Dag 1 på Transmongoliska järnvägen; Beijing – En bit in i Mongoliet (13 Mars)

Idag var det dags att påbörja min största tågresa hittils, den transmongoliska järnvägen. Vårt tåg avgick 08:05 från Beijing station. Eftersom vi är sex stycken skulle två av oss få bo med främlingar då det är fyra sängar i varje kupé i andra klass. Det visade att jag och en annan i gruppen fick en egen kupé då tåget verkar vara långt från fullbelagt.

 

Hela gänget


Beijings stationJag tycker att tåg är det det trevligaste sättet att resa på så jag såg verkligen fram mot det. Läsa, se film, spela kort och bara ta det lugnt.


Korridoren


Varmvatten till te och nuddlar


Såklart eldades det med kol


Darren och Kate


Vid gränsen mellan Kina (Yttre Mongoliet) och Mongoliet händer det grejer. Eftersom järvägsspåren i Kina och Mongoliet skiljer sig åt måste de byta ”hjulen” på tåget. Det går till så att de lyfter upp en vagn i taget och tar bort de olika hjulparen och byte mot nya. Rätt häftigt då de lyfter upp vagnen man sitter över tre meter. Jag har aldrig hört talas om att de gör det här på någon annan plats. Detta tar dock lite tid. Vi stannade vid den kineiska passkontrollen 20:47 och lämnade den först 23:55. De kinesiska gränsvakten var även i kupén och tittade så vi inte smugglade ut någon från Kina. Vi fick till och med lyfta på våra sängar. Min stora dröm har ju alltid varit att smuggla med en kines hem!

 

Efter detta stannade vi vid den Mongoliska passkontrollen mellan 00.06 - 01.40


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0