Tågluff startar Hong Kong - Shanghai 25-26/2

Just nu i skrivande stund, 19:05 Kineisk tid 26 februari, har vi kommit en bit in i det röda landet Kina. Våra sängar, hard sleeper, i fjärde klass är precis vi vagnens tak. Det finns tre våningar. Jag tycker att hard slepper som för oss kostade 65 amerikanska dollar, nästan hälften av en soft sleeper, funkar alldeles utmärkt. Sängarna längst ner verka vara lättast att ha men de säljs slut först också. Här längst upp finns bra med utrymme för väskorna och känns mysigare än om vi fått mellansängarna. Man behöver dock lite akobatiska egenskaper för att ta sig upp. Detta tycker jag dock bara ökar reseupplevelsen! Jag känner redan nu att jag uppskattar att vara här på tåget mer än både Hong Kong eller en strand i Thailand. Jag tror att förutom surflägret så börjar min bästa del av resan nu!


Vi satt och åt våra nudlar och sippade på vårt te, Hong Kong-style, ute i gången förut. Det finns små bord med uppfällbara stolar. Det var fantastiskt att bara sitta där och titta ut medan man hör språk runtomkring en som jag inte förstår en stavelse av. Underbart


!


Jag tror att min bästa del av resan börjar nu.


Svenskorna vackrast!

Nu när jag hittls besökt 13 länder under mitt år "off" samt ett helt gäng före det har jag konstaterat att de vackraste tjejerna finns i Sverigen! Och tydligen är det "officellt" nu: http://www.travelersdigest.com/countries_beautiful_women_2.htm ;)

Hong Kong - 25/2

Hong Kong var en fantastisk stad på många sätt. Vi kunde äta gott både jättebilligt och extremt dyrt. Eller extremt gott väldigt billigt i form av t.ex. redan nämda One Dim Sun med en Michelinstjärna. Dim Sun är en form av kinesiska tapas. Väldigt gott!

One DIm Sum

'

Dim Sum


Rickard ger misnt två tummar upp för One Dim Sum


Vi kunde också shoppa billigt och väldigt dyrt. Flera marknader med fakeprodukter men mycket äkta elektronik var väldigt billigt. Om vi hade velat kunde vi spenderat hela dagarna i lyxbutiker som 3D-gold, Armani, Gucci och så vidare. Typ alla kända designerbutiker fans i alla köpcentrum och på varje shoppinggata.


Temple Market

Men att äta, dricka och shoppa är kanske just vad Hong Kong är. Då vi inte lämnade “statskärnan” verkade det inte finnas så mycket mer för en turist att göra.


Dumplings


En kväll var vi på bio och såg svenskregisserade, Daniel Espinosa, Safe House  med Denzel Washington och Ryan Reynolds. Även Fares Fares och Joel Kinnaman medverkade i filmen. En bra film.


Rinken i köpcentret vi var på bio

Vi besökte även Hong Kongs utsiktspunkt Victorias Peak. Dit tar man sig med den berömda Peak Tram. En spårvagn som dras upp med berget. Tyvärr var dimman tjockare än när jag nådde Solporten vid slutet av Inkaleden i oktober föra året, så vi såg ingeting.


Peak Tram


Utsikt? från Victorias Peak

Jag gillade Hong Kong men jag tyckte att fyra dagar var alldeles lagom.


Hong Kong Park


Hong Kong Park


Hong Kong Park

Mina tips:

 

 • One Dim Sun
 • Afternoon tea på The Peninula
 • Köpa billiga Converse och elektonik
 • Temple Market

Man Mo Temple
Tintin i Hong Kong

 


Att bestämma sig

Jag tror att om du vill förändra något eller uppnå något handlar det om att bestämma sig och ha disciplinen att jobba mot målet. Att ha disciplin kan vara svårt. I alla fall till en början. När du märker att du har kommit en bit mot målet tror jag att du kommer att få lättare att hålla disciplinen.

Det kan ju vara bra att ta hjälp av någon. Vem denna någon är beror väl egentligen på vad ditt mål är. Det kan ju vara en förälder, vän eller partner. Ett kanske behöver du ta hjälp av någon form av coach, personlig tränare eller psykolog. Att jag nämner psykolog här i en träningsblogg är för att flera idrottsmän faktiskt tar hjälp av idrottspsykologer för att till exempel kunna prestrera bättre eller ta sig ur en svacka.

Jag har i mitt arbete som personlig tränare märkt att ibland räcker det för en klient att bara behöva skriva ett kort mail till mig för att klientet ska arbeta mot sitt mål. Att undvika ett “dåligt samvete” inför sin tränare/coach verkar vara något som får en del människor att arbeta mot sina mål.

Jag tror dock att det gäller att “försöka” tycka att det är roligt att arbeta mot sitt mål eller att belöningen att nå målet verkligen är mödan värd.


Dags att lämna Hong Kong

Efter fyra dagar i Hong Kong är det nu dags att ta sig till Shaghai med ett typ 15-timmars tåg. Ska bli skoj! Gillar tåg! I Hong Kong bodde vi komplexet Chungking Mansion på Australian Guest House. Det har absoult inget med Australien att göra! De som driver det är indier. Fyra dagar utan varmvatten... och ja det var okej eftersom vi i stort sett bara sov där.
Chungking Mansion där vårt hostel låg

Gangsta-Rickard valde trapporna till 14e våningen
Vårt minimalistiska rum på Austrailian Guest House Jag fick investera i ett sykitt för att laga mina crappybags.

Letat efter någon i Hong Kong som kunde göra det. Men kalla handen överallt! "Själv är bäste dräng!
Sykitt 13kr

Birthday-day in Hong Kong

Idag är det min reskamrat Rickards födelsedag så han har bestämt hela dagen!
Såhär har den sett ut;
 • Frukost på ett typiskt frukostställe här i Hong Kong. Självklart med te "Hong Kong-style"
 • Rickard har i fyra veckor tjatat om BAPE-store så vi spenderade typ tre timmar där. Han var helt galen!
 • Middag återigen på Michelin awarded One Dim Sum

Singapore 20/2

Eftersom vi hade en 13 timmars väntetid på vårt plan från Singapore till Hongkong tog vi oss in till själva Singapore för att äta middag.

Här snackar vi ren och modern stad! Det var väl typ dödsstraff för det mesta!.

En av de coolaste nyare byggnader jag sett. Det övre paritet är byggt som ett fartygStjärnrestaurang

Lunch på en restaurang som fått en Michelinstjärna. Inte fy skam!
Billigt var det också. Tre rätter Dim Sun på One Dim Sun i Hong Kong för 41 kr. GOTT!
F

Singapore och Hong Kong

Det blev ett besök in till Singpore då vi fick vänta 13 timmar på vårt flyg till Hong Kong, men igår anlände vi :)

Bali och Rapture Surf Camp

Bali

Jag och Rickard spenderade nästan två och en halv vecka på Bali. Bal är fantastiskt vackert med väldigt fina stränder och natur. Vattnet var varmt men svalkande i den varma och fuktiga luften. Att det regnade en del nätter samt att det kom en del skurar var bara skönt då det svalkade. Människorna verkade vara väldigt trevliga och tillmötesgående. De flesta hälsade på oss med ett leende när de passerade oss på vägen.


Det som är tråkigt är att det är så mycket sopor överallt. Godispapper, pet-flaskor och colaburkar låg överallt i naturen. Jag vet inte om det är lokalbefolkningen eller turisterna som slänger det mesta av skräpet i naturen. I vilket fall förstör det lite av idyllen.

 

Rapture Surf Camp

Rapture Surf Camp drivs på Bali av Josh Ward. En austrailensare som innan han öppnade campet för sex årsedan bodde åtta år i london. Han har även drivit ett gym tidigare.

Josh

 

 

 

 

Jag gillade atmosfären och folket på campet. De som jobbade där och de flesta gästerna var klockrena människor. Surfinstruktörerna Made och Samui hade en bra mix av mer mogna och mer pedagoiska Made och mer sprailliga och talangfulla Samui. Maten var också klockren även om jag aldrig skulle äta så hemma då det mest var kolhdrater och ja en hel del socker. Men jag gjorde av med en hel del energi när jag surfade. I alla fall när jag paddlade då jag verkligen suger på det! Det kändes som om för varje paddeltag jag tog kom jag en tiondel så långt fram om alla andra. Detta kan ha att göra med att jag verkligen suger på att crawla. Det är nästan så jag ska investera i simlektioner innan jag ska surfa nästa gång. För fler surfresor lär det bli i framtiden. Jag blev biten! Att bara ligga på vattnet och vänta på rätt våg var terapi för kropp och själ.


Besök i poolen


Frukost


Film


Vårt Dorm


Sufbrädorna


Jag tyckte att två veckor var bra. En vecka för att lära sig grunderna och sedan kunna applicera dem ordentligt under vecka två. Att moder natur gav oss låga och kraftlösa vågor de sista fyra dagarna kan man visserligen bli irriterad över men ja försök hitta någonstan att klaga.Jag, folkan och Richard


Samui - Instruktör

Att lära sig surfa och att bara få slappna av i en lugnt och stilla miljö som den på Bali och surfcampet tyckte jag var en fantastisk upplevelse!


Jakob


Jag och Vernocia från Perth


Surfsugna

Jag tror att jag funnit en till aktvitet att lägga till mina favorit- frititdssysselsättningar; köra motorcykel, MMA och styrketräning, nämligen att surfa.


Padeng Padeng


Uluwatu


Uluwatu


Morgonsurf(Jag älskar att instuera men det ser jag som ett arbete, inte en fritidssysselsätning)Time to move on

Dags att lämna Rapture Surf Camp för Hong Kong med några timmar i Singapore!

Hur "sköter" du dig när du är stressad?

Är du en av dem som äter dåligt och hoppas träning eller annan aktivitet när du har mycket att göra på jobbet, under tentaperiod eller annat som gör dig stressad?

Är du en av dem som inte äter riktig och bra mat utan äter snabbmat och godis för att få energi under dessa perioder?

Om du svarat ja på någon av dessa frågor eller på båda vill jag att du ställer dig själv följande fråga;

Mår du och din kropp bättre av att äta mat innehållande t.ex. mycket socker?
Får du mer gjort?
Sover du bra?
Känner du dig mindre stressad?

Under min första tentaperiod på Chalmers så tog jag ledigt från allt och bara pluggade. Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag åt då det är snart fyra år sedan men det slank nog ner ett och annat. Vad jag lärde mig av detta när det gäller mig är att jag blev inte särskilt effektiv och fick inte mer gjort bara för att jag inte tog mig tid att laga bra mat eller ta en paus för att träna.

Min kropp mådde sämre och stressen över att klara tentorna ökade snarare än minskade. Nu för tiden håller jag på min träning och kost även under tentaperioder. Jag försöker dock att inte jobba lika mycket under dessa perioder. Jag vill dock göra klart att jag inte är någon renlevnadsmänniska. Särskilt inte när jag är på semester :)

 

Jag skulle dock vilja att du tar dig en tankeställare för vad du behöver göra för att må så bra som möjligt även under dessa stressiga perioder, och ändå prestera.


Sunset, surfing at sunrise x 2

Fredagen avslutades med en trip till Uluwatu beach för att titta på solnedgången. Jag fick se en av de vackraste solnedgångarna hittills. Nästa gång jag är här ska jag se den ute i i havet på en bräda tillsammans med de andra surfarna.
Solnedgång Uluwatu beach

I lördags morse och nu i morse gick vi upp 05:30 för att surfa i soluppgången. Otrolig känsla och oerhört vackert! Dock har inte vågorna gått oss till möttes de tre senaste dagarna. De har varit för låga och inte haft tillräckligt mycket kraft. Inför nästa gång jag ska surfa vet jag precis vilka övningar jag ska göra i gymmet. Samt att jag ska lära mig crawla ordentligt vilket kommer att göra min paddling betydligt bättre.

Soluppgång Padawa beach (italian point.....)
Samui (instruktör), jag, Maddy (instruktör) och Timmy (dansk allti allo typ :) )

Crapy surf!

I morse kände jag för att hoppa över att surfa idag. Men klart jag skulle åka med. Man ska dock lyssna på sin intuition. Jag fick inte en enda våg som ens var värd att försöka stå på. Jag var på fel plats i rätt tid hela tiden. Crapy!

Bra dag

Riktigt bra vågor på Padawa beach idag. Hade väl runt 10 lyckade. Jag började dock med en våg som tryckte mig rakt ner i havet ha ha :)
hostel bokat i Hong Kong

Surf och beach

Padawan beach har väl blivit mer eller mindre vår hemmastrand då vi har varit där de senaste tre gångerna. Med idag fyra. Tyvärr är vågorna lite väl små och med lite väl lite kraft tycker jag. Men rätt perfekta om man gör sin första dag.


Jag tycker att jag har börjat komma in i att använda en hard board nu. Den är fortfarande rätt stor men ändå. Det är något svårare att paddla då jag behöver fokusera lite mer på balansen.

Lite “otur” när vi skulle åka hem. Först hade bussen fått punktering samt att reservhjulet saknade luft. Sedan låg det en stor gren under främre delen av bilen när chauffören körde iväg. Men “otur” menar jag att vi misstänker att någon lagt trädgrenen där då det inte låg där när vi parkerade eftersom då hade vi ju märkt om vi kört över det. Typ hela fronten lossnade. Bara plast men inte så kul ändå.


 

Ikväll blev det bröst-, tricep och magträning med TRXen. Var en hel del av de andra som ville pröva då de inte sett en sådan förut. Speciellt några av de australienska instruktörerna. TRX verkar fortsätta att vara en succe....?

Min träning:

Atomic pushup TRX
Bröstpress TRX
“Hjulet” och overheadpress TRX
Dips TRX
Rotation och Hip drop TRX
Vanliga armhävningar
Raka crunch på boll

Sjukt svettigt att köra i den här luftfuktigheten!


Oväntat besök och hard top

Igår kväll fick vi oväntat besök medan vi tittade på film. Denna krabat:


Eller ska man verkligen kalla den krabat. Det var en Spitting Cobra, liten och kanske bara en unge men tydligen rejält giftig ändå. Tydligen föder mamman upp till 20 ungar i en kull så är boet nära får vi väl fler besök.

Idag började vecka två på Rapture Surf Camp. Jag tog ett steg upp och lämnade “soft top-brädan” och började med en inte fullt så stor hard top. Det var svårare att behålla balansen när man paddlade vilket resulterade i att mer energi gick åt. Bättre träning för axlar och rygg med andra ord ;)

Efter andra sessionen var det riktigt tungt att paddla in då vågorna ville ta mig rakt in mot stranden medan en ström åt motsatt håll. Jag kom bara någonstans om jag paddlade. Inget glid alls.Vilodag

Efter en veckas surfning är det idag vilodag. Välbehövligt för axlarna! Det enda som görs idag är bokläsning och matintag.
När det gäller surfningen tycker jag själv att jag gjort framsteg. Imorgon är det dags att lämna den mjuka brädan och få pröva en en hårdare plastvariant.
Såhär ser en vanlig dag ut på Rapture Surf Camp:
 • Frukost någon gång mellan 07:30 och 09:00 med 20 - 30 pers

 • Surfsession 1

 • Lunch på stranden

 • Surfsession 2

 • Slappa med bokläsning, poolbadning, träna eller bara snacka skit.

 • Middag med 20 - 30 pers

 • Film med 20 - 30 pers

 • Sova
En helt okej vardag :)
Some poesing at the beach :)

Lördag kort och gott

Igår var vi på en rejält jobbig strand där det återigen handlade om att paddla och svälja havsvatten. Vi åkte till samma strand idag med men idag gick det mycket bättre. Hade ett av mina bäst "surfs" hittills som jag tyvärr fick avbryta eftersom det låg en person i vägen i vattnet. Men jag hann ändå bli lycklig :)
Kroppen är rejält sliten nu. En dags surf kvar sedan blir det en dags uppehåll innan vecka två startar :)

Lördag kort och gott

Igår var vi på en rejält jobbig strand där det återigen handlade om att paddla och svälja havsvatten. Vi åkte till samma strand idag med men idag gick det mycket bättre. Hade ett av mina bäst "surfs" hittills som jag tyvärr fick avbryta eftersom det låg en person i vägen i vattnet. Men jag hann ändå bli lycklig :)
Kroppen är rejält sliten nu. En dags surf kvar sedan blir det en dags uppehåll innan vecka två startar :)

Lite tankar om kost och träning under resa

Det var längesedan jag skrev något under rubriken “artikel” men eftersom min blogg för tillfället är en reseblogg kan jag väl försöka få in åtminstonde ett inlägg som handlar om kost, träning eller dylikt.

Denna gång tänkte jag beröra kost och träning i samband med semester. Helt mina egna tankar och funderingar.

Kost
Hur lång är din resa?

Detta är kanske den första frågan man bör ställa sig. Ska du bara åka iväg en vecka kan du väl äta vad du vill och ja i stort sett hur mycket du vill. Helt enkelt bara slappna av totalt!  Såklart ska du kanske inte äta fem gånger så stora portioner för då hinner du nog lägga på dig en hel del även under en vecka.

Åker du som jag på en lång resa kanske du vill tänka lite mer på vad och hur mycket du stoppar i dig. Jag tycker självklart ska man äta av maten när man besöker ett nytt land. Detta oavsett om den innehållare massa kolhydrater eller till och med socker. Maten är ju en del av landets kultur! Du kanske däremot ska undvika och äta alla snickers eller andra varianter titt som tätt på din resa. Återigen kanske du inte behöver äta fem gånger så stora portioner under hela resan som du gör hemma. Då hinner du nog lägga på dig en hel del. Jag släppte kollen på kosten under två veckor runt jul när jag var hos min far och gick upp fem kilo.Vägde mig för första gången igår sedan jag startade den här resan. Jag hade tappat 6 kilo, självklart en del muskler. Min vikt är numera 76, en vikt jag inte haft sedan jag var tonåring. Vägde 77 före jul. Att jag lyckas tappa beror på att jag valt att äta små portioner men ändå kunnat smaka på allt vad länderna har erbjudit.

Nu här på surflägret blir det desto mer mat då jag gör med massor av energi när vi surfar. Eller rättare sagt när jag paddlar ut i havet. Det blir också mest kolhydrater eftersom det är det som serveras. Frukost och lunch är inkluderat.

Träning

Återigen; hur lång är din resa?

Är det bara en vecka eller två kanske du ska ta dem som viloveckor med endast promenader som träning.

Är det en längre resa kanske du ska ta med löpskorna eller hitta gym på de ställen du besöker. Din kropp eller ett “träningsgummiband” duger rätt bra som redskap! Eller ska du kanske införskaffa en TRX?

Själv försöker jag köra mint 3 x 30 minuter på TRXen varje vecka. Mer vet jag inte om min motivation räcker till när man behöver köra på ett hotellrum. Jag är en människa som vill gå till gymmet när jag tränar. Jag vill inte vara hemma!

Jag tar det som en mental utmaning att träna under min långa semester. Fast här på surfcampet finns det ju ett enkelt gym där jag kan hänga upp TRX en riktigt bra. Det finns även några “pilatesbollar” och mattor. Därför blir det kanske 4-5 x 60 minuter träning här. Plus all träning man får i havet!

Kontentan blir ju då: upplev kulturen och se till att din kropp mår bra! Slappna av om du vill, träna om du vill. Vill du köra stenhårt på träning och en bra kost, då gör du det!


En av de bästa dagarna i mitt liv!

Idag har jag haft en av de bästa dagarna i mitt liv! Vi åkte till en strand med mer vänliga vågor vilket det gjorde det mycket lättare att paddla ut. Och nu kan jag nästan kalla det jag håller på med för att surfa. Tror jag hade över 10 åk som jag stod hela vägen tills vågen dog.

Det är så grymt härligt att spendera hela dagen i vattnet. Att bara ligga på havet och vänta på en bra våg är terapi för själ och kropp!

Pura Dalem Balangan

Idag åkte vi till stranden Pua Dalem Balangan. Detta var vårt åk idag:
En hederlig folkabuss. Blir det mer surf än så?
Tyvärr var denna beach rätt svår idag. Det handlade mest om att svälja havsvatten och paddla. Varje gång man paddlade ut så åkte man in igen. Vilka axlar man kommer få :)

Surfs up!

Första dagen på surfcampen idag. Det är ett riktigt fint ställe vi är på. Campet har pool, grym frukost, massage, chillhörna, filmhöna och till och med ett mindre gym!

Det är dock inte det lättaste att ta sig upp på brädan och stå kvar. Men jag lyckades i alla fall stå kvar några gånger. Klart godkänt tycker jag. Det är underbart att spendera hela dagen i vattnet! Visst man hamnar en hel del under vattnet också men det är bara att inte drabbas av panik :)
Poolarea
"Gymmet" aka yogasalen
Diningarea

Surf

Anlänt till surfskolan. Dags att knoppa in!

Gili Trawangan - 4e & 5e FEBruari

Igår lördag anlände vi till ett Gili Trawangan, den största av Giliöarna utanför Bali, i full storm! Eller ja ett lättare monsunregn med större åskknallar än när de provskjuter i Karlsborg var det i alla fall!
Det fick helt enkelt bli filmkväll på denna paradisö?
När vi köpte biljetterna hit från Padang bei sa de att det skulle ta en timme. Glöm det! Det tog minst två timmar i medelhård sjö. Vi betalade 230000 ruphia. Detta var nog för att det var lågsäsong. Har hört om betydligt högre priser.
Idag söndag vaknade vi till strålande solsken och en fantastisk morgon. Vi körde på en heldag med bad, sol, snorkling, mat och cyking.
Under snorklingen såg vi massor av färggranna fiskar tillskillnad från Vättern där de fleta typ är färglösa. Det som gjorde att denna snorking slog den i Thailand med råge var att vi såg flera havssköldpaddor. Rejält stora. Vi kunde dyka alldeles intill dem! Riktigt häftigt då de var rejält stora.
Vi fortsatte dagen med att cykla runt ön. Det tar med medelfart stax under en timme om man inte stannar. Väl värt det!
Det är dock inte lika badvänligt här som t.ex. Thailand. Rejält med vassa koraller både på stranden och i havet. Men otroligt vackert ändå!
Just nu sitte vi på Irish Bar och intar sista måltiden innan vi åker tillbaka till Bali och mot surflägret imorgon!
Igår lördag anlände vi till ett Gili Trawangan, den största av Giliöarna utanför Bali, i full storm! Eller ja ett lättare monsunregn med större åskknallar än när de provskjuter i Karlsborg var det i alla fall!
Såhär såg det ut är vi åkta från Padang bei. det såg inte ut så vid Gillöarna
Det fick helt enkelt bli filmkväll på denna paradisö?
När vi köpte biljetterna hit från Padang bei sa de att det skulle ta en timme. Glöm det! Det tog minst två timmar i medelhård sjö. Vi betalade 230000 ruphia. Detta var nog för att det var lågsäsong. Har hört om betydligt högre priser.
Idag söndag vaknade vi till strålande solsken och en fantastisk morgon. Vi körde på en heldag med bad, sol, snorkling, mat och cyking.
Rickard på beachen


Gili Trawangan
Under snorklingen såg vi massor av färggranna fiskar tillskillnad från Vättern där de fles typ är färglösa. Det som gjorde att denna snorking slog den i Thailand med råge var att vi såg flera havssköldpaddor. Rejält stora. Vi kunde dyka alldeles intill dem! Riktigt häftigt då de var rejält stora.
Vi fortsatte dagen med att cykla runt ön. Det tar med medelfart stax under en timme om man inte stannar. Väl värt det!
Det är dock inte lika badvänligt här som t.ex. Thailand. Rejält med vassa koraller både på stranden och i havet. Men otroligt vackert ändå!
Just nu sitte vi på Irish Bar och intar sista måltiden innan vi åker tillbaka till Bali och mot surflägret imorgon!

Finns för övrigt massor av atms på Gili Trawangan!

Vietnam

Lite update från Vietnam - 2 februari
Vi är nu tillbaka i Saigon (Ho Chi Minh) för att ta oss till Bali med mellanlandnng i Singapore.

Under de senaste dagarna har vi besökt Mui Ne, Nha Trang och Mui Ne igen. Tyvärr har vädret varit sådär. Vi har haft det bra ändå men dessa två ställen är inga jag kommer åka tillbaka till.

Vi skulle egentligen tagit oss ända upp till Hanoi och besökt Ha Long Bay som ska vara väldigt vackert. Tyvärr missade vi det på grund av för dålig reseplanering. Men jag och RIckard besöker antagligen norra Vietnam efter Hongkong, innan vi flyger till Shanghai.

Bilderna är lite blandade från Saigon, Mui Ne och Nha Trang
Kiteing
Kiteing
'
Mui Ne
Mui Ne
Mui Ne
Nha Trang
Sovbuss till Nha Trang
Nha Trang
Poh
Morgongympa i Saigon

Gili Islands

Bokat hotell för helgen hä:

Hälften så många skador hos framfotalöpare – En ny studie från Lieberman och Harvard

Jag har bara ögnat igenom den men verkar intressant. Ska läsas ordentligt vid tillfälle.
http://traningslara.se/halften-sa-manga-skador-hos-framfotalopare-en-ny-studie-fran-lieberman-och-harvard/
@ Singapore Airport

Reselektyr

Har nu avverkat fyra böcker sedan vi lämnade Sverige. Två i bokform och två som ljudbok. Jag läser Conn Igguldens böcker om Monloiet och Djingis Kahn eftesom jag ska till Mongoliet. Har avverkat två av tre; "Stäppens krigare" och "Bågens Mästare". Bra och intressanta böcker!
De två ljudböcker jag lyssnat på är Camilla Läckbergs "Änglamakerskan" och den väldigt väldigt bra boken "Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann" av Jonas Johannsson. Både rolig och spännande!
Blev förresten en barfotalöptur på ca 30 minuter i sanden idag :)

Frulle


Frukost på Mui Ne Beach


RSS 2.0