Fosterställning!

Grym näst sista combatklass idag, kände ändå att jag hade okej med energi kvar efter den........men nu ligger jag typ i fosterställning efter årets sista MMA-träning för mig.

Redan på uppvärmningen började min energi försvinna, men här biter man ihop och kör alla 90 min!

Fokus låg på nedtagningar, först teknik tränin och sedan sen lite "Herren på täppan".

För första gången blev det sedan "full" MMA-sparring (med slayerhandskar och benskydd) i buren! Riktigt kul men döjobbigt! Fick bland annat ett knä i magen som bidrar till mitt illamående just nu. Men jag fick inte bara stryk utan gav lite också. Allt gör såklart med respekt, vi coachar varandra för att bli bättre! Det handlar inte om att på något sätt slå ner någon!

Vidare blev det sw vilket resulterade i kramp i bägge vader samtidigt! NU blir det fosterställning i sängen!


Lite mer USA-bokningar gjorda

USA-resans flygbiljetter var redan bokade.
Nu har vi bokat hotellen i Las Vegas. Det blir två hotell eftersom flyget hem går fårn Las Vegas också.

Första vistelsen i Las Vetgas blir tre nätter på The MirageSedan tror jag det var Planet Hollywood natten innan vi åker hem:
En cab är bokad för resan mellan Las Vegas och San Fransico, med mellanstopp i L.A. och Santa Barbara. Ett hotell vid Santa Monica Bay är bokat i L.A.


Man vet inte riktigt vad man får för bil, men det ska vara i samma klass som Chrysler Seebring


Santa Monica

Två pass

Igår blev det examensrapport-skrivning hela dagen plus ett bröst- och bicepspass på Ullevi med Marcus.

Bröst
Flyes på rak bänk i cablce cross
Stående flys nedåt i cable cross
Lutande bröstpress, cybex

Biceps
Bamsecurl i cablce cross
Hammercurl med rep i cable cross
Omvänd curl med skivstång


Idag blev det triceps och mage med Marcus på Exlclusive

Triceps
Frenchpress med ez-stång
Enarms-pushdown i drag
Sittande overheadpress med rep

Mage
Joystick till "knä"
Hjulet
Tre-crunch på brutalbänk

Två riktigt goa pass!

MMA i grupptränigssalen!

Idag höll jag min sista fasta boxklass för i år. Jag teamade en specialklass med Frölundas andra boxinstruktör; fantastiska Therese.
Vi inspierades från våra egna MMA-träningar och plockade in en hel del både från sw och boxning. Vi gjorde många övnignar där vi blandade "brottning" och slag. Klassen hetter Mixed Martial Arts Goes Group Training.


Tack vara ett grymt bra upplägg på klassen och fantastiska deltagare blev detta en av de roligaste och bästa special-box-klasser jag instruerat!
Dagens styrkepass på klubb Ullevi:

Komplex rörlighet (Maq)
Komplex styrkeövning (Maq)
Frivändningar
Djupa knäböj
Goodmornings
Höftsträck

Benpress
Stånede vadpress

Tre-crunch i brutalbänk
Rak crunch i maskin (drag)

Dynamiska ryggresningar i bellyback


Jalla-jalla attacker!

Vid min förra utvecklingsträff i cykel fick jag ett tips om hur jag kunde involvera deltagarna i klassen mer. Eyal på Domkyrkan kör tydligen så att under en låt får vem som helst skrika ATTACK när som helst och då måste alla deltgare ställa sig upp och göra en attack. Det vill säga öka motståndet men behålla samma tempo. Just detta fick jag som tips att pröva. Idag prövade jag detta på min cykelklass under en 2 minuter lång backe i 90%. Det funkade grymt bra och var mycket uppskattat av deltagarna! Tack Ola för tipset!

Nu är det bara två cykelklasser kvar:
Teamning "The Dark And Twisted" med Therese P nästa fredag
Avslutande "Push Your Limits" fredagen 10 juni.


Nu blir det snart gym, ryggträning, på klubb Domkyrkan!


On i magmusklerna

Gårdagens styrkepass


Triceps
Enarmspushdown med hammargrepp
Pushdown med stång
Pushdown med rep

Mage
Bålrotation i drag
Excentrisk curl på boll med viktskiva på raka armar.


Jag har ont i magmusklerna idag :)

Jag mår illa!

50 minuter efter MMA-träningen på Gladius MMa slutat mår jag fortarande illa och kroppen värker. Redan 15 minuter in på uppvärmningen var jag trött. Jag hann dock återhämta mig en del på teknikträningen men under brottningen och "herren på täppan" försvann mycket energi.

Dagens fys:
5 handstående axelpress (fötterna upp mot väggen)
10 armhävningar
5 chins eller "bicepspullups"

Detta rullande i 8min.

Tacke vare boxningen i söndags och bröst-bicepsträningen igår grät mina underarmar halvvägs in i fysen. Det gjorde ont, ont och ont! Men där är det bara att köra tills tiden är ute!Dagens uppvärmning var som vanligt min BodyCombat-klass på Lindholmen. Det blev en riktigt bra klass idag igen! Nöjd är bara förnamnet på hur jag känner för mina deltagare :)


NU VILL JAG HA MAT!


Köpte flygbiljetter från Miami till Las Vegas idag :)


Gym och diskussion om höftböjare...

Tungt bröst- och bicepspass med Marcus på klubb Ullevi ikväll.

Bröst
Bänkpress i smith
Lutande hantelpress
Flyes i maskin
Breda dips

Biceps
Enarmscurl i drag
Hammercurl med hantlar
Omvänd curl med ez-stång
En intressant diskussion kom upp när vi tränade. Jag har för mig att jag lärt mig på flera utbildningar genom åren att människor generellt inte behöver träna höftböjaren i gymmet eftersom man använder den så mycket i vardagen och därför redan är stark i den, plus att den är med i flera andra rörelser du kanske gör i gymmet.
Men Marcus sa såhär: "Ja folk generellt kanske är uthålligt starka i höftböjaren". Naprapaten på Ullevi lutade lite åt samma håll.
Intressant, kanske dags att börja köra mer höftböjare i gymmet alltså..

Dagens middag blev:


Kycklingfilé i ugn (balsamvinäger), keso med oregano och vitlök + kidneybönor


Blir lite matlagning för veckan också:


Röd och gul lök, squash, paprika och champinjoner före ugnen.

In i mitten av ugnen, 30 min på 225, sedan ut för att strö lite solroskärnor på, 10 min till i ugnen. Peppar, salt, vitlök och timjan på.

Kvartalsutbilning med Göteborgs grymmaste boxinstruktörer

Idag var det dags för årets andra kvartalsutbildning i för Sportlife box. Denna gång var vi på klubb Backaplan. Vi började med en go 50 minutersklass där vi fick pröva lite serier och coacha varandra till en bättre teknik. Jag körde med Anders, en Thai-boxare, och det blev både bra träning och utveckling.


Full koncentration

Efter detta hade vi samma fokus som vid årets första kvartal då vi två och två fick bli bedömda av de andra angående vår teknik. Fokuset där ligger i första hand på att som boxinstruktör se vad som kan utvecklas på boxaren. Att man får tips om hur man ska förbättra sin teknik är en bra bonus.


Goliat Vs David (Richard och Ivan)


Sist så skulle vi typ bara köra raka slag medan idag fick vi själva en serie som vi sedan skulle förända på något sått. Det handlade alltså idag om att tenik och uppbyggnad plus förändring av en serie.

Jag valde 1-2-3-bakre knä med utvecklingen 1-2-switch-främre knä (tvinga mithzhållare bakåt) -bakre knä.Emeilie och Sandra


Det var riktigt kul att det var typ sju helt nybakade boxinstruktörer också! Jag tror att vi är upp mot 37 stycker på Sportlife nu. Bäst att jag tar på mig några fler utvecklingar snart så att alla kan få bli ännu grymmare än vad de redan är :)


Niclas som gått på mina boxklasser i typ 1,5 år. Bad honom att gå på en audition och typ fyra veckor senare = ny instruktör :)

Olympiska lyft, trx m.m.

Igår blev det Cabaret Lorensberg för andra gången denna säsong. Minst lika roligt denna gång!

Idag har jag hållt min sista egna fasta boxklass för i år, för nästa vecka teamar jag med Therese. Jag hade idag assitans av killen som ska ha klassen i sommar. Niclas en duktig och ny boxinstruktör som gått på mina boxklasser under en längre tid. Det kommer bli grymt!

Tre pt-sessioner blev det trots att flera klienter sprang Göteborgsvarvet.

Dagens träning med Marucs innehöll Olympiska lyft, Trx och magträning. Olympiska lyft är riktigt kul men shit vad mycket det är att tänka på! Jag måste ställa mig och nöta varje delmoment massor! Vi körde ryck och stöt.Ryck - Snatch
Stöt - Clean and Jerk


Dubbelteamning Box och Cykel


Push Your Limits

PUSH YOUR LIMITS!

Dags för sista upplägget på vårschemat. Det komer bli tung trappa, tung trappa och tung trappa. Jag kommer inte ge deltagarna jättehög rpm utan här gäller det att dra på en hög växel.

Passets låtslista:

1. Enigma - Push The Limits
2. Belinda Carlise - Heaven I A Place On Earth
3. Rihanna - S&M
4. DJ.... - I Need A Hero
5. Kenny Loggins - Footloose
6. Hypertraxx - Hope
7. Nickelback - Something In Your Mouth
8. DJ... - Enter Sandman
9. Nightwish - Where Were You Last Night
10. Sesto Sento - Funkadelic
11. Grup X - The Trooper
12. Nedvarvning
13. Stretch
14. Stretch

Två tunga styrkepass

Det är sjukt mycket nu! Examensarbete ska vara klart om en vecka typ, jag ska göra klart nästa kvartalsutbildning i cykel, som jag ska hålla i, tills på söndag, fixa en box-teamning.....


I onsdags körde jag ett väldigt tungt benpass med Jonny. Fokuset låg på framsida lår. Tror aldrig jag kört ett pass med fokus på enbart det förut.

Framsida lår
Benspark- variant 3 set Explosivt
Benpress - varant 3 set Explosivt
Hacklift - variant 2set
Enbensbenspark 3 set långsamt

Vader
Calf-maschine - Cybex

Jag skulle göra 6 reps, Jonny tvingade mig till ibland 9 ibland 12 :)Igår torsdag körde jag ett lite längre pass med Marcus där jag körde betydligt fler muskelgrupper; Bröst, baksida ben och mage. Rejäl tränignsvärk efter det med.

Bröst
Bänkpress
Lutande hantelpress
Flyes nedåt i drag

Baksida lår
Goodmornings
Liggande lårcurl

Mage
Bålrotation idrag
Lyft i sidan
Sneda crunch på "brutalbänk"
Magmaskin -drag


Idag blir det rygg!


Magisk träningskväll!

Idag leverade jag med stor hjälp från mina fantastiska deltagare en magisk BodyCombat-klass på Sportlife Lindholmen! Fan vad bra det va!!!!! Jag hade sjukt mycket energi efter denna klass! Så idag blev det MMA-träning på Fighter Centre.


Fighter Centre - Göteborg


På dagens träning var det fokus på att träna olika varianter på låset kimura eller rättare sagt göra kimura från olika positioner. Jag tycker att jag äntligen lärt mig att andas bra och slappna av när jag brottas. Som nybörjare är det lätt att man musklar mycket, det vill säga försöker bryta in lås och skaffa sig en bättre position med sina muskler istället för en bra teknik.

På dagens "herre på täppan" gick det riktigt bra för mig. "Vann" typ fem gånger utav sju  vilket är betydligt fler än vad jag brukar "vinna". Jag lär mig mer och mer att fokusera på att se motståndarens misstag, ha tålamod och anfall när jag ser lucka.


Dagens fys 10 min:
100 armhävningar Check!
100 knäböj Check!
100 chrunches Check!
50 chins. Ha ha jag klarade typ två riktiga och hann typ 38 med hjälp.

En skön promenad sedan istället för att ta spårvagnen som jag brukar.

Deffhjälp

Eftersom jag om mindre än en månad kommer att ligga vid en pool i Las Vegas har jag nu lagt min deffning i min vän och kollega Marcus Olaussons händer. Jag anser att jag har koll på vad och hur man ska äta för att ha en hållbar kost i det långa loppet. Eftersom jag själv inte genomfört en deff förut tar jag nu hjälp av Marcus som själv gjort det. Jag är dock inte ute efter en sådan deff t.ex. en byggare gör inför en tävling. Marcus kan ge mig bra tips för att styra min nuvarande kost mot en "deffkost"!

Samtidigt kan jag lära mig mer och då hjälpa om jag får en klient som vill deffa. Som tränare vill jag hela tiden skaffa mig mer information och utvecklas. Det Marcus helt enkelt bett mig göra är att sänka mitt fettintag. Skära ner på kolhydrater skulle ha blivit svårt eftersom jag idag knappt äter några.
A DREAM COME TRUE! Roadtrip USA!

Måndagen den 13 juni kommer jag att förverkliga min största dröm: Roadtrip i USA!
- Flygbiljetterna till Las Vegas är betalada.
- Bil(ar) ska hyras
- Flyg mellan Miami och Las Vegas ska bokas
- Hotell ska bokas i Las Vegas och L.A

Såhär ser en ungefärlig resplan ut:Las Vegas - L.A. - Santa Barbara - San Fransico - Redwood Nationalpark - Yellowstone Nationalpark - Mount Roushmore - Chicago - Niagarafallen - Washington (4e juli!) - Miami!

Ryggträning på Katrinelundsgymansiet

I fredags körde vi nuvarande cykelklass "Liten och Stor" för sista gången. Det blev en riktigt bra klass som jag hade gjort lite jobbigare än de fyra tidagare gångern via kört den. Grymma deltagare!


Efter detta blev det ryggträning med Marcus på Katrinelundsgymnaiset. Det känns som det är skillnad på att träna med Eleikostänger.
Jag och min Nemises : Chins


Ryggpasset:

Chins
Smal skvistångsrodd
Shrugs i axelpress & hög rodd i drag med rep, superset
Ryggresningar


Marucs kör shrugs i axelpressEn del av gymmet på Katrinelundsgymnasiet

varför ska jag göra en rörelse (t.ex. knäböj) ståendes på en balansplatta eller liknande?

varför ska jag göra en rörelse (t.ex. knäböj) ståendes på en balansplatta eller liknande?

BC-instrurerande och BJ

Tisdag

Just det. Förra veckan var jag inte nöjd med hur jag leverade min BodyCombat-klass. Denna vecka gick det sjukt mycket bättre!

Jag tar mitt instruerade väldigt seriös, kanske för seriöst :) Att ha en veckan mellan sina BodyCombat-klasser tycker jag är lite för långt så jag är oftast på anläggningen en till två timmar innan och går igenom delar av eller hela klassen. Idag var jag där en bra stund innan och gick igenom den mer än en gång. Resultatet av klassen blev riktigt bra!

Jag gör saker som det här för att jag vill att deltagarna ska få mer än bara en grym träning, de ska få en upplevelse också. Mitt nästa steg som instruktör är att få deltagarna på mina klasser till att bli en större del av upplevelsen så det inte blir någon slags show. Interaktion!


Onsdag
Idag hann jag med både styrketräning och en gruppträningsklass. Det blev bröst- och magträning:

Bänkpress
Lutande hantelpress
Flyes nedåt i drag

Bålrotation i drag
Woodchoper
Sneda crunch i brutalbänk
Crunch i magmaskin, drag

Några timmar senare blev det BodyJam med grymma Cornelia. Denna koreografi är sjukt jobbig och jag svettas som en övergöd gris!


Orcbite + SteelSeries = sant!

Grymma svenska fightingmärket Orcbite som jag fått en hel del spons av har ingått ett nytt grymt samarbete med  SteelSeries som säljer speltillbehör (gaming). Mer om detta läser du här och här.


Då är det officellt!

Då är det officellt!

Jag kommer att ta tjänsledigt från mina gruppträningsklasser under sommaren, hösten och eventuellt våren!
Varför?

Måste vänta på att börja min master tills hösten 2012 pga att jag saknar en kurs som jag ska läsa från typ mitten av oktober - jul i år.

Vad ska jag göra under tiden?

Det är inte bestämt än.

4 knep

- Sov bra
- Ät rätt
- Träna
- Sen kommer jag inte på den fjärde för jag har ingen produkt att göra reklam för


Detta var såklart ett ironiserande över t.ex. sådana här reklamartiklar: http://www.aftonbladet.se/kampanj/kosthalsa/article12801259.ab.

Klart mina punkter 1-3 stämmer men det e ju inte några direkta knep?


förkyld

halsontet har nästan övergått i snuva och hosta. Hopppas det är över tills imorgon!

Veckan som gått

Jag hade hoppats på en full träningsvecka men en akut förkylning stoppade detta :( Hoppa verkligen att den är borta imorgon!

Veckan träning:

Måndag: Gym
Tisdag: BodyCombat & Gym
Onsdag: Gym
Torsdag: Jogg, gym och BodyCombat
Fredag: Gym och Cykel

Hm nästa vecka får jag allt försöka kom upp i tvåsiffrigt!


Deff

Deffa är ett slanguttryck som används av kroppsbyggare och andra tränande för den process man går igenom för att tappa fettmassa. "Deffa" är ett förkortat slang för "definiera"; i detta fall muskler som ligger under fettet. (enligt Wikipedia)


För första gången i mitt liv försöker jag mig på en minideff. Den ska inte jämföras med den långa hårda deff de som ska tävla inom t.ex. fitness håller på med eller som när jag skulle nå en viss matchvikt inom submission wrestling då det bara handlade om kilon.

Jag försöker helt enkelt bli av med fett för att bli tightare och väga lite mindre så en del träningmoment blir lättare.

Lågkolhydratskost gör att jag mår bra mitt problem är nog att jag äter för mycket ändå, har nog ätit fast jag inte varit hungrig bara för att det är gott. Eftersom jag sitter mest stilla i skolan under dagarna har jag nog överskattat mitt kaloribehov lite.

Nu har jag sedan 2,5 vecka försökt äta betydligt färre kalorier på veckodagarna, skurit ner något på fettet men håller fortfarande en lågkolhydratskost. Summasummarum så äter jag ju något mer protein instället. Jag räknar inte kalorier utan försöker helt enkelt bara äta mindra än vad jag gjort förut, lite mindre % fett och att äta långsammare, inte stressa osv.


Effekter:
Första två veckorna har jag känt mig väldigt olycklig och energin har dippat, talet har nog påverkats lite också. Jag har dock kunnat tränat på bra men igår smällde det till och från ingenstans fick jag jätteont i halsen. Det känns som om immunförsvaret blivit sämre när jag sänkt mängden fett, eller så är det bara den kraftiga sänkningen. Idag är i alla halsontet borta efter en härlig middag på Mañana i Kungshöjd.
Jag tycker att det här med ätardagar verkat dumt för kroppen, att man chokar kroppen med att en enormt mycket större mängd kalorier och ibland skräpmat. Nu förstår jag dock den mentala biten av det. Att om man går och har låg energi så behöver man något att se fram emot. Men behöver man äta så mycket med och massa skräpmat som vissa verkar göra?
Själv äter jag fortfarande en bra kost på helgen, men lite större mängd bara.


Jag har hittat en typ av kost som jag tycker funkar för mig nu behöver jag bara hitta rätt mängd :)

Rygg och BodyCombat 48

Det blev tre pass idag om jag nu får räkna min lilla jogg :)

Grymt ryggpass med Marcus på Domkyrkan:

Chins - 4 set. Detta är min hatövning. Klarade 4a idag, jag väger för mycket i förhållande till min styrka.
Smal rodd i maskin - 3 set
Smal latsdrag med v-handtag - 3 set
Bredd dubbel enarmsrodd - 3 set
Shrugs i axelpress (försök att kom på hur den ser ut ;) ) & dynamiska ryggresningar, superset - 3 set
Statisk ryggresning - 3 set

Jag har tappat suget för mma-träningarna och eftersom min parhäst Anders skulle jobba så blev jag mer sugen på att pröva BodyCombat 48 med grymma Pernilla istället. Eller i alla fall 7 låtar var från 48. Vi snackar fotarbete! 

De andra deltagarna på Domkyrkan hatar nog mig pga följande orsaker:
1. Jag svettas mycket. De lämnar därför 2 egna kvadratmeter till mig :)
2. Jag sparkar på dem
3. Jag gapar och låter


KI YAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ont i främre delen av underbenet?

Idag joggade jag ute för första gången sedan typ förra sommaren. Varför jag inte sprungit mer i år eller förra året var för att jag fick en "överansträgningsskada" i skenbensmuskeln (Tibialis anterior) på grund av att jag ökade både intensiteten och längden i löpningen för snabbt när jag tränade inför Göteborgsvarvet förra året. Plus att jag hade för gamla skor. Det blev nu 3km, efter 2,5 började det kännas lite så då valde jag att gå den sista biten.

Jag löptränade med en del klienter efter det men har aldrig blivit riktigt bra. Efter diverse behandlingar; ström, nålar, massage till och med vila, skickade min naprapat mig till en ortoped.

Ortopeden förklarade vad det var för fel och sa att jag behövde träna. Jag skulle träna även om det gjorde ont, jag fick själv avgöra vilken smärta jag kunde uthärda. (Har av en sjukgynmast hört att det max får göra 5 ont på din personliga 10-gradiga skala).

Jag fick fyra olika övningar som jag skulle börja med att göra 20-25 gånger men jag kunde sedan göra det jobbigare och göra färre repetitioner. Följande övningar kan också vara bra att göra om du har haft eller brukar ha problem med benhinnorna.


Att stretcha musklerna på underbenets baksida ska också vara viktigt. Både tvillingvadmuskeln och den underliggande flundramuskeln. Att stretcha flundramuskeln gör du genom att böja i knäled när du på "vanligt" sätt stretchar vaden.
Genom att sitta på underbenen och luta dig bakåt stretchar du också ut främre skenbensmuskeln.


Dett är information jag fått från ortoped och naprapat, inget jag läst på en utbildning

Onsdag helt enkelt

Idag har jag haft utvecklingsträff med en nära vän och en människa som verkar bra vilken form av gruppträning det än gäller. Kul och inspirerande att se hur folk utvecklas i sina jobb!

Sedan blev det ett skitbenpass på Exclusive. Prövade att leka lite med TRXen först men ja det blev inte som jag tänkt mig.


Detta blev passet:

Knäböj i TRX 1 set
Enbensknäböj i TRX 3 set
Utfall i TRX Suspended 2 set
Komplexstyrkeövning med viktskiva MAQ 1 set
Lårcurl på boll 3 set
Abdukotorer 3 set
Benspark 3 set
Goodmornings 2 set
Vader i benpress 3 set
Tibialis Anterior med gummiband 3 setI efterhand skulle jag kört max 6 övnigar och gjort dem med mer kvalite!
Styrka fick ersätta

Eftersom ja västtrafik har lite svårt att hålla tiderna hann jag inte från min combat till min MMA-träning. Det fick bli ett styrkepass på Domkyrkan istället.

Axlar och mage 8-12 reps med 60s vila mellan seten.

Axlar
Sittande arnoldpress med hantlar
Enarmslyft åt sidan i drag
Omvänd peckdeck

Mage
Bålrotation i drag
Woodchoper & Sidolyft
Crunch i BCUBE

Självbild?

Fick en fin kommentar igår av Ola som utvecklade mig i cykel för några veckor sedan:
"Vet du varför du är så bra Johan?" Jo för du är så ödmjuk och tar till dig feedbacken dirket och förbättrar dig". Mycket kul att höra! Jag blev sjukt glad!

Just nu skulle jag behöva utveckling i BodyCombat. Jag är nog ganska bra instruktör i det, annars skulle jag nog inte fått vissa jobberbjudanden, men jag är väldigt höga krav eftersom jag vill utvecklas och göra mina klasser till upplevelser där deltagarna känner sig delaktiga. Därför tycker jag att jag gjorde en halvdan klass idag. Den var säkert jättebra, men pga mina krav. Fast det jag känner direkt är att kan det inte vara tisdag snart igen så jag kan prestera mycket bättre?!


Kvällens låtlista

Kvällens låtlista på min BodyCombat-klass 17:10 på Sportlife Lindholmen.

1a. Numb (BodyCombat 42)
1b. I Do Not Hook Up (BodyCombat 42)
2. Back To Innocence (BodyCombat 45)
3. Slow And Steady Rush (BodyCombat 41)
4. Paint It Black (BodyCombat 44)
5. The Anthem (BodyCombat 42)
6. The Black Pearl (BodyCombat 43)
7. Hardcore Angel (BodyCombat 39)
8. Releas Me (BodyCombat 47)
9. Beautiful Monster (BodyCombat 47)
10. Our Solmen Hour (BodyCombat 37)


Stronger than you ever imagined

Idag börjar jag nytt styrkeprogram efter att ha kört tungt i 6 veckor (4-6 reps). Jag går ner i vikter och kör 8-12 repetitioner, det man generellt bruka kalla volym. Nya redskap och nya muskelgrupper som körs ihop. Började med ett gott armpass som gav mig den bästa pumpen på länge.

Vad är pump i musklerna?
Den vanligaste förklaringen är den pump man kan känna är ett ökat blodflöde till musklerna, jag har också läst att det är en tillfällig låsning av blod i muskeln. Om det senare stämmer är det ju snarare en minskat blodflöde men samtidigt ett ökat blodtryck i muskeln.

Om pump har någon effekt på muskelbyggande är omtvistast. En del säger att det inte har det, men jag har också hört att vid pump så ökar mängden kväve i musklerna och det ska eventuellt vara positivt för muskelbyggandet.

Armpasset med 8-12 reps 3 set med 60s vila mellan.

Biceps
Stående curl med stång 30kg
Hammercurl 42kg
Omvänd curl med TRX

Triceps
Smala dips 15/15/8
Pushdown med stång 60/54/48
Enarms pushdown med hammarfattning 24/24/24

Underarmar
Omvända med stång 15kg
Vanliga 20kgBlev lite koreografiövning efter det


Kickboxning VS MMA

Det blev en fantastiskt bra specialklass i lördags: Kickboxning Vs MMA med mig och Liselotte P! Mycket uppskattad! Vad gjorde vi?

Vi brottades på lite olika sätt
Sparkades
Slogs
Armbågades
Lyfte varandra
"Slängde" ner varandra på golvet
Prövade att nästan strypa varandra

Allt så klart anpassat till gruppträning.

Jag har fått höra genom tredjeperson efteråt att den ägde! :)


RSS 2.0