Moskva - 26 mars

Vi anlände 04:20 till ett mörkt Moskva. Jag hade lyckats sova cirka 7 h men var ändå dödstrött. På perrongen mötte vår Honcho Marina, verkar vara ett populärt namn, oss. Vi fick direkt åka till vårt hostel, Godzillas, för att checka in och få några fler timmars sömn.

Efter en incheckning och en god frukost, Moskva behöver inte vara dyrare än Göteborg, var det dags att få in alla turistgrejer på en dag.


Typisk sovjetisk byggnad


Bolsjojteatern
Röda torget och Vasilijkatedralen


Röda torget belägget vid Kremlins murar är en imponerande syn då det har den vackra .... katedralen i bakgrunden. Detta är väl den klassiska bilden av Moskva. Strålande sol och trevliga människor. För länge sedan var "röd" (krasnyj/krasnaja) på ryska också också ordet för "vacker" (nu krasivyj/krasivaja), man menade alltså från början "vackra torget".
Kreml

Före lunch besökte vi Kremlin. Tack vare att en student köpt en 8-personers biljett, rabatterat för att sälja till normal pris, slapp vi stå i kö. Inne i Kremlin finns det många vackra ortodoxa kyrkor och faktiskt var Vladimir Putin på sitt kontor denna dag. Inte för att vi såg honom men vi fick den informationen. "Moskva Kreml är Rysslands maktcentrum. Därifrån styrs dagens Ryssland och även Sovjetunionen styrdes därifrån". Det var Tsarens tillhåll förr.Evig flamma


Kyrka inne i Kreml

Putin satt här inne vid besöket


Efter Kreml var det dags för en sen lunch som låg lite sådär “hemligt” ryskt i en källare någonstans i Moskva. Återigen hyfsat billigt.


Dagen avslutades sedan med en middag på en “äkta” rysk restaurang med väldigt god mat. Den var “äkta” för att ja det var egentligen en kedja men servitörer hade ryska “folkdräkter” på sig. Jag åt “Meatheaven”.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0