Tjejkväll med fokus på må bra!

Du missar väl inte detta som min kollega Anna Nilsson är med och arrangerar:


Klicka på bilden för större bildORCBITE - Västsvenskt märke

Du har väl inte missat det nystartatde västsvenskta märket ORCBITE?

http://www.orcbite.com/


.........

Klassisk bloggrad: Det har blivit dåligt med bloggande på sitonde på grud av ditten och datten...jag har helt enkelt inte haft tid eller ork. Orken beror mest på att jag inte tränar mer än min klasser nu. Vila från träningen är typ det enda jag inte prövat för att bli av med mian problem i vänsterarmen och vänsterbenet. Självklart finns det en hel del jag inte prövat. Jag skulle kunna oja mig över hur ont det gör men om jag fokuserar på det så tror jag inte att det kommer att bli bra! Jag fokuserar på skola och att bli frisk istället!

Annars:
Anmäld till Westside SWT 10
Behöver inte banta något denna gång eftersom jag ligger under 85kg sedan en vecka tillbaka :)


SWC Nu i Fitness-Magazine

http://www.fitness-magazine.com!

Fightinglördag!

Boxklass i morse, några klienter och nu MMA-gala i Lisebergshallen: The Zone FC WARRIORS! WAR Gladius!FRIDAY NIGHT ROCK 3:e december


Sömn

Sömn

Den röda tråden i mina torsdagsartiklar är balans. Steg ett för mig är sömnen. Att få sova minst sju kvalitativa timmar är en förutsättning för mig. Annars kan energin tryta och hela dagen blir såsig. Ibland klarar jag dock att sova mindre, men om jag fuskar med sömnen flera dagar i rad får jag snart betala för det. Även här tror jag på att hitta en balans, och försöka sova lika många timmar varje natt. Inte fuska med sömnen på veckan för att sedan sova bort hela helgen.


Vad är då sömn?
sömn
, hos ryggradsdjur inklusive människa naturligt förekommande, regelbundet återkommande vila med nedsatt förmåga att reagera på yttre stimuli (National Encyklopedin)

Sömnens är som jag skrev väldigt viktig för dig för att hitta balans men varför vi har ett sömnbehov är inte helt klarlagt, men som du säkert redan tror pekar det åt att kroppen behöver vila och läka, och hjärnan behöver bearbeta dagens intryck.
Sömnen delas upp i olika stadier. T.ex. djupsömnen, NREM-sömnen, där kroppen verkligen vilar och REM-sömnen. Vaknar man ur NREM-sömnen känner man sig ofta väldigt trött fortfarande medan man kan känna sig piggare om man vaknar ur REM-sömnen.

aXbo Sleep Phase Alarm Clock är en klocka som sägs kunna väcka dig i REM-sömnen. Den håller koll på dina rörelser och kopplar den till vilket stadie du är i. Om jag förstått rätt kan ställa den på klockan 06.00 och ställa in t.ex. 20 min innan och 20 min efteråt och om du är i REM-sömnen då väcker den dig. Annars väcker den dig då senast 06.20. Läs mer här.


När ska du sova?
När din kropp behöver sova bestäms av din biologiska klocka. Jag tror att de generella rekommendationerna om att man ska sova någonstans mellan 22-08 kan vara vettiga men att du behöver hitta din sömnperiod själv. När jag arbetade natt funkade det utmärkt för mig att under den perioden att sova dagtid. Men det är inget jag skulle vilja göra i längden. För mig känns det som om jag skulle vilja sova typ 01.00-09-00, vilket givetvis inte fungerar på grund av arbete och skola.


Vårt B&B i Edinburgh


Hur länge behöver man sova?
Återigen så tror jag att det är individuellt. Jag ha en kompis om enbart sover 4 timmar per natt och mår jätte bra på det.

De rekommendationer jag har hittat är:

  • att för att kunna hålla sig vaken under hela dagen krävs 4-5 timmar
  • för att känna sig utsövd minst 6 timmar.
  • Sover man över 9 timmar varje dag finns risken att man ska känna sig slö, lätt deprimerad och ha svårt att koncentrera sig.

Ett bra svenskt ord verkar passa in bra här; lagom J Men tonåringar behöver ju ibland mer och kanske människor med hårda kroppsarbeten eller elitidrotter.


Sömn och träning
Jag tror att det är väldigt enkelt. Det är främst när din kropp vilar som du bygger upp dina muskler, dina leder, din kondition osv. Din kropp behöver tillräckligt med sömn för att du ska kunna gå ner i vikt, upp i vikt, lägga på dig mer muskler och orka med nästa träningspass!


Effektivisera!

Jag måste bli mer effektiv!


Oslagbart!


Panik - Min bäste "vän" utan energi

I natt laddade jag min bästa vän via en sån här:Min bäste vän var nästan fulladdad innan, men jag tänkte att det är bäst att den är fulladdad inför fredagens cykelklass. På morgonen vad min bäste vän stendöd! Jag försökte väcka honom till liv igen flera gånger men utan resultat. Men när jag kom till skolan så kopplade jag in honom till en dator och då visade det sig att han hade blivit helt urladdad under natten. Man hade alltså inte gett honom liv utan tagit ifrån honom!

Min bäste vän är en Ipod Nano 8 Gb 3:e generationen, köpt på Ipod-store i N.Y.


Varför var den bra att köpa i N.Y.? Jo det var halva priset jämfört med i Sverige. Mitt bästa köp! Men nu har paniken lagt sig efter att ha kopplat in honom till en dator så han fått mat igen!

Balans - Grunden

Från och med idag börjar mina "torsdagsartiklar". Jag tänkte helt enkelt börja från början för att sedan bygga uppåt, framåt eller hur du nu vill se på det.


Balans

 


Balans är det jag tycker att du bör sträva efter för att din kropp och själ ska må så bra som möjligt. Balans mellan sömn, kost, träning, arbete, kärlekt och övrigt socialt liv. Om du hittar en fungerande balans tror jag att kroppen mår bra och det blir lättare för dig att nå din mål inom träning och annat. Jag tror att det gäller att hitta en balans som fungerar som en livsstil!

Jag ser många som kör hårt med träning eller är strikta med kosten under vissa perioder för att sedan inte sköta någon av dem alls. Visst kan man köra tuffare perioder med träning och köra någon diet under en period. Jag tror att det är viktigare och att du får bättre resultat om du tränar t.ex. tre gånger i veckan varje vecka än om du kör sex gånger i veckan i tre månader för att sedan hålla upp i en måndan osv. Kontinuitet är viktigt. Det finns undersökningar som säger att du "tappar" din styrketräning och måste börja om från början efter ca tre veckor. Konditionen kan gå fortare att tappa. Detta är såklart individuellt och det bör tilläggas att andra gången du börjar om går det fortare att komma upp till den styrka och kondition du hade innan du slutade än den tid det tog när du började första gången.

 

Hur ska du då göra för att nå balans?
En personlig tränares favorit svar kan vara: "Det är individuellt" och även här gäller väl det. Det gäller att hitta dit sätt! Jag tror dock på att planering är det bästa sättet! Du planerar in möten i ditt arbete men du kanske också behöver planera in din träning, när du ska sova, när du ska äta och när du ska vara ledig för återhämtning och bara ha skoj! Jag började använda en kalender när jag flyttade till Göteborg och började kombinera skola, arbete och träning. För mig funkar det väldigt bra att försöka planera in en månad i förväg. Tiden det tar att planera in långt i förväg tycker jag tjänas in när man sedan slipper tänka :)

 

Balans i livet kan leda till minskad stress och jag tror att stress är det som gör att kroppen mår dåligt och blir sjuk, och att vi mår dåligt mentalt. Lite stress är dock bra för att öka prestationsförmågan.

 

Hitta din balans för att din kropp och din själ ska må bra! Body & Soul!

 

/ Johan


Storhandling!Dagen började med storhandling på Slakthuset, rostbiff, entrcote, klycklingfilé och nötfärs!Axel och magpass med Marcus på Klubb Exclusive. Det blev pebben - uppdelad, axellyft i TECA och magen med TRX!

Vi hade också pt-möte med Göteborgs grymmaste pt-team! Går bra nu!

Dagen avslutades på ICA-Maxi Mölndal. Grädde, fetaost, bacon, broccoli, keso och lite annat. Fast sen slutade dagen egentligen framför spisen!

Snabb återhämtning, hur?

Snabb återhämtning

På tisdagskvällar har jag ett rätt körigt men roligt schema. Tisdagar är "Fightintisdag" för mig eftersom jag då fört klockan 17:10 instruerar min BodyCombatklass på Klubb Lindholmen och 50 minuter senare har jag MMA-träning på Gladius MMA, FighterCentre.

Det går åt mycket energi på klassen och sedan är det ju kort tid för återhämtning tills min egen träning. Detta är enda gången på veckan jag regelbundet äter snabba kolhydrater. Jag brukar ta en bar typ Swebar Mint och en drink innehållande protein eller EAA, Rage och Vitargo. Varför jag väljer just Vitargo är för att jag tycker att det är skonsamt mot min mage. Eftersom jag inte tillför särskilt mycket kolhdyrater annars kan det ju bli en liten chock för magen annars. Men detta funkar för mig. Dock känns det inte som så mycket energi hinnner gå ut i kroppen innna träningen startar.Jag tror inte att man behöver tillföra kolhydrater i kosten om man inte har några speciella mål förutom vid tillfällen då du snabbt behöver återhämta dig, och då kanske du till och med behöver snabba kolhdyrater. Jag brukar även ta snabba kolhydrater vid turneringar då det ibland kan vara en minut mellan matcherna.
Däremot om jag "bara" ska gymma eller gå på flera klassen i rad brukar jag hålla mig till protein, Eaa och koffein. Koffein tycker jag dock att man ska det lungt med, för mycket kan leda till sömsvårigheter, hjärtklappning m.m. Jag och andra upplever dock inte biverkingar. Man får testa själv.

Slutligen vill jag poängtera att kosttillskott är just tillskott. Riktig mat är viktigast men om du känner att du ligger på en nivå i din träning att du "behöver" kosttillskott för att ta dig till nästa nivå eller om du inte hinner äta eller har svårt att få dig tillräckligt med näring genom mat kan det vara befogat.


De kosttillskott jag tar regelbundet under perioder är just EAA och Rage. De jag äter dagligen är proteinpulver, D-vitamin och Omega 3.

Idag var det mma-sparring på träningen :)

lång måndag

Lång dag som inte är slut ännu!
Men jag hann med ett ryggpass på klubb Exclusive.
3 set a 15-20 reps, muskelkontakt.
Knästående latsdrag i cablecross
Latsdrag med bred stång
Smal rodd i maskin
Omvänd peckdeck
Shurgs med viktskivor
Rotatorcuffen i kinesis
Ryggresning i bellyback

10 min stretch av rygg och biceps.

Tuff start på veckan!

Måndagar är alltid långa!
- Skola 08:30-15:00
- Pt 15:30-20.00
- Gymma rygg efter det.


Men imorgon är tisdagen värre!
- Skola 8.30-15.00
- BC 17:10-18:10
- MMA 19.00-20.30

Ondag LEDIGT!!!!!!! (Eller ja det blir ju skolan ändå men....)

Rösta på Årets Personliga Tränare & Gruppträningsinstruktör!

Rösta På Årets Personliga Tränare och Årets Gruppträningsinstruktör!

Rösta fram Sportlifes Marcus Olausson till Årets Personliga tränare på Healthy Business Awards!Du röstar här!

Rösta fram Sportlifes Åsa  Eriksson till Årets Gruppträningsinstruktör på Healthy Business Awards!
Du röstar här!En jury har 50% av rösterna och allmänheten 50%.


Söndagsfrukost

Dagens frukost:Äggröra
Stekt bacon
Gurka
Soltorkade tomater
Salami
Avokado
Keso

Utbildning i TRX - Suspensional Training

Idag har jag med flera andra personliga tränare från Sportlife och andra gym varit på Utbildning i TRX - Suspensional Training.
Såhär beskriver Concept som tillhandahåller utbildningen TRX:

TRX Suspensional Training.
TRX använder den egna kroppstyngden och gravitation för att träna styrka, balans, flexibilitet och stabilitet. Kan med fördel kombineras med andra redskap. Perfekt som gruppträning och personlig träning på gymmet eller företaget. Fäst bandet i taket, väggen eller på dörren. Ett komplett träningsredskap där du tränar hela kroppen.


Det som var det väsentliga för mig var att lära mig själva TRXen, få tips på hur man stegrar belastningen eller för den delen gör den lättare. För det handlar ju fortfarande om att göra samma rörelser man gör när man tränar t.ex. med fri vikter eller maskiner. Men jag ser en del fördelar att göra vissa rörelser mha TRX, du får in mer balans och kan göra vissa övningar betydligt jobbigare än mha t.ex. en boll.
Upplägget på utbildningen och många av övnignarna kände jag igen från den utbildning i Flowin jag gick med sanna utbildare, en kompetent kille som heter Robert Wärf.


Robert Wärf
Läs mer om TRX på

http://www.fitnessanywhere.com/

http://www.ctr.se/shop/styrkeredskap/trx/Hade finbesök x2 på frukost också :)
Äggröra, bacon, soltorkade tomare, mozzarella, gurka, avocado, kesella och te :)


Att träna fast du inte är sugen?

Att träna fast du inte är sugen?
Ibland känner man inte för att träna, man känner sig trött och oengagerad. Jag pratar in om när du känner dig sjuk, ont i halsen utan mer när du liksom inte vill eller är mer allmänt trött. Ska du då gå och träna eller ska du då gå och träna?

Svaret är väl egentligen att ibland ska du och ibland ska du inte. Men enligt egen erfarenhet så har jag i stort sett aldrig ångrat mig då jag bestämt mig för att gå och träna! Jag har istället gått ifrån träningen med ännu mer energi!

Senast igår stod jag i valet och kvalet om jag orkade/ville gå på MMA-träningen. Jag var på väg att hoppa träningen då jag mötte en Gladiuskamrat som gick av en vagn just för att han ville hoppa träningen. Men då var det ju klart! Det var meningen att vi skulle bege oss till träningen! Det var helt rätt beslut. Det var en riktigt rolig och utvecklande träning som jag gick ifrån helt slut i kroppen men lycklig!


Så om det är viljan som säger nej gå och kör ändå! Du kommer förmodligen inte ångra dig utan tacka dig själv efteråt!


Lite samma sak idag inför min klass idag, fast då var det tröttheten som var problemet. Men jag mådde mycket bättre efter att ha levererat klassen! :)

Egotripp och glädje!

Jag får mycket positiva kommentarer, sms och mail från klassdeltagare, klienter och kollegor.  Jag tänkte jag skulle lyfta fram några här. Det skulle blivit flera stycken men tyvärr väljer min mobil ibland att radera alla mina meddelanden så det får bli de jag har kvar. Jag hoppas att du som känner igen dig i meddelandena inte tar illa upp för att jag publicerar dem här. Naturligtvis publicerar jag inga namn men risken finns ju att människor kan lista ut vem som sagt/skrivit. Om du tar illa upp säg till mig så jag kan be om ursäkt.


för risk av att ditt ego kommer växa enormt stark, men får ta den risken ;-) ville ba säga att cykelpasset i fredags va sååååå SJUKT bra!! you ROCK!! är fortfarande full av endofiner :-) passet va så roligt att man märkte inte att man va trött förrän efter passet ;-)


Jag ser fram mot dina klasser mer än helgen!


Du är världens bästa pt! (Detta är speciellt beroende på att den det kommer ifrån har stor kunskap själv och där med större "krav")


Följande kom oväntat och jag blev väldigt rörd när jag läste detta:

Jag vill bara tala om att jag tycker att du är grym. Läste på din blogg att du är fullbokad till v.51, det är ju fantastiskt kul. Och för att inte tala om vilket dunderjobb du har gjort med din combat! Jag har följt din gästblogg och tycker att det har varit otroligt inspirerande att läsa dina inlägg. Jag är stolt över att jobba i samma team som dig. Fortsätt rocka Johan!


I vilket annat jobb får du sådana här fantastiska kommentarer? Det är för sånt här man ger av sig själv vid varje klass, varje pt-session!

Tai Chi

Igår var jag på en utvecklingsworkshop i Tai Chi för BodyCombaten. Det var pappa p som ordnat denna fantastiska upplevelse. Jag har aldrig prövat förut utan bara sett det på tv typ. Det var väldigt mäktig när vi följde "instruktören" för det var totalt knäpptyst, man hörde inte ens andetag. Det var också häftigt att se krigskonsten (försvarskonst) Tai Chi´s rörelser gentemot slag och tryck, och vilken balans!
Häftig upplevelse!

Tai Chi

Igår var jag skakig och kände att jag var på väg att bli sjuk innan min klass, men ja inte mycket att göra när man ska ha klass. Men klassen gick suveränt ändå, man känner inget när man väl står där! Efteråt var jag dock helt slut och kände att halsen började krypa så hoppade MMA-träningen.

Efter en lång natts sömn mår jag idag lite bättre! Det blir dock ingen ansträngande träning idag. Eller ja vi ska ha en workshop i Tai Chi som utveckling för BodyCombaten och jag har aldrig prövat det förut, kanske är asjobbigt.....Grymt produktiv dag!Jag tror att jag hade 15-20 deltagare på min combat på Lindholmen 17:10 i november 2009. Idag var vi 43! 7 stycken från fullt! GRYMT kul utveckling!
Och jag har fan jobbat för det!Idag hade jag mitt första möte mot min framtid! Jag och Ibbe hade vårt först möte med en samarbetspartner i vårt examensarbete. Vi kommer att utveckla en produkt åt ett känt företag inom träningsbranschen. Grymt kul!


Ullared

Idag har jag för första gången varit i Ullared, på Gekås. Jag följde med några vänner så det var inte på eget bevåg.

Vad köpte jag?
Det blev mest bara nyttogrejer som tvättmedel och disktrasor. Spännande värre! Det skulle aldrig falla mig in att köpa kläder (förutom strumpor) där!


Fullt!

Fullbokad fram till vecka 51!

Skön lördag

Idag har det varit en härlig dag!
Efter en god natts sömn började jag med en pt-session på klubb domkyrkan och sedan min boxklass plus ännu en pt-session, bägge på klubb Frölunda.

Min praktikant var med även idag, kul att man får förklara lite mer hur man tänkt och varför man gör si och så.

Dagens gympass genomfördes på Klubb Exclusive:

3 set a 15-20 reps

Latsdrag i cablecross
Latsdra
Smal rodd i maskin
Omvänd peckdeck
Shurgs med viktskivor
Rotatorcuff i kinesis

Sidolyft med viktskiva
Bålrotation
Sneda crunch
PlankanAvslutade med att stretcha i 20 minuter. Otroligt skönt nedvarvning!


Kvällen innehåller jobb, ska lära mig om Vasaloppet och lägga upp ett träningsprogram för det åt en klient som gör klassikernChill fredag & Presentatörer på Sportlife Winter Challenge

Idag har varit en en rätt chill dag som spendarts med grupparbete i skolan och en fantastisk cykel 45 på klubb Frölunda! Klassen heter In Your Head And In Your Heart! och är en Pyramid 80-90%! Mest musik från 80- och 90-talet!

Här är alla fantastiska presentatörer på Sportlife Winter Challenge


10.30 BODYPUMP® 76 - Pernilla Andersson & Kristin Andersson
11.30 BODYCOMBAT® 46 - Sarah Galàn
12.30 Kettlebells vs. Yoga - Pontus Wärnestål och Leon Martini
13.30 Full Contact Fitness - Henrik Olsson & Johan Pettersson Strömer
14.30 S-Core 26 - Anna-Maria Tedfeldt, Helena Cato & Karin Liberg 
15.30 The Jump-off - Michael Gamble & Susanna Persson
16.30 Powerstrip® - Åsa Eriksson & Camilla Klemming
17.30 Zumba goes Afro Power DanceAnna-Maria Tedfeldt

En hårt arbetande och glädjefylld gruppträningskoordinator med många bollar i luften.
Spenderar dagarna på Sportlife i Göteborg och fritiden tillsammans med sin sporttokiga son Enzo och med familj och vänner. Är utbildad till sjukgymnast i grunden. Instruerar i cykel, Indoor Walking, S-Core, Kettlebells, BODYCOMBAT®, BODYPUMP® och RPM™. Koreograferar och utbildar i Sportlifes eget S-core program. Håller i utbildningar i anatomi och fysiologi.

   

Camilla Klemming

Camilla är uppvuxen i Grebbestad, Norra Bohuslän. Camilla blev aerobic- och gympainstruktör som 16-åring och ledde klasser på en liten ideell förening i Tanumshede, där hon fortsatte med core, barndans och 2006 också Les Mills BODYJAM®. Camilla vidareutbildade sig därefter via World Class Education Dance Camps i Stockholm och Dansfolkhögskolan i Varberg och började instruera på Sportlife i Göteborg. Idag bor hon i Strömstad och instruerar BODYJAM® på Strömstad Badanstalt och POWERSTRIP® på Strömstad Gymnasium. När hon inte dansar runt i livet och tränar för att bli stark, jobbar hon med handikappade barn och ungdomar, dricker kaffe, vistas vid havet, filosoferar och tjötar med sin mamma.

   

Helena Cato

Helena är legitimerad sjukgymnast och har många års erfarenhet inom friskvård och träning. Hon har en stark passion för gruppträning och har genom åren instruerat många olika typer av träningsformer på både svensk och utländsk arena. Dans och funktionell core ligger henne varmast om hjärtat och hennes klasser bubblar av lust och energi. Helena älskar att sprida träningsglädje och att ge deltagarna nya utmaningar att bita i.

   

Henrik Olsson

Henrik har arbetat för Sportlife sedan 1999 och jobbar bland annat som personlig tränare, utbildare och gruppträningsinstruktör.

   
 

Johan Pettersson Strömer

Johan har lång erfarenhet och flera olika utbildningar inom träningsbranschen och arbetar just nu som instruktör i BODYCOMBAT®, box och cykel samt som personlig tränare på Sportlife i Göteborg. Johan är även en del av Sportlifes utvecklingsteam där han hjälper andra instruktörer utvecklas i sitt arbete. Han har tränat och tävlat i flera idrotter genom åren men har nu fastnat för MMA och testar att tävla i Submission Wrestling. Johan säger själv att "De bästa känslorna är när jag får mina klasser att bli till upplevelser för deltagarna och när adrenalinet pumpar i en stenhård fight! Det är sådana känslor man lever på ett bra tag efteråt!”

   

Kristin Andersson

Kristin – en göteborgare som i somras lämnade västkusten för Stockholm och nytt arbete på Les Mills Nordic. Hon är tränare i BODYPUMP®, BODYBALANCE™ och BODYVIVE® samt instruktör i BODYATTACK®. Kristin instruerar på Sportlife i Stockholm. För egen träning utanför gruppträningssalen är det just nu Bikram- och Jivamuktiyoga som gäller då hon älskar att utmana sin kropp och svettas rejält! Små saker som förgyller hennes vardag: Kaffe latte ,Läkerol salmiak, So You Think You Can Dance, färgglada Nike skor och så klart GRUPPTRÄNING!

   

Leon Martini

31 årig kille som älskar sitt jobb som arborist. Att vara ute och svinga sig i grenverket är verkligen ”livet på en pinne”. För att balansera upp det fysiska arbetet utövar jag regelbundet yoga. Redan vid barnsben lärde pappa mig övningar så som trädet och kobran vilka 25 år senare fortfarande används flitigt på mina pass. Instruerat yoga på gym sedan 2003, men även utanför för bl.a. fridykare, golfare och kampsportare. Yoga är en livsfilosofi för många medan andra använder den för att komplettera sin vanliga träning. Vilken nivå man än väljer finns det mycket gott att hämta.

   

Mike Gamble

Mike is a dancer/choreographer from the US and has been living in Gothenburg for the past year, teaching dance in Sweden and around Europe. Before then, he spent the previous 6,5years working in Los Angeles as a professional dancer/choreographer and before then in Philadelphia and New York. But don't be fooled - primarily known for his street moves & grooves, he has also been in the fitness industry as an instructor and trainer for 13years, teaching at some of the biggest gyms in the US including EQUINOX, 24 HOUR FITNESS and GOLD'S and he was also a NIKE athlete. He combines his knowledge of and passion for fitness, athletics and movement to work every muscle at every angle in every class - from dance to sculpt and more - adding in his unyielding energy to deliver training that you and your body won't soon forget.

   

Pernilla Andersson

Pernilla har tränat i hela sitt liv, först gymnastik, sen fotboll och när hon var tretton år fick hon upp ögonen för ”workout”. Under arbete som au pair i Los Angeles blev hon headhuntad för att jobba som instruktör på ett gym, och har nu jobbat som instruktör i 20 år! Idag äger och driver hon tillsammans med sin sambo MotionsHuset i Falkenberg. För Les Mills utbildar hon instruktörer i BODYATTACK®, BODYSTEP® och BODYPUMP®. Pernilla har under många år koreograferat Les Mills-shower på deras årliga konvent Super Saturday.

   

Pontus Wärnestål

Pontus har varit instruktör i drygt 10 år och under den tiden instruerat snowboarding, taekwondo, box, BODYCOMBAT®, BODYPUMP®, BODYBALANCE™ och Kettlebells. Kroppen är aldrig starkare än den svagaste länken, så den bästa träningen för mig är den där man använder hela kroppen hela tiden för att balansera styrka, rörlighet, kontroll och uthållighet. Mitt mål med instruerandet är att du som deltagare ska få en utmaning som passar och stimulerar just dig, men att alla i salen kämpar sig igenom klassen tillsammans. Om du dessutom har kul under tiden har vi båda gjort ett bra jobb! I salen bygger vi ett bättre liv - och i förlängningen en bättre värld - genom en rolig och svettig timme i taget.

   

Sarah Galán

Sarah är tränare på Les Mills Nordic i BODYCOMBAT® och BODYJAM®. Hon har instruerat i över tio år och var med vid uppstarten av BODYCOMBAT i Danmark år 2000. Till vardags arbetar Sarah som journalist på träning- och hälsotidningen I FORM. Hennes passion är att skapa fantastiska träningsupplevelser för alla deltagare oavsett nivå, och hon är känd för att blanda äkta fighterattityd med ett sprudlande humör!

   

Sara Hänninen

Sara arbetar heltid på Sportlife och är en del av utvecklingsteamet där hon utvecklar
och utbildar nya instruktörer främst inom Aerobics och Step. På Sportlife Winter Challenge kan man uppleva hennes energiska utstrålning på klassen Zumba goes Afro Power Dance. Favorit Zumba move: Destroza. Bästa afrosteget - Trädet. Följ gärna hennes blogg: www.inspirerasmedmig.blogspot.com  

   

Susanna Persson

Susanna instruerar med humor, energi och personlighet! "Tiny but mighty" Sussi Pe har varit gruppträningsinstruktör i 10år. Idag instruerar hon mestadels klasser i BODYCOMBAT® och BODYPUMP®, men även "Sassydance" och BODYJAM®. Karriären har gått från sockerbagare till innebandy-proffs - det dansades ett tag, hon tog sm-silver i hopprep och fann gruppträningen år 2000. Sussi kom till Sportlife 2005, läste till makeup-artist och arbetade som programledare. Hennes hjärta är kreativt, gillar "latte-mys", resa och att göra skillnad! Utanför salen ser du henne på Espresso House eller på www.gbgcombatfreaks.com. På Sportlife Winter Challenge presenterar Sussi Pe duo-produktionen "The Jump Off" tillsammans med Mike Gamble! - "Det som händer i salen stannar i salen!"

   

Åsa Eriksson

Åsa låter sina klasser genomsyras av hennes övertygelse att ALLA kan dansa! Hon har undervisat på Balettakademin och Göteborgs Yrkesdansgymnasium. Åsa jobbar som gruppträningskoordinator och utvecklare på Sportlife i Göteborg. Hon är utbildad på London Contemporary Dance School och på Danshögskolan i Stockholm. Åsa har skapat det förkoreograferade stripaerobickonceptet POWERSTRIP®. Medlem i NIKE Instructor Team. Åsa jobbar som tränare för Les Mills. www.dansaskrattaleva.se  / Johan

Vår klass på Sportlife Winterchallenge

http://www.sportlife.se/almedal/default.asp?id=984

Jag kommer tillsammans med min box- och pt-kollega hålla klassen Full Contact Fitness.

Full Contact Fitness

Full Contact Fitness är en klass speciellt framtagen för Sportlife Winter Challenge och innebär grappling-inspirerad parträning som utmanar din fysik och kampvilja. Bring your fighting spirit!


Johan Pettersson Strömer

Johan har lång erfarenhet och flera olika utbildningar inom träningsbranschen och arbetar just nu som instruktör i BODYCOMBAT®, box och cykel samt som personlig tränare på Sportlife i Göteborg. Johan är även en del av Sportlifes utvecklingsteam där han hjälper andra instruktörer utvecklas i sitt arbete. Han har tränat och tävlat i flera idrotter genom åren men har nu fastnat för MMA och testar att tävla i Submission Wrestling. Johan säger själv att "De bästa känslorna är när jag får mina klasser att bli till upplevelser för deltagarna och när adrenalinet pumpar i en stenhård fight! Det är sådana känslor man lever på ett bra tag efteråt!”


Henrik Olsson

Henrik har arbetat för Sportlife sedan 1999 och jobbar bland annat som personlig tränare, utbildare och gruppträningsinstruktör


Fokus på att stärka!

Just nu känns alla dagar som långa! Men jag klagar inte! Glädje, glädje!

Jag har gått in i en period med styrketräning där jag fokuserar på att så långt det går stärka varje muskel inviduellt, dvs. isolera. Detta gör jag för att jag har en del skador som inte vill ge med sig.

Gårdagens benpass på klubb exclusive såg ut såhär:

3 set á 15-20reps, muskelkontakt.

Utfall
Benpress
Benspark
Sittande lårcurl
Adduktorer
Stående vadpress

Raka bukmuskeln i masing
Dynamisk Ryggresning i bellyback
Crunch på boll
Ryggresning på matta

Avslutade med 15 min stretch :)


Idag blev det bröst och axlar

Bänkpress
Lutande hantelpress
Flyes i drag neråt

Pebben uppdelad.


Två goa mellanmål

Två goa mellanmål:

• LCHF smoothie
1dl turkisk yoghurt
1dl vispgrädde
1dl frusna bär
1dl bubbelvatten
Mängde kan man justera själv, vill man ha den mindre fet kan man välja t.ex. röd mjölk istället. Mixa.

• Ägg och bacon muffins
Matiga muffins
Tid: 35 minuter
Antal: ca 8 muffins
Ingredienser
8 ägg
1 dl vispgrädde
1 paket bacon
(ev. lite hackad purjolök)
1 dl keso
1 dl riven ost
salt & peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skär baconet i små bitar och stek. Blanda sedan alla ingredienser och häll smeten i muffins formar. Stoppa sedan in dem i ugnen ungefär 20 minuter.

RSS 2.0