Lat!

Jag erkänner här och med att jag blivit lat!

Lite blandat och pt!

Det är mycket nu. Men idag var första dagen som jag nästan kände mig fri från förkylningen :) Jag instuerade en grym combat igår och har lyckats gymma två gånger redan i veckan. Det är på rätt spår igen! :)
Ikväll blev det middag på Joe Farellis. Det blev buffalowings och entrecote med cesarsallad.


 

Det är verkligen stor bredd på min skara pt-klienter nu! Allt från den som bara vill träna en gång per vecka och bara må bra till dem som tränar typ 8 gånger i veckan med eller utan en tävling i sikte. Jag kan direkt erkänna att jag inte kan allt men om du kommer och säger att jag vill bli bättre på det här eller jag ska tävla i det här så skaffar jag mig kunskapen så ordnar jag det!

Lite saker jag tränat eller hjälpt till att träna människor inför eller att bara bli bättre i (OBS! Det är alltid klienten som gör det mesta och viktigaste arbetet själv!)

- Lidingöloppet
- Göteborgsvarvet
- Klassikern
- Golf
- Klättring
- Yoga
- "Hollywoodträning" - Kommer inte på något bättre ord när någon kommer och säger att den ska bli starkare, snabbare, uthålligare och gå ner i fettprocent på typ 9 veckor :)
- Sitt gruppträningsinstuerande

Detta har varit umtaningar med konkreta mål. Klienter med ett mål som t.ex. se bra ut naken eller göra armhävningar är minst lika utmanande och roliga att arbeta med!


Nu ska jag lägga mig att och sova ut.


/ Johan

Tors-Lör

Torsdag

Första MMA-träningen på en månad. Shit vad jag fick stryk! ;) Min snabbhet i boxningen var inte i närheten av de andras. Vi tränade även en del mage, höft och nacke. Jag har haft träningsvärk sedan dess! Tror nya styrkan på BOdyCombaten bidrar en hel del med.

Fredag
Workshop om idégenerering på Semcon med ingenjörer från företaget och några från klassen om vårt examensarbete. Det var riktigt kul och givande!

Generalrepetitionen av The Dark And Twisted gick grymt!

Lördag
Idag är det dags för Sportlifes årliga konvent för sin personal. Först ska jag vara med och presentera workoshopen BRB (Bröst Rygg Biceps) med MR Olausson och Mr Berg. Efter det lunch och sedan presenterar jag cykelklassen The Dark And Twisted med Fröken P.

Det blir även en mixmesiterföreläsning och Box-Mma träning med Victor Cheng och Acroplay.


...................

Lång dag på "jobbet" med examensarbetet idag. Hunnit klippa mig och öva "koreografi" inför lördagens konventklass. När ska man sova? :P

IMORGON DÅ JÄVLAR SKA DET BLI MMA-träning och hör sen Västtrafik!!!!!!!!!!!!!!

Halv fightingtisdag!

Grym release av BodyCombat 47 idag med Pernilla B, Amanda S och mig på klubb Lindholmen ikväll! Det var en sån klass jag gick ifrån med mer energi än jag hade innan klassen. Jag älskar låt 4, Scooter - Fire, Tae Kwon Do och Kickboxning!

Jag hade tänkt träna mma ikväll också och var på väg dit men eftersom bussen var 10min sen så hann jag inte dit i tid :(

Idag fick jag en förfrågan som i alla fall jag tycker visar att jag kommit en bra bit i mitt instuerande. Jobbet handlar om att utveckla fler instruktörer. Det var väldigt smickarande att få erbjudandet men på grund av vissa orsaker är det inte riktigt rätt tidpunkt just nu och jag känner att om man åtar sig något ska man fullfölja det!


TEMPO!

Jag tyckte att föra veckan var sjukt galen pga alla tentor men jag vet inte om den här veckan är värre. Nya pt-program, försöker bli helt frisk och komma igång med min egen träning, combat-release imorgon, lära mig cykel-konventklassen till genrepet på fredag och shit det är ännu mer. Efter jag kört hela bcn själv nästa tisdag så blir det väl lite lugnare.


Fick en grym arbetsplats på Semcon där vi ska sitta och göra vårt examensarbete nu! Himla gött!

Övning och teamningar

Idag blev det en pt-session, genomkörare av nyca combaten, lite träning på konventklassen inför lördagen och stretch på klubb exclusive.

Du missar väl tisdagens relaese av BC 47 med mig, Pernilla Blomqvist och Amanda Steen på klubb Lindholmen 17:10!

Eller min och Tess teamning på Frölunda, Cy 60 nu på fredag!

Lördag! :)

Igår körde jag och Tess igenom vår konventklass "The Dark And Twisted" för första gången. Det gick riktigt bra men finns en del att jobba på. Men vi kör den igen på min cykelklass nästa fredag. Den är så jävla jobbig! Jag kände mig helt död efteråt!

Lördagen startade grymt med en fantastikst boxklass på Sklubb Frölunda. Innan jag effektiverade mitt instruerande fick jag in två serier i block 1 fem i block 2 och och två i block 3, dvs 9 serier. Nu ligger jag normalt på 10 men idag fick jag in 11 serier a 2min var. Detta tack vare sjukt grymma deltagare som fattar fort! Jag lyckades också imponera på dem när jag visade två serier och fick bussvisslingar som svar :)

Tre roliga pt-sessioner efter det och nu mat på Mañana och sedan den där Cowboy-filmen, True Grit på bio.Jag har lärt mig att säga nej

Det ger mig ångest att tacka nej till nya klienter. Särskilt när de vill köpa så många timmar att jag verkligen får chansen att utveckla dem! Men jag har lärt mig att säga nej eftersom jag har så mycket som ska göras. Plus att jag vill hinna min egen träning och annat än skola, träning och arbete. Eller ja finns det något annat? :P

Mer fokus på hälsa!Varför ligger alltid fokuset på att gå ner i vikt när det handlar om hur och vad man ska äta?

Även om man är smal är det ju inte säkert att man äter en bra kost. Kan komma på mängder av smala människor som jag känner som äter en dålig kost. Aspekter som hälsa och likande borde tas upp mer! Jag tror att om du äter bra kost för just din kropp kommer den må bättre, dvs inte känna sig stressad, och du kommer hålla dig friskt och om du behöver kanske en eventuell viktnedgång kommer som bonus.
Mer fokus på hälsa!
För övrigt har jag denna vecka gjort mina två sista tentor på maskiningenjörsprogrammet på Chalmers Lindholmen. Jag är säker på att jag klarade bägge tentorna. Nu är det bara examensarbete före hela slanten! Nästa kurs börjar i slutet av oktober, sedan börjar min master ihösten 2012.

Nu blir det Bc-korre!!!


Diet - Vad är det egentligen?

Dieten är en beteckning på en persons samlade kostintag och matvanor. Ofta används begreppet diet som en beteckning på innebär att någon anpassar kosten eller utesluter saker ur den av exempelvis etiska skäl, religiösa skäl eller av hälsoskäl. Dieter kan till exempel vara fria från socker, animaliska produkter, mjölk, gluten mm.
(Enligit Wikipedia)

die´t, speciellt utformad kost som rekommenderas av läkare eller dietist som led i behandlingen av en viss sjukdom. Dietens uppgift är ofta att reducera användarens intag av en eller flera substanser som på grund av sjukdomen har skadlig effekt. Exempel är glutenfri kost vid celiaki och kost med lågt innehåll av fenylalanin vid fenylketonuri. Den kost som rekommenderas vid diabetes är optimal för alla människor och bör inte benämnas diet. Kostvanor som syftar till reducerat energiintag vid övervikt utgör inte heller en diet.
(Enligt National Encyklopedin)Beroende på vilken av uppslagsverken man vill gå efter så kanske det är så att större delen av befolkningen går på diet. För enligt wikipedia äter alla som inte äter av allting en diet (fritt tolkat av mig). Lyssnar man på NE så ska en diet vara rekommenderad av läkare.

Meningen "Den kost som rekommenderas vid diabetes är optimal för alla människor och bör inte benämnas diet". Har inte lågkolhydratskost godkänts för behandlig av diabetes? Rätta mig om jag har fel.


I folkmun används väl ordet diet för just för ett tidsbegränsad sätt att minska i vikt.??


.....

Shit min hjärna är överkokt! Ska bli skönt när sista tentan är gjord på fredag för då ska jag inte lära mig något mer för att bara kunna till en tenta utan bara examensarbete kvar. Sen blir det en kurs i oktober som jag behöver för inför min master.


sovanu...................

Bra artikel i Fokus om kostkriget

Riktigt bra artikel i Fokus om "kostkriget". http://www.fokus.se/2011/03/fullt-krig-i-fettfragan/ Jag finner artikeln objektiv och qatt många i olika läger får komma till tals. Även om jag tycker att man bör minska kolhydratsintaget rejält, hur mycket får man pröva själv, och inte vara rädd för fett tycker även jag att påhoppen hit och dit blir lite väl löjliga ibland. Däremot tycker jag att det är helt rätt att ifrågasätta vad personer säger om man är av en annan åsikt. Även förespråkare av en lågkolhydratskost bör ifrågasättas eftersom de precis som andra då behöver skaffa med kött på benen och utveckla sina argument.

Jag rekommenderar en lågkolhydrastkost men fokus på protein och fett eftersom det funkar för till exempel mig och flera av mina klienter. Man behöver pröva själv vad som fungerar för just en själv. Det som är viktigt att påpeka är att man inte kan äta fler kalorier bara för att man skär ner på kolhydraterna. Du kan alltså bli fet av fett. Det som oftast blir är att fett och protein mättar mer än kolhydrater därför äter du mindre mängd kalorier och går ner i fettprocent.

/ Johan

Hjärnkoll och axelkoll

Fastnade framför kulturkanalen vid frukost idag. Programmet hette En bok, en författare och var idag med forskaren och läkaren Martin Ingvar och hans bok Hjärnkoll på maten. Han sa en hel del vettiga saker och hade en öppen approach. Han pratade om att hjärnan mår bättre utan framförallt snabba kolhydrater och att vi ska välja mat som inte har så lång hållbarhet eftersom den maten ofta är dålig för oss. Men han sa också saker som att i bland kan det vara bra med måttliga mängder god alkohol eftersom det ger livskvalité. Han jämförde att vi bör informera folk om nackdelarna med att äta fel mat precis som vi varnar för rökning och för mycket alkohol. Visst kommer inte alla bälja rätt mat men desto fler som får information desta fler kan kanske få ett bättre liv.

Tror jag ska skaffa mig hans bok.Jag har tidigare ifrågasatt hans inlägg i debatten om MMA


Pt-möte 2 2011

Ikväll har vi haft möte med Göteborgs vassaste pt-team! Vi brukar numera alltid ha någon form av utbildning eller workshop i samband med våra möte så att vi fortbildar oss. Idag var det min kollega på Ullevi Effie, som också är sjukgymnast, som hade en föreläsning om axelproblem. Detta var en föreläsning som jag frågat efter och den var riktigt bra! Effie har sjukt bra koll på axlar och de problem som kan uppstå plus behandligar. Jag kommer varmt rekommendera människor med axelproblem att gå till henne!


Söndag?

Jag tror att det är söndag idag, alla dagar flyter ihop...

Dagen har inneburit x antal timmar i skolan med BodyCombat 47 i öronen. PÅ kvällen har jag och Therese bestämmt musiken till The Dark And Twisted!

BodyCombat 47 - FIRE!!!!!!!!!!!!!

Igår var jag på kvartalen för BodyCombat 47. Som vanligt var det i samma sal på Sportlife Lindholmen som jag själv håller mina combat-klasser i. Denna gång var det en kille som heter Michael Steenhouwer som höll i det. Första gången jag körde för honom eftersom han är hyfsat "ny" i Les Mills-teamet tror jag. Han gjorde det riktigt bra! 

Vad jag tycker om BodyCombat 47 är svårt att säga ännu. Den måste nog få växa lite. Spontant kan jag säga att musiken överlag på skivan är bättre än på 46an. Sen tror jag att flåsmässigt är den lite mindre jobbig än 46an.

ÄNTLIGEN är SCOOTER - FIRE med igen!!!!!!

1a: Dynamite (Kritikal Mass Radio Edit) – Jason Born
1b: Love The Way You Lie (KM Hands Up Remix) – Other Ego
2: Let Me Hear You Scream – Kartsy Wolfbain
3: Make You Mine – Lisa Lowe & BamBam
4: Fire – Scooter
5: The Warriors Code – Dropkick Murphys
6: Feels Like A Prayer (Clubstar Remix) – Meck feat. Dino
7: You’re Going Down – Badlands Inc
8: Release Me – Linzi Paul
9: Beautiful Monster (Full Vocal La La Sessica Mix) – Mick Lion
10: Just The Way You Are – Bruno Mars
Det jag inte uppskattar är när Les Mills gör klasserna längre än de 55 minuter om de sagt att de ska vara och som de gör massa reklam för nu. Jag vill kunna ha de fem minuterna för att kunna gå igenom eventuella svåra saker inför en låt. SKÄRPNING LES MILLS!!


Bra mat = frisk kropp

Jag tror att jag blev sjuk för att jag chokade kroppen med att inte äta den mat som passar mig under 1-2 veckor. Det blev till och med en hel del skräpmat. Det kändes precis som om mitt immunförsvar sakta bröts ner. Antingen gjorde det det eller så kändes det bara så och jag tror att stress är roten till mycket ont. Eller så blev jag helt enkelt bara matförgiftad och hade inte alls en kort influensa.

Nu är jag i all fall tillbaka på en lågkolhydratskost och det känns som kroppen sakta börjar återhämta sig.

/ Johan


skola och inget mer

10:00.21:30 blev det i skolan idag!

Imorgon har jag tänkt att vara i skolan senast 07:30 sedan på BCkvartal och sedan skolan igen.

The DAY!

Den här dagen som är the Internationell Day Of Awesomeness har förstörs av en skitinlämning i en skitkurs om heter informationskompetens...jag har inte lärt mig något!
Denna enda träningen den här veckan pga fortsatt svaghet efter krasslighet blir BodyCombat-kvartalen på lördag. Men då hoppas jag att jag mår bättre! :)

NU mer plugg!

MO 25 på MañanaIgår fyllde världens bästa Marcus 25år. Äntligen är han torr bakom öronen! Detta firades med mycket god mat och trevliga människor på Mañana!


....

Det går sakta framåt. Tvingade mig till skolan idag till och med. Imorgon hoppas jag vakna helt frisk och utan magont!


Sjuk

För första gången på typ 17 år har jag råkat ut för influensan. Det har varit tre väldigt otrevliga dagar vilket nu innebär att jag bytt bort alla mina klasser eftersom jag inte åt på 36 timmar och kanske ätit 500kcal de senaste 24 timmarna plus att en viss panik spridit sig eftersom jag förlorat två hela dagar i tentaplugg!


Långlördag och gött gympass

Långlördag innebär:

09:20 Pt
11:15 Boxklass
13:20 Styrketräning
14:25-17:35 Pt

Nu åka och storhandla!

Dagens styrketräning: (3 set a 8-12 reps)

Axlar
Militärpress i smithmaskin 50kg
Lyft åt sidan i cablecross 5kg
Hantelyft framåt 9kg

Traps
Shrugs i smith 80kg
Shrugs med viktskivor, drop set med 20s mellanrum 25kg/14 20kg/12 15kg/12 10kg/12

Mage
Magmaskin drag 58kg
Joystick 10kg
Möte börst knä med hantel på bröst 30kg

Underarmar
Handflata nedåt 9kg
Handflata åt sidan 10kg
Handflata uppåt 12,5kg

Riktigt gott pass med mycket energi!

Trött blir man

Aftonbladet har en kul artiekl om kändisars superkroppar där bland annat Ola Rapace är med. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article8568299.ab

Vill man ha ännu roligare kan man ju koppla det till följande artikel http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4814838.ab också i aftonbladet. Där står det att Ola blev dömd för bla ringa dopiingbrott.

Nähä

Aftonbladet är ofta en riktig skräptidning!

Konventpresentatör på Sportlifes instruktörskonvent!

Då var det dags för mig att för andra gången presentera på ett konvent. Denna gång blir det på Sportlifes interna konvent för personalen. Jag kommer att presentera följande:


Cykelklass:

THE DARK AND TWISTED

Låt dina sinnens mörkaste sidor träda i kraft genom att hänge din kropp och din själ åt utmaningen i denna klass. Upplev modet att cykla på oframkomliga vägar och i djupet av skuggorna när andra väljer ljusare vägar. Bered dig på en mycket mörk resa som kan komma att bli ännu mörkare längs med vägen. Vågar du?
May The Dark Force Be With You.

tillsammans med grymma Therese Popristov


THERESE POPRISTOV
Jag är en målmedveten tjej som gillar att ha många järn i elden. Jag är en nybliven jurist efter oändligt många års studier, och älskar allt som har med träning att göra. Har jobbat som gruppträningsinstruktör i en härlig kompott av olika träningsformer sedan cirka 7 år tillbaka. Jobbar idag som gruppträningsinstruktör, inspiratör och konventpresentatör för Sportlife där jag även är en del av utvecklingsteamet.Workshop:

BRB

Här tränar vi de viktiga musklerna - BröstRyggBiceps! En workshop för dig som är PT, instruktör i fria koncept (där du kan påverka övningsvalet) eller för dig som vill ha ny inspiration till din egna träning.
Ta med dig vilja, ett taggat huvud och en stark överkropp! Ni kommer att träna själva, få massvis av konkreta övningsexempel samt tips
tillsammans med långe: Marcus Olausson och korte: Jim Berg :PMARCUS OLAUSSON
Jag har en gedigen idrotts- och träningsbakgrund. Sedan barnben har jag tränat på ett eller annat sätt. Jag har spelat handboll både i elitserien och utomlands. Därtill arbetade jag halvtid som fystränare sida vid sida med mitt PT-jobb hela hösten.JIM BERG
Jobbar i utvecklingsteamet åt Sportlife där jag framförallt är ansvarig för cyklingen och utbildar nya instruktörer samt vidareutbildar befintliga. Arbetar även som tränare åt Les Mills i RPM™ och BODYBALANCE™ samt åt Activio med deras pulsbaserade feedbacksystem. Leker även lite med mitt egna företag med inspirationsevent och föreläsningar med mera.


RSS 2.0