Ulan Bator - 14 mars

Idag var dag 2 på Transmongoliska järnvägen. Tåget tog oss ifrån en bit in i Mongoliet till huvudstaden Ulan Baator.

 

Någon gång under en resa ska man väl bli ”ripped off”. Eftersom vi betalade frukosten på tåget med YUAN kostade all dubbelt så mycket. 85 spänn för en rätt crappyy frukost. Då hade jag ätit riktigt bra frukost för 20 YUAN i över en vecka i Beijing. Det ska också sägas att vi fick informationen att vi inte kunde växla till oss Mongolisk valuta utanför Mongoliet....

 

Väl i Mongoliet var den 2 plusgrader!!!!!!!!! Och jag som köpt en stor vinterjacka och ett par skidbyxor som jag släpar med mig! Waste of money och plats! Verkar i alla fall som Irkutsk ska hålla sig på minusgrader :)

Väl avstigna efter en fantastisk tågresa möttes vi av vår honco MJ. Efter att vi dumpat våra grejer tog hon med oss till ett minnesmonument över Mongoliet och Rysslands, vid uppförandet Sovjet, vänskapsband. Därifrån hade vi en mycket bra utsikt över huvudstaden.

Efter detta besökte vi en mongolisk "folkshow". MJ hade inte alls sålt in denna show och i alla fall jag förväntade mig inte mycket. Men det var riktigt bra! Vi fick se dans, musik, strupsång vilket var riktigt cool och en tjej som....ja kolla på bilderna. Det gjorde ont i min kropp när jag såg vad hon gjorde ha ha

Vi avslutade kvällen med att äta Mongolisk Barbeque. Sådan som finns Bamboo i Göteborg. (Om den nu finns kvar) Men 10 gånger bättre!

 

Imorgon bär det av till Terelj National Park and Ger camp

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0