Los Angeles

Los Angeles var fantastiskt! Så himla mycket att se. Mina favoriter var Santa Monica Beach, Venice och Walk Of Fame. Jag hann dock med att besöka så mycket mer.
Santa Monica och Venice
Venice var väl värt ett besök för att se på folk. Det kändes som du kunde stöta på i stort sett vem som helst där.
Både Santa Monica Beach och Venice Beach var sjukt stora och välskötta! På Santa Monica Beach fanns "Muscle beach" här man kunde träna i olympiska ringar, chins- och dipsräcken + lite mer. Utmärkt att hänga upp TRXen i.
Underbar strand
Venice
Mitch on duty
Kobb-sallad, godaste jag ätit! Olika sorters sallad, valnötter, bacon, ädelost och god vinegrette
End of anrika route 66 på Santa Monica Pier. Det är även här "Forrest Gump" vänder när han springer över USAHolywood, Beverly Hills och Bel Air

 

Vi köpte en rundtur med buss i Hollywood där vi fick se, Walk Of Fame, Holywood Hills, Beverly Hills, Bel Air, Sunset Boulevard, Farmers Market och mycket mer. Walk of Fame är väl värt att lägga lite mer tid på än vad vi gjorde. Visst var det kul att åka runt bland stjärnornas hus i men ja eftersom vi inte såg någon kunde vi nog spenderat kortare tid där.

 

 

 

 

Walk of Fame

 

 

Universal Studios


Vi fick lite väl kort tid på Universal Studios med vi hann med den viktigaste rundturen där vi fick se flera inspelningsplatser och fick uppleva King Kong 3-D. Glöm alla 3-D simulatorer och 3-D filmer du sett förut! Denna var grym!

 

Vi hann också med att åka the Simpson Ride. En virituell bergochdalbana vilken till och med jag tyckte var rolig. Jag avskyr vanliga bergochdalbanor. Vi hann även se lite av Terminator 2 3-D show, det vi såg var okej.

 

 


Universal Studios
"The Simpson Ride"Shopping


Sista dagen spenderades med lite shopping på bland annat Rodeo Drive och i Santa Monica. Jag fyndade en ny ipod Nano, ett par Nike Lunarelite 2+ (halva priset jämfört med i Sverige) och ett par vandringsskor inför min resa till Peru. Blev även en piké från Lascote. Även den för halva priset jämfört med Sverige.


Rodeo Drive

TRX-träning @ Santa Monica Beach

Baywatch @ Santa Monica Beach.
Det har blivit fyra träningspass hittills på resan. Vi ska försöka hålla tre styrkepass i veckan. Himla gött att jag köpte en TRX och fick den levererad innan jag åkte av Concept. Tack Stefan Ljung!
Häromdagen blev det ett gott ryggpass på Muscle Beach i Santa Monica. Grymt ställe med olympiska ringar, ställningar för chins, dips, ringar á la "Hang tough" i Gladiatorerna, rep och mycket mera.
Hög rodd med medelinställning
Låg rodd med medelinställning
"Ryggresning" nedre läge
"Ryggresning" övre läge
Bicepscurl nedre läge, med fantastisk utsikt!
Bicepscurl övre läge

Lite träning

Sitter inte mycket på hotellrummet därför blir det dåligt med uppdateringen. Men träning blir det! Går betydligt med än vad jag brukar göra! Körde fjärde styrkepasset med TRX sedan vi åkte, idag. Det är mer än vad jag någonsin tränat på en semester förut. Bilder kommer senare. Sista kvällen i L.A. nu....

Las Vegas Out

De första dagarna i USA spenderade vi i fantastiska Las Vegas. Las Vegas är väl så längt från Göteborg man kan komma *ha ha Vi bodde på fyrstjärninga The Mirage på the strip. Det blev en del spel, poolbadande, god mat med mera. Jag tror vi lyckades att spela för en dollar på nästan varje stort hotell, Vi såg självklart en show, en musikal, The Lion King på Mandalay Bay. Riktigt bra!

Vårt hotell från poolen.
The Strip

Vegas i all ära med den största upplevelsen i Nevada var när vi med ett litet tio-sitisigt Cessna flög över Grand Canyon och landande på Grand Canyon Airport i Arizona. Flygresan var en härlig med ibland hissnande upplevelse eftersom det blåste hårt den dagen. Utsikten från marken över Grand Canyon var helt underbar!
Vårt flygplan, Cessna 2088 Caravan
Grand Canyon
Efter fyra dagar i Nevada hämtade vi vå hybil, en Chrysler Seebring och tog interstate 15 mot Los Angeles.
På vägen stannade vi på Peggy Sues 50´s dinner och åt en fantastisk måltid.
Gustaf med vår Seebring Convertible
Peggy Sues 50´s dinner at interstate 15

Las Vegas

Jag ska försöka skriva här då jag hinner. Annars får du följa mig på resedagboken GJUSA - Roadtrip USA Gusaf & Johan.
Just nu har vi gjort första dagen i Las Vegas. Det blir en hel del gående, fötterna känns rejält ömma. Vegas är väl så långt från Göteborg man kan komma. Allt är stort stort stort!
Ikväll bli det en tripp till Caesars Palace och Bellagio.

Sjukt mycket, nu inget :)

Det har varit sjukt dåligt med uppdatering här men sista veckan var galen.
Jag höll två kvartalsutbildningar för vårt grymma cykelteam på Sportlife.
Jag höll tre presentationer av vårt examensarbete.
Jag skrev färdigt vårt examensarbete.
Jag städade ur mina lägenhet.
Jag var i Tylösand.
Just nu sitter jag med Gustaf på San Francisco Airport och väntar på vårt plan till Vegas.
Roadtripen i Usa har börjat!

PT - Våravslutning i Skatås

Jag och Marcus körde ikväll en liten våravslutning i Skatås med de klienter som ville och vågade. Det blev blodigt allvar, fast på skoj, och mycket skratt!

Vi gjorde allt från hopp i backe till iransk brottargång, burpees, brottarfys och massa annat skoj!Två trötta persnoliga tränare


Skottkärran skulle helst inte gås utan hoppas fram med klapp emellan


Längst armar gäller


Burpees i form av tabataintervaller 20-10 x8


Knäståendes brottning

Kvartalsutbilning 2 Sportlife Cykel

Igår höll jag i min första kvartalsutbildning för Sportlifes cykelinstruktörer. Först blev det en 45 minuters cykelklass med lite oilka fokus. Efter detta höll jag en väldigt basic föresläsning om styrketräning med fokus för cyklister.
Dagens stora fokus låg på en workshop där deltagarna i små grupper skulle hitta styrkeövningar för muskler relevanta för att förebygga skador och förbättra prestationen i cykling.

Själv tyckte jag att jag skötte mig väldigt bra och att de var nöjda med fortbildningen.
Min slutsats är att vi har sveriges grymmaste cykelteam!


På torsdag kör vi igen!

Lördag

I lördags blev det en sjukt lång dag!

08.00 pt-klienter
10.00 Benträning
11.00 pt
14.15 Bc-kvartal med Pernilla B

Denna gång var det grymma Ponuts Wärnestål som höll i delar av utbildningsdelen. Den handlade om Tae Kwondo, vi tränade sparkar sparkar och sparkar! Shit mina höfter dog!

Sedan en fantastisk kvartalklass med Pernilla. Hon har en grym power och blir bättre och bättre på att bjuda sig :)
Fantastisk inspiration!

Fredag

Eleiko
Presentationen av vårt examensarbete för Eleiko Sport AB gick riktigt bra! De var nöjda och VD:n ville att de skulle sätta igång med fortsatt arbete direkt. Jag kan tänka mig att de vill ha just denna produkten utvecklad till OS i London nästa år.Det har vairt ett riktigt kul arbete där vi fått använda många av de kunskaper vi skaffat oss i utbilningen. Nu är det bara presentation och opponering för skolan kvar plus presentation för konsultbolaget Semcon. Sedan skulle jag vara färdig högskoleingenjör inom Maskin-konstruktion men jag tar inte ut någon examen då jag ska läsa en master i produktutveckling.


The Dark And Twisted
Jag och Therese avslutade vår dubbelteam med den cykel 60 vi körde på Sportlifes konvent i våras. Två långa mörka special trappor. Riktigt uppskattat av deltagarna! Therese gjorde en sjukt grym oplanerad presentation av en låt där hon tog fram tystnaden och tvingade ner alla energi i benen :)


Bilden lånad från Eleiko Sport AB

Presentation för Eleiko Sport AB & "Dark And Twisted"

Igår visade vågen att jag gått ner typ 3 kg sedan jag började deffen för några veckor sedan. Jag tycker dock att jag kan träna stenhårt på den kosten jag kör nu. Kanske dags att uppdatera min kostmall lite. Det är garanterat inte bara massa vatten jag tappat.

Idag var första dagen utan träning på länge. Kört på riktigt bra med träningen det sista! Dagen har istället spenderats med att träna inför presentation av examensarbete för Eleiko Sport AB imorgon. Vårt examensarbete har gått ut på att utveckla en del i deras utrustning för tyngdlyftning. Det har varit ett spännande, intressant och ibland jobbigt arbete. Jag har lärt mig oerhört mycket!

Imorgon är det också dags för näst sista cykelklassen för i år. Det blir teamning, "The Dark And Twisted" med grymma Therese P.
RSS 2.0