Mongolian Winter Games – 15 mars

Tempelbesök

Dagen började med att vi besökte Mongoliets största buddistiska tempel. Detta tempel bestod av flera byggnader där flera var mindre. Dettta samt att det satt munkar och utförde cermonier medan vi besökte det gjorde att denna upplevelse skiljde sig från andra tempelbesök. Mitt under vårt besök slutade de ”rabbla” böner och började trumma och låta med klockor för att plötsligt återgå till sitt rabblande som om inget hade hänt.


Innan man gick in tempelt skulle man gå tre varv runt grejen framför


Skola för unga munkarLisa och jag


Darren och jag


Kate och jag


Mongolian Winter Games

Precis när kommit in i nationalparken Gorkhi-Terirlj stannde vi till för att prova på några tävlingar ur Mongolian Winter Games. I tävling nummer ett skulle två personer skjutsa iväg varsitt isblock mot varanda och denn vars block gick sönder förlorade. I tävling nummer två skulle man genom att skjutsa iväg sitt isblock träffa en sten. Ärligt talat hade jag trott att de skulle vara lite mer märkvärdiga.


Denna skulle vi gå runt tre gånger innan vi åkte in i nationalparkenFloden vi tävlade


Även vår busschaufför var med


ToddEtt par kameler

Innan vi i anlände till vårt ”ger camp” (läger) stannde vi till för att låta oss bli fotograferade med örnar. Mongolerna har sedan före Djingis Khaans tid fångar örnungar och tränat dem till användas vid jakt.Väl vid lägret fick de fantastiska jurtor vi skulle bo i. Precis en sådan som Djingis Kaahn bodde i! Eller nja, tror det såg rätt annorlunda ut under 1200-talet :)

 

Efter att ha gjort oss hemmastadda i våran jurta åkte vi för att besöka en mongolisk familj vilken bor i en jurta. Denna familja tar ner sin jurta fyra gånger per år och flyttar så att djuren har bete. Denna familj hade bara kor, hästar och några hundar. Det är också vanligt att de har får och kameler. Familjen var jättetrevlig och bjöd oss på massor av godsaker. I triogin jag läser om Djingis Khann dricker de mycket saltat te och dricker/äter sur youghurt. Just dessa två saker fick vi att dricka och det var väldigt gott. Jag tycker att det var kul att få smaka dessa då jag läst mycket om detta.


Saltat te med mjölk :)


FamiljenKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0