Irkutsk; Rysk sauna vid Bajkalsjön - 19 mars

Tåget anlände efter vår andra etapp klockan 08:00 till Irkutsk in Mother Russia! Bryst väckning av våra ryska tågvärdinnor. Vi har varit lätt rädda för dem! Långa naglar och väldigt sminkade! Det de kan på engelska är;

- Compartment please!

- No, compartment please!

I Irkutsk träffade vi vår första ryska honcho Marina. Efter att vi registrerat våra pass i Irkutsk for vi 7 mil till staden Listvyanka precis bredvid Bajkalsjön. Bajkalsjön som nu är helt frusen av ett 0,5 m tjockt islager är som djupast 1637m!

Efter att vi landat på vårt hostel med fantastisk utsikt blev det en tur i staden till den enda kristna kyrkan i hela området. Min första gång i en orodox kristen kyrka och lite vandring på isen. Sjukt mycket hundar här. Varje hus verkar ha en vakthund.


Utsiikt från rummer


Rysk ortodox kyraPå Bajkalsjön


Till lunch blev det äkta rysk soppa, Meat solyanka med potatis, korv, creme fraiche och massa annat gott!. Grymt god!


Grym rysk soppa, Meat solyanka

Dagen avslutades med 100-gradig rysk bastu där man blev "slagen" med björkris och sedan fick en spann med 6-gradigt vatten över sig. Jag kände mig riktigt ren och uppfriskad efter detta. Passade även på att ta ett bad i snön :) Till middag blev det äkta rysk mat. Skönt med mat som käns fräsch efter all asiatisk mat!


Förrätt med efterrätt i bakgrund

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0