MMA - Mixed Martial Arts

MMA - Mixed Martial Arts - Kungen av kampsport?
  • Vill du ha träning som gör att varenda muskel i din kropp värker?
  • Vill du ha träning där du varannan minut kippar efter andan eller ligger på golvet utmattat?
  • Vill du ha träning där du tränar upp din koordination?
  • Vill du ha träning som du ständigt får lära dig nya saker?
  • Vill du ha träning där du blir smidig?
  • Vill du ha träning där du blir stark?
  • Vill du ha träning där du blir uthållig?
  • Vill du ha träning där du lär känna din kropp?
  • Vill du ha träning där du testar och flyttar dina gränser?
  • Vill du ha träning där du lär känna dig själv?

Jag kan fortsätta ett bra tag till! MMA (Mixed Martial Arts) kanske inte är den ultimata, perfekta, träningen men jag tycker att det inte är långt borta. Om du kompletterar den träningen med konditionsträning och styrketräning tycker jag att du får en grym kombination av träning! Jag började med MMA hösten 2009 och det är det roligaste jag börjat med på länge. Man får så mycket och man lär sig så mycket. Det finns miljontals kombinationer, varianter and "you name it". Det känns som man aldrig kan bli fullärd! Även om man inte vill tävla så är det klart värt att testa att träna det.
Man bör ju dock inte vara rädd för andras svett eller närhet ;)

Det är inte bara så att man blir sjukt trött av träningen utan det är go stämning, alla visar hänsyn till varandra och hjälper varandra att bli bättre!
Det som också är spännande, vilket nog gäller de flesta kampsporter, är att man lär sig otroligt om vad ens kropp och psyke klarar!

I början var man lite rädd för att bli kastad eller att få slag i huvudet (vi slår inte så hårt på varandra och har stora mjuka handskar) men ens gränser flyttas, och man lär sig att parera eller undvika slagen. Jag känner glädje var gång jag går till ett MMA- eller SW-pass och samma sak när jag går därifrån!


Jag förstår att människor tycker att det ser otäckt ut på tv med blod, slag, sparkar, strypningar m.m. men så är det inte alls på träningarna. Blodet som kommer där är mer att man får skrubbsår från mattan, eller att det går hål på någon blåsa. Bara för att man börjar träna kampsport behöver man inte tävla! Nu sa jag i och för sig att jag aldrig skulle tävla, men ja det har blivit sju matcher i submissionwrestling. 3 segrar, 1 oavgjord och 3 förluster. På tävlingar är det också stor respekt och man kramas alltid efteråt ;)En av mina matcher på Svenska Grapplingligan. Vinst på giljotin.

Detta är såklart mina personliga åsikter om MMA.


Vill du läsa mer om MMA:

Min klubb: http://www.gladiusmma.com/

Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Mixed_martial_arts

MMAforum.se: http://www.mmaforum.se/

Svenska MMA Förbundet: http://www.smmaf.se/Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0