Snöskoter och rysk vodka

Idag hade vi en fantastiskt god frukost med gröt, bröd, smör och kokt ägg. Även om det inte är den frukost jag normalt äter kändes den betydligt nyttigare än den frukost jag ätit tidigare i Asien.

Efter detta tog vi oss cirka 30 minuter utanför staden för att köra snöskoter. Jag har kört snöskoter en gång förut. Då i Norrland på en frusen sjö med en racerskoter. Dena gång var det lite långsammare men vi körde upp på ett berg i skogen. Guppigt och jag vet inte om man fick det men jag hoppade en del då tillfälle gavs :) Otroligt roligt!


Jag på skotern


Alla våra skotrar? skoters?
Todd och Courtney hamnade lite för djupt på ena sidan


Russian police


Lunchen idag bestod av en rysk soppa, <<Zamorochki>>, med potatis, nötkött, kryddor och cremé fraiche.

Att dricka vodka

Normalt skriver jag inte om alkohol här i min blogg då den handlar om träning och bra kost. Alkhol är inte bra för dig men ja det kan ju vara gjott. Själv uppskattar jag ett gott rödvin och en god skotsk whiskey. Men eftersom det är en form av kultur att dricka vodka i Ryssland skriver jag lite om det här.

 

I Ryssland dricker man vodka på ett helt annat sätt än vi normalt gör i alla fall Sverige. Det handlar inte om att bli full utan mer ett sätt att umgås. De blir säkert rätt fulla men men. Du får absolut inte blanda ut vodkan med något. Den ska drickas rent! Helst som shot. Du ska äta mellan shotsen men absolut inget sött. Mellan shotsen ska man äta t.ex. bröd med smör, ost, korv, små köttbitar och dylikt. Du måste också skåla för något infö varje gång

Första gången man skålar kan man säga "för hälsan" = za zdorovje

Sedan tar du shoten, tar en bit inlagd gurka (eller korv med lukt) och sniffar på den (andas in) och sedan andas ut genom munnen för att avsluta med att äta den inlagda gurkan.

Andra gången kan man skåla för att skratta = za lyubov'

Tredje gången; för nya vänner = za znakomstvo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0