Kickboxning VS MMA

Idag är det dags på Lindholmen! Dina ben, dina axlar och ja din kropp kommer att glöda! ;)

Äntligen

Efter min klass igår så var det bara att slänga i sig mat och ta sig till Fighter Centre. Jag har missat tre raka träningar på grund av en överbelastningsskada i min högra hamstring och på brist i motivation. Men igår var det fullt ös igen!

Eftersom Westside börjar närma sig så ligger fokus lite mer på submission wrestling. Vi började med några varianter av armdrag med nedtagningar och en skön variant när man hoppar upp på den andres rygg och stryper.
Såklart tränade vi försvar mot just armdrag också.


Hitta ingen bra film på armdrag så som vi gör i mma, men denna får duga.

Efter detta gick vi ihop tre och tre för att köra sw. Vi turades om att köra en stående plus en liggandes fight. Ronderna var på en minut och jag slutade räkna hur många ronder det var efter ett tag. Sjukt jobbigt eftersom man bara kör på adrenalinet pumpar, men sjukt roligt!

Dagens fys var kondtionskrävande med rolig!
Först ca 3min knän sedan varannan 30sx5 med roundhouse i högt tempo och sedan samma sak med knän!


Första gången med 43an

Igår var det första gången jag instuerade BodyCombat 43 och det gick riktigt bra! Egentligen inga koreografimissar, mer lite taktmissar här och där men jag var nöjd och då är det klart godkänt! Nästa vecka är det dags att bli utvärderad av fröken Sussi Pe, då får vi se om man är något bra :)

SPORTLIFE KONVENT - SÅ BRA VAR DET!!!

Dags att sammanfatta Göteborgs bästa konvent! För det var så bra! Presentatörerna var så bra! Arragagemanget var så bra! Deltagarna var så bra! Det var svett, lycka, tränigsvärk, inspiration, kramp, och mer svett och mer lycka!


KETTLEBELLCHALLENGE
Klass ett var Kettlebell med Monika Björn, charmiga Johanna Andersson var tyvärr sjuk :( Men Monika är ja så bra! Hon är sjukt pedagoisk, rolig och charmig!
Jag har vart lite tveksam till om 60 min kettlebell kan vara kul, men det var det! Svetten rann redan efter 10 min. Mike Gamble frågade mig efter klassen om jag hade något ombyte med mig, sex stycken sa jag. Hans svar: " Det behöver du".
Det var en sjukt bra start på konventet och jag kände mig piggare och ännu mer laddad efter klassen! Av någon anledning hamnade jag längst fram med de andra utbildade kettlebellinstruktörerna och ja då blir man ju delaktig. Jag blev till och med kallad vacker man av Monika, det var nog första gången sagt dessa ord i samband med mig ;)


(Hade inte med kameran så kortet är från Kettlebellutbildningen)ROCK YOUR MRL OFF
På klass nummer två var det dags att pröva något nytt för min del. MRL med Sara "Mumin" Hänninen. Jag var lite orolig inför den där stepbrädan, den brukar röra till det rätt rejält, eller ja det gjorde den i alla fall när jag prövade BodyStep för tre år sedan. Men jag tror jag klarade mig rätt okej ändå, tekniken kanske sög men jag kan ta lite korografi så jag kunde hänga med. Styrkelåtarna var dock sjukt jobbiga!
Sara är grym som instruktör! Hon är väldigt pedagofisk, charmig och rolig! Jag och alla andra skrattade extremt mycket! Sarta  fick mig att vilja pröva någon mer klass någon gång och det betyget är grymt bra!


Dusko med sina tights

MuminatorAVANNCERAD TRÄINGSPLANERING FÖR KONDITIONSIDROTTARE
Mattias Reck höll en riktigt bra föreläsning om avancerade träningsupplägg för konditionsidrottare! Han pratade om överkonsumtion av t.ex. gainomax av motionärer och att om ens mål är att gå ner i vikt ska man inte ha för bråttom att äta något direkt efter kondtitions- eller förbräningsträningen. Protein kan dock vara ett undantag. Han pratade också om att fett är det som kroppen mest förbränner vid långdistanslopp. Sen tyckte han iofs att man behöver kolhdyrater då också. Men jag är osäker på om han menar elitidrottare eller motionärer där. Klockren föreläsning!


Mattias ReckPUSH THE LIMITS

Jag skrev inför konvetet att jag hört mycket gott om Emil Forss cykelklasses men jag har tyvärr aldrig kört för honom. På konventet gjorde jag det. Emil har tagit till sig de verktyg vi har att jobba med inom pulsbaserade cykelklasser, han använder de olika cykelteknikerna, pulsintesitetet, activiosystmet på ett föredömligt sätt! Jag är väldigt kräsen när det gäller cykelinstruktörer men Emil fick med sitt val av musik och coaching mig att ta i så att jag nästan spydde! Hans klass var bättre än den två cykelklasser jag var på på NIKE-konventet!


(Kortet är från Emils klass på Rosa Bandet 2009)FÖREBYGGANDE OCH BEHANDLING AV SKADOR
Robert Klein Brax hade en föreläsning som alla instruktörer borde gå på! Jag som personlig tränare lärde mig en hel del också. Robert är en mycket kunnig och duktig personlig tränare och sjukgymnast!


RobertA DJ SAFARI
Och så herr Berg då. Det var lovat av honom själv att hans cykelklass skulle bli den fetaste klassen på hela konventet! Jim hade laddat upp med live-Dj, film och grym musik! Jag säger bara så här: Det var en upplevelse! Bättre än NIKE!


Jim Berg

DJ
BEST OF BODYJAM
Sista klassen blev BodyJam med härliga och fräcka Åsa Eriksson. Första halvan var svår när det var nya låtar hela tiden, i andra halvan så byggde vi upp koreografin vilket gjorde det...jag vill inte kalla det lättare, men lite mindre svårt. Det var en klockren konventklass som var sjuk kul! Om jag kunde dansa en hundradel så bra som Åsa hade jag vart sjukt nöjd! Jag förstår varför hon är trainer i Les Mills! Perfekt avslutning på konventet!


Åsa ErikssonJa benen var helt slut både söndag och början på måndagen! JAg har dock aldrig vaknat med så bra humör, med så mycket ny inspiration eller med så mycket energi på en mådnag förut!

Återigen stort tack till ALLA som gjorde konvetet så grymt! Lycka!

Så kan det bli ibland

När jag jobbade i repan förra sommaren så pratade jag en hel del med en far och hans son. Bägge var riktigt trevliga, men ja vanliga människor. Idag när jag surfade runt lite på youtub så såg jag av en slump en bild av någon som var lik fadern, och det visade sig att han var sångaren i detta grymma band:Jag har sån koll att jag inte ens visste att de var svenska ;)

ITRIM, LCHF & Svenska HälsoCampen i Efter Tio

Jag följer i form med Efter Tio på tisdagar på tv4. Det är ITRIM, Svenska HälsoCampen och LCHF som tävlar mot varandra.


ITRIM kör sin kickstart med pulver, mycket coachning och lagom träning. Jag tror det började med att äta runt 500kcal eller något, är inte så insatt i deras metoder så jag ska inte uttala mig för mycket.


Mitt intryck av Svenska HälsoCampen är att de har mycket bra tankar om träningen och coachningen. Martin Lidberg är ju väldigt duktig! Jag såg precis att Ninna Eriksson arbetar som coach här, och ja hon är helt fantastisk! Jag hade på min utbildning till personlig tränare. 
Men när det gäller kostbiten föll det lite för mig redan i första programmet då dietisten sa att det inte är farligt att var hungrig. Jag höll dock på att svimma lite när jag såg vad det kostade, hoppas att jag missförstod siffrorna!

Tjejen som kör LCHF tränar inte särkilt mycket, och verkar inte anstränga sig mycket. De två första alternativen kostar en bra slant gissar jag medan hon som kör LCHF enbart betalar för sin mat. Det finns mängder av information och LCHF och recept gratis på nätet. Jag blir dock galen på när man ska hitta priser på både Svenska HälsoCampen och ITRIM, hoppas andra har lättare!Alla visar bra resultat!
Med vad händer för de två som har mycket stöd när stödet inte finns där längre?
Självklart kan de fortsätta att lyckas, det är ju upp till dem och hur mycket de tagit åt sig av det som de fått lära sig. Personligen känner jag att tjejen som sköter sig själv kommer att ha lättare att fortsätta med fina resultat!

Jag har tyvärr inte sett fettprocentnergången på hon som kör med Martin Lidberg på HälsoCampen, möjligt att den ser bra ut när hon tränar relativt mycket. Hon som kör med ITRIM har gått ner 7,7% fett på åtta veckor, vilket är mycket bra! Men hon har ju fått anstränga sig med att äta pulvret och fått mycket stöd osv. All heder åt hennes resultat och tycker hon att det funkar så kör på!

Man fick nu senast inte se fettprocenten på LCHF-tjejen heller men jag tror på en kombination av rätt kost och träning. Jag har tillsammans med klienter på 6 veckor nått bättre fettprocentsminskning än t.ex. hon på ITRIM samtidigt som de ökar rejält i styrka!
Nu har de klienter som jag satt på en LCHF-nivå som funkar för dem tränat ett tag innan de ville ändra kosten.  Sedan har de haft bra motivation och sköter sig både hemma och på träningen. Det är oftast en klients motivation som bestämmer hur bra resultaten blir!


Detta är mina personliga åsikter


Värsta tränarutbrottet någonsin?AHL

Stabbing meat!

Hel sjukt!

http://www.wsbtv.com/nationalnews/22974259/detail.html

Kinnaman = go röst. Ny Nike-reklam


Ladda!

Ännu en grym cykelklass avklarad :) Shit idag var det svettigt! Jag hade gärna kört 15minuter till. Jag råkade dock få halva klassen emot mig när jag skojade om att Örgryte åkte ner till superettan i fotbooll förra året...jag får väl reparera det nästa vecka haha
Nu ska det ätas och laddas inför morgondagens 5klasser och 2 föreläsningar :)

Utsövd och motivation tillbaka!

Igår fick jag för mig att för att verkligen komma igång med kosten ordentligt igen så skulle jag inte äta eller dricka något från 10:00 tills jag gick och lag mig. Dumheter!? Jag gjorde det för att se om jag hade disciplinen och för att se vad som hände med kroppen och då främst magen. Självklart blev man lite hungrig, men det gick över och fan vad jag fick saker gjort! Hjärnan var verkligen skärpt! Jag har hört någon gång att folk som går på detox eller fasta känner såhär. Nu var ju min fasta eller vad man ska kalla det väldigt kort. Men jag känner idag att jag är på g, magen mår bra och efter 8timmars sömn så känner jag mig för första gången på evigheter utsövd!Idag började dagen med ett paket bacon, 2 stekta ägg, en kopp te med grädde och en proteindrink! Redan nu börjar min mage och kropps kännas bättre och min motivation börjar komma tillbaka vilket kan behövas inför morgondagens fem pass!  Idag är det rätt chill, mitt cykelpass bara.

Vad ska du göra i helgen?

Man blir stolt när ens klienter lyckas!

Jag blir väldigt glad och stolt när man ser hur en klient utvecklar sig och flyttar sina gränser! Det är därför det här jobbet är så bra!


SPORTLIFE KONVENT

På lördag är det dags för:Det blir mitt andra träningskonvent i år. Det är ett riktigt brett utbud med klasser med både grymma instruktörer från Sportlife och utefrån!

Jag ska gå på följande klasser och föreläsningar:

Kettlebell Challenge med härliga och underbara duon MOJO, dvs Monika Björn och Johanna Andersson - Kan det bli en bättre start?

Rock Your Mrl Off med Sara "Muminator" Hänninen - den här klassen är jag mer eller mindre tvingad att gå på eftersom jag tränar Sara. Jag kan inte step!

Anvacerad Träningsplanerging för kondtionsidrottare  med Mattias Renck - denna föreläsning hoppas jag kunna ge mig kunskap att ta cykelklasserna till nästa nivå

Push The Limits, Cykel med Emil Fors - Jag har mycket bra om Emil, men har aldrig varit på hans klass så ska bli spännande

BodyCombat 44 med Tepp Sangasri - Redan här en preview. spännande!

Förebyggande och behandling av skador med min pt-chef Robert Kleinbrax - Detta tror jag är föreläsningen som alla instruktörer borde gå på! Jag vet inte hur ofta jag sagt att instruktörer borde börja styrketräna för att förhindra att man skadar sig på sina pass. Sorry BP är inte styrketräning! Det är extremt uthållig styrketräning!

A DJ Safari, Cykel med allas vår Jim Berg - Den här klassen har han haussat att det ska vara den fetaste klassen på hela konventet! Jag är svårflörtad när det kommer till cykel! SÅ UPP TILL BEVIS JIMJIM

BodyJam med grymma Åsa Eriksson - finns bättre avslutning inför lördagskvällen????????

Grym realese på backaplan!

Realesen av BodyCombat 43 på Sportlife Backaplan igår var super! Kan inte bli mycket bättre än tre manliga instruktörer och supertaggade deltagare! Det var svett, tårar, "blod", utmattning och lycka! Det var en av de bästa klasser jag varit med och teamat på! Det är inte bara mina ord, utan även de två andra instruktörernas!

Sen är det ju alltid så när man har realese att man gör den del fel, och jag vet inte om det är att jag börjar sätta lite större krav på mig själv även som combatinstruktör, men efter att ha analyserat min egen insats så kanske jag borde förberett mig själv lite mer när det gäller koreografin. Min coaching och energi var på topp, men jag kanske borde satt lite fler saker! Jag trodde jag skulle känna mig lite nöjdare efter den klassen men.....ja det ligger ju en stundande utvärdering av mig som combatinstruktör om två veckor och....ja jag är inte lika säker på mig själv som instruktör i combat om man jämför med box och cykel där jag ändå instuerat i snart 8år.


City-Kliniken Göteborg

Idag har jag varit på ännu ett besök på City-Kliniken med min rygg, nacke, höft och höger hamstring. Min ordinarie naprapat där A. har semester så idag fick jag gå till S. A. brukar jobba på mig med nålar, lite knäckning och massage. Idag körde S. mer knäckning än vad jag är van vid, men det var jättebra! Hon hittade precis rätt i min hamstring och i min nacke också. Det är verkligen inte skönt där de väl trycker, men ack så skönt efteråt! Enligt min personliga erfarenhet så är personalen på City-Klinken grymt proffsiga, trevliga och kunniga!Även om man inte har några problem kan det vara värt att gå till t.ex. en naprapat för att göra en kontroll. Då kanske du slipper många dyra besök när du väl skadar dig eller får problem!

 


REALESER!!!!!!!!!!!!!!!!!! FIGHT, FIGHT, FIGHT

Hm har varit på fel spår ett tag, ätit alldeles för lite! Men nu har jag lagat mat för typ två veckor så då ska det bli lättare att sköta sig :)

Idag var det dags för realesen på BodyCombat 43 på min klass på Lindholmen. Jag teamade med A.F och det var riktigt grymt! A.F. har riktigt grym teknik!

Imorgon är det dags för:Jag har hört att Leonidas och hans 300 män (filem 300) kommer att framstå som mumintrollen jämfört med oss tre!!!!

Kul feedback från Combatkvartalen :)

Fick precis höra lite från utvärderingarna av BodyCombat-kvartal där jag medverkade i form av MMA-fighter och visade lite hur det går till på riktigt. Folk hade tydligen varit supernöjda och gett kvartalen skyhöga poäng! De tyckte också att det var kul att Pernilla hade tagit in ett "utomstående proffs"! Himla kul att deltagarna tyckte att det var kul och ja jag lyckades ju rätt okej eftersom jag blev kallad proffs. Tss jag är ju fortsättare och miljontals mil från proffs.... ;)

Imorgon är det dags

Idag blev det en rätt slapp dag, även om det inte var meningen. I träningsväg blev det ett magpass.

Crunch på boll - 3 set
Crunch i lutande magbänk - 3 set
Magmaskin - 3 set
Sidolyft med viktplatta - 3 set
Bålrotation - 3 set
och så lite lek med boll

Imorgon är det dags för realese på BodyCombat 43 på min klass på Lindholmen, 17:10 :)

Traditionella övningar, TRX och Kettlebell

Riktigt bra träninspass idag! Varierat är bara förnamnet. Ungefär såhär såg mitt träningspass ut idag:

"Traditionella styrkeövningar"
Dips - 3 set
Enarms bicpescurl i dragrodd - 3 set
Pushdown med rep - 3 set

TRX
"Bicepslyft" i TRX - 3 set
Armhävningar i TRX - 1 set
Säteslyft med knäna till bröstet i TRX - 1 set
En arms bröstpres i TRX - 1 setKettlebell
40 Swing - Hardstyle
30 Swing - Crossfit
10 Swing/ sida - Enarms swing
20 växlande - Enarms swing
20 Clean / sida"Tradiotionella styrkeövnignar"

Frivädning med stöt - 2 set
Ryck - 2 set


Ryck


Det blev ett riktigt skoj och jobbigt träningpass där pulsen gick upp rejält!

Jag avlsutade med fem combatlåtar!

Bra söndag!


Kickboxning VS MMA

Idag kom en fruktansvärt go träningsvärk i latsen efter fredagens ryggpass. Idag blir det till armpass, pröva trx och visa Marcis lite kettlebellsövningar. Plus planeringsmöte inför ett specialgruppträningspass:Underbar dag!

Idag har det varit en underbar lördag! Dagen började med en riktigt bra boxklass i Frölunda och en pt-session i Örgryte. Eftermiddagen spenderades på Ullevi med koreografiträning och styrketräning med Marcus. Gårdagens riktigt bra ryggpass följdes upp med ett underbart bröstpass.

Bröst 8-12reps, 3 set
Hantelpress - rakbänk
Stående flyes neråt
Lutande bröstpress
Bänkpress i smithmaskin

Lördagskvällen ägnas åt att skriva några styrketräningsprogram, lära in lite mer koreografi och bara ta det lungt :)

Lördag

Seg idag men inte så trött :) Underbart ryggpass på Ullevi igår efter min cykelklass, sen tacos och film. Idag blir en bra dag! Boxklass, en pt-session sen bröstpass.

Går sådär va

Hm träningen går sådär just nu..... mycket slarv nu... nu hänger det på helgen om man ska komma tebax på banan rejält! Siktar på att hålla en cykelklass, styrketräna tre gånger, springa 9km (beror på vädret) och gå på en submissonträning.......

Lite modellande

Idag fick jag leka lite modell när vi tog nya kort till pt-informationsfoldern. Jag brukar dock inte bli så bra på kort så jag får väl se om någon av korten som jag är med på väljs ut. Lite kul var det i alla fall :)


TIsdag och onsdag

Förra veckan satte sina spår. Höll dubbelt så många klasser som jag brukade och gjorde alldeles för många utfall haha Så nu har min högra hamstring bangat ur, bläh! Det blev ingen träning lördag - måndag. Det var först igår som jag körde igång igen. Det blev först min combatklass på Lindholmen, börjar bli mer och mer folk. Det var lite segt i hösten när klassen kördes igång, typ fem bokade plus drop in. I tisdags var det 20 bokade plus drop in. Det tar sig :)
Efter det blev det mma på Fighter Centre. Fokuset på denna träning låg på att kombinera slag och sparkar, plus att från stående ta sig till side när motståndaren redan ligger på rygg.

Idag blev det behandling av den hamstring jag har ont i plus ryggen. Dagen avrundades med axelpass med Marcus på Exclusiv.

BODYCOMBAT 43 - REALESER

Realese på Sportlife Lindholmen kör jag med Anna F tisdagen den 23/3 17:10!

Sen är det äntligen dags för trippelteam på Backaplan:


Sjukt snygg i nya videon!


Alicia Keys


Favo just nu!


Sliten.....

Igår så blev det en tuff dag. Jag vet inte om det var vätskebrist, saltbrist men under låt nummer sju i combaten så kände och tänkte jag att nä nu orkar jag inte mer! Men som instruktör kan man tyvärr inte bara lägga sig ner och dö! Så det var bara att instruera vidare i 15min till. Efter en del energiintag så var jag dock fit for fight och körde ett riktigt bra rygg och tricepspass med JimJim! Blev en lowcarb burgare på max efteråt eftersom ingen av oss orkade åka hem och laga mat :)

Idag är dock min kropp helt färdig! Därför hoppar jag mman ikväll, ska orka instruera en combat på Kållered klockan 11:30 imorgon och teama min cykel på kvällen sen, eventuellt klämma in en gymning där emellan.  Att lyssna på kroppen är viktigt! Då menar jag dock inte att lyssna på latmasken i sig och känna efter lite extra, men när man vet med sig att man tränar relativt hårt och kroppen säger nej så kanske det är värt att ta en vilodag! Man kan tjäna på det i längden!

Dagens har annars inneburit tre härliga pt-sessioner! Jag har faktiskt bara bra pt-klienter, det vill säga folk som gör vad jag säger. Visst en del knorr och morr här och där men ingen som man behöver bli arg på :) Jag är inte världens bästa på t.ex. anatomi, jag kan inte varenda liten muskels funktioner men jag är en jävel på att få folk att göra vad jag vill! Anatomi kan man alltid plugga in, och visst kan man lära sig att motivera folk, men jag tror att man måste ha en hel del "medfött" också.

Nä nu blir det några fler avsnitt av 24! En av de riktigt bästa tv-serierna!


Skakande armar

Idag har jag verkligen träningsvärk i hela kroppen efter gårdagens två träningspass. BodyCombat-klassen gav bra energi till den efterföljande mma-träningen. Vi körde i stort sett ground and pound i 1,5h. Det krävs mycket energi i varje slag då man helst ska lägga kroppstyngden bakom varje slag eftersom slaget blir mycket hårdare då. Ligger man i guard och vill ta sig upp så ska man hoppa upp och slå sig ut, sedan ska man ta sig ner och ta sig till side. Alla dessa snabba upp och ner tar mycket energi vilket gör att man får upp flåset rejält!

Vi avslutade med en grym (i dubbel bemärkelse) fys där vi slog raka slag för att på signal göra doubleleg-tackle, sätta sig i mount och köra slag. Allt skulle ske i högt tempo! Tror vi körde i 3-4min innan vi bytte! Sjukt jobbigt, man tog ut sig massor! Och just när vi var färdiga säger tränaren; En gång till!
Gaah, det fanns ju ingen energi kvar :) Men jag älskar när tränare gör sånt eftersom jag är likadan själv när jag tränar folk. Det är inte alltid bra att veta vad som komma skall!

Mina armar hade inte slutat darra när jag gick och la mig igår! Och som sagt det känns i kroppen idag! :)


Denna dag består i att göra cykel-teamklassen till på fredag, kanske handla, kolla igenom två combatlåtar inför kvällens teknikteam i Örgryte, en pt-session och rygg-tricpesträning på Ullevi!


Såhär ser salen ut där jag instruerar combat:

 


Kanske dags för en del "kostexperter" att hålla käften!

Fan vad jag är trött på alla träning- och kostexperter som säger att man måste äta på ett visst sätt! Visst jag kanske kör på att man ska undvika kolhydrater men jag försöker hålla en öppnare hållning till kost och säga att man får pröva sig fram och att kolhydrater kan vara motiverade vid flera tillfällen! Men ursäkta ALLA kostexperter, dietister, näringsfysiologer, professorer och ja fan allt man kan vara, som säger att ALLA MÅSTE ÄTA KOLHYDRATER för att överleva och kunna få resultat med sin träning HAR SÅ JÄLVA FEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag själv har fått bra resultat även om jag undvikit kolhydrater (just nu testar jag vitargo i samband med styrketräning) och jag har några klienter som också får bra resultat!

Skaffa er en öppnare hållning till kost annars håll käften!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(och såklart finns det massor av kostexperter som har en öppen hållning till kost, t.ex. de på traningslara.se. Tycker du att jag är för enkelspårig jag med så säg gärna till)


Grattis Herr Schweden!

Idag fyller världens trevligaste Marcus, alias Sveriges Man, år. Om man nu kan kallas man när man knappt är torr bakom örnen ;) Stor grattiskram!

 

Dagens fångst3,5kg blandfärs
4kg grytbitar fläskkött
 2kg Rostbiff
1,5 kg Entrecoté
4kg ryggbiff


LCHFHP

Jag lever fortfarande på gårdagen! Det var en bra dag från början till slut!
Idag valde jag att inte ställa klockan, oerhört skönt! Det ska bli intressant att se om jag är sådär trött inför min combat ikväll igen, för nu har jag sovit bra, minst 8,5h per natt, i fem dagar i streck! Idag är planen att åka och till slakthuset och storhandla, en pt-session, combat och sen mma.

I mina kostråd så skrev jag egentligen inte så mycket av fördelningen av energiprocenten förutom att en lätt regel kunde vara att inte handla några varor som innehöll mer än ca 5 % kolhydrater. Jag tror att man får testa lite hur mycket fett och hur mycket protein man vill äta. Jag åt under ett år ca 65-70E% fett 5E% kolhydrater och 25-30E% protein, vilket jag mådde mycket bra av!

Men nu när kroppen mår väldigt bra så tänker jag pröva om jag kan mixtra lite med energiprocenten för att få en tightare kropp, det vill säga mindre fettprocent. Jag vill ner till 10-12 fettprocent! Jag ska inte göra några radikala förändringar alls, förutom att gå över till något som kanske kan kallas LCHFHP, det vill säga Low Carb High Fat High Protein. Ska pröva att lägga mig på 50-55E% Fett, 40-45E& Protein och 5E% Kolhydrater. Jag ska lägga mig runt 3700-4000kcal om dagen, jag tänker inte äta så där jättevarierat på vardagarna utan det blir två olika frukostar att välja på och typ två-tre olika lunch/middagsalternativ. Jag tänker inte heller räkna med de kostillskott jag tar. Att bli såhär exakt och räkna och väga maten är ingenting jag rekommenderar eftersom det blir krångel i din vardag och jag anser att du inte behöver det! Jag gör det för att testa och utvärdera den fördelningen av energiprocenten på min kropp.


Biomåndag!

Idag har det varit en mycket bra dag! Tenta i elteknik, visst låter det spännande *not ;)
Bröstträning med Marcus och Jens!
Sen så lyckades jag blev övertalad att se Martin Scorsese´s nya film Shutter Island. Förväntingarna var extremt låga eftersom två nära vänner, en med bra filmsmak och en med rätt dålig ;) hade sänkt den rejält! Men gissa om jag blev positivt överraskad! Shutter Island är den bästa film jag sett sen Inglorious Basterds!
Shutter Island är en psykologisk thriller som ja den är rätt knäpp och man blir helt vriden i huvudet coh den är riktigt hemsk emellanåt! Men gud så bra!
Btw fick Christoph Waltz en Oscar för bästa biroll som Hans Landa i Inglorious Basterds! Helt rätt! Han är grym där!


Veckans klasser

Veckans klasser:

Tisdag: BodyCombat Sportlife Lindholmen 17:10
Onsdag: BodyCombat Teknik-Team Sportlife Örgryte 18:30
Fredag: BodyCombat Sportlife Kållered 11:30 & Cykel 45 - Activio Sportlife Frölunda
Lördag: Box Sportlife Frölunda 11:00

Skjuta in, ligga - BC-kvartal 43

Idag var det dags för årets första kvartal i BodyCombat, nr 43! Jag var faktiskt delaktig mer än att vara deltagare. Pernilla B som är traineer ringde mig för några dagar sedan om jag ville vara med i teoridelen och visa lite mma eftersom det var en ny rörelse, shoot, i Combaten. Shoot är ju själva ingången i submisson wrestling, mma, bjj m.fl. när man ska göra en nedtagning, takedown, som t.ex. doubleleg.

Vi hade först en liten show när vi fightades lite med varandra, som avslutades med att jag gjorde en doubleleg-tackle (nedtagning) på Pernilla för att sedan ta mig från side till mount och måtta lite slag ;) Det blev stora jubel över detta! Vem gillar inte att se en 91kgs kille slänga en tjej som väger typ 40kg mindre i backen haha!
Jag gick sedan stegvis igenom doubleleg-tackle med den andra 75 instruktörerna så de kunde pröva på varandra. Man fick välja om man ville ta ner den andre om man ville eller avbryta precis innan. Meningen var att instruktörerna först skulle få prova på den äkta varan och sedan göra den "förenklade" Shoot som används i BodyCombat.

Många som tycker det är kul att man använder ord som skjuta in, ligga nära och ja sådana ord, blev många skratta haha. Det händer ju ofta att man säger de svenska orden på träningarna men jag har aldrig tänkt på vad folk skulle kunna trode att man menar ;)

Hur som helst så var det grymt kul att få chansen att göra detta och jag är rätt säker på att det var uppskattat :)

Masterklassen sen var grym! Blev riktigt bra stämning! Jag älskar verkligen låt nummer 6 - The Black Pearl, man blir lycklig av låten! Sedan är det alltid kul att använda "svärd" ;)
Black Pearl


Lördagsbeachvolleyboll!

Igår kväll så firade vi Marcus med att spela beachvolley i NRJ-hallen. Jag hade inte så stora förhoppningar eftersom jag suger på sporten. Sen var man ju helt slut efter några minuter på grund av den fuktiga luften där inne. Men så började serven funka, tävlingsinstinkten började vakna till liv och vi vann både semi och final! Alltid kul att vinna även om det ska vara på skoj ;) Himla kul var det i alla fall!


Vet inte vad Jens gör men jag är helt slut!


Jag servar

Hård kamp om bollen!


Hulkgrönt? = Rätt sinnesstämmning?

Innan man går till MMA-träningarna på Gladius så måste man stirra sig själv i ögonen för att få rätt färg i ansiktet = The Hulk!Ibland går det överstyr och allt blir grönt!


Träningsfritt? - Dubbelt B idag!

Idag är det träningsfritt eftersom det är tentaplugg eller ja.....jag är nog fan svettigast av alla fast jag bara springer runt och gapar på mina boxklasser..jag gör egentligen inget haha men svetten lackar ändå ;) Sen är det ju faktiskt titanernas kamp ikväll! Beachvolleybollturnering i NRJ-hallen! Turneringen anordnas eftersom lillpojken aka Schenken fyller hela 24år på tisdag! Tyvärr har han varit dum nog att sätta ihop ett drömlag bestående av mig, charmiga fröken N, snygg-Jens och en polares bror haha. Jag vet tyvärr inte vad hans bästa egenskap är, min är min negativa spänst! Det var i alla fall vad en handbollstränare sa till mig att jag hade för många år sedan. Kan vara därför jag fick spela på linjen ;)
Bästa bröllopsentrén!Så mycket bättre än någon traditionell låt!

TRÖTT PÅ BECELREKLAMEN!

inget ont om Lasse Brandeby men fan vad tröt man blir av den jälva becel-reklamen!!!!!
Försöker hitta en innehållsförteckning på deras hemsida men jag orkar inte leta. Någon som har en? Vad är innehållet som inte är fett?
(Vet att jag antagligen kan hitta den på en hel del lchf-sidor men vill gärna ha den från någon som e objektiv, inte för att jag är det men ;) )

Pulsdiskussioner

När klassdeltagarna sitter kvar i sofforna utanför cykelsalen och diskuterar sin puls och activio, då har man nått fram! Idag så funkade ljudet perfekt, micken krånglade inte, deltagarna var på bra humör, jag var på bra humör.. :) Jag levererade en mycket bra klass idag, hittade mina nivåer och fick med det nya jag ville ha med från senaste kvartalen. Det var främst informationen om att när vi sitter ner så är känslan i benen det viktigaste, när vi står upp är det hjärtat det vill sägga pulsen vi ska lyssna mer på. Jag tror att just detta får deltagarna att förstå hur det ska kännas vid de olika intesitetsnivåerna bättre.Jag har ju alltid kört pulsbaserade klasser, det vill säga sen 2003, men det är först nu med activio det känns som om man når ut till den stora massan. Förut är det mest de som har haft egna pulsklockor som hängt med på allt. Deltagarna tycker nu att de får ut så mycket mer när de får det "svart på vitt" i form av procent av sin maxpuls. Nu är det ju inte svart och vitt ändå, men ändå haha ;) Deltagarna är intresserade och diskuterar gärna träningen mycket mer nu, de känner sig mer delaktiga.

Mindre mjölksyra vid lchf-kost?

Jag hitta lite intressant information om hur kroppen reagerar vid lchf-kost. Finns tydligen indikationer på att det blidas mindre mjölksyra vid lchf-kost eftersom det förbränns mindre glukos. Men jag ska inte yttra mig förrän jag läst mer.


Ground and pound

Något som jag lärde mig redan under första året på högskolan så var det att det är ingen bra idé att hoppa träningen när man tentapluggar!
Så idag efter 8 timmars intensivt pluggande så blev det till att gå till Fighter Centre och träna. Fick ett skönt (not) knä i tinningen när vi rullade idag. Men man ska härdas!

Dagens mma-träning bestod mest av grappling och en avslutade fys som bestod av tre moment:

Raka slag - på singal : doubleleg-tackle och sedan ground and pound från mount (på mitxar såklart)- på signal upp igen :)
Sjukt jobbigt när man kör som fan!
Men som sagt vi slog på mitzar


Vi tränare vidare på traingeln


Onsdag kort och gott

Idag har det blivit tentaplugg hela dagen plus en axel-maggymning med Marcus, plus en lite hemlig grej inför helgen :P

Dags för sparkar

På dagens träning så blandade vi första gången in sparkar. Sparkar verkar ha olika namn här och var, men det vi lärde oss är en Muay Thai - roundhouse vi gör, ser ut ungeför som den gör i bodycombat.
Spark med bakre benet så litet kliv ut med främre och vrid det samtidigt som man sparkar på utsidan av motståndarens främre ben eller mot reveben.

Spark med främre benet så gör man först en liten switch och sedan vrider man den "nya" främre foten utåt och sparkar på insidan av motståndarens främre ben eller mot revbenen.


Efter detta blev det några nya submissiontekniker och sedan sedan sw resten av passet :)


Tisdagströtthet på grund av prestationsångest?

Jag vet inte vad det är med mig på tisdagar, jag är alltid hur trött som helst! Alla andra dagar är ju hur pigg som helst. Min tanke var att jag brukar sova lite dåligt på helgen och natten till måndag så denna vecka sov jag extra länge och jag sköt sömnen mycket bra och vaknade väldigt pigg i morse, men framåt 15 så var jag som ett lik! Jag börjar mer och mer tro att det är psykiskt eftersom tisdagar är den dag då jag verkligen måste prestera fysiskt samtidigt som jag måste prestera bra som instruktör. Bodycombat är det som jag instruerat kortast tid i och det som jag tycker är svårast att instruera i, och det är precis som om det sitter på hjärna och blir till någon slags prestationsångest som gör att kroppen och hjärnan är helt slut på tisdagar!

Idag gjorde jag inte en av mina bättre klasser, hjärna fumlade bort sig några gånger...men deltagarantalet ökar och de blir bättre och bättre! Jag börjar till och med lära mig några namn, jag är sjukt dålig på namn! Kan glömma någons namn direkt när jag hör det. Detta är någo jag verkligen jobbar med att bli bättre på!

Nu dags att åka och fightas på riktigt!

Tester!

Jag skrev för ett tag sen om vikten om att göra mätningar och tester för att se om man föbättra sina resultat. http://bodyandsoul.blogg.se/2010/february/vikten-av-att-gora-tester-for-att-se-forandri.html .
För ett tag sedan hade jag en person som kom till mig och sa att nä nu skiter jag i att äta lchf längre det ger inga resultat. Det var inte meningen att göra några mätningar ännu eftersom personen fuskat en del med träningen och kosten, men vi gjorde mätningar. Fettmätningen visade minus 8%! Även om det inte är exakt så är resultatet så stort att det har hänt något! Vidare hade personen ökat t.ex. 250% i armhävningar och 250% i bålsatblitet i form av plankan. Grymt bra resultat vilka gav personen ny kraft och ny motivation!


Cykelkvartal 1. 2010

Igår var det cykelkvartal 1 2010. Denna gång var det förlagt till Partille. Jimjim vår cykelansvarige hade denna gång lagt fokus på kadens. Han hade lagt upp ett kadens-stegringspass där vi under uppvärmningen fick hitta det motstånd vi skulle ha under nästan hela 45-minuters- klassen. Så här såg klassen ut efter uppvärmningen:

60rpm Sittande backe
60rpm Stående backe
70rpm Sittande backe
70rpm Stående backe
80rpm Sittande backe
80rpm Stående backe
90rpm Sittande backe
90rpm Stående backe
100rpm sittande raksträcka
100rpm stående raksträcka
110rpm sittande raksträcka
120rpm sittande raksträcka

alla bitarna var på 2min

Han hade inte mixat ihop passet utan det var tydliga övergångar vilket var meningen eftersom vi här skulle se hur man kan ändra pulsen enbart med låtens rpm. Och jag lovar att vissa partier var sjukt jobbiga!
När du sitter ner blir känslan i benen det viktiga, mjölksyran kommer ofta fortare när du sitter ner. När du står upp är det lättare att fokusera på hjärtat det vill säga pulsen.

Jag har personligen fått mycket sedan vi fick Jimjim som ny ansvarig! Både ny inspiration och nya verktyg att förbättra mina klasser! Cred till honom! Sen är han en rätt kul kille och god vän, förutom att han är en jälva stavnings- och grammatikpolis! Me don´t like! ;)

Efteråt så tittade vi på det han hade filmat och man såg direkt vad man behövde förbättra! En hel del intressanta diskussioner!

 
 
 


JimJim i Cykelsalen
Partilles Tecnogym


Partielles stora gym avdelning

Stora salen

Stora salen

 


Hemköp kör på alternativ till sockret


RSS 2.0