INCA EMPIRE - Bloggen blir reseblogg i 17 dagar

Efter att ha deffat i två omgångar med en usa-resa emellan har jag nu gått ner ca 9kg och runt 7% i fett. Tyvärr gjorde jag ingen fettprocentmätning från början så det är bara ett uppskattat värde. Nu tar jag återigen semester!

Dags för mig att åka hit:Imorgon tar jag flyget via London och Miami till Lima för att via Cuzco, Ollantaytambo, Inkaleden och Machu Piccuh, Puno, Titicacasjön ta mig till La Paz i Bolivia. Resan är på 14 dagar och är köpt på Kilroy. GAP annordnar.

Egentligen är jag en människa som gillar någon form av rutiner med tryggheten nära men nu när jag inte fick med mig någon åker jag själv till Sydamerika för att umgås med en grupp vilt främmande människor i 14 dagar.

"Äventyret väntar!"


http://www.resdagboken.se/m/JohanPS/inca-empire---peru-och-bolivio-428396/


PERSONLIG TRÄNING - KAMPANJ UNDER OKTOBER

Under oktober har vi 20 % på "Kom i form" -paketet på Sportlifes conceptanläggningar. Du får då 14 timmar för 420 kr/st istället för 595 kr som en enkeltimme kostar.Jag kommer under perioden 19/10 till 30/12 enbart plugga halvtid och därmed ha betydligt fler lediga timmar. Så hör av dig på johan.p.stromer@sportlife.se om det är dags att ta tag i formen eller om du bara behöver ny inspiration! Eller du kanske satsar på Vasaloppet!


ROSA DYGNET 8-9 oktober

ROSA DYGNET I FÖRMÅN FÖR BRÖSTCANCERFONDEN PÅ SPORTLIFE EXCLUSIVE 8-9 OKTOBER


Vad händer under dygnet?


Ja, vad händer egentligen? En himla massa kort och gott. Vad det hela började med för 5 år sedan var ett dygn av cykelpass. En del var lite längre, en del lite kortare. Under åren har det dock utkristalliserats ett lite mer strukturerat upplägg, framför allt tack vare de underbara cykelinstruktörer som ställer upp och under sin timma presenterar sin klass, som de tycker hör hemma under just detta dygnet. Så numera är det i grund och botten 24 cykelpass på raken i cykelsalen. Utöver det har det vidareutvecklats med ett antal andra träningspass i övriga lokaler, och till och med utomhus! Även föreläsningar och fystester finns på schemat.

Så vad har vi att erbjuda i år? Kika in på på www.rosadygnet.se


Varför?

Rosadygnet började i blygsam skala 2007 men redan 2008 blev det ett helt fantastiskt gäng på över 500 cyklister som fyllde spinningsalen under hela dygnet med glädje och svett. 2009 slogs Rosa Dygnets insamlingsrekord igen och fick nästan ihop 130 000 kr – och blev omnämnda på Rosabandet galan i Malmö som nr 1 på goda insatser i kampen mot cancer. 2010 var största sett till både antal deltagare och insamlade pengar – smått fantastiska 200 000 kr!! Så på de 4 år som körts har detta event har vi samlat in över 500 000 kr – alla pengar har gått rakt till Cancerfondens Rosa Bandet kampanj.


Nu har jag köpt allt inför resan tror jag....

Nu har jag köpt allt inför resan tror jag. Bra dag i Göteborg med bra klienter och ett bra benpass! Nästa gång jag kommer till Göteborg bor jag här igen :)


Ännu en tidig dag för att ta mig till Göte...

Ännu en tidig dag för att ta mig till Göteborg och jobba. Även om jag ser fram mot Göteborg och jobbet började dagen sådär: köpte biljett på fel tåg och hamnade bredvid en surgubbe på tåget. Det kan bara bli bättre härifrån! Träningsvärken från fredagens Les Mills Medley sitter fortfarande i och den ökades på rejält att gårdagens snabbdistans på en mil. Gott att det eventuellt är benträning idag. Kan bli mage också :)


Gym och rekordlöpning utan motivation

Det blev ett sjukt omotiverat axel och magpass idag:

"Fram- och sida axlar"
Sittande hantelpress
Ståendes hantelyft framåt
Enarmslyft åt sidan i drag
Hantelyft åt sidan

Mage
Crunch på boll i drag
Knä till panna

sedan dog motivationen helt......


Tänkte länge strunta i att springa något idag men efter att ha druckit en Celcius så fick jag lite energi och begav mig till Hammarnäset ändå.

Jag tänkte att 5 kilometer ska jag väl motivera mig till men de kändes dötråkiga även om jag sprang på bra. Nu kallar jag det inte för att jogga längre. Tempot och pulsen är för höga för det. Jag sa till mig själv att om jag tar 5 kilometer under 23 minuter blir det ett varv till. Cirka 22 minuter och 30 sekunder visade klockan så det var bara att fortsätta!

Efter 8 kilometer kollade jag på klockan; 35:28 vilket är nytt rekord. Sist sprang jag på 36:12. Sedan efter 10 kilometer stod klockan på 44:53 vilket även det är nytt rekord! Grymt nöjd! Särskilt efter bristen på motivation.

Distans: 10 km
Tid: 44 min 53 s
Tid/km: 4,49 min / km (Första 8 hade en snittfart på 4,43 min/km)


Övre rygg och biceps vecka 39 och Peru

Då är jag inne på sista veckans styrketräning på ett tag. Det är även sista veckan jag tränar på KLK då jag åker till Sydamerika i två veckor på fredag för att sedan flytta hem till Göteoborg resten av året :)

Jag har faktiskt börjat äta en del majs, inget jag egentligen vill äta eftersom det är rätt mycket kolhydrater i det men eftersom det kommer bli en hel del majsbaserad mat i Peru är det bäst att vänja magen vid det :)


Majs ;)

En liten sjuk grej var att när jag idag för första gången fastnade vid SVT:s Kunskapskanal tog det bara 2 minuter innan en dokumentär om Machu Piccuh startade. Det måste varit ett tecken! Grymt intressant dukumentärMachu Piccuh


Dagens rygg och bicepspass på klk.

Excentriska chins
Latsdrag i cable cross
Omvända flyes i drag (bakre axlar)
Skivstångsrodd till magen
Shurgs i smithmaskin
Shurgs med viktskivor

Stående bicepscurl med ex-stång
Omvänd stående bicepscurl med ex-stång
Hammercurl med rep i drag

Passet tog faktiskt bara en timme plus uppvärmning och nedvarvning. Detta trots att jag maniskt vila 90 sekunder mellan varje set :)

Bröst, tricpes mage vecka 38

Bröst
Bänkpress 90 kg 95 kg 90 kg
Lutande hantelpress 28,5 kg 31,5 kg 28,5 kg
Flyes i drag, nedåt 15 kg

Triceps
Smala dips
Overhead
Pushdown

Mage
Raka crunch på boll - Sneda crunch på boll - Rotation i drag Vila mellan varje 3 set


Blå Bandet Träningsevent Genomfört!


Initativtagare Berg
 
Folket vill ha träning även fredagkväll!

Mingel

Dusko är svettig efter Zumban


Det var en grym kväll på Blå Bandet igår! Många som kom och bidrog och hjälpte till att samla in pengar :) Det fikades en hel del, det svettades, det skrattades och det var flera som provade på nya saker. Nästa år hoppas vi att det är ännu fler som hänger på!


Jimbo körde RPM
Niklas Lijesand körde dansklass med tempo :)


Therese P tog med deltagarna på IW-resa runt jorden

Nonne Miles, Jim Berg och jag genomförde vad jag tyckte var en riktigt grym och rolig klass! Med tanke på förutsättningarna ;) Vi hade till och med klädombyten. Jag vet dock inte hur mycket som kom med när vi filmade. Klassen på 75 minuter var dock apjobbig och idag känner jag mig överkörd men lycklig! Jag är glad att jag inte är Jim Berg som håller initial i RPM idag ;)


Ikväll smäller det! Blå Bandet!

Igår blev det pt nästan hela dagen, eller skulle ha blivit i alla fall. Fick dock köpt det mesta till resan. Jag tror att jag köpte halva apoteket, saker som jag säkert inte kommer att använda men bra att ha med sig.

Kvällen avslutades med genrep av Les Mills Medlyt. Ibland måste man bjuda på sig själv som instrutktör och människa. Vilket vi kommer göra rejält ikväll! En klass som kommer bli grym!

Du har fortfarande chansen att boka dig på blabandet@jimberg.se! Sportlife Lindholmen ikväll!

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=142252965864200

Allt går oavkortat till Barncancerfonden!


Trött dag

Idag kändes kroppen tom så jag har typ gjort nada förutom övat lite korografi och småpackat för peru. Två busy dagar kommer upp så :) I helgen ska det bli långlöpning och hårdträning!

Imorgon pt hela dagen plus genrep för fredagens Les Mill Medley.
Fredag: pt och så ska jag banne mig klippa mig, senast var 13 juli. Det ser inte bra ut nu ;) och så Blå Bandet såklart :)

BODYCOMBAT 49 Release :)

Riktigt kul att instruera BODYCOMBAT igen! Riktigt bra release med Annie och Jasmine på Sportlife Lindholmen. Jag känner att min egen insats var okej men jag kände mig rätt ringrostig och jag klarar inte armhävningarna på tå i denna release. Min uthålliga styrka är inte bra. Min styrka överlag är väl sådär ha ha

Jag instruerade:
låt 3 Powertraining - Barbara Straisand - Boxning
låt 6 Combat - Unfaithful - Karate och Tae Kwon Do
låt 8 Powertraining - Turn To Me - Boxning


Blev även en pt-session idag, tester. Gott med klienter som visar goda resultat!


Hittade även ett underställ i merinoull på Femman Sport på resa. Perfekt för resan till Peru. Är tydligen minusgrader på nätterna på den höga höjden. Jag är osäker på om jag har tältat i minusgrader någon gång förut.


Jag ska avsluta med ett tips. Om du tycker att du deffat till dig ställ dig inte i provhytten på Stadium. Till skillnad från ljusen i speglarna på gymmet är ljuset inte fördelaktigt där! ha ha

Nytt program


Dörren till KLK

Nu har jag ändrat mitt upplägg på styrketräningen. Jag tycker att det är viktigt för både fysisk och mental utveckling att förändra sitt upplägg typ var 4:e-6:e vecka. Men det är olika för olika människor. Jag lägger i alla fall generellt ax sex veckors-program för mina klienter.

Jag går nu på ett 4-splitt med ungefär följande indelning:
Rygg och baksida axlar
Axlar och mage
Bröst och Biceps
Ben och triceps

Tror jag i alla fall....hm ska få in mage en gång till där ;)

Idag blev det i alla fall såhär:

Övre rygg
Excentriska chins (Gick upp med hjälp av en bänk och bara körde i den negativa fasen eftersom mina armar är gjorda av glas och får ont annars) -/6/6/6
Smala latsdrag med v-handtag 50 kg /4/4/4
Skivstångsrodd 40 kg /8/10/10

Baksida axlar
Omvända flyes i drag, en sida i taget 10 kg /4+3/4+3/5+3

Traps
Shrugs i cablecross ~60 kg/sida /12/12/12 Funka ej bra så byts ut

Ländrygg
Dynamiska ryggresninga i bellyback 15 kg /7+3/6+3/6+3
Goodmornings 40 kg /10 45 kg /6/6

Veckostart!

Godmorgon!
Hur börjar du veckan?

Jag hoppar morgonpromenaden och kör igenom koreografin inför morgondagens trippelteamning av BODYCOMBAT 49 - release på Sportlife Lindholmen 17:10. + lite matlagning:Nötfärsbiffar :)

Nu är det näst sista veckan i Sverige. Nästa fredag bär det av till Peru och Boliva. Sedan blir det tillbaka till Göteborg! :) Saknar!

Ovanlig lördagsaktivitet hos mig

Jag bjuder på teaser eller något avskräckande inför Les Mills Medleyt på Blå Bandet Event nu på fredag.
Döm mig gärna men glöm inte att jag trivs bäst i kamsportskläder och i gymmet ;)


Helgen:

Asmycket koreografiövning i helgen. BODYATTACK måste vara en träningsform framtagen av djävulen. Känns som allt går i 300 bpm!

En mycket mindra bra golfrunda kl 07:30 i lördags vilken slutade med 11 bortslagna bollar på tre hål. Rekord!

Ett helt okej benpass i lördags.


Annars känner jag att motivationen tryter lite just nu och även discplinen! Jag behöver inspiration och motivation, vilket jag hoppas få på releasen av BODYCOMBAT 49 nu på tisdag, av grymma pt-klienter på torsdag (faktiskt fullbokad :) ) och på Blå Bandet på fredag :)Okej träningsdag

Hade tänkt börja dagen med en långlöpning men motivationen var egentligen slut redan efter 5 km men jag tog ett varv till så det i alla fall blev en mil. Jag tycker att om man inte har lust att träna så träna i alla fall lite: du är oftast nöjd med dig själv efter!

Eftersom jag tänkt springa längre blev ju tiden katastrof för att vara en mil.
Distans: 10 km
Tid: 1 h
Tid/km: 6 min / km
Medelpuls: 133 slag/min


Det blev även ett armpass på KLK dä jag sakta men säkert kan öka vikterna. Det för dock rätt int fortfarande. Men som sagt det tar sig. Excentrisk träning fungerar i alla fall för mig.

Biceps
Stående hammercurl med hantlar
Stående curl med ex-stång
Stånede omvänd curl med rak stäng

Triceps
Pushdown med rak stång
Pushdown med rep
Frenchpress med hantlar

Tre övningar för underarmar.


Nu koreografiträning!

Presentation: Les Mills Medley
19.30 – Nonne, Jim & Johan "LesMills Medley"


Nonne
- född och uppvuxen i Ale där jag tog mina första stapplande danssteg som treåring i snögubbe-out fit på Älvängens Dansstudio. Jag gick LesMills utbildning i BodyStep och BodyJam 2007, BodyAttack 2008 och senast CXWORX 2011.


Jim
- jobbar idag heltid med att utbilda instruktörer, instruera, köra lite PT och hålla föreläsningar inom träning och motivation.


Johan
- började arbeta inom träningsbranchen 2003. På Sportlife jobbar jag som personlig tränare och gruppträningsinstruktör samt att jag är medlem av vårt utvecklingsteam, där är jag hjälper andra instruktörer att bli ännu grymmare.Klassen
kommer vara en blandning mellan alla LESMILLS koncept som inte kräver någon direkt utrustning , och den är 75 min lång.


Upplägget
- vi börjar SMOOOOTH, fortsätter the FIGHT, toppar HIGH innan vi KORSAR ÖVER och avslutar i ett neverending FLOW!
Så förbered dig på en utmaning och en upplevelse i kontraster.


Fler hjälper oss hjälpa!

Fler hjälper oss hjälpa!

Bra saker har en tendens att börja rulla av sig själva har jag märkt..
Så även denna gången. Helt plötsligt har vi massvis av roliga nyheter att tillkännagöra, så många att jag skriver ett inlägg för alla pga tidsaspekt.. =)
Vi kommer på Blå Bandet eventet få möjlighet att bli omhändertagna av gänget på DEEP BODYWORK och laga våra trasiga kroppar! Härligt!


Vi kommer oxå att bli uppiggade av Celcius så att vi orkar hålla igång hela kvällen!

Sist men inte minst har även det fantastiska företaget Vitamin Well lovat att hjälpa till att hålla oss hydrerade under dagen!
Fantastiska nyheter - vi kommer iaf inte vara törstiga!! =)


Ryggpas vecka 37

Nästa vecka känner jag att det är dags att förändra mitt styrketräningsprogram! Jag börjar tröttna på flera av övningarna. Med andra ord borde jag kanske bytt redan den här veckan innan jag tröttnade men det är alltid lätt att vara efterklok.


Tomt på KLK på förmiddagen

Ryggpass:

Latsdrag med brett grepp 50 kg/8/7/6
Rodd i drag (tjurhandtag) 45 kg/8/8/5
Omvända flyes i drag (en sida i taget) 1an+1,25/9/8/6+3
Shurgs i smithmaskin 32,5kg per sida (85 kg) /6/6/6
Rotatorcuff 1an+1,25 /13/13/6+33 rehabövningar för underarm med hantel:
(handrygg uppåt) 8 kg /10+3/10+3
(handrygg åt sidan) 11 kg /8+3/8+3
(handrygg nedåt) 13,5 kg /7/7


Tog ett riktgit bloggkort idag! Ser ut och känner mig sjukt obekväm ha ha

Vad gör du i helgen? Detta gör jag!
Jag ska lära mig lite koreografi från BODYJAM, BODYATTACK, CXWORKS och BODYBALANCE inför det Les Mills Medly vi ska köra på Blå Bandet Event. Först ska det här sägas: Jag kör ingen av dessa program ha ha. Jag ska naturligtvis inte instruera enbart skugga, för mig är det dock en tillräckligt stor utmaning :) De BODYCOMBAT låtar jag ska insturera kan jag som tur är redan.

Det är ju värt att gå på Blå Bandet Event enbart för att se mig och Jim Berg köra BODYJAM coh BODYATTACK!

Blå Bandet Event: Ibland går det fort!

Från att ha gått till att ha varit med och annordnat ska jag nu stå på scen på Blå Bandet Event! Jag kommer tillsammans med Jim Ber och Nonne Miles presentera Les Mills - Medley. Om jag vore du skulle jag boka dig bara för att det finns en liten möjlighet att du kan få se mig skugga BODYATTACK, BODYBALANCE och CXWORKS. Även om det är en liten chans är det värt det! Pengarna går till något bra!Deltagande kostar 100kr/klass, och alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden. Du behöver INTE vara medlem på Sportlife för att delta!

Bokning görs på mail till blabandet@jimberg.se
Ange ditt namn, vilken klass du önskar boka och din mailadress.
Bokning är först aktiv när du mottagit bekräftelsemail.

Vi erbjuder barnpassning gratis hela eventet, från kl 16.30 till kl 21.00

Schema:
Stora Salen
17.15 - 18.15 Zumba Fusion - Sportlife DanceCrew
18.20 - 19.20 Freestyle Moves - Niklas Liljesand
19.30 - 20.45 LesMills Medley - Nonne, Johan & Jim

Cykelsalen
17.15 - 18.15 Best Of RPM - Jim Berg + Jimmy Andersson
18.20 - 19.20 Indoor Walking "The Journey" - Therese Popristov
19.30 - 20.30 Cykel "Eat Love Ride" - Inger Waldersnes

Föreläsningssalen
18.20 - 19.20 "Cyklar till Paris för barn med Cancer - Därför vi kan!" - Kristian Rönne

Betalning görs kontant på plats.
Missa inte denna unika chansen, boka din plats på blabandet@jimberg.se
Väl Mött!

Presentatörer Blå Bandet: Niklas Liljesand

18.20 - Niklas Liljesand "Freestyle Moves"

Vår andra dansklass är kanske den mest mest stjärnstatus och glamour kring sig - vi har den stora äran att presentera Niklas Liljesand, sångaren, dansaren, instruktören och showartisten som har fler bollar i luften än en jonglör!
Niklas har jobbat som nattklubbschef på Hard Rock Cafe under flera år, samtidigt som han rest världen runt och presenterat på nästan alla stora konvent som finns!
Just nu startar han dessutom upp sin egna inredningsbutik på Vasaplatsen - som sagt, många järn i elden. Niklas sprider en enorm glädje och inspiration på sina klasser och du kommer få en upplevelse du sent glömmer.
Han beskriver klassen såhär:
"Som på en klubb fast mitt på dagen, som om du vore ensam hemma, dansa som att ingen ser, sjung med som om ingen hör! En blandning av allt, men ändå inget. Dansa och låt rytmen styra dina hjärtslag!"

Missa inte denna unika chansen, boka din plats på blabandet@jimberg.se
Väl Mött!

30 km för första gången!

För första gången i mitt liv har jag sprungit 30 km. Jag hade faktiskt planer på att springa lite längre men mina ben och framförallt mina vader hade börjat krampa för mycket. Sista varvet på 5 kilometersbanan gick därmed extremt långsamt. Tur ingen såg mig för då hade de väl trott att jag missuppfattat hur man springer eller hur man går eftersom det såg ut som någon blandning av dessa två.

Jag är enormt nöjd med att ha sprungit så långt! Tiden blev natruligtvis inte så bra och jag var inte det minsta trött konditionsmässigt på grund av den låga farten coh en låga pulsen. Pulsen hade jag medvetet lagt lågt.

Distans: 30 km
Tid: 3 h 6 min 12 s
Tid/km: 6,2 min / km
Medelpuls: 140 slag/min : ca 70 % av MaxPuls
Maxpuls: 166 slag/min ca 83 % av Maxpuls.


Presentatörer Blå Bandet: Inger Waldersnes

19.30 - Inger Waldersnes "Eat Love Ride"


Dagens sista cykelklass presenteras av fantastiska Inger Waldersnes och heter "Eat Love Ride".

Inger menar att "detta är tre av de pusselbitar vi behöver i livet. Det är också namnet på min cykelklass. Hoppas du följer med på denna fartfyllda tur och då förstår du varför."
Inger själv är en för tillfälligt mammaledig arbetsmyra med flera olika järn i elden, hon är dels utbildad coach och detta är även något som genomsyrar hennes klasser och sätt att instruera starkt, viljan och motivationen plockas alltid fram ur dina egna resurser. Tidigare gruppträningskoordinator på Sportlife Göteborg och en välkänd profil i Cykel, Afro, Core och många andra salar runt om i Göteborg sprider hon alltid värme, energi och eftertanke!Missa inte din chans att Eat Ride Love - boka dig till blabandet@jimberg.se
Väl Mött!

Jag är absolut ingen absolutist!

Mitt i deffen, vilken jag ändå tycker går rätt bra och inte är direkt jättejobbig trots det låga kaloriintaget, såg min söndag ut såhär:

Efter att äntligen sett allt extramaterial, typ 8 år efter jag köpte boxen, förstår jag vilket enormt arbete de lagt ner bakom filmerna; All research, alla miljoner detaljer och så vidare. Helt fantastiskt! Jag såg hela filmen(erna) i ett streck igår, cirka 10,5 h, och ja filmen var mycket bättre! Sagan Om Ringen är helt enkelt världens bästa film!

1 kg´s påsen orkade jag dock inte äta upp. Sen så räknas det ändå inte eftersom den är köpt i Chicago ;)

Idag kan det vara dags för en av minsa största utmaningar någonsin... kan börja om typ 20 minuter....vi får se18.20 - Kristian Rönne - "Cykla till Paris för barn med cancer - därför att vi kan"

18.20 - Kristian Rönne - "Cykla till Paris för barn med cancer - därför att vi kan"

Enda föreläsningen för dagen handlar om Sveriges första Team Rynkeby event, alltså om hur ett gäng vanliga människor fick för sig att cykla till Paris till förmån för insamlingen till barncancerfonden - hur eventet kom på benen, varför vi gör det - vad vi gjorde och hur det kan bli i framtiden.

Kristian är en livsinspiratör, instruktör, mångsysslare och lite alltiallo som nog officiellt fortfarande går under yrkestiteln "student".. =)


För en inspirerande och rolig timme - boka dig till blabandet@jimberg.se
Väl Mött!

Presentatörer Blå Bandet: Therese Popristov

18.20 - Therese Popristov "The Journey"

Andra klassen ut i cykelsalen blir en Indoor Walking under ledning av Therese Popristov.
Under denna klass gör vi en gemensam resa och upplever olika platser runtom i världen. Hur långt du tänker springa och hur höga berg du tänker bestiga ligger i dina egna begränsningar!
Tess är en tjej som älskar att instruera och vägleda andra i sin träning. Med en härlig attityd och glädje har hon pushat människor till en bättre hälsa sedan 2005 i alltifrån Kettlebells och BODYPUMP till AfroPowerDance och Cykel.
"Float like a butterfly, sting like a bee" är favoritcitatet/mottot just nu.


Din chans att träna med Therese bokar du på blabandet@jimberg.se

Väl Mött!

Jenny Redenkvist - Dynamite
Jenny Redenkvist - Dynamite
Videon är inspelad under sommarturné 2011 med Mix Megapol samt under London club and bar awards i juni.

Nu smyger jag igång med pt och kör BODYCOMBAT på Ullevi i nov+dec!

Ibland går det snabbat!

I höst ska jag läsa in den kurs jag saknar för att ens vara behörig att söka till Mastersprogramet: Product Development på Chalmers. Då läser jag bara halvtid och tänkt jobba lite mer. Jag börjar från och med imorgon pendla till Göteborg en dag i veckan för att köra i gång med pt-sessionerna igen.

Sen hände väldigt mycket snabbt idag:

Jag gästspelar på, vad som egentligen är min klass, Sportlife Lindholmen för att teama BODYCOMBAT-release 49 med Annie Kjellson (som har den tills jag är tillbaka på riktigt) & Jasmine Andersson 23/9!

 + att jag vikarierar BODYCOMBAT tisdagar hela november & december på Sportlife Ullevi 17:10! Alltså samma tid som vanligt på en helt annan plats!

Presentatörer Blå Bandet: Sportlife Dance Crew

17.15 - Sportlife Dance Crew "Zumba Fusion"

Första klassen ut på Blå Bandet är en Zumba fusion - en lite tillspetsad version av de latinska rytmerna i Zumban och ge er en underbar upplevelse av dans och träning!
Den presenteras av "Sportlife Dance Crew - som idag består av Sara, Dusko, Sofia, Johanna, Malin och Berna som är med i gruppen.Alla utom Berna kommer att delta på Blå Bandet!

 

De är en salig blandning av dansinstruktörer som kommer att leverera en gemenskap och en dansglädje utan dess like, vi är Sportlife Dance Crew - Glädje - Passion - Personlighet och Proffsighet.

 Bokning görs till blabandet@jimberg.se

Väl Mött!

Ryggpass vecka 35

Latsdrag med brett grepp 50 kg/8/8/6
Rodd i drag (tjurhandtag) 45 kg/9/8/6
Omvända flyes i drag (en sida i taget) 1an/8+3/8+3 1an+1,25/6+3
Shurgs i smithmaskin 30kg per sida (85 kg) /8/8/8
Rotatorcuff 1an+1,25 /12/8+3/7+33 rehabövningar för underarm med hantel:
(handrygg uppåt) 68 kg /8/8
(handrygg åt sidan) 11 kg /6/6
(handrygg nedåt) 11 kg /9/8

Lite övningar för nacken

Bröst och axlar vecka 36

Bröst
Bänkpress 80 kg /7/7/6
Lutande smith 17,5 kg per sida (60kg) /8/7/5
Breda dips 15 kg /7/7/4

Axlar
Militärpress i smith 10 kg per sida (45 kg) /7/6/5
Lyft åt sidan i drag 2an /6/7/6

Avslutade med lite mage

Ibland får man för sig något ...... och så gör man det bara!

Igår fick jag för mig att jag skulle springa lite längre än 10 km idag måndag. Jag tänkte att jag skulle sprungit 21 km, det vill säga en halvmara. När jag väl sprang idag blev det 25 km! Så långt har jag bara sprungit en gång förut i mitt liv. Hade jag inte haft erfarenheten att jag kan överanstränga mina skenbensmuskler hade jag sprungit 30 km. Eftersom jag fortfarande känner att jag behöver springa på mjukt underlag springer jag på ett spår vilket är 5 km och rätt kuperat. Det blev alltså fem varv på det idag. Till råga på allt hade jag glömt mina hörlurar till ipoden, men det var rätt skönt att bara ha det tyst i skogen. Till råga på allt 2 började det ösregna och gjorde så hela tiden.

Eftersom det var långdistans hade jag bestämt mig för att håla farten och pulsen låg och istället få kilometer i benen. Tiden blev därfär inte så bra och jag kände mig inte särskilt trött efteråt.

Distans: 25 km
Tid: 2 h 26 min
Tid/km: 5,84 min
Medelpuls: 139 slag/min : ca 70 % av MaxPuls
Maxpuls: 171 slag/min ca 86 % av Maxpuls. Alldeles för högt men tror att det bara var under en kort stund i någon backe.


Jag är sjukt nöjd med att jag sprang så långt!

Nu är det dags att åka till gymmet! :=

Du har väl inte glömt att anmäla dig till BLÅ BANDET?? :)

Du har väl inte glömt att anmäla dig? :)Deltagande kostar 100kr/klass, och alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden.

Sportlife lindholmen
Lindholmsallén 20
Göteborg, Sweden

den 23 september · 17:00 - 21:00


Bokning görs på mail till blabandet@jimberg.se
Ange ditt namn, vilken klass du önskar boka och din mailadress.
Bokning är först aktiv när du mottagit bekräftelsemail.

Stora Salen
17.15 - 18.15 Zumba Fusion - Sportlife DanceCrew
18.20 - 19.20 Dans - Niklas Liljesand
19.30 - 20.45 LesMills Medley - Hemligt.. =)

Cykelsalen
17.15 - 18.15 RPM - Jim Berg + Jimmy Andersson
18.20 - 19.20 IW - Therese Popristov
19.30 - 20.30 Cykel - Inger Waldersnes

Föreläsningssalen
18.20 - 19.20 "Cyklar till Paris för barn med Cancer - Därför vi kan!" - Kristian Rönne

Betalning görs kontant på plats.
Väl Mött!

Blå bandet - Vi kämpar för livet på Facebook

Eventet på facebook
Golf i sol och okej 5 km

Det blev en något bättre golfrunda idag än de tidigare två. Jag är dock en bit från att spela på mitt handikapp. För många enkla misstag som det alltid heter. Det var dock perfekt golfväder! Massor av sol och en lätt fläktande vind :)

Det blev även en halvmils löpning nu ikväll. Min västervad hade inte lust med mer. Tiden per kilometer känns också helt okej eftersom det inte kändes så "konditionsmässigt" jobbigt.

Distans: 5 km
Tid: 26 min 12 s
Tid/km: 5,04 min
Medelpuls: 147 slag/min : ca 74 % av MaxPuls
Maxpuls: 175 slag/min ca 88 % av Maxpuls

Fått en förfrågan om att hålla en BODYCOMBAT-klass för ett av Sveriges större företag på deras gym, men av flera orsaker tackade jag nej till en fast klass. Det är dock roligt att bli tillfrågad.


Lite update, började skriva "torsdagsartikel",,,,fastnade

Egentligen är jag inte så jätteintresserad av att bli bra på löpning utan mer ute efter att få en bra kondition och vara bra allround tränad + vara nöjd med hur jag ser ut. Men i torsdags blev det ett typ av tröskelpass eller snabbdistanspass. Jag låg strax under eller på min mölksyratröskel utan att gå över. Detta var först inte meningen men eftersom pulsklockan vägrade fungera försäkte jag springa på ungefär samma tempo som när jag sprang 8an i Skatås i söndags; 4,6 min/km.

Detta spår jag springer på hemma är betydligt med kuperat så jag pallade tempot i 5 km. TIden blev 23 min och 12 s. Det är 6 min och 48 s snabbara än sist jag sprang 5 km. Tempot var 4,62 min/km.

Dett fick mig i alla fall att tänka på en torsdagsartikel vilken jag började skriva. Men sedan kom jag fram till att jag vill göra den hyfsat ordentligt så därför väntar jag lite med den.

Två styrkepass till har blivit avklarade, BOdDYCOMBAT 36 (den jag gick min utbildning på) plus massa promenader.

Nu om några minuter är det dags för 18-hål!
Fan jag vill också vara på SuperSaturday!


Sportlife har förnyat sin hemsida

Sportlife har förnyat sin hemsida
Bättre eller sämre?
Fräschare tycker jag

RSS 2.0