Kina

Jag tycker att Kina har varit ett fantastiskt land fullt med upplevelser! Under den riktiga våren eller sommaren är det säkert riktigt vackert! Den kinesiska muren är lätt på topp-fem-listan under denna resa. Även terrakottaármen var riktigt mäktigt!
Tågresorna har varit riktigt bra och jag har verkligen uppskattat att bara vara på samma ställe, Beijing, och sova i samma säng i mer än en vecka. Hostellet jag bodde på, Sunrise Hostel, var också riktigt bra med billiga dorms och bra människor.Om någon säger till dig att de inte kommer att prata engelska här så glöm det! Många pratar bra engelska och det verkar finnas någon i varje affär som pratar engelska. Skyltarna är på både kinesiska och engeska, både kineisk och engelsk speaker på tunnelbanan. Du kommer klara dig fint! Hur det är på landsbygden vet jag dock inte.

Innan jag kom till Kina hörde jag att kineserna skulle vara ohyfsade. Jag tycker tvärtom att de är trevliga och vänliga. Det jag dock är ovan med och ogillar är att de spottas mycket överallt, det slängs skräp direkt på gatan, det röks överallt (även där det är förbjudet). Sen har vi det här med tea-festival-girls (or boy) som genom att vara trevlig försöker lura med dig på en kopp te eller kaffe, vilket antagligen kommer att sluta med att du får betala sjukt mycket för en kopp te! Mitt trick för att få dem att sluta tjata har varit att jag sagt att jag har en flickvän vilket fått dem att vända på klacken fortare än kvickt.

Jag kommer definitivt att återvända till Beijing under en vår eller sommaren. Men först vill jag "göra" "The Silk Road" och besöka Tibet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0