minne

glömde shorts, susp coh tandskydd så fick allt gå hem igen, var inte meningen idag :( Fan!

Sportlife @ Tylösand och det är dags!

Då har det börjat på riktigt, sommarlov 2010!
Helgen i Tylösand var riktigt bra! Spa, sol, teambulilding, god mat och underbara kollegor!
Sportlife - Glädje - Proffsighet - Passion - Personlig
Inte lika mycket sol denna gång.

Eyal frös och frö och frös

Teambuidling

Teambuidling

Grattis till Marcus som fick precis som Sportlifes kändis. Motiveringen löd:
Vi har haft en del kändisar här på Sportlife, t.ex. Annika Sjö och Lasse Kronér kör några cykelklasser ibland. Vi har a-kändisar, b-kändisar och så har vi c-kändisar, och där hamnar väl Sveriges Man Marcus Olausson.
Fan vad jag garvade haha! Klockrent!

 
Jag och Sportlifes kändis, Marcus, pitchade lite baseball på stranden.

Idag är det dags att ta tag i viktnedgång inför lördagen. Min tanke är att åka och träna MMA nu klockan elva och väga mig på den vågen vi kommer att ha på invägningen på lördag. Därefter bestämmer jag mig vilken viktklass jag ska gå i. Sista anmälningsdag är nu på onsdag. Jag vill helst gå i -79kg men annars får det bli -85kg. Vidare så har jag ett möte och två pt-klienter. Ska hinna gymma bröst däremellan med Marcus och sedan avsluta dagen med magträning hade jag tänkt!
Denna vecka plockar jag bort all kosttilskott fram till lördag, förutom multivitamin, EAA och omega 3. Det blir ju en hel del koffein via rage och celcius så kan vara bra att skippa det ibland. Det är ju ändå ett tillskott som jag tar fär att förbättra min träning, inte något jag behöver för att må bra :)


Idag är första dagen på sommarlovet och...

Idag är första dagen på sommarlovet och jag är redan uppe. Det var sjukt hurtigt tänker du. Nä jag är tvingad av Jim som ska åka tidigt bara för att han ska ha pass i Tylösand. Jag trodde att när man åkte till ett spa, särskilt Tylösand, skulle man få relaxa,sola, bada, ta hand om sig själv, återhämta sig själv? Men nä, när man jobbar i träningsbranschen då ska det tränas och vara hurtig! Jag skriver självklart detta med ironi, om jag inte hade varit så trött och psykist utmattad som jag känner mig nu hade jag säkert vart med jag med. Har faktiskt träningskläder med mig. Det kommer att bli en härlig och avkopplande helg med mina fantastiska kollegor på Sportlife!


Då var två år på Chalmers Tekniska Hö...

Då var två år på Chalmers Tekniska Högskola tilländå. Tentan gick nog åt helvete, tyckte det gick bra tills folk börja prata om den och man insåg att man hade gjort fel. Avskyr sånt. Då är det bara 1 eller 4 år till examen! Nu blir det lite avslutning med grabbarna i skolan. Imorgon Tylösand med Sportlife. sommarlov!


BIGGEST LOOSER!

Japp det är jag! Jag kanske inte är världens mest tävlingsinriktade människa men inte fan gillar jag att komma sist! För det var precis vad jag gjorde!

Största anledningen till att jag kom sist är:

***** ****** ******** ** *** *** ******* ******!
och
**** **** **** ***** **** ******************
Jag kan tyvärr inte skriva varför eftersom jag har blivit hotad att inte göra det ;) Plus att jag tänker inte skylla ifrån mig. Jag har helt enkelt tränat för dåligt! Haft för dålig disciplin..... Det enda jag varit hård med är kosten, antagligen för hård, för lite fett.

Mina resultat från idag är (kan korrigeras i efterhand ifall jag kommer ihåg fel)
-14,9 % i fettprocent -1,5%
-105kg i bänkpress +5kg
- 7 chins +4st
-202,5kg i benpress +27kg
-29 dips +4st

Hade helt missuppfattat min startvikt, hade för mig att den låg på 89kg, men det var 87,.... så det var typ bara ner ett kg......

Nya mål är:
ner under 14 i fettprocent
110kg i bänk
10 chins
210kg i benpress
35 dips


Det är tur att jag har ett stort ego och blir taggad av dåliga resultat! För nu måste jag äta och återgå till tentaplugg! Nästa vecka hårdträning inför turneringen!Stort grattis till den värdiga vinnaren HAGGE!


Judgementtime

Judgementtime


Imorgon är det dags! Då avgörs vem som ...

Imorgon är det dags! Då avgörs vem som vunnit tävlingen och vem som vinner en tre-rätters middag på valfritt ställe. Min tro ligger på någon av Marcus eller Marcus. Själv går jag aldrig mer med på att avsluta något sånt här mitt i en tentavecka ;) Andra året på Chalmers avslutas nu på fredag med konstruktionstenta, häng med klassen och sen Tylösand med sportlife hela helgen! På måndag börjar hårdträningen för Westside Swt 9! Det blir minst 3 mma-träningar, 4 styrka och en combat innan lördag. Kanske mer, det är ju sommarlov!


Imorgon är det sluttester i vår tävling...

Imorgon är det sluttester i vår tävling. Jag gick ut hårt och var kaxig. Men pågrund av en hel del orsaker så är jag ytterst tveksam till att jag skulle vinna. Det är med andra ord inte mitt fel utan någon annans ;) ha ha Ingen träning idag heller utan med start nu 13 timmar plugg!


Tentan gick bra idag. Tror jag har 61 av 1...

Tentan gick bra idag. Tror jag har 61 av 100 möjliga poäng, 45 krävs för godkänt. Kändes dock segt att sätta sig och börja med nästa tentapluggande. Konstruktion har jag verkligen inte koll på, men jag har exakt 74 timmar på mig att skaffa det! Det var skönt att köra en combatklass som break. Allt satt klockrent tills mitt i låt 8, fick en rejäl blackout där. Nu blir det mat och mer tentaplugg!


Hm, trött och regn men det ser ut som sol...

Hm, trött och regn men det ser ut som solen kanske kan ta sig fram. Jag får se det såhär: ska ju ändå vara inne hela dagen så då missar man ju ingen sol. Tenta i Miljö och energi, tentaplugg, BodyCombat, och tentaplugg!


Underbara måndag! - Nu kör vi!

Underbara måndag! Underbart väder! Det är till och med roligt att tentaplugga! Vad har hänt?
Underbar frukot: Proteindrink (BS Whey 100% Jordgubb) och ägggröra.

T-5dagar!


Nu kör vi!Plugg...och vikt

Idag = 10 timmars plugg, nu 2 timmar till!

Börjar bli vackert utanför!vägde mig igår, 85,4kg...hm morgonvikt eller inte, men ja antingen 0,6kg till -85kgs viktklass eller 6,5 till -79kg! Jag tror vi går på -79 för utmaningens skull! Sista anmälan är 2 juni!
Hitta rätt kost och rätt träning?

Tänk om alla människor kunde hitta den kost som passa dem så att deras kropp mår bra! Då tror jag att kroppen skulle t.ex. "våga" släppa på ev fettöverskott och man skulle hitta sin "normal"vikt!. En del kanske skulle se deffade ut en del skulle kanske behöva träna hårt eller förbannat få skylla på sina genger.
Jag tror att just hitta en kost innehållande naturlig mat som passar just ens kropp och liv är det största och första steget att gå ner i vikt.
Att träna för att gå ner vikt är det rätt sätt tål att diskuteras. Du bränner ju mer kalorier om tränar, men du blir oftast också hungrigare och äter mer. Men om du kan stå emot att äta fast du blir hungrig..... fast då är vi där igen, att försöka gå ner i vikt och att vara hungrig samtidigt brukar inte funka särskilt länge. Det är ju inte särskilt kul heller.

Så ska man då hoppa träiningen och bara äta rätt?
Visst är du bara ute efter viktnedgången skulle det kanske fungera (jag tycker dock att vikten inte är något man ska fokusera på, utan fettprocenten). Eftersom träningen ger dig så mycket andra hälsovinter (Både psykiska och fysiska) och det är socialt så tror jag att en kombination är det bästa! Ökad muskelmassa ger en ökad energiförbrukning och kan ge en minskad fettprocent. Att bara tokträna utan att ändra kosten kanske funkar för en del ett tag, men genrellt känns det bättre att hitta en kost och träning som du kan hålla i stort sett varje vecka, varje månad, vare år.


Är man t.ex. idrottsman så kanske man under den period använda sig av mer extrema metoder...

Detta inlägg handlar om hur jag tycker och tänker

Idag skulle man sprungit Göteborgsvarvet....

Idag skulle man sprungit Göteborgsvarvet. Men pågrund av liten "skada" dålig planering av löpning och skola så fanns inte motivationen. Varför ska man göra saker man inte har lust med och inte måste? I alla fall så känns det som det är perfekt löpväder idag! Gött för alla 57999 som ska springa! Lycka till! Själv anmäler jag mig givetvis till nästa år igen. Då skriver jag ex-jobbet så kan inte skylla på skolan och jag ska vara betydligt bättre förbered! Idag blir det istället först styrketräning, min boxklass och sedan tentaplugg på Johanneberg. En väldigt rolig grej som jag fick höra igår var att min vän Jim har rekommenderat mig till en sak där jag kan få användning av min kunskap och erfarenhet. Detta fick mig att känna mig väldigt uppskattad! Ha en grym dag!


Sjukt jobbig Cykelklass!

Idag var jag riktigt trött inför min cykelklass. En kombination av mycket plugg, värmen och en hård kosthållning. Men som alltid så skärper man till sig inför en klass och fan vilken bra klass det blev! Jag använde mig av en del av de tips jag fick av Ola efter utvärderingen förra veckan och fick en bättre och mer dynamisk klass med klarare kontraster. När jag såg och hörde hur mina klassdeltagare tog ut sig så fick det mig att ta ut mig mer än vad jag någonsin gjort på en cykelklass förut! Det blir ju ännu jobbigare när man ska peppa alla deltagare också :) Självklart är jag där för att i första hand se till att medlemmarna får en bra upplevelse och träning, men kan jag samtidigt få en bra träning så är det ju en bonus!
Jag är nu helt färdig och det tar nog lite längre tid att återhämta sig än vanligt :P

Tack Frölunda!

Underbar start på fredagen! Frukost med ...

Underbar start på fredagen! Frukost med Noon och Marcus på Sportlife Domkyrkan. Nu sitter jag på buss 16, som envisas med att ha värmen på så man dör av svett, till Lindholmen för tentaplugg. Ikväll blir det min cykelklass i Frölunda, styrketräning och mer plugg. One more week to go!


En dag fylld av 100% plugg! Snart enbart 7...

En dag fylld av 100% plugg! Snart enbart 7 dagar till sommarlov! Då ska det slappas, tränas, umgås, solas, åka hoj och jobba lite :)


Bra start!

Fick ett härligt sms från en klient i morse som löd ungefär såhär:

"ok... ja vill typ dö idag.. kunde knappt klä på mig själv imorse.......verkligen ett stort tack"

Underbart start på dagen!

Människor klarar så mycket mer än vad de själva tror!

Fullpackad dag!

Idag har det varit full rulle!
Kom hem 22:30 från skolan igår, upp 07:30 idag och direkt till skolan.
Ett grymt ben och magpass med Marcus på Ullevi
Knäböj i smithmaskin - 2 set
Excentriska enbensknäböj - 2 set
Djupa knäböj - 4 set
Benspark - 3 set
Negativ lårcurl - 3 set
Vader i calf - 3 set

Bålroation -3 set
Sidolyft med viktplatta - 3 set
Magmaskin - 3 set


Två konsultationer på det.


Sen! Man kan ju hitta saker att skylla på för att ens träning i  vår tävling Biggest FatLooser and Biggest StrenghtGainer, men då gäller det ju att göra något åt saken! Jag har fått problem med min vänstra infraspinatus vilket gör att det gör ont i axel och biceps när jag ska köra bänkpress, chins, dips och armhävningar, vilket hindrar mig rätt rejält!Men jag gör något åt det! Jag sa till min naprapat idag att han helt enkelt fick fixa den. Det blev en hel del nålar in i triggerpunkter, om jag någon gång varit nära att gråta av smärta så var det nog idag, det blev uttryckning av triggerpunkter i latsen och massering av vänster bröstmuskler. Jag kommer snart att bo på Citykliniken! ha ha

En klient på det och så pt-möte, nu plugg!!


Det är himla gött när klassdeltagare ko...

Det är himla gött när klassdeltagare kommer fram efter klassen och säger att man blir bättre för var gång! :) Särskillt när man tycker att man gjorde en sådär klass :) Nu celcius och energiräkning.


Stolt!

Fick ett sms igår som det bara löd: 50.....
Det var min från en klient som precis uppnått 50 armhävningar på tå! Det är riktigt bra och kul att se att mina klienter fortsätter att utveckla sig själva!
En annan klient öka sin tid i plankan igår med nästan dubbla tiden!
Människor klarar så mycker mer än vad det tror! Ibland behöver de bara någon som talar om det för dem.

Från och med idag är det dags att gå in te...

Från och med idag är det dags att gå in tentapluggmode. Nedskärning av träning,glöm tävlingar och annat!


Sportlife Boxkvartal 2 - 2010

Dagen började med att jag fick släpa mig ut ur sängen! Jag vet inte vart min energi har tagit vägen? Ett svar kan vara att jag försöker fokusera på fettprocentsmomentet i tävlingen eftersom jag inte kommer vinna chins, dips och bänkpress eftersom jag inte ens kan göra övningarna! Därför har jag skurit ner lite på fettet och höjt proteinet. Ett annat svar kan vara att sommarlovet är nära men det är 1,5 sjukt stressiga veckor fram tills dess! Sedan ska jag bara slappa, träna och jobba på Sportlife.

Efter att jag då lyckats släpa mig upp ur sängen var det dags för Sportlife Boxkvartal nummer 2 2010! Denna gång var det på Sportlife Exklusive, vilket var skönt eftersom det är gångavstånd!
Peter och Henrik som är våra boxansvariga hade än en gång kokat ihop en gryta av inspiration, glädje och utveckling! Jämför man med t.ex. Les Mills kvartal där man är hur mycket folk som helst, vi var 20 idag, så blir det lite mer mys! Man känner alla, kan diskutera mer öppet. Jag hörs och syns rätt mycket, eftersom jag är intresserad och vill utvecklas hela tiden! Dagens fokus låg på mittshållningen och mittshållaren.

Vi började med ett intensivt pass på ca 30 minuter där mittshållaren var lite mer delaktig och fick använda sin hjärna lite mer! Klockrent eftersom man även den personen fick jobbar och bli lite tröttare!
Sedan teknikträning där fokuset låg på att mittshållaren skulle vara den drivande och fick bestämma mer vad som skulle hända.


Träningssugna boxinstruktörer


Peter och Henrik visar första serien


Jag och min ständige kvartalmoståndare LL!


Jag och min ständige kvartalmoståndare LL!

Regnbågspromenaden i Göteborg


Grym boxklass idag! Deltagarna tog ut sig ...

Grym boxklass idag! Deltagarna tog ut sig grymt bra! Sen bra magpass med Marcus.


Skotest och pw

Morgonen började med en EAA-drink och sedan första provet med nya löpskorna från Mizuno. Det gick sådär, jag kom väl någon kilometer innan jag fick börja gå. För mig blir det alltid så med nya skor, de klämmer åt på sidorna och trycker i fotvalvet. Jag tog det väldigt lugnt och den korta sträckan sa väl inget om hur min fot egentligen känns. Det blev 25 min powerwalk efter att jag fick avbryta löpningen. Helt dött på stan! Jag tror att jag såg fyra människor. Det var en skön känsla att ha stan för sig själv :) Också otroligt skönt att ta av sig skorna när jag kom hem!

 

Dagens planering är:
- Min boxklass i Frölunda
- Gymma mage med Marcus på samma gym
- Plugg, plugg och plugg!Gillade att tv4-nyheterna nyss pratade om tre-kronor och hade en bild på tysklands lag istället :)

Grymt citat

"The three most harmful addictions are heroin, carbohydrates, and a monthly salary." - Nassim Taleb

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nassim_Nicholas_Taleb


Utvärdering och varvet

Utvärderingsklass
Ikväll har jag blivit utvärderad i Cykel av Olabandola! Klassen gick helt okej, inte den bästa med levererade helt klart! Det var flera som kom fram och tyckte att klassen var super! Bland annat två som aldrig varit på min klass förut :) Det är också kul med folk som intresserar sig för hur man lagt upp klassen och därmed hur de själva ska förbättra sin träning.

Jag fick mycket positiv feedback av Ola och lite saker att utveckla. Grymt bra att få saker att utveckla. Jag strävar alltid efter att bli en bättre instruktör så att jag kan ge mina klassdeltagare en bättre träningsupplevelse och bättre resultat!

Göteborgsvarvet
Jag har nog i stort sett bestämt att det inte blir någon start för mig i Göteborgsvarvet nästa lördag. Jag tänker inte springa bara för att springa utan ska jag springa ska jag göra det för att ha möjligheten att förbättra min tid. Just nu vet jag inte ens om min fot håller för att springa på. Vi får väl se om jag kan pröva foten något i veckan innan jag tar ett slutgiltigt beslut.


Lite update

Jag har helt enkelt inte orkat blogga på hel veckan typ. Träningen har varit okej, humöret okej, pluggandet okej..men vem vill vara okej?

Ett bra bröst-axel-biceps pass med Gurra och Ibbe i onsdags. Jag körde väldigt lätt med många repetitioner och avbröt så fort jag kände smärta i axeln. Vi körde många superset och avslutade med 10x max 30s på crosstrainer.

Igår körde jag och Marcus ett av de bästa benpassen på länge!
Det kommmer kännas på lördag :P

Knäböj i smithmaskin 110kg 3 set
Djupa knäböj i smithmaskin 60kg 3 set
Benspark 76.5kg  2set 85kg 1 set
Negativa lår curl 3 set
Vader i calf 76kg 3 set

Idag är det dags att bli utvärderad i cykel


Trevlig fredag!


irriterad!

Fick två grejer av vad det jag beställde från reebok för typ 6 månader sen, ena linnet rena skräpet! Ett vitt linne som låg mot mina lindor och ja det blev massa svarta fläckar överallt, rena skräpet! Använt en gång och nu bara att kasta! FUCK!

Vila av axel - nytt fokus!

NU ska jag absolut inte börja skylla på något men min axel har fuckat ur! Det gör ont när jag kör bänkpress, chins och dips, alltså tre av sakerna som vi ska tävla i :( JAg har nog gått lite för hårt på bänkpressträningen och borde lugnat ner mig när det bara gjorde ont i bänkpress. Men inte fan lägger jag mig ner och gråter för det! Jag ändrar fokus och satsar nu på fettprocentet och benpressen, med hopp att bra "rehabträning" och en lite viktnedgång ska göra att jag ökar i chins och dips ändå!
Jag måste ha en hel axel, eller i alla fall en axel som inte gör ont när jag ska tävla i sw den 5 juni!

Det blev en liten dipp på träningen i helgen pga slöhet och mycket plugg men idag blev det rygg och tricpes på Ullevi plus att jag höll en cykel 45 där. Det gick helt okej, jag kunde väl gjort bättre ifrån mig, men ja var inte riktigt hemma med masterbikes, vi har bodybikes på Frölunda, elller ljudet som jag tyckte ekade lite. Men på det hela sett en bra klass!


3 pass och nya löpsskor

Dagen började med att jag cyklade igenom min cykel 45 i morse. Jag körde utan pulsklocka idag men det kändes som det var lite lättare att komma upp i puls denna morgon!

I skolan lyckades vi göra klart två inlämmningar, bara två kvar nu!

Ett möte som både var bra och gav mig en utmaning! Eller jag hoppas det leder till en utmaning och inte något negativt istället!

Sedan min cykel 45 på Frölunda. Det fattades en del folk idag, måste fråga dem nästa vecka vart de var. En del som jag inte sett på ett tag :P Det gäller ju att fortsätta träna nu!
Pratade med en deltagare efteråt och hon sa att hon tyckte att mina klasser var guld och att de kändes professionella! Hon tyckte att det låg arbete bakom dem! Precis vad det gör också! Guldfeedback tycker jag!

En celcius på det och lite mat för att sedan avsluta med rygg och triceps på SP-domkyrkan.

Chins
Latsdrag i olika vinklar
Omvänd flyes i drag
2an/6/5/4
Skivshrugs
25kgs viktskivor/10 35kgs/6/5
Dips
20kg/10 25kg/7/6/4
Pushdown
10an/6/6/6
Ryggresning i bellyback med omvända flyes - hantlar
5kgs hantlar/10/9/8

Köpt nya löparskor på Löplappet idag också. Ett nytt märke, Mizuno, (jag har inte hört talas om det förut i alla fall) som verkar bra. Skorna känns otroligt lätta!

MIZUNO WAVE FORTIS 3


Lång dag!

Dagen började bra med frukost på Sportlife Domkyrkan med MOBro och Noon, mycket ägg med smör i! Skinka, ost, mer ost och te! mums!

Shit två föreläsningar segt....men klara med Grupparbete i Konstruktion! Gött!

Körde en snabb gymning av ben och mage
Benpress
Benspark
Sittandelårcul
Crunch på boll i drag
Joystick
Magmaskin även kallad ferrari!

En pt-session

Avslutade med mma. Inga bra förutsättningar inför den träningen eftersom jag var sjukt hungrig! Men som tur var så var det mycket teknikträning. Dock avslutade vi hårt med lowkick med full kraft och en grym fys:
10 Kettlebells swing, 10 utfallsgopp, 5 burpees, 10 special knäböj och sen om från början i 10 min! Jag mådde rejält illa sen!
Nu sova! Ska försöka komma upp och cykla 0700!


Morgoncardio och framtiden

Jag somnade alldeles för sent igår, vilket då resulterade i alldeles för lite sömn eftersom jag var uppe och körde Olas Cykel 45 06:45. Nu har de äntligen fått Activio på Sportlife Domkyrkan vilket är skönt eftersom jag slarvat bort mitt pulsband och på så tidigt så känns inte kroppen som det gör normalt ;) Annars brukar jag inte behöva en pulsklocka när jag kör cykling, jag har lärt mig rätt bra hur min kropp känns på de olika procenten. Men det är alltid bra att ha en feedback! Nu när jag kör tidig träning så är det mest för förbränningen så det blir bara en proteindrink före. Jag skulle gärna äta lite mer innan så jag kunde ta ut mig mer och därmed bränna mer, men då behöver jag gå upp väldigt tidigt för att kunna tillgodose mig den energin. Och gå upp ännu tidigare…..hm tveksamt!

Resten av dagen blir träningsfri! Tre pt-sessioner och ett naprapatbesök.

 

Gjorde mina kursval inför årskurs 3 på maskiningenjörsprogrammet på Chalmers igår. Jag hade tänkt läsa lite roliga kurser, men ja några var man tvungen att läsa en annan kurs före och den kursen ligger senare på året, hur tänkte man där?, och sen låg några i samma läsperiod…..otur för mig. Så utöver de obligatoriska kurserna; Mekanik fortsättningskurs och Konstruktion fortsättningskurs har jag valt en rolig kurs: ”Industriell Ekonomi och Organisation” plus tre kurser som jag behöver för att komma in på mastersprogrammet ”Produkt Development”. Kurserna är; ”Matematisk Statistik”, Reglerteknik och ”Matematisk Överbryggningskurs”.
Men har jag riktig tur och det går som jag vill så kommer jag att få läsa fyra stycken designkurser istället! Och det kommer att gå! För helst vill jag gå mastersprogrammet ”Industriell Design”


Shootfighting!

Idag tog jag i lite mer på min combatklass. Jag var ju tvungen eftersom jag bestämde att vi skulle köra 4 raka låtar innan vi tog paus. Det blev lite jobbigare än vanligt ;)
Men det gick riktigt bra! Idag gick jag någon upp till att vara en 6,5 istället för en 5-6! En tjej som är väldigt duktig och kör många klasser varje vecka kom fram och sa att det var riktigt grymt idag och det syntes att jag utvecklats sedan min utvärdering! Sjukt kul att höra!
När jag sedan satt vid receptionen efteråt kom en annan deltagare fram och sa att det var grymt hon med!


Dagens bästa sms kom från en klient som nu nått det mål den skulle nå först om 3 veckor. 40 armhävningar på tårna! Sjukt bra! När vi började klarade hon typ 15 på knäna! Man blir stolt!Idag på mman så var det för första gången dags att köra lite shootfighting-sparring! Vi fick slå på, med respekt såklart, och markera sparkar och knän, gå in i klinch och köra full nedtagning och submissionwrestling. Detta var hur kul som helst! Man tänkte inte ens på att man var trött!

Vi körde också sw i slowmotion och blundade. Dagens citat från det: "Detta är som att ha ett one night stand och inte våga tända lampan"

Det hela avslutades med 10 min full sw och 10 min fys bestående av handstående axelpress och enbensknäböj!


BRA DAG!!!!!!!!!!!!!!!

 


Styrka, combat och tävlingsdisciplin!

Dagens träning var grym!
Först bröst-axlar-biceps med Jens på Sportlife Ullevi!

Bröst
Bänkpress
95kg/2+4/2+4 90kg/3+3/2+4
Stående flyes i cable neråt
35kg/3+3 x 4
Axlar (fram och sida)
Sittade Hantelpress
20kg/8 22,5kg/4+3/4+3/4+2
Hantellyft åt sidan
12,5kg/5+1/4+2/3+3/3+3
Biceps
Stående bicepscurl rak stång
30kg/6/5+1/4+3/3+4
Liggande på bänkt, curl med rep
60kg/6+2/5+3/4+3/3+6

Lite mat på det och sedan till Sportlife Exclusive för BodyCombat med 10000 Volt Sussie Pe! Riktigt rolig och grym klass!!
Dagens bästa kommentar 1: "J det syns att du gått ner i vikt!"
Dagens bästa kommentar 2: "Marcus har blivit lite plufsig va?"

In your face Sverige Man!!!!

Dagens bästa kommentar på FB från Hagge:
"dyngsjuk igen, köpte ett kilo godis igår som nu nästan är slut"
Dagens morgonvikt: 86,4kg, antingen 1,4kg till matchvikt eller 7,4kg!....
Nu mat!

Underbara måndag!

I morse blev det ingen cykel, eftersom jag hade en pt-session :) Men nästa måndag hinner jag med både och! Just nu sitter jag med öppen (fransk)-balkong dörr och äter en underbar frukost bestående av bacon, äggröra (två ägg och lite grädde) och kantareller i grädde. Sjukt gott!Dagens planering är två föreläsningar, styrketräning, en pt-session och sedan försöka hinna gå på Sussie Pe´s COmbat på Exclusive.

Söndag

Tro det eller ej men idag blev det ingen träning. Jag orkade inte efter att ha suttit i skolan i 9timmar. Nu är i stort sett 3 av 6 grupparbeten avklarade, och på fredag ska 5 av 6 var inlämnade! Träningsdosen ökade denna vecka men inte riktigt till den nivån som jag planerat, men det tar sig!

Hur går det i tävlingen då? Jag har inte koll på min fettprocen, men jag har gått ner i vikt, vilket dock inte garanterar fettprocent nergång, jag har dubblat min antal chins från 3-6 (från raka armar till hakan över stången) och ökat mina dips från 25-30 (överarmen parallell med golvet), så det går framåt!


Asgött att solen är här!

Boxklass 3 Våren 2010

Igår körde jag nya boxklassen. Förut hade jag klockan 13:00 och då var det betydligt mer folk. Nu när den ligger 11:00 är det färre deltagare. Men det är duktiga deltagare som ger järnet och ger mig otroligt mycket energi!


Ett kort klipp från övningen Bull Run

Klassen:

Teknikgenomgång
Leduppvärmning

Block 1

1-2 / 3-4 /5-6 (mitzh bestämmer) - (2min)
Främre lowkick -bakre snapkick - främre snapkick - bakre lowkick -(2min)

Block 2
1-2-duck under 3a(mitzh) -6-3  -(2min)
In 1-2- främre -lowkick (mitzh ett steg bak) ut-2-1-bakre lowkick (mitzh ett steg bak) - (2min)
3-4-främre knä (driv mitzh bakåt)-sprawl-hoppknä (2min)
Bull run 1-2 snabbt fram 3-4 tillbaka - (2min)
5-6-1-2 (i magen) -mitzh backar - bakre armbåge (2min)

Block 3
30s främre snapkick - 30s bakre snapkick - 30s 1or 30s 2or 30s 1-2 - (2,5min)
5-6 på signal putta - (1,5min)
1-2-1-2-sprawl - (1,5min)

Nedvarvning


Efter klassen körde jag ett riktigt bra rygg, mage och triceps pass med Tess. Ökade till 30 smala dips!

Cykel 45 - "BE QUCIK AND SURVIVE!"

Igår hade jag min nya cykelklass, "Be Quick And Survive" en tvådelad trappa, 80-90% av Maxpuls. Gick sjukt bra redan första gången jag körde den. Var bra med folk trots att det var Valborg :)


Syfte: Nu går vi in i den i den tredje etappen på vår schemat och fortsätter att göra träningen lite tuffare. Här delar vi upp pulshöjningarna i två rakt stigande trappor, dock innehållande raksträckor, men en återhämtning emellan. Namnet "BE QUICK AND SURVIVE" syftar på två låtarna med ocskå att vi cyklar på 120 rpm i 90% raksträckan och 87rpm i 90% backen!


Mål:
Förbättra kondition, höja mjölksyratröskeln (om man vill gå över sin tröskel) och förbättra den uthålliga benstyrkan.


1. SR (Sittade Raksträcka) 100-117rpm
2. KB (Kombinerad Backe) 128rpm
3. SB (Sittande Backe) 135rpm
4. StB (Stående Backe) 144rpm
5. SR 120rpm
6. SR 88rpm
7. KB 140rpm
8. KB 147 rpm
9. KB med 3 attacker*. 1. 24s 2. 24s 3. 60s 86rpm
10. SB - Nedvarvning 123rpm
11. Nedvarning och stretch
12. Nedvarning och stretch

*En attack används för att efterlikna ryck, utbrytningar, uppdrag och liknande. Du ökar motståndet rejält men behåller tempo. Du behöver inte ändra position.


RSS 2.0