Fullspäckad dag för att vara mig

Igår var jag för en gångs skulle helledig vilket var otroligt skönt! Jag gjorde i stort sett ingenting. Idag var för "sommarmig" en rätt busy dag ;) Två pt-sessioner och två möten vilket resulterade i två nya klienter. Sedan en combatklass som jag inte alls är nöjd med. Ljudet strulade till det för mig så ja jag kom av mig lite :( Men det är bara att prestera bättre nästa vecka.

Jag avslutade med att köra ett bröst-axlar-tricepspass på Exclusive. Grymt gott att de har öppet till 22 nu förtiden. Det blev inte så många superset idag men jag fokuserade ändå på att få upp pulsen och förbränna så mycket som det nu går på ett styrkepass. Körde 3 set med 12or med ca 30 sekunders vila mellan. Med andra ord blev det rätt lätta vikter.

Bröst
Hantelpress, rak bänk
Hantelflyes, rak bänk
Flyes i drag nedåt.

Axlar
Pebbens
(hantellyft framåt med tummarna uppåt, hantellyft framåt med handryggarna uppåt, hantellyft 45 grader med tummarna uppåt, hantellyft 45 grader med  handryggarna uppåt, hantellyft åt sidan med  handryggarna uppåt, hantellyft åt sidan med  lillfingrarna uppåt)
Det som man ska fokusera på här är att försöka att undvika att använda trapsen. Antingen får man ha flera antlar så man kan byta när man inte fixar fler, eller så får man gå kortare uppåt.

Tricpes
French press och pushdown i drag - Superset

Jag avslutade med maxintervaller på cykel med ryggstöd. 30s max, 30s återhämtning x 10

Sedan en lång stretch :)


Dags för kvällsmatSallad med jordgubbar och solrosfrön. Grillad kyckling till.


Midsommarhelgen!

Helt klockren midsommar hemma hos Hagge i Billdal på midsommar!
Dagen började med fotboll, först match där jag, Uffe, Tarzi och Erik gick segrande ur. Rätt enkel seger om jag får säga det själv ;) En viss herr O spelade oerhört fult och gud straffade honom med klumpfot efter att han i slutet av matchen överföll mig för att trassla in sig och typ bröt foten i luften.....
Sedan blev det 5prickar i straffturnering.


Vi som ändå gick in för det och körde med matchställ!

The game!


Ett tydligt fall av klumpfot!


Oerhört kul start på dagen!


Sedan blev det 4-kamp. Eftersom vårt föregående midsommar utklassade de andra och vann i stort sett alla grenar hade vinnarlaget från då splittrats och jag hamnade i ett lag som placerade sig sist istället :( Det går inte bra för mig i tävlingar för tillfället, men det vänder snart!


Moment skytte!


Men en oerhört grym midsommar med god mat och framförallt grymma människor!

På lördagen blev det en sväng till Marstrand. Grymt fint!


Helgen avslutades hemma hos Erik i söndags med fotbollstittande och slappande :)


The Conventionhttp://www.theconvention.se/


Jag hade en grym dag igår! Började kl10 ...

Jag hade en grym dag igår! Började kl10 men en klient på ullevi, sedan gymmade jag rygg och biceps på Domkyrkan. Nästa pt-session var styrka och 5 km löpning. Gott väder att löpa i och foten gjorde inte alls ont :) En till klient innan jag avslutade med mma-träning på Gladius :) Nu fotboll, god mat, glada vänner! Glad midsomår!


"Uppbyggande" tillskott i samband med träning

Träningslära.se är enligt mitt tycke den bästa träningsbloggen som finns! I alla fall om du är lite mer intresserad och vill ta din träning till nya nivåer. Kunskap är makt! Jag har citerat Nicklas här ur inläggget Mjölkprotein och kolhydrat för prestation och återhämtning – ny studie


"Mitt råd till alla som inte tränar på elitnivå och som inom en rimlig tid hinner komma hem och käka mat från styrketräningspasset gott och väl kan ta en drink med t.ex. 20-30 gram vassle blandat med vatten eller en portion EAA/BCAA direkt före och/eller efter passet och låta kolhydraterna (om man nu överhuvudtaget vill äta kolhydrater) bestå av något gott, näringsrikt och mättande istället."

Klockrent! Jag håller helt med. Hinner man äta tätt inpå träningen så behövs inte heller en proteindrink tycker jag. Om det är så att du prioriterar förbränning efter din träning så skulle jag försöka att undvika något kolhydrater och fett till minst en halvtimme efter avslutat pass för att inte höja insulinet och "avbryta" förbränningen. Är man då hungrig efter passet och/eller "rädd" för att förlora/eller vill ha mer muskler så ta en proteindrink eller en portion EAA.


Vad är EAA?
EAA (Essential Amino Acids) är essentiella (livsnödvändiga) aminosyror som kroppen inte själv kan tillverka utan man måste tillföra dem genom föda.


Varför ta EAA istället för proteinpulver?
Jag tycker att det funkar bra med proteinpulver men om du vill bli lite mer "avaccerad" så är det dags att börja med EAA. Jag tar det före och efter styrketräning. Protein är uppbyggt av peptider som är uppbyggt av en kedja av aminosyror. Om jag har förstått rätt så tas aminosyror upp fortare i cellen efter som du slipper "omvandligen" från protein till aminosyror i en process som heter proteinsyntes.

Aftonbladet + konservativa dietister = sant, eller???

http://www.aftonbladet.se/sommarisverige/temasommarfest/article7287848.ab

men en veckan senare

http://www.aftonbladet.se/sommarisverige/temasommarfest/article7325963.ab

Så nu får du ta fram kött, proteinpulver och vatten! Något annat vågar man väl inte äta? Bäst att du tar naturell smak på proteinpulvret för annars kommer en artikel om sötningsmedel!

Milda...man blir trött

Läs följande reklam om Milda själv så förstår du varför jag blir så trött.

http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2010/06/Milda.jpgDu kan ju kolla på mildas innehållsförteckning, och sen kan man googla hur det går till vid t.ex. frakten av palmolja. Då tänker jag snarast på vad som kan fraktas i samma tankar.

Artikel i Dagens Medicin angående kostråd för diabetiker.

Vet inte om det är för att det är morgon men jag tycker att artikeln "Många tveksamheter kring SBU:s kostråd för diabetiker" i Dagens Medicin är lite rörig men om jag fattat det rätt så beskriver den att rapporter kommit fram till att lchf-kost är bäst för diabetiker. Då borde den vara bra för den stora massan också?

Gårdagen avslutades med att lura jim att ...

Gårdagen avslutades med att lura jim att vi skulle se på fotboll hos mig. Men istället blev det 25-årsmiddag på Heaven 23. Vilken utsikt! Dagen har hittills varit mycket bra! En pt-session, lunch ute med Sussie Pe, plågningar hos naprapaten och nu boxvick på Lindholmen.


Grym combat, träna inte för hårt!? ;) och alkohol

Idag var första combatklassen som jag körde själv med koreografi 44. Det gick otroligt bra! Jag satte all koreografi! Lite taktmissar här och där men annars är jag helnöjd! En hel del nya också vilket är väldigt kul :)
Men gud vad trött jag var efter klassen.Enligt en artikel i GP idag så ska man tydligen inte träna över 60-70%av sin maxpuls. (Känslan vid 60-70% är typ behaglig till medel) För då riskerar man att bli utmattad och förlora de positiva effekterna av träningen. Detta var ju inte bra eftersom jag var väldigt utmattad efter klassen. Vad ska jag ta mig till nu :( ha ha

Denna artikel ligger som notis under en annan rätt intressant artikel om att träning kan ge samma kick som alkohol. Träning påvekar, precis om alkhol och andra droger, belöningssystemet i hjärnan. Men varför dricker hamstrar alkohol? Gör de det narturlgt också?

Artikeln o GP hittar du här:
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.396253-traning-samma-kick-som-alkohol

Tidig gymning

Dagen har redan hållt på länge för att vara mig. Den började med ett styrketräningspass med Marcus på Ullevi kl 9. Bröst, axlar och triceps stod på agendan. Det är fortfarande superset och högt tempo som som e grejen!

Bröst
Knästående flyes i drag, uppåt och armhävningar
Stående flyes nedåt och rak bänkpress i smith

Axlar
Lilla Pebbens

Triceps
Overheadpress och pushdown med rep

3 set på allt.


Efter detta två pt-klienter. Med den första superset i 20 min i gymmet och 40min boxfys! Där blir jag sjukt svettig med!


Nu mat, vil och sen BodyCombat på Lindholmen! Förra veckans release verkar ha tagit skruv. ÖVer 20 bokade idag (vi var 12 veckan före releasen). Nu handlar det om att försöka ha så många som möjligt fram till hösten. Till hösten gäller det att jag måste han 50% beläggning i snitt, dvs 25 stycken, för att passet ska ligga kvar på vårterminen!

Lång dag. 3pt sessioner i gymmet och halvt...

Lång dag. 3pt sessioner i gymmet och halvtimme löpning. Det gillade dock inte min fot :( Hm ingen träning idag, bara koreografiträning..får jag ta igen imorgon.


Veckans klasser:

Veckans klasser:

Tisdag: BodyCombat Sportlife Lindholmen 17:10
Onsdag: Box 75 Sportlife Lindolmen 17:30

Träningstorka?

Inte mycket träning i helgen förutom 5-kampen igår där jag kom 5a, så helt enkelt drar jag bara upp lite kort på vackra tjejer!Dags för sista boxklassen i vår. Klassen...

Dags för sista boxklassen i vår. Klassen ligger inte kvar på sommarschemat. Jag hade tänkt att göra väldigt korta, enkla serier idag som avslutning. Enkelt = jobbigt :) I eftermiddag blir det femkamp på Liseberg med de andra personliga tränarna på Sportlife. Ska bli kul att se hur hög testosteronnivån blir och vilka som har bäst eller värst tävlingssinne :)


Fredag

Grym cykel idag. Nu blir det Rammstein för andra gången i år!

Den klassen kan man leva länge på!

Det blev en galet rolig och grym release på BodyCombat 44# på Lindholmen i tisdags! Jag tillsammans med två grymma instruktörer, Sussie Pe (Exclusive) och Michael Andersson (Backaplan) hade en sååå bra klass tillsammans med de 42 deltagarna! Det var ett nytt deltagarrekord. Det förra låg på 28 tror jag. Den här klassen kan man leva på länge! Det gäller att kunna leverara själv nästa vecka bara. Efteråt körde vi mingel och bc-snack med tilltugg:) Bra ordnat av personalen på Sportlife Lindholmen!
Allt var sååååå BRA!BODYCOMBAT RELEASE 44 - Choose Your Destiny!

Alla är välkomna även om man inte är medlem på Sportlife!


Vilken dag

Vilken dag!
Dagen började med att jag tog mig till Ica Maxi i Mölndal och storhandlade.
Direkt efter det så tog jag mig till Ullevi för att styrketräna med Marcus. Fokus på förbränning och puls.

Bröst
Hantelpress rak bänk & flyes i drag neråt - 3 superset
Lutande press i smith - Dropset x 2

Axlar
Stående hantelpress och pebbens x 3

Tricpes
Overheadpress & pushdown (rep på bägge) - Superset x 3Körde igenom hela combaten efter detta, imorgon e det ju dags!

Lite mat på det och sedan åkte jag till Frölunda för att insturera en sjukt jobbigt cykel 45! Det var varmt och mycket mjölksyra idag :PI morgon kör vi!


Veckans klasser

Veckans klasser på Sportlife:

Måndag: Cykel 45 18:10 Frölunda
Tisdag: BODYCOMBAT RELEASE 44 - Choose Your Destiny. Team med Michal A och Sussie Pe - Lindholmen 17:10
Onsdag: BODYCOMBAT RELEASE 44 - Trippel-trubbel. Team med Christel och Sussie Pe - Domkyrkan 12:00
Fredag: Cykel 45 17:00 Frölunda
Lördag: Box 60 . Frölunda 11:00

Ändra beteende istället för att ta till produkter mot smärta

I reklamfilmen för eeze spray kanske de ska säga till gubben att sluta köra latsdrag bakom nacken så kanske han slipper det onda.... och tjejen kanske borde gå på en cykelklass och lära sig hur man ställer in cykeln :)


http://eezespray.se/page6.aspSen såklart att en sådan produkt hjälpa dig att få bort smärtan tills det slutar göra ont. Men om du fortsätter göra fel kan ju smärtan komma tillbaka.Men man kan säga lite att det är som att diabetiker ska ta medicin för att kunna äta kolhydrater....

Givande och utvecklande dag

Idag har jag haft en oerhört givande och intressant eftermiddag på Sportlife Ullevi. Jag har kört ett cirkel-styrketräningspass och ett långt gymintro med en grupp döva. De hade två tolkar med sig men jag försökte göra mig så förståd som möjligt med hjälp av mitt kroppsspråk. Det var väldigt kul och utvecklande för mig att lägga mindre fokus på prat och mer på att göra mig förstådd med rörelser.
Jag kommer ihåg från styrketräningsinstruktörs-utbildningen att vi fick träna på att guida en blind och en döv i gymmet.
Jag tror att gruppen fick ut mycket av dagen och att de var nöjda! Ah shit det här gav motivation!


Det finns många varianter på hur man kan lägga upp ett cirkelträningpass och en mängd övningar som man kan göra. Man kan använda bara egna kroppen, gummiband, stänger, hantlar m.m. På detta pass ville de ha fokus på styrka men jag valde ändå att lägga in några konditionsstationer. Det handlade också om äldre människor.Cirkel-styrketräningspasset
- Knäböj med stång (framsida lår och rumpa)
- Skivstångsrodd till bröst (lats och baksida axlar)
- Axelpress med hantlar
- Hopprep
- Tåhäv på stepbräda (vader)
- Skivstångsrodd till mage (lats)
- Bänkpress på stepbräda (bröst)
- Växlande utfall (framsida lår och rumpa)
- Crunch på boll (mage)
- Step på stepbräda
- Ryggresningar på matta/boll (ländrygg)
- Stående bicepscurl med skivstång
- Baksida lår på boll
- Dips med stepbräda (triceps)
- Plankan (statiskt mage och ländrygg)
- Rush ner, jogga tillbaka

Shit. Jag ska inte påstå att jag jobbar ...

Shit. Jag ska inte påstå att jag jobbar många timmar, idag blir det typ 4, men detta åkande! Jag började med exclusive i morse, sen örgryte, almedal, nu frölunda och sen avsluta på ullevi för att förbereda morgondagens jobb. Jag ska ha en styrkeklass och introduktion i gymmet för ett gäng döva. Det blir en spännande utmaning att lära ut träning visuellt. Men de har en tolk med sig så det ska nog gå bra :) Men nu jävlar ska vi köra en stenhård cykel 45 i Frölunda! Två trappor!


Cykelkvartal 2 2010

Dagens cykelvartal hade fokus på musikanlanys. Jim började med att hos genom lite musikhistoria, hur olika stilar växt fram ur andra. Vi pratade också om vad man får för känsla av en låt och hur man avänder det i ett pass. Jag var mest en passiv deltgare idag, brukar höras mest annars typ ;) Hängde mest på cykeln också, trött i ryggen, hade även svårt att komma upp i puls. Mjölksyran i vaderna kom tidigt!
Det var en givande och intressant kväll, man vill genast göra en ny klass!!!!

Kost inför sommaren

Lägger ut min syn på kost så här inför beachsäsongen. Att äta ute tycker jag inte är något problem. De flesta restauranger brukar fixa om man vill ändra något på det som finnns på menyn.

Detta är hur jag ser på kost, det vill säga mina personliga åsikter. Denna information ger jag till mina klienter som vill ha hjälp med kosten. Vad jag tycker om kost kommer säkert att ändra sig något när nya rön och ny vetenskap kommer.

 


Kost

När du väljer mat är det ett bra förslag att välja så naturlig mat som möjligt. Du bör alltså undvika mat som är industritillverkad, innehåller onaturliga tillsatser samt mat med väldigt lång hållbarhet. När du äter så bör du äta så att du känner dig lagom mätt. Du ska inte behöva gå hungrig, det är oftast då du äter något som inte är bra för kroppen. Följande är ett förslag på hur du kan äta. Du måste själv testa och se vad du och din kropp mår bra av. Dina mål spelar också in på din kosthållning. Lchf (low carb high fat) ser jag som en livsstil men den kan även användas som en diet.Ät gärna

·         Nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling, fisk, skaldjur.

·         Mjölkprodukter: Mjölk, fil och yoghurt (fetaste, ej sockrade smaksatta),
          grekisk/turkisk yoghurt, ost (ej mager), fetaost, keso, crème fraîche,
          grädde, smör, Bregott, majonnäs.

·         Grönsaker som växer ovan jord förutom majs, bär.

·         Vinägerdressing, majonnäsdressing, linfrön, avokado, oliver, olivolja
          och rapsolja (ekologiskt odlade).

·         Ägg, helst ekologiska.    
    


Ät mindre av:

·         Bönor, linser, frukt

·         Nötter, mandel, solrosfrön.

·         Någon bit choklad med hög kakaohalt (70%+)

·         Korv och andra charkprodukter innehåller ofta mycket fett och
          lite kolhydrater. Men ha i åtanke att det ofta innehåller mycket tillsatser.
          T.ex. ölkorv är något du skulle kunna ha som snacks eller mellanmål.
          Kolla efter hög kötthalt! Tyska korvar kan ibland innehålla mindre tillsatser.
         


Ät lite av
(vill du minska i fettprocent så bör du äta väldigt lite av även detta)

·         Dinkel- eller fullkornspasta

·         Potatis

·         Ris (Paraboiled)
 


Avstå helst från:

·         Potatisbaserade varor som chips och pommes frites.

·         Pasta som inte är dinkel eller fullkorn

·         Andra ris och risprodukter.

·         Majs, majsprodukter.

·         Spannmålsbaserade produkter som pasta, bröd, kex, frukostflingor, gröt,
          välling, pannkakor.

·         Torkad frukt

·         Godis, kaffebröd, tårta. Sockersötade drycker.

·         Allt socker och allt sockrat. 

·         Lågfettprodukter dvs. lightprodukter

·         Margarin, Lätta, Becel

·         Omega 6-rika matoljor, som majsolja, solrosolja, sojaolja och jordnötsolja.

·         Läsk – det lättaste sättet få i sig enorma mängder socker. Känner du att du
          inte kan avstå från läsk helt och hållet så välj hellre en sockerfri läsk. Det är ju 
          inte en naturlig produkt men jag tycker att det är ett bättre alternativ än den
          med socker i.


Vill du bli av med kroppsfett är det ett bra förslag att skära ner rejält på kolhydraterna och istället höja mängden mättat, fleromättat och enkelomättat fett. Fett tillsammans med protein ger en snabbare mättnadskänsla som dessutom sitter i längre, helt tvärtemot t.ex. socker! Kolhydrater ger ett stort insulinpåslag vilket hämmar fettförbränningen och sätter igång fettinlagringen. Fett och protein ger inte alls samma insulinpåslag varpå du inte avbryter den "vardagliga" fettförbränningen. Man skulle kunna säga att genom att undvika kolhydrater så "äter" kroppen lite av sitt eget fett hela tiden. Ju äldre du blir desto viktigare blir det att hålla mängden kolhydrater nere då kroppens ämnesomsättning försämras.


En lätt minnesregel för dig som vill vara hård med din kost i början är att kolla att varorna du handlar inte innehåller mer än 5% kolhydrater. Du kan sätta din gräns högre t.ex. 10% om du vill, men jag rekommenderar att du inte sätter den över 20%. Ju striktare du är, desto större är möjligheterna till att din kropp kommer att må bättre och dina resultat kommer. En stor omställning kan vara jobbig, vill du kan du göra det stegvis.

·         Att alkohol inte är bra för kroppen är väl ingen hemlighet. Men ska du
          dricka alkohol är de bästa alternativen torra viner eller whiskey/konjak
          eftersom de innehåller mycket lite socker. Ljust öl innehåller inte särkilt mycket kolhydrater men
          är de snabbare än de i tex. tortt vin.


Vatten

I början kan du gå ner väldigt mycket, vilket främst kan vara vatten. Kolhydrater binder vatten och eftersom du inte tillför dem så ”åker vattnet rakt igenom kroppen”. Detta kan leda till att du får huvudvärk. Därför bör du särskilt i början dricka mer vatten än vanligt.


Andedräkten

Vid omlägg till kost med lågt kolhydratsinnehåll, mer fett samt mer protein går kroppen in i något som heter ketos, du kan då få en dålig andedräkt i början, men det kommer gå över. Men var extra noga med vatten, munskölj, t.ex. SB12 och tuggummi.


Övergångsperiod

Du kan uppleva att du känner dig trött, hängig, huvudvärk och dålig andedräkt. Men det går över, men ibland kan det ta upp till en månad. Ett förslag är att dricka extra mycket vatten.


Eventuella vinster

·         Minskning av fettprocent

·         Lugnare mage

·         Kraftigt minskat sötsug

·         Mindre karies

·         Bättre blodsocker

·         Lägre blodtryck

·         Förbättrade blodfetter


När ska jag äta?

Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag med 3-4 timmar mellan varje mål kan vara en grund att utgå från. För en del funkar det att äta färre gånger, en del behöver äta fler.


Nöjd?

Känner du att du fortsätter att gå ner i vikt fast du inte vill gå ner mer så kan du höja ditt kolhydratsintag igen. Men gör det försiktigt!

Är du däremot inte nöjd kan det vara så att du behöver sänka mängden fett du äter och höja mängden protein.


Kosttillskott?

Kosttillskott är precis vad det heter, ett komplement till din vanliga kost, oftast till för att förbättra din träning eller om du har svårt att få i dig tillräckligt med mat genom den vanliga kosten. Kosttillskott som måltidsersättare bör undvikas. Ibland kan det vara svårt att få tid till mellanmål eller lunch och då kan t.ex. en proteindrink vara ett bra alternativ. Tar det lång tid, mer än 30-60min, innan du får i dig vanlig mat efter din styrketräning kan en proteindrink också vara motiverad. Har du kört förbränningsträning så behöver du ej ta något direkt efter träning för att minimera risken för insulinpåslag och avbruten förbränning. Kombinerar du styrketräningen med förbränningsträning kan en proteindrink efter din dusch vara bra. Sedan finns en mängd kosttillskott som kan vara motiverade att ta för att förbättra din träning beroende på hur dina mål ser ut.

  


Måltidsförslag - Lchf

Du kan göra många vanliga recept så länge du gör om dem lite; skär ner på kolhydratsinnehållet och ökar upp fettet.Frukost

·         Omelett med skinka, avokado. salami, lök och ost(ej mager) , svamp eller
          vad du tycker om.

·         Äggröra med grädde och smör

·         Avokado och 1-2 ägg.

·         Räkröra

·         Bacon och ägg.

·         Mozzarella eller annan ost med tomater och ägg!

·         Ugnspannkaka gjord på riven ost, grädde och ägg.
          Gott med bär eller fläsk i!

·         Snabbfrukost: Ett stort glas, hälften mjölk, hälften grädde.

·         Turkisk/grekisk yoghurt (fet) blandad med grädde och bär

 

Kaffe eller te med grädde eller fet mjöl iLunch/Middag

·         Kött, fisk eller fågel
                    Alt. 1 fet sås och broccoli, blomkål eller gröna bönor.
                                         Om du är lite mindre strikt ugnsbakade rotfrukter.
                    Alt. 2 gräddstuvad blomkål

·         Köttfärs med grädde och riven ost.

·         Gryta med kött, fisk, fågel plus grädde, svamp och ost. Servera
          med blomkål, broccoli eller bönor.

·         Lchf-ugnspannkakan funkar även här

·         Dina egenkomponerade tacos (utan bröd)

·         "Italiensktallrik med mozzarella, ricotta eller annan ost samt
          salami/prosciutto/oliver och/eller annat kött!   Mellanmål:

·         En näve nötter

·         1 st Avokado

·         Keso med kanel

·         En bit ost t.ex. brie.

·         Salami eller annan korv (kolla kötthalten)

·         En näve oliver

·         Omelett

·         Turkisk/grekisk yoghurt (fet) blandad med grädde och bär

·         En bit brie lindad i en bit salami

·         Svampröra med grädde och riven ostDrick helst vatten till maten. Känner du att du inte kan leva utan bröd så kan du faktiskt göra jättegott bröd på frön och nätter med väldigt lite kolhydratsmängd.


Träningsupdate

Shit det har varit rätt hektiskt ett tag, i stort sett sen tentaveckorna började. Men nu börjar net lugna ner sig lite. Jag har kommit igång med träningen lite nu.

I måndags blev det styrketräning och instrurade en cykelklass.

I tisdags styrketräning, höll min combatklass och sen spelade vi badmintion i två timmar. Badmintonen var två timmar start-och stopp löpning och massor med svett! Sjukt kul dock! Jag lyckades i alla fall ta ett set var mot Macke och Hagge och spöa Mackes bror Koffe två gånger :) Så en hedervärd tredjeplats blev det :)Igår onsdag gymmade jag och Macke ett grymt rygg och bicpespass, känns överallt typ nu. Direkt efter detta blev jag blixinkallad till en combatteam på Exclusive. Jag var redan bra trött efter gymningen, men klart att man ställer upp för sina kollegor. Det roliga här var att det kördes en del låtar som jag aldrig kört förut! Men jag kom nog undan med det rätt okej ;)
Kvällen avslutades med bio med Gurkan, Prince Of Persia. Rätt bra film faktiskt!Nu när min kropp börjat återhämta sig ...

Nu när min kropp börjat återhämta sig efter förra veckans ansträngningar så är det dags att ta tag i att bygga upp kroppen igen. Vi går in i en period av superset med fokus på volym och förbränning. Det vill säga två övningar i en med 6-12 reps per övning. Dagens styrketräning var bröst, axlar och triceps. Hantelpress & flyes i drag neråt Bänkpress i smith - dropset Stående axelpress & pebbens hantellyft Overheadpress & pushdown Nu är jag på väg till Frölunda för att vicka en cykel 45. Det blir "Be Quick And Survive" en tvådelad trappa. Om jag hinner ska jag pröva 30 min indoorwalking efteråt. Det är dags att ta tag i konditionen!


Magiska rysningsframkallande GREEN DAY!

Igår kväll var jag på Green Day - konsertetn på Nya Ullevi. Fy fan vad bra det var!  Jag älskar Billie Joes röst. De bjöd verkligen på sig själva! Green Day har sjukt många hits! Kolla bara på ett axplock ur gårdagens spellista:

Basketcase
When I Come Around
Time Of Your Life
Holiday
When September Ends
American Idiot
21 guns
Mionrity
Boulevad of Broken Dreams
Jesus Of Suburbia

Shit vilka rysningar det var! Och vilken allsång!
Westside Swt 9

Vad lärde jag mig av turneringen i helgen?
Jo jag har lärt mig hur man bantar. Jag känner att det var en mental styrka att lyckas gå ner de där ca 8kilona på fem dagar. Men slutsatsen blev att det var för mycket att gå ner med bara lite över tre timmar från invägning till match. Min kropp hann inte återhämta sig, energin hann inte komma tillbaka. Den energi jag hade höll i ca en minut sen fanns inget mer. Kille jag mötte var bättre än mig, men jag kom inte upp i normal standard, jag brukar vara seg och stark men nu var jag inget av det. Min motståndare tog flera poäng innan han fick in en arbar på samma arm som jag åkte på en armbar i höstens Westside, så jag fick klappa direkt eftersom jag redan har ont där. Idag är det ingen tvekan om vad jag åkte på för lås. Ledbanden i armbågen är rejält utsträckta.

 


Efter matchen satt jag bara stilla i över en halvtimme, jag kan inte komma ihåg när jag var så trött senast. Jag orkade inte ens lyfta mina armar.

Hur känner jag efter matchen?
Klart man är besviken att man inte kom upp i normal nivå, men jag ska börja tävla i en högre viktklass så jag slipper gå ner så mycket utan har mer energi. Men det sköna med i alla fall den kampsporten jag håller på med är att man är inte alls arg på sin motståndare utan man kramas, tackar för matchen och önskar honom lycka till i fortsättningen! Det är en sjukt skön stämning i alla fall på den här turneringen! Jag är sugen på mer! Man får vara med i Westside 3 gånger, sedan räknas man inte som nybörjare längre. Min tanke jsut nu är att göra en lite satsning på sista Westside, försöka träna 2 mma-pass per vecka plus minst ett sw-pass varje vecka! I vår har det varit sådär med träningen! Plus tävla i både Alive och Svenska Grapplingligan. Ska sommarträna mma en gång per vecka nu också. Tanken ligger där, sen får vi se. Jag vill inte ta det alltför allvarligt då finns risken att det slutar vara roligt!

WESTSIDE SUBMISSONWRESTLING TOURNAMENT 9

I måndags vägde jag ca 87kg idag 10:45 var invägningen för Westside SWT 9. Jag vägde in på 78,5kg, alltså minus ca 8,5kg på 5dagar. Så lite har jag nog inte vägt sen 2007!
Det beror lite på vilken våg man tittar på. Jag är sjukt nöjd med att jag klarade detta.

Det är inget jag rekommenderar någon att göra, jag gör det enbart för tävlingens skull och kommer garanterat ha gått upp allt tills på måndag igen. Men det ger mig en enorm psykisk styrka att jag klarade det. Jag har för mig själv visat en enorm disciplin och motivation! Nu längtar jag bara efter att äta bra och träna bra för att kroppen ska må bra. Jag trodde dock att jag skulle må sämre av att typ varken äta eller dricka på flera dagar. Min hjärna har dock inte fungerat.


Eftersom jag ser lika borta ut som jag kände mig i morse tog jag bort ansiktet på den här bilden ha ha

Sedan invägningen har jag druckit en portion resorb, en portion Vitargo, en portion EAA, en gainomax och en snickers. Det gäller nu att snabbt lagra in energi och vätska utan att magen ballar ur. Jag föredrar vanligtvis en kost med väldigt få kolhydrater men nu när jag har kort tid på mig att ladda så är snabba kolhydrater bra!
Nu blir det avslappning, stretching och flygande Jakob.14:00 staratat turneringen på FighterCentre på Viktoriagatan för dig som vill komma och titta. Det är massor av matcher som är värda att titta på. Inträde 100:-

Så har man vart "med" i Fighter Magazine, eller omnämd i startlista i alla fall ha ha
http://www.fightermag.se/nyheter/2010-06-03/startlista-westside-swt-9-klar


Ikväll blir det grymma Green Day på Nya UlleviInvägning

Då var det dags 58 minuter till invägning! Kommer mina ansträningar eller ja min svält att var värt det?
Var på Sportlife Ullevi och vägde mig klockan 8, då stod den vägen på 79,2. Så jag satte mig i bastun i underställ i ca 30min, den vågen visade 78,6! Nu gäller det bara att vågen på FighterCentre stämmer med den vågen!

Jag tog en sista väldigt varm dusch här nu och ska ta promenaden upp nu för säkerhets skull!

Sömnen har dock inte varit den bästa. Jag gick och la mig för att få 8 timmar, men hade svårt att somna pga törst, hunger och en nytt uteställe som öppnat i närheten.


Gu vad trött jag är!

Törstig e bara förnamnet!

Nu börjar jag bli rätt hungrig och törstig! Sjukt rastlös är jag också! Jag pallade bara 45minuter med uppehåll för dusch och pool. 1,6kg kvar att gå ner när jag vägde mig senast. Det är nu exakt 12 timmar till invägning. Ska strax gå och lägga för att sova till typ 7.30 sen ta mig till Ullevi och se vad som behöver göras. Förhoppningsvis inget alls.

Så trött!!!!!!!!!!

3 kilo kvar nu. Det blir en celcius sen mi...

3 kilo kvar nu. Det blir en celcius sen min cykelklass, vägning, bastu. Jag är inte mycket för att basta så jag har köpt aftonbladet. Det borde ju inte vara alltför betungande läsning :p


Trots att jag inte börjar jobba förrän ...

Trots att jag inte börjar jobba förrän 10.45 så var jag uppe och gick powerwall med P kl 07.30. En timme blev det med en hel del backar. Skönt väder och gott med någon som pratar lika mycket som mig ;) Vägde mig efter detta och det landade på 82,2 kg, ca 3 kvar. Frukosten bestod av en liten kycklingklubba och några klunkar Celcius. Det här är verkligen inte friskt någonstans ha ha.


Vikt

Kvällsvikt på invägningsvågen visade 83,4, dvs jag har 4,4kg kvar tills invägningsvikten. Det betyder typ en kopp te och en lite kycklingklubba till kvällsmat. Imorgon blir det lång powerwalk före ja den lilla lilla frukost jag ska äta. En pt-session på Sportlife Örgryte, sedan min cykel 45 - kommer vara låg på energi då, dessutom har jag tänkt cykla i dubbla tröjor. Kvällen avslutas med bastu. Jag är inte så förtjust i bastu men tänkte ta med en tidning och i alla fall försöka överleva en halvtimme. Sedan en lång varm duch och sedan sova.

Invägningen är 10:45 så tänkte gå upp ca 8 för att väga mig på Ullevi för att se om jag måste bli av med mer vikt. Sedan ska jag äta som fan! Ha ha nä det gäller att äta exakt lagom. Förra turneringen körde jag på min vanliga kost men i år blir det nog en hel del kolhydrater också, till och med snabba! Det var svårt att ladda om mellan matcherna untan det snabba insulinpåslaget.

Just nu tror jag att det bli flygande jakob med paraboiled ris, gainomax, cola och kexchoklad :p Cola också, utan kolsyra. Man kanske skulle sockra allt också :P


Just nu är jag så sjukt sugen på vatten!!!!!!!!!!!

MÄKTIGT! GRYMT! FANTASTISKT! RAMMSTEIN!!!!!!!!!!!!

Igår var jag i Köpehamn med Tess, Anders och Erik på Rockfestivalen Copenhagen Live.Första akten var Slash, från Guns&Roses med sitt nya band. De körde förutom musik från hans nya skivor Sweet Child of Mine och Paradise City.
Andra akten var Bullet For My Valentine - ett helt okej band.Tredje akten var Skunk Anansie och ja det var kass.


Fjärde akten var danska grymma bandet Volbeat! Men de får minuspoäng för att de inte spelade min favoritlåt Maybelline.
Femte akten dvs avslutningen stod tyska, grymma, pampiga, mäktiga RAMMSTEIN för! Fy fan vad bra det var! Vilken show! Här var det inget onödigt mellansnack utan bara pang på. Eld, pyroteknink och massa annat underbart! Ska se dem 18juni igen!!

Live från Copenhagen Live. Solen lyser,...

Live från Copenhagen Live. Solen lyser, jag är sjukt hungrig och trött. Avverkat Slash, Bullet For My Valentin, ett band som är för dåligt för att nämna och Volbeat. 2 timmar till Rammstein :)


Då sitter man på tåget till Köpenhamn ...

Då sitter man på tåget till Köpenhamn för att titta på Rammstein, Volbeat och en massa andra band! Ska bli sjukt kul att se Rammstein, ryktet säger att det ska vara samma nivå på showen som på deras egna konserter! :) Vi får se hur det går med energin idag. Viktnedgången inför Westside på lördag har börjat. Ska försöka mig på att gå ner under 79. Vägde ca 85 på kvällsvikt igår. Det handlar ju i stort sett bara om att gå med vatten, så ja energinivå va det ja ;) Sen har man 3-4 timmar på sig att äta upp sig inför turneringsstart.


COPENHAGEN LIVE IMORGON!Imorgon bär det av till Köpenhamn för Copenhagen Live. Ser sjukt fram emot att se RAMMSTEIN live! Kommer bli sjukt bra! Volbeat kommer att bli grymt också!

BODYCOMBAT RELEASE 44 - Choose Your Destiny!Dags för BodyCombat Release 44!
Sportlife Lindholmen
Tisdagen den 15:e juni 17:10!


Joina Sussie Pe, Michael och Johan för en fet upplevelse!


Du får ta med vänner som inte är medlemmar på Sportlife på denna release!

- Vännerna får ett 6-gångers-kort på BodyCombat på Lindholmen

- Alla medlemmar som har en kompis som tecknar kort efter passet 3 mån eller
mer får en 1 månad gratis (medlemmen får 1 mån gratis)Mingel med tilltugg och bc-snack efter klassen!


Boka 5 dagar innan via nätet eller på 031-14 00 60 före klockan 12:00.
Gå av vid hållplats Regnbågsgatan.


CHOOSE YOUR DESTINY!

RSS 2.0