Givande och utvecklande dag

Idag har jag haft en oerhört givande och intressant eftermiddag på Sportlife Ullevi. Jag har kört ett cirkel-styrketräningspass och ett långt gymintro med en grupp döva. De hade två tolkar med sig men jag försökte göra mig så förståd som möjligt med hjälp av mitt kroppsspråk. Det var väldigt kul och utvecklande för mig att lägga mindre fokus på prat och mer på att göra mig förstådd med rörelser.
Jag kommer ihåg från styrketräningsinstruktörs-utbildningen att vi fick träna på att guida en blind och en döv i gymmet.
Jag tror att gruppen fick ut mycket av dagen och att de var nöjda! Ah shit det här gav motivation!


Det finns många varianter på hur man kan lägga upp ett cirkelträningpass och en mängd övningar som man kan göra. Man kan använda bara egna kroppen, gummiband, stänger, hantlar m.m. På detta pass ville de ha fokus på styrka men jag valde ändå att lägga in några konditionsstationer. Det handlade också om äldre människor.Cirkel-styrketräningspasset
- Knäböj med stång (framsida lår och rumpa)
- Skivstångsrodd till bröst (lats och baksida axlar)
- Axelpress med hantlar
- Hopprep
- Tåhäv på stepbräda (vader)
- Skivstångsrodd till mage (lats)
- Bänkpress på stepbräda (bröst)
- Växlande utfall (framsida lår och rumpa)
- Crunch på boll (mage)
- Step på stepbräda
- Ryggresningar på matta/boll (ländrygg)
- Stående bicepscurl med skivstång
- Baksida lår på boll
- Dips med stepbräda (triceps)
- Plankan (statiskt mage och ländrygg)
- Rush ner, jogga tillbaka

Kommentarer
Postat av: Katarina

Visst är det häftigt att instruera för andra än "genomsnittsdeltagaren"?!

Hade med några som var döva på ett spinningpass härom månaden - tyvärr fick jag inte veta det förrän ung 5 min innan passet började. Hur leverera ett upplägg med pulstrappa, nivåer, känsla i kroppen för den som inte hör, liksom.. Där hade jag gärna varit förvarnad om att de skulle komma - vem räknar med döva deltagare på spinning? Inte jag i alla fall.. =D

2010-06-13 @ 13:40:57
Postat av: J

Katarina.

Ja det var häftigt! Det blir svårt med döva på en cykelklass om man inte vet det i förväg, går ju okej att kommunicera med dem via activio och hur det ska kännas om man kunnat ge dem information innan. Har en blind stammis på min cykelklass, då blir det till att prata mycket känslor. Det är kul att utmanas!Hur gick det för dem på din klass?

2010-06-13 @ 23:57:29
URL: http://bodyandsoul.blogg.se/
Postat av: Katarina

Mja, eftersom vi inte har något pulssystem öht på min anläggning (Sportlife Kungälv C) fanna inte den dimensionen att tillgå. Jag hoppas verkligen att de var ok (och inte bara sa det för min skull), men själv kände jag ju att det var fanken att jag inte tänkte på att det kan komma en döv person när jag byggde ihop och sedan förberedde mig inför passet.. ;)Att visualisera upplägget enbart med hjälp av mig själv därframme tyckte jag var svårt... Hade önskat mig lite tid till eftertanke om hur jag skulle genomföra det. Och kanske en whiteboard el dylikt att presentera profilen. Och naturligtvis Activio, då.Men det är jäkligt häftigt med utmaningar! =)

2010-06-14 @ 12:25:35
Postat av: J

Ha ha ja det borde du tänkt på!

Hade du haft i alla fall fem minuter kunde du typ lagt ihop om du höll upp ett finger i början av en låt skulle det kännas så, sen jobbigare för varje finger du höll upp...men då skulle man ju behövt en tolk som förklarde det, annars hade nog mer än fem minuter behövts.

2010-06-21 @ 09:43:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0