainer för Les Mills i BODYCOMBAT. Det är ju ultimat med andra ord :)
 
Jag har införskaffat massa dansk dynamit, TNT,  i form av Leon Hobro. http://www.performyourbest.se/
 
 
Detta blir ultimat i och med att jag vet att Leon är en ödmjuk och kunnig kille som vet vad som krävs! Jag kommer suga upp kunskap som en svamp! :) :) Jag e laddad :)
 
 

Morgongym

Fokuset på mer träning började bra. Lite olympiska lyft, ben och mage på Exclusive utfört.

Komplex styrkeövning med skivstång (MAQ) - 2 set
Frivändningar - 2 set
Stöt - 2 set
Djupa knäböj med skivstång ovan huvud - 2 set
Djupa knäböj - 2 set
Raka marklyft - 3 set
Utfall i smithmaskin - 3 set
Benspark - 3 set
Vader i benpress - 4 set
Skenbensmuskeln med gummiband - 3 set

Excentriska crunch på bosu-boll - 3 set
Sneda crunch på bosu-boll
Vaggan med rotation - kettlebell - 3 set

Rätt lugnt pass med lätta vikter då jag har haft lite känningar i knät. Låter som ett väldigt långt pass men gick på 60 minuter.


Tinitus

Jag har sedan många år tillbaka hörselskada på bägge öronen, vilken är betydligt sämre på höger där jag även har tinitus. I mitt fall blir det alltid värre när jag är stressad. I början hade använde jag hörselproppar både om jag gick ut och när jag hade klasser. Tyvärr tycker jag att det är svårt att instruera med öronproppar. Jag tycker att tinitusen har försvunnit sedan flera år och bara kom när jag tänkte på den eller var väldigt stressad. Men nu har den kommit tillbaka rejält och den är sjukt störande och stressande!
 
Vi som jobbar inom träningsbranchen och ofta har hög musik behöver vara rädd om våra öron. Jag ska försöka börja använda öronpropp i mitt tinitusöra på min box och min cykel. I Combaten vill jag dock höra allt tydligt så där blir det svårt.

06:00

Nytt mål är att få in mer träning på schemat. Eftersom kvällar är upptagna får jag försöka med morgon. Torsdag morgon (ska det verkligen särskrivas?) har jag ju cykelklass så onsdag och fredag får jag försöka hitta på något :)

Sov gott!


Motivation

Vad gör du för att motivera dig i höstmörkret? :)


Utveckling!

 Lite pt, lite gym och lite jobb. Älskar när personer verkligen tar till sig utveklingsmöjligheter och till och med gör dem till styrkor! Ni kommer bli stars!
 
 
Kolla typ 07:00 in om the Swedes;)
 
 
 

Video streaming by Ustream

Någon gång ska va den första

Träning 19:45 på Ullevi


Imponerande idrottskvinna & närmaste jag kommer ett OS-guld!

I helgen är det "Hitta din fritid" - Föreningsfestivalen i Nordstan. Jag gick och förbi och fick två härliga upplevelser! Dels fick jag, genom min vänner Stefan och Okan, prata med  Anna-Carin Ahlquist från Göteborg som tog både OS-guld och OS-silver i Paralympics nu i London. En ödmjuk och imponernande kvinna! Vi pratade bland annat om att "gränserna"  mellan OS och Paralympics börjat suddas ut. Förr tyckte folk "synd" om deltagarna men nu ses de som de idrottare de är!
 
http://www.svt.se/os/paralympics/#./truppchefen-tjejernas-spel?&_suid=13483187757080817629253104456
 
Sen fick jag både hålla i och ha hennes OS-guldmedalj runt halsen :) Sjukt tung var den och det var liksom en känsla över den, en OS-anda, och detta var kanske enda gången jag kommer få hålla i en och det är det närmaste jag kommer att komma ett OS-guld :)
 
 
Alla som tävlar i OS är imponerande idrottsmän oavsett vilka deras förutsättningar de har!

Separationsångest!

Idag var det mycket flum på min cykelklass! Mer än vanligt! Eller ska vi säga att klassen var personlig :) Det är ett ord som låter bättre :)

Jag skyller allt på separtionsångesten från min teampartner tre dagar i rad; Michael A! Vi var som ett gammalt par där i slutet ;)

Nu blir det ryggträning!


!!!!! <3

Jag är så hög på endorfiner att jag aldrig kan somna!


Awesome x 3 - Hög på endorfiner!

Tre dagar, tre releaser innehållande sjukt mycket svett, utfall, slag, sparkar, lite blod, fantastiska deltagare och sjukt mycket endorfiner!!!

Vi överlevde och det var faktiskt några deltagare som var med på alla tre releaserna. Grymt av er!

Jag tycker att jag och Micke höjde nivån för varje klass och idag höjde vi tillsammans med deltagarna taket på Sportlife Almedal!

EGOBOOST!!!!!


Träningsvärk!

Kände mig hyfsat fräsch i morse med lite träningsvärk. Efter morgonens cykelklass: baksida, insida!!!!

Vänta bara till efter kvällens COMBAT och morgondagens cykel! :)


Steg 1 taget ...

... mot nya "höjder"


We took it up a notch!

Urladdning på kvällens BC-release på Backaplan! Många grymma deltagare! Måste säga att Michael är väldigt pedagogisk och uppfinningsrik! För övrigt är minda ben döda. Jag försökte hoppa i runda två, på knäna, i låt 6 men jag kunde inte lyfta ha ha
 
 
Imorgon kör vi sista gången på vår "turne". Då på Sportlife Almedal. Här har ju visserligen en hel del säkert kört BC 53 ett tag med en viss trainer :) SÅ vi förväntar oss att detta toppar allt! :) 
 
GO HARD OR GO HOMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Nu är det officiellt: Festivalkonvent! :)

Skrev för ett tag sedan om en kul förfrågan som låg i linje med höstens fokus och nu är det officelt:
 
 

 

 

FESTIVALKONVENT - FITNESSFESTIVALEN

Program (smärre justeringar kan göras längre fram)

10.00-11.00 BODYCOMBAT® Mikael Andersson, Johan PS Strömer, Petter Ehrnvall

11.00-11.45 SH’BAM® Sara Hänninen,
Karin Björneloo, Åsa Eriksson

11.45-12.00 SHOW

12.00-13.00 BODYATTACK® Mia Johnsson,
Nonne Miles, Kristin Andersson

13.00-14.00 Zumba Fitness® Sofia Heydeck + Sportlifecrew

14.00-14.30 GRIT Strength Petter Ehrnvall

14.30-15.00 CX Therese Popristov,
Caroline Andersson, Petter Ehrnvall

15.00-16:00 BODYBALANCE® Jasenka,
Rebecka von Z, Kristin Andersson

 

 
Jag har tillsammans med grymma Micahel Andersson alltså fått äran att vara med och köra BODYCOMBAT med Les Mills-tränaren Petter Ehrnvall! :) Ska bli riktigt grymt och kul! Det är väl det största hittills som hänt mig som gruppträningsinstruktör!
 
Höstens fokus ligger som jag skrev i den cliffhangern så såklart på BODYCOMBAT med utvecklingsträff, ATM-utbildningen och det här! Ska även få lite mer coachning samt att jag funderar på att hitta en tränare i Tae Kwon Do. Där jag helt enkelt vill lära mig att sparka snyggare och högre!
 
 

Awesome!

Grym release av BC 53 på Sportlife Lindholmen!

Grymt kört av deltagarna, Micke och mig!

Och vet du vad? Imorgon kör vi igen! På Backaplan 18:30!


Bästa!

Detta kommer bli min bästa release någonsin :) x 3 :)


Lite på G

Efter en megahelg med 16 timmar cykelutbildning, 3 timmar jobb med BC, 9 timmar plugg, påbörjat bokning av all Pt resten av året och tv-förbud börjar jag komma in lite i tempot!

Mycket rolig vecka framför mig med "Combatturnen" :)


BODYCOMBAT TOUR!

Hög tid att boka din reservplats!

Eller så tar du en av drop-in-platserna!

:)


Dag 2

Ja kort och gott dag 2. Presentationer och lite fysiologi :)


Dags för nya cykelinstruktöterer

Dags att utbilda lite nya cykelinstruktöterer på Sportlife Backaplan


Kul, nervöst och ännu mer kul!

Imorgon är det dags att för första gången vara med och hålla min första grundutbildning i cykel. Ska bli kul! Men är lite nervös...

Fick ett sjukt kul mail om en cliffhanger jag körde för några veckor sedan. Den blev helt plötsligt ännu roligare :)


Tillbaka :)

Och bra folk :)


Två dagar

Jag behöver två dagar till per vecka!


Stress !!

Stress stress !


Matlagning

4800g = tre veckors vardagsmat!


Trött !!! Första gången!!

Lång dag och den är inte slut än. 5 timmar skola, 4 timmar jobb och en gymning avklarad. Det som är kvar för dagen är att köra igenom Combaten och förbereda de delar av helgens grundutbildning i cykel jag ska hålla i.


Dagens pass:
Chins (för första gången i mitt liv hängde jag på en vikt när jag gjorde dem :) )
Smala latsdrag
Smal rodd
Shrugs med viktskivor
Omvänd peckdeck
Hög rodd med rep

Hammercurl med hantlar
Stående ez-curl
Omvänd curl i drag


Lean Game

Lekdags i skolan; the lean Development Game.

Oerhört stressande och kul!


Effektivsera

Ikväll har jag gjort något som jag inte gjort förut. Lärt mig combaten på en kväll! Sjävklart sitter den inte hundra men ändå :) Effektivesera!
 

Fan vad bra den är!

Dagens Combatfokus: KÖTTA!

Jag försöker alltid lägga ett klassfokus på min BC. Förra veckan fokuserade vi på att verkligen arbeta med bålmusklerna. Idag fortsatte vi väl egentligen med det genom att ha fokuset:
KÖTTA!!!!

Och som vi köttade!


Flög bort

3an flög visst bort från låtlistan. Är 3an från 52 an.


Morgondagens BC-lista!

Hektiskt och busy dag med skola och sju klienter. Men hann med ett tungt gympass med stefan:
 
Bröst
Bänkpress 90
Lutande press i smith 67,5
Flyes i drag nedåt 35/sid
 
Axlar
Sittande hantelyft åt sidan 7,5
Sittande hantelpress 22,5
 
Triceps
Breda dips med 15 kg extra
Pushdown med rep 70
 
Gott och tungt pass :)
 
Morgondagens låtlista på COMBATEN:
 

 
 

Three Days! Three Fights! - Do U Have What It Takes?


GRITKOMA!

Jag är helt förstörd efter kvällens GRIT-klass! GRIT är verkligen det värsta jag gjort inom gruppträning!

Om du går dit och säger att det inte är så jobbigt undrar jag:
- Varför tog du inte en större vikt?
- Varför gick du inte djupare i knäböjen?
- Varför hoppa du inte högre?

Den här träningen blir vad du gör den till!

GO HARD OR GO HOME!


GRIT PLYO!

Jag har precis varit och tränat på en söndag! Inte likt mig ;) Men de kör GRIT plyo på SATS Kungsgatan då. Jag och min kropp dog igen! Sjukt jobbigt men kul :) Bra instruktör :)

Blir fler söndagar :)


Kött e gött!

Kött e gött!


Kött e gött!

Kött e gött!


Manus

Dags att skriva manus för BC 53. Nu blir det på ett nytt sätt som kommer att förenkla massor. Allt tack vare ATmen :) Ska försöka standardisera så mycket som möjligt så det tar mindre tid :)

Hittills har jag bara lyssnat på musiken för att få in känslan.


I kväll slipper jag :)

Idag slipper jag laga maten :)


Äntligen!

Äntligen full cykelklass i Frölunda :) Inte för antalet spelar jättemycket roll men det blir ju fler goa människor! Härlig intensiv intervall som aldrig går över gränsen men aldrig slutar vara jobbig!

Underbart!

Hann med att köra ett tungt gympass också och en klient här i Frölunda :)

Bröst
Bänkpress 90
Flyes i drag uppåt 30
Flyes i drag nedåt 30

Triceps
Sittande dipsmaskin 60
Pushdown stång 72

Axlar
Lyft åt sidan teca 30
Militärpress Smith 37,5


Fightingtorsdag! - Träning som ger energi = bäst!

Mitt motto med både mina egna pass och min egen träning är att man ska ha mer energi efter passet än innan! Samt att man ska känna sig lite bättre!
 
Idag hade jag andra boxklassen på Sportlife Odinsgatan och deltagarantalet ökade från 16 till 23 (av 30)! Grymt kul! Bra energi på deltagarna!
 
Sedan hade jag MMA-träning, ska ju försöka gå minst en gång i veckan, men lite ont i handled, lite osugen samt att min sparringpartner inte skulle gå gjorde att jag tvekade. MEN jag har ju sagt att jag ska gå minst en gång i veckan så då ska jag det också! Det vara bara att tejpa och linda handleden.
 

Jag fick köra med en världens ödmjukaste personer, en fd boxdeltagare på mina klasser i Frölunda, Attila. Förtom ödmjuk är han grymt duktig också! Träningen var precis som jag ville ha det! Fokus på teknik och inte träna sönder sig. Jag och Attilda hittade en bra nivå där vi coahcade varandra till att förbättra tekniken.
 
Vi sparrade med slag på marken, tränade nedtagningar, och massa boxningskombinationer. Jag tycker att vår tränare Markus Hjärtstam verkligen är duktig på att få träningarna seriösa och roliga!
 
Jag gick där ifrån med mer energi än när jag kom dit samt att jag kände mig bättre!

Pigg :)

Kändes faktiskt helt okej att köra cykel på morgonen. Träna på morgonen kanske är det nya?


Morgonklass

Efter viss (läs massiv) övertalning från ett företag har jag under 10 veckor gått med på att köra en cykel 45. 07:45! Jag som inte ens e vaken före 10 ;)

Blir en ny utmaning :)


Rätt coolt!

http://www.youtube.com/watch?v=aAhPaiajwDY&feature=youtube_gdata_player


Effektiv dag!

Underbara klienter som gick med på att jag/vi fick gå hem 19:15 istället för 21:45 :) Har hunnit sjukt mycket idag!
 
Handlat 5 kg köttfärs, 2 kg keso, 2 kg kesella, lite nya klienter, sova lunch och massa annat :)
 
Ett snabbt ben- och magpass hann jag med också:
 • Benpress 158
 • Liggande lårcurl 40
 • Utfall & tåhäv, superset
 • Excentriska crunch & skenbensmusklen med gummiband
 • Bålrotation i maskin
 • Sneda crunch & raka crunch
 
 
Nu avslutar vi kvällen med några utvärderingar och planering!
 
 
SJUKT BRA GREJ PÅ G SNART OCKSÅ :) :)

Lunchlur

Upptäckte att jag hade en lucka så skulle träna men tänker sova istället! Vet inte när jag behövde vila mitt på dagen senast...zzzz


En bild bara


Bra recension ;)

Ni måste läsa den här recensionen av min klass eller kanske av mig som person ;)

http://www.soffans.se/2012/09/snyggfrolunda-go´lunch-och-psychojohan/

Jag dör av skratt varje gång jag läser det ha ha ha!


Arbetet börjar nu!

Idag började arbetet efter ATM-utbildningen i BODYCOMBAT då jag hade första klassen. Själv tycker jag att coachningen redan nu ligger på en högre nivå. Jag pratar mycket mer om vart jag vill få klassen och satt fler delmål under klassen. Nu gäller det att portionera ut informationen så det inte blir samma ord i varje klass. Det jag var mest nöjd med idag var att jag försökte se klassen mer då jag tyckte att jag rättade dem mer. Sen ska jag försöka berömma dem mer konkret, inte bara säga bra utan vad de gör bra också! Från och med BODYCOMBAT 53 ska jag börja jobba ännu mer med de verktyg jag fått.
 
Lite coolt att vara avancerad BC-instruktör tänkte jag och det är ju garanterat något jag är ensam om på min klass :) ICKE! ;) Jag hade besök av vårt nya grymma stjärnskott Sofie "Soffan" Rodin. Hon har precis flyttat hit från Sportlife Malmö och har 18 klasser :) Hon fick allt lov att komma upp på scenen och va med och peppa lite på de tre senaste låtarna :) Grymt!
 
Hade bytt två låtar tills idag.
 • Körde 5: Scooter - Nessaja (BC 50)
 • och "populäraste" "Les Mills-låten" någon sin: - The Black Pearl (BC 43)
Kommer antagligen byta 2:an, 3;an, 8:an och kanske uppvärmningen tills nästa tisdag. Vi får se vad som hinns med :)

SUPER SATURDAY 2012 - GRIT KILLED ME! BODYJAM RAISED ME!

Jag höll mitt schema och körde allt jag tänkt! Grym dag!
 
 
 
09:00 med BODYCOMBAT 43 - Dan Cohen, Eerika Kiuttu och Sarah Galán.
BODYCOMBAT 53 är så bra och shit vad du kan ta ut dig! Watch out för benuppvärmningen, vilken låt!! ;) Och i låt 7, Muay Thai, kommer du få chansen att "döda" din energi! Och om du har någon energi kvar till låt 8, powertraining, kommer du få allt du behöver för att ta ut dig fullständigt!!!!! Galet bra var musiken, koreografin och presentatörerna!


 
 
 
10:30 GRIT - Les Mills, Fredrik Andersson och Pette Ehrnvall
Första gången jag och många andra prövade Les Mills nya program som ska va som Crossfit! HERREGUD säger jag bara! Detta är det jobbigaste jag gjort inom gruppträning! På 30 min! BODYPUMP är inte min grej! Jag föredrar "traditionell" styrketräning och olympiska lyftträning. Men GRIT fann jag roligare än att själv köra Crossfit i gymmet! I alla fall denna gång. Jag var helt död efter detta!
 
 
 
12:00 BODYCOMBAT Education - Dan Cohen
 
13:15 BODYJAM - Åsa Fornander, Dorotka Baburin och Josh Keenum
Denna klass var ren och skär glädje! Shit va den var kul! Jag tänkte inte ens på att det var rätt jobbigt förrän det var över :) Åsa och Dorotka i alla ära men jag tror att Josh stal den här showen! 
Återigen var BODYJAMEN mitt bästa på Super saturday!
 
 
14:30 BODYCOMBAT - Leon Hobro, Fredrik Andersson & Michael Steenhouwer
Denna gång ställde jag mig längre bak för att verkligen kunna ta ut alla sparkar och slag. Grabbarna levererade en grym mix av power, coachning och lekfullhet. Jag blev återigen heltslut! :)
 
 
 
 
Blev lite kläder i shopen också: 

Product Development

Igår hade vi introduktionsdag på min mastersutbildning på Chalmers; Product Development. Det kommer att bli en utmaning!

Idag är första riktiga dagen så startade med bra frukost!


ATM BODYCOMBAT - Dag 3

Tredje och sista dagen på en fantastisk vidareutbildning i BODYCOMBAT som jag tycker att alla som instruerar nämna klassen borde gå! Om du vill så kommer du ta din klass till nya nivåre både när det kommer till fysik effekt, "fightingkänlsa" och upplevelse. För det är så om du inte är öppen för att testa nya saker och ta dig till feedback utan t.ex. förutfattade meninga så är det kanske svårare för dig att utvecklas. Detta gäller nog inte bara i din roll som instruktör utan för många människor i olika saker!
 
Hela fantastiska ATM-gänget med Dan!
 
Del 1 - Varför instruerar vi?
Passionerade brukar väl vara standardsvaret?
 
Vi gick lite djupare och kom bland annat fram till:
 • Inspirera
 • Rampljus
 • Få folk att må bättre både fysikt och mentalt
 • m.m.
 
Sedan fick vi Les Mills som är att de vill förändra världen! De (vi) vill få fler att börja träna och därmed hjälpa till att minska den fysiska och psykiska ohälsa som vi alla vet är brett utspridd över hela världen! Les Mills pratar om "health clubs" hellre än fitntess clubs" då det handlar om mer än hur man ser ut. Det handlar mer om fysisk och psykisk hälsa och det sociala! Jag håller med där då jag tror att träning för att må bra kommer att leda till att man själv tycker att man ser bra ut!
 
 
Del 2 - Teaching with contrast and authenticity
Här fick vi gå utanför vår säkra zon på lite olika sätt. Först fick vi i fyra olika grupper skapa en "danskoreografi" till en låt baserat på en känsla. En utmaning i alla fall jag kände mig lite obekväm i först men sen blev det bara roligt :) Vi fick Surviver - Eye Of The Tiger och känslan: ledsen. Jag fick bli ledsen över att min älskade sa nej när jag friade ;) Övningen handlade om att hitta rätt känsla i en låt och ja som du förstår fick vi och de andra grupperna känslor som inte passade till de låtar vi fick.
 
Grupp 3 ska visa glädje
 
Vi fick också "utveckla" oss själva genom att komma på hur vi vill uppfattas som instruktörer och hur vi verkligen inte vill uppfatttas. Sedan försöka vända de "negativa" sidorna till något inte fullt så negativt.
 
Sarah
 
Överraskning
Efter lunch kom utbildningens överraskning då vi som jag redan skrivit fick besök av Dan Cohen, program director i BODYCOMBAT och CXWORX. Han pratade en hel del om bålträning, vad som skulle komma i BODYCOMBAT framöver. Han och Rachel har under ett år arbetat på något som tydligen ska "revolutionera" BODYCOMBAT och fortsätta utveckla det i 10 år framöver. Var det var ville han inte säga dock ;) Han berättade dock att Kung Fu är fömodligen nästa kamsport som komme in i BCn.


Dan Cohen

Dan verkar vara en ödmjuk och kunnig man. Vi hade en lång frågestund och han hade bra svar på det mesta. Där fick vi svar på att de skrivit kontrakt med bl.a. Scooter och att "allas" vår favorit "The Black Pearl" är den som fått högst betyg av alla "Les Mills - låtar" någonsin!
 
 
 
 
Moment of truth! - Final presentation!
Sen var det dags för femte och sista presentationen. Jag ville verkligen ta revanch och hade både sagt till mig själv och skrivit ned mina tydliga mål för presentationen. Samt att jag skulle göra den bästa presentationen någonsin!
 
Som jag skrev i fredags hamande jag återigen sist men den här gången hade jag en fördel! Jag var den ende kvar av alla så fick nästan alla andra fantastiska instruktörer att presentera för. Vi var annars tre grupper denna dag. Jag tyckte att jag såg leenden i deras ansiktet och de tog i som fan! Flera har sagt efteråt att de tyckte att det var grymt och jag själv som är min största kritiker var supernöjd! Precis den avslutning jag ville ha på denna ubildning!
 
 
Sista feedbacken var underbar att höra på. Fick så mycket bra och de två sakerna jag fick att jobba med här var;
 • visa dig lite mänslig ibland (visa någon gång att det är för jobbigt även för mig)
 • slå lite hårdare.
Jag tolkar det än en gång som att det var en av mina bästa presentationer hittills!
 
 
Sjuk nöjd med att nu få vara advanced instructor in BODYCOMBAT!
 
 
Stort tack till Pernilla, Eerika och Sarah för alla utveckling och grym feedback! Och tack till atta goa och grymma instruktörer som jag gick utbildningen med! Vi itvecklades enormt tillsammans! YOU ROCK!
 

ATM BODYCOMBAT - Dag 2

Presentation 3
Vi började med vår tredje presentation. Återigen två grupper och coacha halva låten. Vi körde alltså 2-8 två gånger. Jag var nöjd med mitt framförande av låt 8, powertraining-boxning. Jag fick bland annat följande feedback:
 • Bra energi och nivåer
 • Bra teknik
 • Coacha effekterna lite mer
 • Bakre hälen ska vara lyft hela tiden så du verkligen kan rotera fram höften. Då generera mer kraft till slagen och vi tränar bålen i en större rörelse. - Coacha också detta till deltagarna
 • m.m.
 
Pernilla och Eerika
 
Del 1 - "Barriers to learning"
Detta avsnitt handlade om vad som kunde stoppa oss och andra för att gå vidare i sin utveckling. T.ex. förutfattade meningar m.m.
 
"Det krävs mod att sticka ut"
 
"Be brave. Turn it up!"
 
 
Del 2 - Teaching with purpose!
Vart ska vi? Vad har vi för mål med klassen? 
Vi skulle lära oss att alltid coacha med fokus på ett tydligt mål. Hur ska deltagarna känna sig, fysiskt och mentalt?
 
Både ha ett fokus med klassen, använda track-focus och kanske till och med för varje block. Vidare handlade det om att externt fokus vs "egenfokus". Kort sagt handlade det om att lägga fokuset på klassen i stället för sig själv. Ett exempel kunde vara att istället för att tänka "nu ska jag sätta all koreografi" tänka "nu ska hela klassen lätt kunna hänga med i hela koreografin".
 
Denna del var enligt mitt tyckte en av de bästa på hela utbildningen. Det kommer med tiden att underlätta mycket för mig och det kommer att ge oss, jag och mina fighters, en bättre och effektivare träning! Plus en större upplevelse!
 
 
Del 3 - The Science Of Coaching
Hur vill du coacha deltgarna för att nå ditt satta mål?
Ser du vad de gör rätt eller fel? Eller tittar du bara?
 
 
Del 4 - Förklara - Få din coachning att landa
 1. Ha något intressant att säga
 2. Var relevant
 3. "Whats your point?" - Det viktigaste ska sticka ut!
 4. "Keep it fresh" - säger du exakt samma sak jämt?
 
Del 5 - "Hur är du som coach?"
Handlade om olika personlighetstyper. En sådan del är väl rätt standard numera på en instruktörsutbildning. Här tycker jag att vi gick lite djupare.
 
 
Presentation 4
Jag kände mig väldigt trött efter lunch och orkeslös. Detta kändes ännu mer när vi kom igång med presentation 4. När det väl blev min tur, dvs sist, så var jag helt borta både mentalt och fysiskt. Jag kom knappt ihåg koreografin och det enda jag kom ihåg att coacha var att de skulle ha bakre hälen lyft.......Jag var inte nöjd! Nu hade även Sarah Galán anlänt och hon filmade. Det var inte vackert ;)
 
Men som jag skrev i fredags; jag tycker att det är vid sådana här tillfällen man bestämmer sig för att vara en vinnare eller inte. Går man hem och gråter samt tycker synd om sig själv så kommer man antagligen inte att utvecklas. Blir man istället arg och bestämmer sig för att nästa gång så ökar man chanserna att lyckas!

Bodyjam!

Man blir bara glad! Underbart!


BODYCOMBAT 53 - Amazing!!

Fantastisk COMBAT med Dan, Eerika och Sarah! 53an e grym!!

Provat GRIT för första gången: Det jobbigaste jag gjort inom gruppträning på 30 min!


Super Saturday!

Dags för årets Super Saturday vid Globen. I år kör vi i Annexet och Hovet.

Mitt tänkta schema:
09:00 BODYCOMBAT
10:30 HIIT som numera heter GRIT
12:00 BODYCOMBAT Education
13:15 BODYJAM
14:30 BODYCOMBAT (om jag fick plats på första GRIT)

Hade gärna kört en Attack och en Balence men timmarna går inte ihop,


Kroppen är lagom mör efter tre dagar med Atm men NU KÖR VI!!


RSS 2.0