"Tunn" onsdag

Hm jag skulle ha 7 pt-sessioner idag. 4 bokade av sig :(
Det fick bli ett tungt benpass istället! Sista veckan med tung träning 4-6 reps. Sedan har jag kört det i ca 6 veckor och då tycker jag att det är dags att ändra både för att utvecklas med hjälp av variation och för att risken finns att motivationen brister.

Benpress
Benspark
Raka marklyft
Knäböj
Vader i benpress
Omvända "tåhäv" med gummiband

Har börjat äta lite mindre nu eftersom jag vill gå ner i fettprocent så jag enligt mitt tycke ser bättre ut, orkar träna allt som har med att lyfta eller förflytta sig lättare. Det är lite svårt eftersom jag gillar mat och försöker hålla en hållbar kost, nu skulle jag nog kalla det lite mer av en light deff. För det blir betydligt färre kalorier än vad jag är van vid.

Har en bild från typ 2007/2008 då jag har för mig att jag var i mitt livs form. Vet inte direkt om jag var deffad men betydligt mer än nu. Inga skador, tränade typ 14-20 timmar i veckan och kunde typ äta allt. Vägde nog typ 77 eller något (2 år tidigare vägde jag 97kg)
BodyCombatdag!

Idag teamade jag med Pernilla B både på Sportlife Exclusive och på Sportlife Lindholmen. Det var klass två och tre på vår lilla teamturne. Det har varit fullt ös på klasserna och ikväll exploderade det verkligen på Lindholmen! Shit vilken energi man fick av deltagarna! Lycka och kärlek!

Låtlistan:
1a. Numb (BodyCombat 42)
1b. I Do Not Hook Up (BodyCombat 42)
2. Back To Innocence (BodyCombat 45)
3. Slow And Steady Rush (BodyCombat 41)
4. Paint It Black (BodyCombat 44)
5. The Anthem (BodyCombat 42)
6. The Black Pearl (BodyCombat 43)
7. Excalibur 2000 (BodyCombat 42)
8. Releas Me (BodyCombat 47)
9. Beautiful Monster (BodyCombat 47)
10. Our Solmen Hour (BodyCombat 37)
Måndag

Började veckan med att instruera en cykel 45 på klubb Domkyrkan. Kändes mycket bra trots att det var klockan 09:00 på morgonen :)

På eftermiddagen blev det rygg och bicepsträning.

Övre rygg
Chins med hjälp
Rodd i drag
Smala latsdrag med v-handtag
Shrugs med smithmaskin

Biceps
Enarmcurl i drag
Hammercurl med hantlar
Omvänd curl i drag

Idag teamar jag två BodyCombat-klasser med Pernilla. 11:30 på Exclusive och 17:10 på Lindholmen. Får se om jag orkar gå på MMAn ikväll.


Torsdags

Träningsvärken sitter fortfarande i efter torsdagens monsterpass.

Axlar
Smal militärpress i smithmaskin - 2 set
Militärpress med fristång - 2 set
Hantelyft åt sid i TECA-maskin
Omvända flyes i drag

Biceps och triceps
Enarmscurl i drag & enarm pushdown, superset
Bamsecurl
OVerheadpress

Mage
Curl BCUBE
Bålrotation i brutalbänk
Crunch på boll i drag


MMa-träningen på torsdagskvällen innehöll mycket boxningsträning, vilket var kul och givande. Sjukt jobbig fys!


Idag har jag en klient som testar för en mycket kul tävling! Stor lycka till till henne!

Monsterpass!

Dagens startar med ett monster gympass på klubb Domkyrkan med Marcus. Axlar, biceps, triceps och mage!

Gym och BodyJam

Ett litet steg framåt togs idag på vårt examensarbete efter gårdagens motgångar.

Fick till ett bra ryggpass på Ullevi plus att jag gick på BodyJam för första gången sedan förra SuperSaturday. Var riktigt kul och riktigt svettigt! Var en tjej som vanligtvis kör i Kungälv annars. Superkul var det!


Mindre fibrer kan leda till mindre ont i magen.

http://svt.se/2.22620/1.2401806/forskare_mindre_fibrer_kan_losa_magproblem

Vad jag märkt själv och även mina klienter är att att reduccera spannmål och kolhydrater överlag leder till en lugnare mage.

skräpdag....?

funderar på om det var en skräpdag idag..? fast jag tror jag vände den på slutet!

Eleiko och "Kan du inte få nog ha börjat"

Idag har det hänt mycket! Började med att ta en sväng till Eleiko i Halmstad för att presentera våra koncept där Eleiko skulle välja vilket koncept vi skulle arbeta vidare på. Mötet gick mycket bra och avslutades med en god lunch på nya fräscha Halmstad Arena.Såg också att en av Sveriges tuffaste fd idrottsmän var på jobbet idag också, Henrik Dagård!Efter detta skulle jag på två timmar repetera 3 gamla låtar som jag skulle byta ut på dagens teamning med Pernilla på klubb Almedal plus kolla igenom de 5 låtar Pernilla bytt ut. Detta kändes som lite kort tid med det gick super! Riktigt taggade deltgare och grym klass! Mina ben är efter helgens handboll och dagens kombat som innehöll utfall, shoot, knän i mängder! Vi körde följande låtlista:

1a. Numb (BodyCombat 42)
1b. I Do Not Hook Up (BodyCombat 42)
2. Back To Innocence (BodyCombat 45)
3. Slow And Steady Rush (BodyCombat 41)
4. Paint It Black (BodyCombat 44)
5. The Anthem (BodyCombat 42)
6. The Black Pearl (BodyCombat 43)
7. Excalibur 2000 (BodyCombat 42)
8. Releas Me (BodyCombat 47)
9. Beautiful Monster (BodyCombat 47)
10. Our Solmen Hour (BodyCombat 37)Tack Jim Berg och Orcbite för det nya tillskottet i min Orcbite samling, den nya grymma t-shirten!

Läsarfrågor

Fråga

Fick tips av en kompis om din blogg då jag sedan en vecka tillbaka testar LCHF. Jag har lite funderingar nämlingen kring kost och träning vilket ju verkar vara lite av ditt specialområde ;) Är lite osäker på hur jag ska göra då jag redan från början är vältränad och normalviktig, men pga de många andra positiva effekterna vill testa LCHF.

Är bodycombat beroende och kör passet runt 4 gånger i veckan men har den senaste veckan mått urkasst när jag har tränat högintensivt (har inte riktigt förmågan att ta det lugnt heller så kör på som om jag hade haft min normala energi). Antar att jag är i en övergångsfas, men den informationen jag hittar rör främst styrketräning i kombination med LCHF. Så du som är BC-instruktör, hur upplever du att kosten påverkar dig? Fick du tillbaka eller kanske tom ökade din energi efter kostomställningen? Blir lite orolig när det kändes så himla dåligt sist jag tränade.

Skulle bli jätteglad om du hade tid att besvara de frågorna. Tack för en inspirerande blogg! :) :)


Svar
Hej Andrea.
Vad kul att du testar en lågkolhydratskost!

Jag har inga problem att träna högintensivt på en lågkolhydrastkost och hade egentligen ingen övergångsperiod heller, jag vill hellre påstå att jag kan träna hårdare med den här kosten.

Antingen kan det vara så att du som du själv skriver är i en övergångsfas. Om detta inte går över kan det vara så att du kanske skärt ner för mycket på kolhydraterna. Jag tror att det kan vara individuellt hur mycket man bör sänka sitt kolhydratsintag.

Mår du dåligt när du tränar eller efteråt?
Hur menar du med att du mår dåligt, kräkningar, yrsel, enorm trötthet, smärta?
Äter du tillräckligt nära passet eller kanske för nära inpå?

Mina råd med den information du gett mig är att du kanske får pröva lite till och blir det inte bättre kanske du bör höja ditt kolhydratsintag något.

Ett råd som du inte ber om men jag kan ge dig ändå är att du kanske ska byta något av dina fyra combatpass mot någon annan form av träning för att ge kroppen lite variation. Nu kanske du iofs tränar annat också. Men vill du köra fyra combat i veckan så struntar du i det här rådet och kör på så länge du ger din kropp chansen att återhämta sig
J

Kul att du gillar bloggen och tack för dina frågor!

/ Johan


Fråga

Läser det här inlägget och vill bara säga en sak-helt underbart det du berättar om dig själv som pt! Ärligt, ödmjukt, med respekt för kunder och framför allt respekt för klientens träningsmål! Du har ju skrivit att du tackar nej till nya klienter och jag tränar just nu med en pt på sportlife men kan tänka mig byta. När tror du jag kan höra av mig till dig? Juni månad eller efter sommaren?


Svar

Hej Anna
Kul att du gillar det!
Lättast om du mailar mig på johan.p.stromer@sportlife.se

/Johan


Fråga

Hej Johan!

Vet att jag är lite sen med att kommentera här men hoppas ändå på svar.

Jag körde Atkins metoden för några år sedan och blev en helt ny människa. Tränade 5 ggr i veckan minst. Tappa ca 40kg och byggde en bra muskulatur.

Detta var dock några år sen och jag har nu gått upp ungefär 20kg igen. Jag har idag börjat med min gamla diet igen. Så som jag är nu så har jag tappat muskulaturen något och byggt på mer fett. Mitt mål är att droppa 20kg men göra om fett till muskler. Jag har bestämt mig för att köra mycket "Cardio" träning, såsom jogga, fler reps - lättare vikter, o.s.v.

Har kollat in din diet för att färska upp mitt minne. Ser grymt bra ut och väldigt likt hur jag gjorde förr. Har du några tips angående diet och träning jag kan ta med mig på min resa?

Tack på förhand!
/Vicke


Svar

Hej Vicke.
Vad kul att du fick sådana fina resultat!
Jag tycker när det gäller styrketräningen att du ska läsa dessa två inlägg :
http://bodyandsoul.blogg.se/2010/december/steg-5-styrketraning.html
http://bodyandsoul.blogg.se/2011/january/styrketraning-periodisering.html

Det du kanske ska ta en fundrare på är varför du gick upp i fettprocent igen? Är det något du kan göra annorlunda den här gången för att öka dina chanser att behålla dina resultat?

Det bästa tipset jag kan ge dig är att försöka hitta en kost som du kan hålla kanske hela livet. Visst kanske man vill köra "lite hårdare" i början för att få resultat men sedan hitta en hållbar kost som kan vara en naturlig del av vardagen :)

Hoppas du fått några tips!

Lycka till!

/ Johan


Handboll

Min form är en katastrof! Igår var jag hemma på landet för att spela 4 stycken handbollsmatcher á 15min. En skojturnering mellan olika årgångar i min gamla förening. Jag var helt slut efter första matchen. Den här typen av träning var eveigheter sedan jag gjorde! Jag tror inte att jag spelat handboll på 3-4 år. och löpträning i form av intervaller eller ja överhuvudtaget var också evigheter sedan! Men eftersom jag oftast ha en stark vilja så började man komma igång typ i fjärde matchen. Resultaten gick väl inget vidare, men vi slog det laget som var viktigast att vinna över så jag är nöjd och hade väldigt kul!

Idag var det sjukt bra väder och det var skönt att vara på landet!


Idag känner jag mig som en 10a!

Jag har precis haft en fantastisk cykelklass! Under klassen var en av medlemmarna i Sportlifes utvecklingsteam med för att lyfta och stärka mig som cykelinstruktör. Det kändes som mina deltagare var extra på hugget idag! Det kändes som de ville hjälpa mig att få "ännu" bättre "resultat" (nu ska man ju inte se det så men jag kommer inte på bättre ord) på min utveckling! Kärlek!

Jag är själv nöjd med klassen och mycket nöjd med den feedback jag fick av Ola! Han kom med tips på exakt det jag själv vill utveckla och han sa också att jag utvecklat det han gav mig som feedback vid förra träffen. Mycket kul att höra! Jag fick också några roliga och väldigt smarta tips på hur jag kan göra klassen till en ännu bättre upplevelse.

Just nu känner jag mig som en 10a!!!!!!!!!!!!!!Bild från min klass American Idiot på Rosa Bandet 2010


Dags att ladda inför morgondagens stenhårda drabbningar!!

Liten och stor

Riktigt jobbig mma-träning igår. Nedtagningar, boxning, sw. Jag behöver verkligen utveckla min boxning. Det är en sak att boxas på en boxklass eller på en Bodycombat men det går inte att jämföra med när någon slår tillbaka.

Idag är det ny klass på min cykel. Det blir två pyramider och klassen heter "Liten och stor". Jag har tänkt gå från Rammstein - Britney Spears - Nightwish och avsluta på Pink.....Jag ska bli utvecklad på klassen också. Spännande!

Gym och konstruktion

Började dagen (obs inte morgonen, den hoppade jag över) med styrketräning på Sportlife Domkyrkan med Markus. Jag körde ett tungt axel- och bicpespass. Började dock med chins eftersom jag försöker köra det två gånger i veckan. Markus visade mig en go variant av militärpress som jag inte sett förut.

Just nu sitter jag med presentations-materialet inför "konceptvals-möte" med Eleiko på måndag. Det blir mycket tänkande, lite designande, konstruerande och mycket suddande.

Grym dag!

Det har varit en mycket bra dag idag! Började med att nästan mixa färdigt nästa cykelklass "Liten och stor". Efter detta blev det ett bröst- och magpass med Marcus på Ullevi. Jag gillar verkligen den tunga träningen vi kör nu, 3-4 set med 4-6,7 reps och vila ca 90s. Det känns riktigt bra i kroppen efteråt!

Bröst
Bänkpress
Flyes i cablecross nedåt
Lutande bänkpress i smithmaskin

Mage
Crunch på boll i drag
Sneda crunch i brutalbänk


Lite bänkpress. Jag gillar oftast att ha fötterna i luften men när det blir tungt vill ja ha dem i backen för balansen.

Efter detta blev det sex pt-sessioner, riktigt kul idag!
Det jag dock inte förstår är varför någon snubbe ska komma fram till min klient och försöka lära henne en övning, särskilt inte när han sa exakt samma sak som jag precis sagt. Det är ju inte första gången något sådant händer, men jag orkar inte bry mig utan ignorerade människan bara.


Jag avslutade dagen med ett tungt benpass.
Benpress
Knäböj
Raka marklyft
Benspark
Vader i benpress
Omvända tåhäv med gummiband.

Kvällens mål:Känner mig stark idag!


Ny matsammanställning av SBU

SBU Kunskapscentrum för hälso- och sjukvården (fristående statlig myndighet) ska göra en kunskapsammanställning om kost vid fetma. Detta ska bli intressant att följa.
http://www.sbu.se/sv/Pagaende-projekt/Mat-vid-fetma/

Jag är sjukt dålig på att anstränga mig och laga med avanccerad mat, jag skyller på att mitt studentkök är alldeles för litet!

Men här bjuder skidskytten Björn Ferry på några lovande recept:
http://www.svd.se/mat-och-vin/recept/lchf-med-os-mastaren-bjorn-ferry_6063259.svd

Idag hottar jag upp min ägg och baconfrukost med champinjoner och lök!


Fightingtisdag såklart!

Jag brukar köra lite snabba kolhydrater mellan min combatklass och min mma-träning eftersom det bara är 50 min mellan dem. Idag prövade jag att ta en celcius istället. Det funkade sådär, jag måste ha energi in också, maten före combaten räcker inte. Nästa vecka ska jag pröva eaa mellan.

När jag hade min utvärdering i BodyCombat har jag för mig att jag satte mig på en 7a på 10gradig skala, men fick att jag är en 6a, numera tycker jag att jag är en 8a! Utvecklingsträffar is the shit!

Mma-träningen idag innehöll mycket wrestling-teknik med avslutade "herre på täppan" och varvet som fys.

Dagens kvällsmat:


Blandade grönskaer, fläskkotlett toppat med lite brie.


4 klasser, 2 instruktörer, BC!


........................

Det blev faktiskt träningsfritt idag.....

zzzzzzzzzzzzzzzzzznark

Oerhört trött idag! En boxklass, en gymning och tre pt-klienter......... kan någon hålla mina ögon öppna???


Back in training

Den här veckan har jag fått ihop en hittills bra träningsvecka:
Mån: Cy 45 och gym 1h
Tis: BC 1h och MMA 1,5h
Ons: Gym 45min
Torsdag Gym 45min och MMA 1,5h

Idag blir det morgonträning på gymmet, ben och mage sedan cykel 45 på kvällen.

Vore gott att få till en timme kondition till plus en timme gym :)


Jobbish

Igår onsdag var det en riktig långdag! Jobbade 9-13 med examensarbetet sedan 13-21 med pt- Jag hann med ett gott rygg pass däremellan.

3set á 4-6 reps med 90s vila mellan
Chins med hjälp 5-set
Rodd i drag
Smal latsdrag med v-handtag.
Shrugs i smith
Ryggresning i bellyback - dynamisk
Ryggresning i bellyback - statisk

Idag har det såklart varit en lång dag också :)

Examensarbete 9-13, möte som kursrepresentant, gymning av axlar på klubb Almedal, företags-pt 2h och sedan en sjukt jobbig mma-träning.

Idag var det brottning hela vägen, nedtagningar, herren på täppan, teamfight där man hade sin partner på ryggen och försökte brotta ner alla andra och så avslutade vi med att mosa knän i 3 min var :)

Fightingtisdag is back!

Grym combatteamning med Malin idag! Riktigt kul! Jag behöver dock skärpa till mig lite och sätta vissa saker på korren som jag kan med ja när jag ska göra dem så blir det fel var gång. Men det kommer det kommer! Repetera!

Idag var första MMA-träningen med "slayerhandksar", och de satt på hela träningen. Oerhört kul!
Först blev det lite dirtyboxing. Typ man står i klinch slår lite på kroppen, skapar utrymme för att få in en uppercut, en hook eller kanske ett knä.


Mina handskar som jag köpt på www.profighterstore.com

Det blev en hel del sparkar också:
Pushkick
Roundhouse
Sidekick
Spining back kick
Hookkick

Sedan avslutade vi med sparring. Oerhört kul träning!

Spinning back kick

Ska svara snarast

Jag har fått några läsarfrågor som jag ska svara på så fort jag får tid. Jag vill lämna ordentliga svar och inte bara hafsa ur mig något. Den som väntar på något gott :)

Bra måndag!

Veckan började med att jag vikarierade en cykel 45 på klubb Domkyrkan. Jag brukar ha svårt att träna på morgonen men kl 09:00 kändes ändå helt okej. Efter det blev det tung brösträning med Marcus. Redan färdig tränad 11:40. Det är inte ofta det händer på en måndag!

Ikväll har jag varit och haft en utvecklingströff med en av våra fantastiska instruktörer. Finns en hel del grymma instruktörer på Sportlife!


Fick 5a på sista tentan, i en grymt svår kurs (enligt mig)! Slutade sista året på denna utbildning starkt! Två 3or, två 4or och två 5or :)


Klasser vecka 14

Veckans klasser:

Måndag: Cykel 45 Activio Inteinsiva Intervaller Sportlife Domkyrkan

Tisdag: BodyCombat 47 - Team med Malin Sportlife Lindholmen

Fredag:
Cykel 45 Activio Inteinsiva Intervaller Sportlife Frölunda

Lördag:
Sportlife Box SPortlife Frölunda


Nya böcker

lite ny lektyr: Matrevolutionen av Andreas "Kostdoktorn" Eenfeldt och Muscle Action Quality av Pierre Johansson och Leif Larsson!


Slö fredag?

1. Sovit ut.
2. Konstuerat och designat lite på examensarbetet.
3. Kört en cykel 45 som skulle vara jobbig men jämfört med de två senaste veckornas apjobbiga cykel 60 var den rätt chill ;)
5. Kört ett gott tungt styrkepass på domkyrkan.

Chins
Dips
Militärpress i smith
Hantelyft framåt
Lyft åt sida i Teca
Omvänd peckdeck
Shurgs i smith
Utåtrotation i rotatorcuff

Nya MMA - handskar

Jag har införskaffat mig ett par nya handskar av Jonas Jensen  (pt på Sportlife) från hans affär Profighterstore. HAYANUSA Pro Hybrid MMA. Kolla hans affär på http://www.profighterstore.com/sv/ eller gå in på Erik Dahlbergsgatan 9 här i Göteborg.


RSS 2.0