Deff

Deffa är ett slanguttryck som används av kroppsbyggare och andra tränande för den process man går igenom för att tappa fettmassa. "Deffa" är ett förkortat slang för "definiera"; i detta fall muskler som ligger under fettet. (enligt Wikipedia)


För första gången i mitt liv försöker jag mig på en minideff. Den ska inte jämföras med den långa hårda deff de som ska tävla inom t.ex. fitness håller på med eller som när jag skulle nå en viss matchvikt inom submission wrestling då det bara handlade om kilon.

Jag försöker helt enkelt bli av med fett för att bli tightare och väga lite mindre så en del träningmoment blir lättare.

Lågkolhydratskost gör att jag mår bra mitt problem är nog att jag äter för mycket ändå, har nog ätit fast jag inte varit hungrig bara för att det är gott. Eftersom jag sitter mest stilla i skolan under dagarna har jag nog överskattat mitt kaloribehov lite.

Nu har jag sedan 2,5 vecka försökt äta betydligt färre kalorier på veckodagarna, skurit ner något på fettet men håller fortfarande en lågkolhydratskost. Summasummarum så äter jag ju något mer protein instället. Jag räknar inte kalorier utan försöker helt enkelt bara äta mindra än vad jag gjort förut, lite mindre % fett och att äta långsammare, inte stressa osv.


Effekter:
Första två veckorna har jag känt mig väldigt olycklig och energin har dippat, talet har nog påverkats lite också. Jag har dock kunnat tränat på bra men igår smällde det till och från ingenstans fick jag jätteont i halsen. Det känns som om immunförsvaret blivit sämre när jag sänkt mängden fett, eller så är det bara den kraftiga sänkningen. Idag är i alla halsontet borta efter en härlig middag på Mañana i Kungshöjd.
Jag tycker att det här med ätardagar verkat dumt för kroppen, att man chokar kroppen med att en enormt mycket större mängd kalorier och ibland skräpmat. Nu förstår jag dock den mentala biten av det. Att om man går och har låg energi så behöver man något att se fram emot. Men behöver man äta så mycket med och massa skräpmat som vissa verkar göra?
Själv äter jag fortfarande en bra kost på helgen, men lite större mängd bara.


Jag har hittat en typ av kost som jag tycker funkar för mig nu behöver jag bara hitta rätt mängd :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0