The Great Wall of China - 4 mars

Det var dags att ta oss till den förr sista utposten mot Mongoliet; Kinesiska muren. Nu för tiden ligger inte Mongoliet direkt utanför muren utan en bra bit längre bort. Efter rekommenation från hostelet vi bor på valde vi att ta en guidad tur fö 280 YUAN till Mutianyu. I priset ingick frukost, transport, lagom guidning (när vi väl var på muren fick vi vandra själva) och lunch.


Kinesiska muren är en serie murar byggda i omgångar fån några hundra år före Kristus till Mingdynasting. Den är 8852 km lång och räknas till jordens största byggnadsverk. Den kinesiska muren är en efterföljare till flera andra murar påbörjade så tidigt som 200 år före Kristus av Qin Shu Huadi, den förste kejsaren av hela Kina.

Muren uppfördes för att skydda kineserina från nordligare folkslag, t.ex. Mongolerna men även turkiska folkslag. Detta misslyckades muren med. Den kinesiska muren är ett av UNESCOS världsarv och är ett av världens sju nya underverk.
WikipediaVi tog cablecar upp och för att komma ner skulle man ta Tobogan:

Tobogan - en form av rutschbanan man åker med en släde i

Sittlift upp

Guiden pratade bara på bussen och lite innan vi åkte upp til muren. Detta var skönt då vi kunde se vad vi ville och göra det i vår takt. Kinesiska muren var väldigt häftigt att uppleva! Det var bättre än vad jag hade föreställt mig! Väldigt lite folk hade hittat hit denna fantastiska dag vilket gjorde att man nästan kunde känna historiens vingslag. i Mutianyu finns både restaurerade delar och delar som är helt i orginal. Kinesiska muren känns som min sista utpost i öst, som ett slutmål innan jag vänder hem mot väster igen."He who has not climbed the great wall is not a true man"


Fantastisk vy!


Rickard i Tobogan
Världens största?
Från ett 2000 år gammalt monument till ett ja nytt monument. Köpcentret "The Place" har antagligen världens största lcd- eller om det var led-skärm!

Tv-skärmen på "The Place"
Pekinganka
Vi avlutade Rickards sista kväll i Kina med att boka av att äta Pekinganka (Roasted Duck). Jag tyckte att det smakade gott men jag har ätit godare anka i Sverige. Iofs var vi inte på stans dyraste elle bästa restaurang.
Pekinganka

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0