Bye bye Göteborg!

Sista pt-sessionen gjord för i år, lägenheten utstädad. Det är därmed dags att lämna Göteborg fram till april. Först en vecka på landet sedan tre månader i Asien. Syns i vår! Bloggen blir återigen en reseblogg, men de här gången i tre månader :)

Kommer att sakna vänner, kollegor, klienter och klassdeltagare!


Sista klassen gjord!

Sista klassen före april 2012 gjord. I alla fall på Sportlife. Eventuellt ska jag teama en klass med en fd-kollega på i Skövde. Vi får se hur det blir med det. Det var lite sent påkommet.

Jag vill påstå att klassen idag var en av mina bättre "jag kör nya koreografin för första gången själv" :) Energin på klassen idag var mycket bättre! Jag la mycket mer tydliga nivåer och framförallt hördes instrutktionerna :) Det kändes som en klass jag kan vara nöjd med vilket är skönt då det var sista klassen på Ullevi och som sagt sista på ett bra tag!

Nu blir det mer jobb! Ska försöka gymma ikväll också så lär väl komma härifrån vid 22:30 eller ngt :)

Sista chansen!

Ny tradition igår; juldagslöpning. Blev pga tidsbrist enbart 5 km jobb på tiden 26 min. En helt okej jogg. Hur mycket jag gått upp under julhelgen ska vi inte tala om, men det är mest vätska så lär vara borta på lika många dagar :)

Imorgon är sista chansen att köra klass med mig på över tre månader!
Det är också sista chansen att köra klass med mig på Sportlife Ullevi!
BODYCOMBAT 50 imorgon 17:10 Sportlife Ullevi!
Det är även sista COMBATEN på Ullevi i år!


Träning på julafton! Det blev faktiskt lit...

Träning på julafton! Det blev faktiskt lite lite träning igår. Jag har aldrig tränat på julafton förut och om det ger något vet jag inte :) Armhävningar 52 30 25 Ryggresningar 3x15 Sneda crunch 3x10/sid Raka crunch 20 15 15 Jag sa ju att det var lite träning ;)


Såg på debatt häromdagen. De pratade om at...

Såg på debatt häromdagen. De pratade om att det borde vara skatt på socker och om det är okej att twittra på julafton? När det gäller skatten på socker skulle det nog personligen funka på mig. Nu köper jag väldigt sällan godis men när man väl köper så är det ju oftast väldigt billigt. Men för att man ska äta mindre av godis, socker eller mindre mängd mat överhuvudtaget har jag personligen märkt och tror att det krävs ett aktivt val. Detta val är kanske jobbigt för psyket och magsäcken i början. Men jag tror att om du håller dig kommer du stärka dig själv både psykiskt och fysiskt! Kanske inte okej att twittra på julafton men jag tycker det var okej att blogga i 4 min i alla fall :) God Jul!


God jul

God grön och skön jul!

Vad gör man inte för att motivera...!

Julveckan avslutades (onsdag, torsdag och fredag) med flera pt-klienter på både Sportlife Ullevi och Exclusive. Jag verkade nog lite väl snurrig i huvudet på torsdagskvällen efter att ha dragit bakhuvudet i ett dipsräcke lite tidigare, var rejält yr under de två sista pt-sessionerna :)

Fick bland annat kött, kaffe  och en fet marsipangris i julklapp :) Det är absolut inte nödvändigt men alltid trevligt att få julklappar av klienter :) Men framförallt att de är nöjda med mig som pt och med sina egna resultat!
I ett svagt ögonblick lovade jag att vid första pt-sessionen med en klient efter mina tre månader i Asien att göra exakt samma tester som klienten, som en liten tävling. Rättvist? Hm jag kommer förhoppningsvis träna sporadiskt medan klienten ligger i hårdträning! Ha ha.... vad gör man inte för att motivera sina klienter :)
Hemma på landet just nu och då och under jul får man tydligen äta vad man vill....??? Funderar dock på en lång löprunda på juldagen.........

Sista klassen på ett tag!

Igår på releasen tyckte vi att det var svårt att skapa kontakt med deltgarna. Den enkla förklaringen var tyligen musikvolymen för hög :( Jag glömde den enkla saken att fråga i mitten om ljudvoylmer var okej. Två klasser på rad som jag inte är nöjd med helheten. En chans kvar! Deltagarna verkar dock inte bry sig lika mycket som jag. De bokningsbara plasterna till nästa veckas är snart slut :)

Nästa tisdag är sista chansen att köra BODYCOMBAT eller klass överhuvudtaget med mig i år och på över tre månader!

Jag önskar att jag sökt denna klass till våren men jag vet att deltagarna kommer att få en av de bästa combatinstruktörerna!

Även om jag har ett bra ego så anser jag inte att jag är en av de bästa. Det krävs några år till ;)

Idag smäller det! Release BODYCOMBAT 50!

17:10 är tiden! Sportlife Ullevi är platsen!
BODYCOMBAT Release 50 - Back To Basics!
Med mig och Sussue Pe!


Coach?

Dags att skaffa en coach?
När jag kommer hem från Asien och det är slut på det ostrukterade livet ska jag ta hjälp av en coach av en enda anledning!
Fyra jobb, skola, utbildningar med mera kräver en bra planering och att jag är effektiv! Jag vet vad jag måste göra men jag har väl sagt att jag ska ta tag i det i 10 år snart..... Jag vet att jag kan effektivisera allt men eftersom det inte händer något ska jag helt enkelt få hjälp med detta. Klienter och andra jag jobbar med kommer också att tjäna på det! Strukturen är helt okej men allt kan bli bättre och jag vill få mer tid för egen träning :)

Hm jag har kommit dit jag skrev om för ett tag sedan. Min tid är slut....eller för mig handlar det väl om att komma ihåg allt jag ska göra och planera in när jag ska göra det! Jag är bra men jag kan bli bättre!

Blümchen-träsket

Sitter med utvärderinga hela dagen och har fastnat i Blümchen träsket! Kanske något jag borde ha med på en cykelklass framöver. Jag har nog aldrig haft en sådan låt, brukar i så fall vara nutidens Blümchen: Cascada! ha haDags att boka din reservplats!Passet är fullt, reservplatserna börjar ticka uppåt. Men glöm inte att det är 10 dropin-plaster som släpps 30 minuter innan klassen, alltså 16:40!

ALL IN!

igen och inge

Min stora utmaning i livet: Hålla koll på allt så jag inte missar stora chanser! För tredje gången på två år har jag gjort en sådan miss eftersom jag helt enkelt inte bara kollat upp saker i tid! Blähä!

RELEASE BODYCOMBAT 50!Tisdagen den 20 december, 17:10, river jag och Sussi Pe av releasen av BODYCOMBAT 50 på Sportlife Ullevi! TIME TO ROAR AND SURVIVE!

Sportlife Kungsbacka

Idag jag kanske för första gången i Kungsbacka. Har jag varit där förut så är det så länge sedan att jag glömt det :) Sportlife City i Kungsbacka var plastsen för besöket. Riktigt fin och fräsch anläggning! Mycket bra ytor att köra pt på.


Onsdag kort och gott

En dag i skolans tecken. Sitter och slutför vår rapport om omkonstruktion av kaffebryggare i kursen Maskinkonstruktion. Detta plus en utvecklingsträff är väl dagens agenda. Min egen träning ska vi inte ens prata om för närvarande...haha

Det är inte alltid man lever som man lär. Jag skyller på att jag ska snart ska åka bort och lär väl tappa allt var styrka och kondition heter då. Min trx ska med men några löpsteg lär det väl inte bli. Jag är dock sjukt taggad redan nu på att börja träna när jag kommer hem igen!

Man kan tydligen inte vara fantastiskt jämt! Och man kanske borde bli bättre!

Jag var helt enkelt för laddad inför dagens BODYCOMBAT-klass. X antal koreografifel gjordes och jag fick inte alls samma gensvar från gruppen som jag brukar få. Jag var väl för nöjd med förra veckans klass eller något. De låtar som gick bra var de nya jag bytt till låt 6 - "Stamp" och 8 - "What´s hurts the most".

Jag brukar få energi av klassen men jag tycker faktiskt att min egen insats inte var tillräckligt bra. Det är väl för mycket i huvudet i dessa tentatider. Men jag längtar tills nästa tisdag då jag ska vara fantastisk igen!


Dock skämms jag över dessa "problem" när jag går igenom nordstan hem och som varje vecka sitter samma kille på exakt samma plats i samma kläder och med samma ryggsäck. Samma person sitter och spelar samma sorgliga låt på sin fiol. Men hur ska man reagera, ska man ge pengar eller tar personen illa upp? Han kanske inte alls är uteliggare utan bara väntar på något, finns ju folk som arbetar natt....... När jag slutat vara student och fått ett "vanligt" jobb  ska jag bli bättre på att i alla fall hjälpa någon på något sätt!

Byter lite till

Imorgon kör vi fokus: "preperation" for BODYCOMBAT 50 på klassen - Sportlife Ullevi 17:10!

Jag har bytt ut några låtar till och då framförallt låt 6. Låt 6 knyter ihop gingan (eller hur det nu stavas) från uppvärmningen och katan i stretchen. Jag byter även ut låt 8 eftersom klassen blir för lång annars :)
Pang!

Pang pang pang!

Alla rätt på jägarexamensprovet! Jag blev lite förvånad då jag chansat på några frågor. Då jag var den enda som hade alla rätt fick jag som pris att följa med och jaga vildsvin i vår. Något jag alltid velat. Om man får något spelar mindre roll, att ens få sen ett live ska bli kul!


Olidlig väntan efter teoretiska provet!

Olidlig väntan efter teoretiska provet!


Plugghelg!

Den här helgen är helt vikt till jägarexamen. Sista utbildningsdagen var idag! Imorgon är det diskussioner inför provet! Så kvällen och natten går enbart åt till att plugga! Plugga och plugga!


Grymt bra jobbat!

Jag har många klienter som hela tiden utvecklas och blir bättre fast de inte har några konkreta eller satta mål. Sen finns de som satt en exakt tid när det ska nått ett "exakt" mål. Sen har jag dem som är nöjda med vill bibehålla deras redan nådda mål. Vissa har ett stort tidspann och vissa vill komma i form på en gång. 

Idag körde jag tester med en klient som jag testade första gången i slutet av september. Klienten körde en månad själv då jag var ute och reste. Efter det har vi kört två gånger i veckan. För tre till fyra veckor sedan kördes ett strikt kostschema igång.

Från slutet av september tills idag, det vill säga cirka två månader har följande hänt:

·         Minskat sin vikt med 3 kg
·         Minskat sin fettprocent med 4%!
·         Minskat midjemått med 10 cm!

·         Bänkpress + 10kg
·         Chins +400%
·         Armhävningar +100%

Personen, som inte var särskilt otränad från början, har alltså kört stenhårt och har kommit på god väg mot sitt mål! Jag är alltid glad när folk lyckas med sina bedrifter och då jag kan ha hjälpt till! Självklart har klienten gjort jobbet själv!


Jag skriver inte om enskilda klienter utan att först be om lov!


......

Igår blev det ett försök till att träna hela överkroppen på 40 minuter. Det gick sådär. Följande hanns med:

Bröst
Hantelpress 40kg. (Ändå kul att styrkan sitter i då jag vägde 91 kg sist jag lyfte dessa, nu 78kg)

Axlar
Sittande hantelpress 22,5 kg
Lyft åt sidan i drag  9 kg
Omvända flyes 9 kg

Mage
Raka crunch i maskin 58 kg

Detta pass resulterade i att jag nu antagligen har en sträckt bicepssena. Det vill säga ont i axeln då jag för armen bakåt. Jag fick inte detta av att träna ...eller nja.. gjorde en grej direkt efter tre set som man inte ska ggöra...


Förresten kul att jag ser halva sidan nu när jag skiver........stavfel..... ingen aning, ser ju inte. Bra blogg.sE

Dags att prestera! Presentation av koncep...

Dags att prestera! Presentation av koncept - kaffebryggare, utveckling & design!


Tydligen går jag hem även på Ullevi trots ...

Tydligen går jag hem även på Ullevi trots min dåliga humor: En bokningsbar plats kvar till nästa tisdag :)


FANTSTISKT! - Blygsamhet är för dem som tycker lagom är bäst!

Full med inspiration från fredagens kettlbellklass, lördagens BODYCOMBAT-kvartal och söndagens Sportlife Box-kvartal samt med min egen utvecklingsuppgift sedan förra torsdagen körde coacha jag en sjukt bra klass på Sportlife Ullevi ikväll!

Deltagarna var på hugget, ursäkta alla figheters var på hugget :) Det samt kick, kick and kicks var kvällens tema. Jag var riktigt stolt över att köra med dessa deltagare ikväll! Tekniken i form av stereo och headset fungerade för första gången genom hela klassen. Jag var fantastisk! Mycket nöjd!

Jag gick ifrån koreografin mer och tyckte att det flöt mer. La follow ups och motivational cues mer under tiden. Men såklart några fördjupningar blev det ju :) Så jag fixade min egen utveckling galant enligt mitt tycke :)
 Blygsamhet är för dem som tycker lagom är bäst!


Lyckligt lottad!

Gårdagens Kettlebell känns ordentligt i ben och höfter :) Jag har sjukt mycket att göra just nu med dugga i skolan på måndag, redovisning på torsdag, jägarexamensprov nästa söndag och inlämning nästföljande fredag! Men jag ska inte klaga!

Jag är lyckligt lottad som har fyra fantastiska arbeten där jag får arbeta med att utveckla människor både fysiskt och psykiskt samtidigt som samtidigt får egen utveckling! Jag har möjligheten till en gratis ubildning via högskolan och jag har förmånen att arbeta med fantastiska kollegor/vänner samt att jag har udederbara vänner även utanför träningsvärlden!Sacred Valley - Peru

Att jag har möjligtheten att resa är också fantastiskt och absoult inte oförtjänt. Då jag alltid gör vad jag tar på mig och lyckas oftast rätt bra med det! Jag är stolt över mig själv! Är du stolt över dig? Om inte? Varför? Vad kan du göra för att förändra det?TÄnkt inte bara att du ska göra något! Planera in att göra det och när du ska ha gjort det. Mitt knep är att att jag säger en sak till så många som möjligt så måste jag göra det ;)Idag har jag fått massa energi på kvartalen i BODYCOMBAT med grymma Pernilla BLomquist samt av fantastiska klienter! Imorgon är det kvartal i Sportlife Box, ska tydligen bli nedbrottad av någon AIK:are med världens största vader! :)

Nu plugg inför måndagens dugga i Maskinprojekt, inför teoretiska provet i jägarexamen och cada på vår produkt.

KVARTAL BODYCOMBAT 50

Dags för BODYCOMBAT-kvartal på Sportlife Lindholmen!Jag har hört att det ska vara mycket ben!

Kettlebell och jag tar det extra steget!

Jag kan ha hittat en fredagsfavorit till våren; Kettlebell med Sierra De Goldsmith på Sportlife Almedal 17:40. Passet var upplagt med både typ varannan övning på styrka/uthållig styrka och varannan för att få upp pulsen. Man kan säga bu eller bä om att man kan köra styrketräning i gruppträningsform men om man tog en tillräckligt tung kula hann i alla fall inte jag göra fler än 8-12 reps på flera av övningarna. I alla fall inte om jag arbetade i hela rörelselängden! Det fina med kettlebell är ju att man kan lägga det på sin egen nivå också.Varför jag egentligen var på KB en fredagskväll var för att jag ska ha en klient i bla KB på söndag och kände att jag behövde fräscha upp mina kunskaper lite. Jag är ju utbildag KB-instruktör men det var ett tag sedan jag körde. Där har du mig lite i ett nötskal; som personlig tränare gör jag det där lilla extra för att mina klienter verkligen ska få en bra träning samt få den kunskapen de behöver! Utveckling!


Busy!

Kommit in i en galen period av deadlines, prov, kvartaler, utbildningar och massor av jobb. Sömn, kost och träning blir lidande. Inte okej! Men men har man tagit på sig något så köra man hela vägen! Fast det blir ju träning i helgen:

Kettlebell i morgon - lär ge träningsvärk!
BODYCOMBAT-kvartal på lördag
BOX-kvartal söndag


zzzzzzzzzzzzzz

.....pluggat färdigt nu...... skoj

RSS 2.0