On the way

Då har resan börjat till Stockholm. Vi har väl kommit ungefär till Jönköping. Jag skulle pluggat hela vägen upp men tro själva fan att jag glömde mina skolböcker! och mitt utskrivna schema! Jag brukar aldrig glömma något viktigt men någon gång ska vara den första! Så det får bli mycket skitsnack i fem timmar istället. Björn, Jim och Marcus är med in das Auto. Två dagar fulla av träning och inspiration! Det ska bli grymt kul!

Fick precis ett sms av www.tedahlenius.com om att han ska till Göteborg! Timing!

Nä nu vill Sverige man ha sin dator, då e det bäst att lyda! *grrr ha ha

Nike Konvent

I natt sov jag typ 3 timmar, så skolan och träningen idag blev bläh nu ska jag sova! Imorgon bär det av till Stockholm och Nike-konvent hela helgen!Här är de klasser jag ska gå på:

Lördag 10.30-11.30: Thaiboxning(kampsport) - Magdalena Kowalczyj
Lördag 11.40-12.40: Around the world(spinning) - Linda Jonsson
Lördag 14.30-15.30: Free Power(yoga,afro,kampsport) - Cecila Gustafsson
Lördag 15.40-16.40: Ruffie(kampsport) - Musse Hasselvall och Usama Aziz
Lördag 17.00-18.00: Fire Charge(spinning) - Matthew Griffits
Söndag 09.00-10.00: Body Flexibilitie(yoga/stretch) - Jay Blahnik
Söndag 10.20-11.20: Balansboll-Atletisk(balans/styrka) - Magnus Ringberg
Söndag 12.00-13.00: Get ready to rumble(kampsport) - Norberto Lacourt
Söndag 13.20-14.20: Dynamic Athletic Training(atletisk/styrka) - Jay Blahnik
Söndag BodyJam
Söndag 16.00-17.00:
Kettlebell - Challenge(styrka) - Monika Björn


Ska du dit?

Trekamp

Precis sett starten på kampen mellan lchf, itrim, och

Ursäkta I-trim? 600kcal per dag? Inte hungrig? Inte hungrig bara för att man går in i ketogen-fas? Släng er i väggen! Äte konstgjorda pulver typ bara? Bläh!

Martin Lidbergs gäng pratade mer vettigt om stegrande träning tills man kom tills diestisten....citat: "Man kan äta lite av allt med inte alltid" Socker också? "Man "Det är inte farligt att vara hungrig" Nä men hur kul e det? *suck


Ska bli spännande att se vem som får bäst resultat! Hade varit kul om lchf-kandidaten hade fått en personlig tränare hon med.

Teamat BodyCombat 42-43. Better sharpen your swords before release 43!

Idag skulle jag teama BodyCombat med Sussi Pe men det blev med Les Mills-trainer Pernilla Blomqvist istället. Jag ska erkänna att jag blev lite nervös över detta, dels för att jag bara kört 42an två gånger plus att min form är sådär, plus att de fem låtar hon skulle köra var från nästa release, 43! Jag har inte hört låtarna eller ens sett koreografin. Men det gick mycket bra! Det var faktiskt lättare att lära sig ny koreografi genom att skugga än att kolla på dvdn. Mina egna låtar gick också bra! Kanske inte lika bra som igår med ja jag har hittat min nivå nu.

Jag frågade om feedback efteråt och förväntade mig en del saker som jag kunde förbättra med min teknik och coachning. Men vad hon sa var att eftersom jag kan så mycket om träning i och med att jag är personlig tränare så borde jag kunna ta allting ett steg längre och förklara varför man ska göra si och så, vad får du ut av att göra så, varför är det bättre än så. Det tar jag som väldigt positiv feedback! Har redan bättre självförtroende i mitt combatinstruerande! :)I release 43 är det dags att plocka fram sitt svärd och go ”Pirates of The Caribbean”!
Hann med en klippning idag också!


Årets första MMa-träning

Första MMa-träningen gjord. Det var lagom nivå på passet så jag kunde ta det rätt lugnt. Var med på det som kändes bra förutom "Herre på täppan" då hade jag säkert bara skadat mig. Vi avslutade med 10min: springa 10 varv + 10 burpees. Jag tänkte att det ska väl inte bli så jobbigt men fy fan, jag är i sjukt dålig form och var så jävla trött efteråt! Men alla peppar varandra, tung hårdrock i bakgrunden och en grym stämning gör att det är sjukt kul att bara tillbaka!

På väge hem kändes det dock att jag återhämtade mig rätt fort. Det blir dock ingen yoga imorgon, ska sova istället!

Dagens kvällsmål blev hamburgare med mycket ost och dressing!Köpte en protein på drycket med punchsmak, sjuk äckligt med den funkade :)


Sjukt grym Combatteamning, bästa klassen på Lindholmen!

Idag teamade jag min Combatklass på Lindholmen med grymma Micke A! Han fick med deltagarna riktigt bra och jag hängde på. Deltagaran har fått mer självförtroende sen i höstas och vågar låta mer :) Teaming satt helt klockrent! Jag lyckades sätta mina nivåer och har röst kvar efter klassen, vilket inte är vanligt. Tack Martina för feedbacken i söndags! Tror allt koreografi satt, alla avslutningar tajmade vi...det var bara en så jävla bra klass! Jag fick riktigt bra energi av klassen idag!

Shit vad bra det var! Snart en repris på Backaplan!

Jag har mycket energi nu när det är dags för första MMa-träningen på Gladius för i år!

Träningsschemat för veckan! GALET!

Idag har jag ännu en gång lyckats att snacka mig ur P's Fuctinal Moves, denna gång skyllde jag på att jag inte haft någon vilodag på länge och inte kommmer att få någon på länge. Nu är visserligen detta helt sant, plus att jag faktiskt är lite rädd att jag inte orkar klassen´. Är inte vad vid så många repetitioner. Oftast jobbar jag när denna klass är, men idag gjorde jag inte det och jag tänkte att jag skulle gå eftersom jag hade avbokningar idag. Men sen tänkte jag på hur veckan träningschema ser ut:

Idag: Styrka
Tisdag:BodyCombat (Jag och Michael) & Mma
Onsdag: Yoga (ev), BodyCombat (Jag och Sussie Pe) och Styrka
Torsdag: Styrka och Mma
Fredag: Styrka

Lördag 10.30-11.30: Thaiboxning(kampsport) - Magdalena Kowalczyj
Lördag 11.40-12.40: Around the world(spinning) - Linda Jonsson
Lördag 14.30-15.30: Free Power(yoga,afro,kampsport) - Cecila Gustafsson
Lördag 15.40-16.40: Ruffie(kampsport) - Musse Hasselvall och Usama Aziz
Lördag 17.00-18.00: Fire Charge(spinning) - Matthew Griffits
Söndag 09.00-10.00: Body Flexibilitie(yoga/stretch) - Jay Blahnik
Söndag 10.20-11.20: Balansboll-Atletisk(balans/styrka) - Magnus Ringberg
Söndag 12.00-13.00: Get ready to rumble(kampsport) - Norberto Lacourt
Söndag 13.20-14.20: Dynamic Athletic Training(atletisk/styrka) - Jay Blahnik
Söndag 14.40- 1540: BodyJam - Åsa Eriksson & Dorothea
Söndag 16.00-17.00: Kettlebell - Challenge(styrka) - Monika Björn

Det vill säga ca 21 timmars träning denna vecka. GALET är bara förnamnet!

Imorgon upp 05.00, klient 06:30, sen naprapat, sen skol....osv nu hem och plugga

Jag längtar tillbaka till julovet ;) ;)

Okej insats

Första combatklassen för i år avklarad. Jag är relativt nöjd med min egen insatt förutom i låt 6 som jag har väldigt svårt för, det är den första som ryker när man snart får byta låtar ;) Det var dock lite problem med medhörningen på scenen idag, man hörde inte riktigt musiken eller vad man själv sa så från min sida blev det lite för mycket energi, det ska vara mer nivåer! Men det jobbar vi på tills på tisdag. Martina som har klassen var grym som vanligt! Alltid kul att teama med henne! Det var himla bra ös på deltagarna! Vilket gjorde att man själv fick bra energi, vilket jag kanske hade för mycket av redan ;)

Dock är min kondition under all kritik! Hur ska jag orka med Nike-konventet? ;) ;)

Biggest Loser - Jag trodde jag sett allt!

Jag trodde att jag sett allt på Biggest Loser men nu fan gjorde coachen Bob Harper armhävningar på spininngcykeln när han körde en klass med sin grupp. Det var några årsedan man såg sånt!

BodyCombat

Då är det dags att börja insturera BodyCombat igen, var ju en månad sen nu. Jag ska teama tre gånger på fyra dagar nu :) Ska erkänna att jag e lite nervös, formen e inte så bra och ja....men man ska vara lite nervös så man presterar!

Idag 16:00 Sportlife Ullevi med Martina

Tisdag 17:10 Sportlife Lindholmen (Min klass) med Michael

Onsdag 18:10 Sportlife Exclusive med Sussie Pe


Någon har varit på tv

http://www.kanal5play.se/program/play/kanal5mode-s02e01 och nä inte jag, Schenken! haha

Sportlife Box
Idag har det varit en lång dag. Började med min boxklass på Sportlife Frölunda kl 11:00. Idag var det sol ute och då var deltagarantalet uppe över 30 igen. Konstigt det där, det är som folk inte orkar gå upp när vädret är sämre. Det var många nya idag vilket är kul men ställer också större krav på mig som instruktör, fler som behöver lära sig t.ex. hur man slår rakt fram :) Men efter typ tre gånger har de flesta lärt sig helt okej.

Sportlife Box som inspieras av MMa (Mixed Martial Arts) är uppbyggt såhär:

Teknikgenomgång
- Genom av fightingstans och hur man rör sig.
- Grundslagen benämns 1-6, raka slag 1-2, krokar 3-4 och uppercut 5-6

Leduppvärmning
-Fotleder, höfter, knän, axlar, armbågar, handleder och fingrar mjuaks upp för att få in ledvätska.

Block 1
- Lättare, serier med lite lägre intensitet

Block 2
- Längre och svårare serier. Man får använda hjärnan lite mer.

Block 3
- Lättare serier med höre intesitet. Eller som jag brukar säga, man ska köra skiten ur sig och krya ut ur salen ;)

De olika tekniker vi använder ar bland anant slagen 1-6, bakre armbåge, supermanpunch snapkick, lowkick, knän hoppknä, förenklande versioner av lyft, sprawl m.m

Nedvarvning
-Kort nedvarvning med stretch av de mest använda musklerna


Krav Maga - Kurs på Sportlife

Jag gick en 12-veckorskurs i Krav Maga när jag jobbade på mitt första gym för några årsedan. Det var en mycket bra kurs, man fick lära sig hur man på enkla sätt försvarar sig på bästa sätt. Det var också riktigt bra träning! Alla borde gå en sådan kurs, särskilt tjejer. Och nu har du som Sportlifemedlem chansen!Här får du Kunskap För Livet!

Den 16 februari startar Sportlife en Själförsvarskurs på Sportlife Backaplan.
Kursen kommer löpa 10 veckor fram på tisdagar 19:30-21:00.

Kursen innehåller bland annat självförsvar mot vanliga angrepp. Du kommer att få öva på att skydda dig från strypgrepp, fasthållningar och olika typer av sparkar. Trots att det är allvarliga saker som gås igenom under kursen kommer du att uppleva roliga övningar som kombineras med styrkeövningar och konditionsträning. Detta är det perfekta sättet att kombinera nytta med nöje och kursen får du för endast 895:-.

Krav = Strid och Maga = Nära. Krav Maga är ett samlingsnamn för självförsvarstekniker med rötter i Israel. Används bl.a av försvarsmakten.

För mer bokning och mer information kontakta Sportlife Backaplan på 031-517210 eller besök dem på Gustaf Dalénsgatan 13.

www.sportlife.se

Här kan du läsa mer om Krav Maga:
http://www.kravmaga.se/


Bra fredag!

Efter ett riktigt bra styrkepass med Jim körde vi ett pulstest med mina klassdeltagare. Det var ingen regelrätt klass utan det var ett stegerings pass där deltargarna fick veta vilken procent av max de skulle ligga på, sen hade de bara musiken som peppare. Vi gick runt och kollade så det kändes så som det ska kännas på de olika intensitesnivåerna, så gick vi ut och höjde eller sänkte deras inknappade maxpuls. Meningen var alltså att de skulle få hitta sin maxpuls på inomhuscykling. Man kan "ha olika" maxpuls på t.ex. löpning och cykling. Jag t.ex. "har" högre maxpuls när jag springer eftersom jag då jobbar mer med hela kroppen än bara benen.

Jims upplägg var mycket bra och jag tror att vi fick till de flestas ungefärliga maxpuls, dvs den de ska knappa in på Activio-centralen, och att det var mycket uppskattat av deltagarna att få chansen till testet!

Vill du pröva testet så har du chansen:

Sportlife Frölunda
Onsdag 27/1 17:20
 
Sportlife Partille
Torsdag 21/1 15:00
Söndag 24/1 17:30

Styrkepass 15, rygg & tricpes.

Datum: 21/1
Tid på dagen: 15:00 
Passets längd: 80 min
Dag: Fredag
Uppvärmning: Bandet 8 min, armcykel 2 min
Träningskompis: Jim
Kommentar: (1=dåligt, 5=bra)
Ätit under dagen: 4
Motivation: 5
Vätska: 4Rygg
Chins (fortfarande hatövning nummer 1!!! Jag blir sämre på den varje gång!)

-/4/4 -/3/3 -/2/7
Enarms rodd i drag
25kg/7/1 25kg/7/1 30kg/3/3
3an korsdrag
Nivå 6/4an/4/4 Nivå 3/3+/6/4 Nivå minus/3an4/4

Triceps
Frenchpress

45kg/6/2 45kg/4/3 45kg/4/6 - Ökning
Overheadpress
9an/6/3 9an/7/3 9an/5/3 - Ökning
Pushdown med rep
6an/8/2 7an/4/4 7an/7/3

Erector spinae (korsryggen-ländryggen)
Ryggresning i bellyback
-/16 -/9 -/9 - Ökning

Jordgubbar, gymm och pulstest!

Dagen började med ett sjukt gott experiment, jordgubbs-ungspannkaka! Asgott! Vispgrädde på så såklart!

Idag är jag eg ledig eller nja ledig betyder egenarbete ;)
Sedan träna rygg och triceps med Jim innan min Cykel 45 på SPortlife Frölunda, som idag inte är en klass utan en chans för medlemmarna att testa sin puls och hitta sin ungefärliga maxpuls. Vi kommer göra ett stegringstest, samtidigt som vi går runt och fråga folk hur det känns kopplat till den procenten av maxpuls de ska ligga på, så går vi ut och ändrar deras inskrivna maxpuls. Riktgit bra grej detta!


Pulstester - testa dina Zoner med ActivioVälkommen till vårens pulstester:
Kom och få en chans att finjustera dina träningszoner för att få ut maximalt av din träning, samt lär dig mer om pulsbaserad träning.
 
Du kommer få chansen, att genom ett stegringstest lett av två av våra instruktörer, finkalibrera dina pulszoner.
Vi kommer hjälpa dig att synkronisera pulsen med känslan i din kropp.
 
Testet kommer vara submaximalt då fördelarna med ett verkligt maxtest är väldigt få och ställer enormt stora krav på dig som utövare.
 
Viktigt är att du är frisk och utvilad vid testtillfället för optimal effekt. Bokning sker som vanligt via hemsidan eller reception på resp. anläggning.
 
 
Frölunda
Fredag 22/1 17:00

Med mig och Jim Berg 

Guru och ben ;)

Ben brukar inte vara en favorit att träna hos mig, men det har gått rätt bra när jag tränat med Marcus eller B2, men idag var nog första gången på länge som jag genomförde ett bra benpass själv, hade lite hjälp av Jens på negativ lårcurl eftersom den är lite svår att köra själv. :)

Idag har jag i två personers Facebookstatus blivit kallad guru. Inte bra det, kan ju stiga mig åt huvudet så jag får storhetsvansinne. Första personen hjälpte jag med ett "cykel-rygg-problem" då blev jag kallad guru och den andre kallade mig för Fet-guru, efter jag givit lite tips på goda lchf-snack till kvällsmålet ha ha

Riktigt bra dag idag!

Styrkepass 14: Quadriceps, Hamstrings, Gastrocnemius & Soleus

Datum: 21/1
Tid på dagen: 18:10
Passets längd: 70min
Dag: Torsdag
Uppvärmning: 6 minuter på bandet
Träningskompis: Jens
Kommentar: (1=dåligt, 5=bra)
Ätit under dagen: 4
Motivation: 4
Vätska: 5


Quadriceps (framsida lår) & Gluteus (rumpan)
Ufall i smithmaskin med främre foten på stepbärda
42,5kg/8 42,5kg/7 42,5kg/7 - Ökning
Djupa knäböj + utrstäckning av bröstrygg (man står med en stång rakt ovanför huvudet och sätter sig ner i djup knäböj)
50kg/6 50kg/8 50kg/8 - Ökning
Benspark
76,5kg/6/2 76,5kg/6/3 76,5kg/5/3 - Ökning

Baksida lår
Liggande lårcurl

49,5kg/8/2 49,5kg/7/3 49,5kg/5/3 - Ökning
Negativ lårcurl
8 9 8

Vader
Vader i cybex benpress
76,5/10 76,5/10 76,5/8
Stående vadpress
79,5/10/3 79,5/10/3 79,5/8/3
Full rulle

Idag har jag för första gången varit hos en naprapat. Jag hade blivit rekommenderat Anders på Citykliniken. Han tittade på min rygg och sa att ja det var ju rätt snett ;) Först så plågade han mig lite med sina händer sen stacka han in nålar i mina knutar och ja det var ju inte skönt. Meningen med den akupunkturen var att få musklerna att dra ihop sig ännu mer så knutarna släppte. Mina största problemområden var tydligen infra spinatus, erector spinae och latissimus dorsi på höger sida och jag tror det var sternocleidomastoideus (nickmuskeln) men e lite osäker där. Det kändes i alla fall bättre efteråt. :)

Det blev inte styrketräning idag på grund av naprapatbesöket utan det blev kondition, men vete i fan om BodyJam och BodyCombat var så bra att köra egentligen....Borde kanske tänkt lite extra där, men jag behöver få igång konditionen igen om jag ska börja orka hålla mina combatklasser igen! Teama söndag, tisdag och onsdag :)

Time to start the fight!


Styrkepass 13 - Pectoralis & Biceps

Tid på dagen: 14:45
Passets längd: 65min
Dag: Tisdag
Uppvärmning: Med vikt
Träningskompis: Marcus
Kommentar: (1=dåligt, 5=bra)
Ätit under dagen: 3
Motivation: 4
Vätska: 2


Bröst
Hantelpress på rak bänk

42,5kg/4 42,5kg/1/7 42,5kg/1/5 - ökning
Breda dips med tryck neråt
-/8 -/7 -/5+3
Flyes i cable cross med rak bänk
25kg/5/3 25kg/3/5 25kg/4/5 -ökning
Lutande press fristång
60kg/6/2 60kg/5/3 60kg/4/3

Biceps
Stående curl med rak stång

32,5kg/9 32,5kg/8 32,5kg/3/4 -ökning
Hammercurl med rep liggandes
55kg/6/4 55kg/8/3 55kg/7/3 - ökning
Klockan (Parövning- varannan, först 1 sen 2....10..9.8...1)
10kg

Träning, kläder och avslappning

Idag har det varit som alltid en busy dag! Började med en pt-session 06:30, det e galet tidigt! Men det är ändå skönt att komma upp så tidigt :) Fast jag var sjukt trött på första föreläsninge i skolan, elteknik. Jag trodde att när jag såg schemat denna termin att det skulle vara ett rätt slappt, tills jag såg hur mycket eget arbete utöver schemalagdtid det bebövdes på den andra kursen, FEM-modulering, som jag läser nu, 152 timmar påstod läraren! Shit det e galet! Men det e bara att köra! E grupparbete som tur är!

Riktigt bra gympass idag på Ullevi, bröst och biceps! Sedan testade jag att gå på en combatklass, jag vågar inte börja instruera om jag inte ens kan gå på en, men det gick okej. Var dock uppe i 175 pulsslag under låt 8. Det e inte okej att vara så otränad som jag e nu hah ha 175slag blir nästan 90% av min maxpuls om man använder den slitna formeln, men känslan var inte tuff så jag tror min maxpuls ligger en bit över 200, i alla fall när jag tränar med hela kroppen. På cykeln e det en annan sak. Det kändes en hel del i ryggen, men jag överlevde hela klassen!

Efter det gick jag på en poweryoga med en jättemysig instrutktör. Det var en välbehövligt pass! Jag gjorde dock inte allt vi skulle göra, dels för att jag är för ovig och för svag i många av positionerna men också för att vissa postioner gjorde ont. Jag skulle nog behöva gå på yoga eller motsvarande en gång varje vecka, får kolla om det finns någon morgonklass någonstans som passar :)

Fick också en del av mina kläder från Reebok. Två t-shirts och ett par skor, linnet, en t-shirt till och en vindjacka var restade :(

Här är i alla fall skorna, Reebok Select Essentials Trainer:


Tempot är tillbaka

Idag började skolan....hm jag hade inte haft något emot mer jullov! Men jag startade med en grym frukost:Te, ägg och bacon, lchf-ungspannkaka med vispgrädde och hallon. Sjukt gott!

Eftermiddagen spenderades på Ullevi med att flytta om lite i gymmet så vi fick en ordentlig stretchavdelning och sen tre pt-sessioner.
NU sova, klient 06:30!


Veckans sista timmar

Kvällen har ägnats åt att planera in veckan, kollat igenom BC-DVDn igen och nu blir det hallon med vispgrädde!

Styrkepass 12 - Quads, gluteus och delta

Det är vädlgit bra och intressant att träna med en annan personlig tränare. Dels så peppas man bra, ingen maskning tillåten och sedan kan man diskutera hela tiden och lära sig nya saker. Riktigt bra pass idag!

Datum: 17/1
Plats: Sportlife Ullevi
Tid på dagen: 13:15 
Passets längd: 65 min
Dag: Söndaf
Uppvärmning: Bandet 8min
Träningskompis: Schenken - die schwedische bomba
Kommentar: (1=dåligt, 5=bra)
Ätit under dagen: 3
Motivation: 5
Vätska: 2

Quadriceps (framsida lår) & Gluteus (rumpan)
Ufall i smithmaskin med främre foten på stepbärda

37,5kg/10 42,5kg/6 43,5kg/5 - Ökning
Djupa knäböj + utrstäckning av bröstrygg (man står med en stång rakt ovanför huvudet och sätter sig ner i djup knäböj)
40kg/8 40kg/8 45kg/8 - Ökning
Benspark
72,5kg/7/1 72,5kg/5/3 72,5kg/5/6 - Ökning

Deltoideus (Axlar)
Sittande hantelpress
22,5kg/11/1 25kg/3/5 25kg/1/5 - Marginell ökning
Axellyft åt sidan i maskin
40,5kg/6/4 40,5kg/5/5 40,5kg/6/4 - Marginell ökning
Sidan i drag
10kg/8 10kg/6 10kg/5 - Marginell ökning


BIO - Snabba Cash

Precis varit på den svenska filmen Snabba Cash. Jag tycker att den var mycket bra! 3,5/5, om jag inte hade läst boken så hade den säkert fått en 4a! Jag tycker att det saknas en hel del saker som ändå är rätt viktiga, men som sagt har man inte läst boken tycker man nog att filmen är grym!

Joel Kinnaman är väldigt bra! Gillar honom i de nya filmerna om Johan Falk också! Killen som spelar Mrado, Dragomir Mrsci spelar också bra! 
Bara lördag

Just nu hatar jag min dator eftersom jag skrivit ett långt inlägg och så skulle jag sudda en bokstav, då tyckte datorn att den skulle gå en sida tillbaka i Browsern, allt borta! Så nu blir inlägget kort. FAN!

Jag var sjukt trött i morse eftersom jag bara sovit 5timmar. Men då får man höra att man ser fräsch och pigg ut. Det är ju alltid positivt när man inom sig var så trött att man ville lägga sig ner och dö. Boxklassen gick bra, lite sämre med folk idag. Den diffar väldigt den klassen. Det är som mest folk när solen strålar ute, så mer sol på lördagar! Ändrade lite på mitt instruerande efter feedback från en kollega. Jag hoppade detta gjorde klassen lite bättre. Alltid bra med feedback så man utvecklas!
Fick en härlig komplimang av platchefen, vi har inte träffats på ett tag och sa att det såg ut som jag lagt på mig en hel del muskler, vilket e kul att höra :) Kanske dags att ta något kort snart så man kan se skillnaden själv.

Körde igenom några combatlåter också. Tyvärr gör det ont när jag sparkar, särskilt sidekick. Stackars mig ;) ha ha

Nä nu en sväng till Ullevi för att köra se om man kan köra igenom hela koreografin lite lugnt


Egoboost, stress och frustration!

Idag var det meningen att det skulle vara en lugn dag. Dagen började med en skön fika på Bruns Cafe med min vän och kollega fröken T. Men jag blev övertygad till att vikariera på en cykel 60 på Backaplan, vilket jag inte ångrar efteråt! Det var en full klass och tre stycken kom fram efteråt och sa att upplägget av klassen var jättebra och att det var en av de bästa klasserna de varit på! Det värmer man bara tänker på det :)

Efter det stress till Ullevi för att göra lönen, vidare till Exclusive för att ha en pt-session, vidare till Frölunda för min cykelklass. Jag tyckte inte klassen gick särkilt bra, jag fick ingen bra känsla...men efteråt fick jag en applåd av en kille om brukar vara lite halvkritisk och en dam som går på min klass sa att hon går på många cykelklasser men min fredagsklass är hennes höjdpunkt i veckan! Hon sa också att hennes familj är nöjd och glad när hon kommer hem eftersom hon då är på väldigt bra humör! Det är bara att suga åt sig! ;)

Dagen slutade på Domkyrkan, dvs. fem Sportlife idag *puuh, med ett lyftteknikspass med Marcus. Han går en kurs i det nu på Kristinelund där han vikarier. Stöt, ryck, marklyft och frivändningar stod på schemat. Jag blir oerhört frusterad när jag gjorde dem eftersom min teknik suger som fan! Men det e bara att nöta, nöta och nöta!

Avatar- Överskattad och sjukt trött
Gud vad jag är trött! Just nu sitter jag och äter frukost på Sportlife Ullevi efter att haft en pt-session. Jag kom inte i säng förrän 00:30 igår eftersom jag var på bio och såg Avatar. Filmen Avatar hade jag först inte tänkt se på bio, trailern lockade mig inte särskilt mycket, men efter att väldigt många har hyllat filmen och sagt att man inte får missa den! Så förväntningarna var skyhöga! 3D såg jag i Iceage 3 och det var väldigt snyggt, men Avatar var den första oteckande film jag sett med 3D. Visst var filmen jättesnygg med häftiga effekter och 3Dn var häftig, men man vande sig ganska fort och lite trött i huvudet blev man. Men ärligt talat har man inte sett den filmen förut? Typ hur många gånger som helst! Handlingen: Du kommer som ny i en grupp, blir kär i hövdingens dotter som eg är "bortlovad" men han som ska bli nästa kung, du förråder dem och sedan ångrar sig och blir tillslut förlåten och blir hjälten. Nä manuset var dåligt och ja jag tyckte filmen var alldeles för lång, höll på att somna. Hade det inte varit 3D och snygga effekter hade jag inte velat se den.

Igår lärde jag in låt 1,2,4 på Combaten, 6an och 7an kvar. Det blev gymning på Sportlife Exclusive, men mer om det senare...nu somnar jag snart zzzzzzzzzzzzzz...zzz.zz......zzzz....så trött...........

Celsius Energidryck - Bra eller dåligt?

Celsius är en "ny" energidryck som ökar snabbt i popularitet. Jag försöker hitta en komplett ingrediensförteckning på Celsius hemsida där jag kan se vad det står, men i alla fall jag hittar den inte. Det är möjligt att man genom att läsa alla deras sidor kan skaffa sig en uppfattning om innehållet. Jag har tyvärr ingen burk i skrivande stund heller.Meningen med drycken enligt hemsidan är att öka ämnesomsättningen under en tretimmarsperiod och därigenom bränna fler kalorier, ge ökad energi och därmed få användaren att känna sig piggare. "Drick en Celsius® innan du går och tränar och du kan öka nyttan av din regelbundna träning; både uthållighet och kroppssammansättning. Nyligen genomförda studier visade att Celsius® använder fett som bränsle och man kan öka den magra muskelmassan om man dricker Celsius® innan träning. "

Hur fungerar Celsius? (enligt hemsidan)
"Kraften i Celsius kommer från MetaPlus™, en vetenskapligt validerad blandning av kvalitetsingredienser med termogenetiska egenskaper som har visat sig öka ämnesomsättningen vilket i sig resulterar att den stödjer processen att förbränna kalorier"

Lämpar sig den för alla? (enligt hemsidan)
Vi rekommenderar inte Celsius för människor som är känsliga för koffein, inte heller till barn under 12 år eller kvinnor som är gravida eller ammar. Celsius innehåller 200 mg koffein, vilket motsvarar ca två koppar kaffe. För dem som regelbundet konsumerar koffeindrycker är Celsius ett smakfullt alternativ att ersätta koffeinet med. Drick Celsius istället för kalorifylld läsk, energidryck eller sockrat kaffe.

Självklart står det i det finstilta längst ner på hemsidan att inviduella resultat kan förekommarNu till mina tankar om drycken
I dagsläget vet jag ingen produkt på markanden som verkligen ökar förbränningen generellt sätt, så frågan är om det trots deras studier fungerar. Rätta mig gärna om jag har fel.

När det gäller kosttillskott så behöver man ta sig en funderare om man verkligen behöver dem. Det beror ju helt enkelt på vad ens mål är, hur ens vardagliga liv ser ut. Riktig mat utan tillsatser är oftast bäst, men ibland kan det vara svårt att hinna få i sig den mängd man behöver, för vissa är det väldigt svårt få i sig den mängd kalorier man behöver genom vanlig mat, man kan ha sömnproblem, olika brister i kroppen, eller man vill förbättra sina träningsresultat och då kan kosttillskott hjälpa dem. Men åter till Celsius. Vad det gäller lämpligheten för alla utom barn under 12år och kvinnor som ammar eller är gravida håller inte jag med om efter saker jag hört eller jag själv upplevt.

Jag har hört från kollegor och kompisar (både killar och tjejer) att de fått hjärtklappning av Celsius, inte kunnat somna på många timmar, magproblem m.m. Nu vet ju inte jag hur deras liv, kost, sömn osv. ser ut annars, men det låter ju fortfarande inte hälsosamt. Själv har jag upplevt magproblem, ökad trötthet istället för pigghet och även lite oroskänslor när jag druckit en hel burk på en gång. Men jag känner såklart folk som kan dricka drycken utan problem. Försäljaren säger att det man får i sig via drycken stannar i kroppen i tre timmar, men jag gissar att effekterna av den kan sitta i längre.

Jag dricker ibland Celsius på morgonen om jag är väldigt trött och måste hålla skärpan uppe men då dricker jag inte en hel burk utan det brukar ta 1-3 timmar innan jag druckit upp hela och jag tar den gärna till mat för att hålla magen lugn. Som pre-workout produkt kör jag just nu helst Ragex2 och EAA.

Vad är då mina personliga råd (jag är långt ifrån expert) till dig som vill dricka Celsius?
Kanske borde det vara en 18 års gräns på drycken för den är stark! Behöver du ens en energidryck eller vill du ta den bara för att du hört något om den? Mitt råd är helt enkel att du får testa själv hur du reagerar på drycken, men drick inte hela på en gång första gången. Min erfarenhet säger att om du är "liten" så reagerar du kraftigare och särskilt om du också är tjej.

Jag är absolut inte emot kosttillskott, jag tar dem själv, så länge man tar dem som kosttillskott inte som ersättning för vanlig mat utom vid enstaka tillfällen. Sen kanske man inte ska se Celsius som ett kosttillskott, men jag lämnar den frågan odiskuterad (är det ens ett ord?).


Vad är dina erfarenheter av Celsius?

Källa http://www.celsiussverige.se/start


Föraning

Idag gick jag återigen upp sådär okritstligt tidigt, långt före solen ens fundert på att dra av sig täcket! Men tåget till Kållered gick 07:02 så det var bara att ge sig ut i mörkret och kylan! Jag skulle vikariera på en cykel 45 på Sportlife där.Jag använder alltid ipod på mina klasser, men av av någon anledning fick jag känslan av att jag borde ta med mig några skivor. Tyvärr är de inte märkta så jag tog bara en bunt. Det var en himla tur att jag fick den känslan eftersom det inte fungerade att använda ipod där. Men hade jag med ming någon cykelskiva? Som tur var hade jag fått med mig en cykel 60. Dock var det en teamklass så jag hade bara instruerat hälften av låtarna förut så jag fick hoppa över några, improvisera och göra om klassen till en cykel 45. Resultatet blev helt okej ;)


Cykelsalen på Sportlife Kållered

Efter detta blev det brunch och lite vila inför baksidalår och mage. Jag körde lite nacke och rörlighetsträning efter det också.

Datum: 12/1
Tid på dagen: 11:00
Passets längd: 75min
Dag: Tisdag
Uppvärmning: 8 minuter på bandet
Träningskompis: Marcus
Kommentar: (1=dåligt, 5=bra)
Ätit under dagen: 3
Motivation: 3
Vätska: 2

Baksida lår
Liggande lårcurl
49,5kg/7/3 49,5kg/5/3 49,5kg/4/4
Negativ lårcurl
8 8 8

Vader
Vader i 45 gradig benpress
185kg/10/4 195kg/8/4 195kg/8/4
Sittade vadpress
50kg/10/2 50kg/10/4 50kg/8/6

Mage
Bålrotation där man vrider underkroppen
33,8kg/10 33,8kg/10 33,8kg/1
runch på boll i drag
5an/10 + 10 utan vikt 4an/5+10 3an/6/4+103an i BCUBE

30kg/5 25kg/8 30kg/4
Plankan
120s

Sen lite sol och lunch med grymt trevlga personalen på Sportlife Kållered!

Middag med en kompis på mixit sen till Ullevi för två pt-sessioner. Nu äta lite av den lågkolhydrats-ungspannkakan jag precis gjort. Ägg, grädde och riven ost. Sjukt gott! Jag har såklart vispad grädde på!
LÅÅÅNG DAG!

Idag gick jag upp 05:30. Jag har ingen aning om när jag gick upp så tidigt senast ;)
En pt-session 06:30 på Ullevi och en 08:30 på Örgryte.
Problemet är att jag orkade inte äta så mycket så tidigt så det fick bli en stort glas till hälften fyllt av röd mjölk och den andra hälften bestående av grädde. Mycket gott!
Det blev en celcius efter första sessionen, eller ja jag drack upp den på 2,5 timmar. Fortare vågar jag inte dricka de där. För starka för mig.

Tillbaka till Ullevi för mat, göra två lchf-inritktade kostprogram och lite annat smått och gott.

12.45 var det dags för styrketräning, bröst och biceps.


Datum: 14/1

Tid på dagen: 12:45

Passets längd: 1,5h

Dag: Måndag

Uppvärmning: 2 låtar bodycombat - power

Träningskompis: Marcus

Kommentar: (1=dåligt, 5=bra)

Ätit under dagen: 4

Motivation: 4

Vätska: 4Bröst
Hantelpress på rak bänk

40kg/7/3 40kg/4/5 40kg/4/5
Breda dips med tryck neråt
-/8+2 -/5+3 -/5+3
Flyes i cable cross med rak bänk
20kg/10/2 25kg/4/4 25kg/4/4
Lutande press i smith
65kg/5/2 65kg/3/4 65kg/6/2

Biceps
Stående curl med rak stång

32,5kg/7/3 32,5kg/5/3 32,5kg/3/4
Hammercurl med rep liggandes
50kg/8/3 55kg/5/4 50kg/4/4
Klockan (Parövning- varannan, först 1 sen 2....10..9.8...1)
20kg

Gymintro och family på det plus en pt-session till. Nu sova. Cykel 45 i Kållered 08:00 imorgon.

Hur spenderar du din morgon i morgon? :)

Stretching

Idag har det varit en rätt lugn dag, lite för lugn eftersom jag inte hunnit med allt jag skulle. Jag har börjat använda min spikmatta en halvtimme varje dag nu, tror min rygg behöver det och har man köpt den så bör man ju använda den.

Idag var jag och tränade på Sportlife Almedal, lullade igenom några combatlåtar sedan så sprang jag en halvtimme på bandet, fem kilometer hann jag. Egentligen tycker jag att det är fruktansvärt tråkigt att träna på konditionsmaskinerna i gymmet men jag hade bra sällskap så jag överlevde. Efteråt körde jag och Marcus 40 min terapeutisk töjning. Otroligt skönt och nödvändigt när man är så stela som vi är ;)
Det är dock viktigt att ta det försiktigt när man töjer någon annan eftersom det inte är säkert att det är musklerna som är "stela" utan det kan vara annat som hindrar rörligheten. Det gäller att hela tiden kommnuicera med den man stretchar så det inte gör ont utan känns okej.


Efter detta blev det storhandling på ica. JimJim brukar alltid skratta när han öppnar mitt kylskåp, och såhär ser det ut:Snart läggdags eftersom jag har en klient 06:30 imorgon.


Kolhydraterna förlorar igen

I en koststudie på 200 tyskar så fick de som åt mindre kolhydrater och mer fett, och protein fick något bättre resultat på viktnedgång än de som åt tvärtom. Resultaten på midjemått och sänkt blodtryck var betydligt bättre! 
Jag skulle knappt kalla det för en låghydratskost eftersom de som åt förre kolhdydrater låg på 40E%, de andra på 55E%.

Men återigen vinner den kosten med färre kolhydrater! Lchf är ingen diet, även om den kan användas till det, utan en livstil! Det gäller bara att hitta sin variant på den!

http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-vinner-igen

(Jag läste delar av kommentartråden på det inlägget på kostdoktorn...hm lite dagisnivå tycker jag... fast rätta mig om du läser hela, jag orkade inte)

Studien:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2722581/pdf/1475-2840-8-36.pdf


Är det så här vi personliga tränare uppfattas?

Jag fick det här skickat till mig av en kollega och jag skrattade och skrattade och skrattade. Var ju ideligen komplimanger i det ;)


En kvinnas VECKA PÅ GYM

Detta är tillägnat alla som någonsin försökt att få till en
regelbunden träningsrutin...

"Kära dagbok.
Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det
lokala gymmet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad
till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde
jag att det vore en bra idé göra ett försök.
Jag ringde till gymmet och bokade upp mig med en personlig tränare som
heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör
och modell för idrotts- och badkläder.

Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång! Klubben
uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.

________________________________

Måndag:

Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det
var väl värt det när jag kom till gymmet och fann Christo väntandes på
mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon
och ett bländande vitt leende. Woohoo!

Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass
efter min träning idag. Mycket inspirerande!


Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage
värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i
närheten.


Detta kommer att bli en fantastisk vecka!

________________________________

Tisdag

Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig tillslut ut genom dörren.
Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i
luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på
löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende
gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt
liv för mig.

_______________________________
Onsdag:

Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga
tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den.
Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK
så länge jag inte försöker styra eller stoppa. 

Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde
andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen
och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket
irriterande.

Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte
mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin
som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det
skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat
skit också.

_______________________________
Torsdag:
Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som
exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag
kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid
att knyta mina skor.
Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det,
sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade någon spinkig
kärring för att leda reda på mig. Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen -som jag sänkte.

_________________________________

Fredag:

Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har
hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga,
anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns någon del av min
kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom
med den.

Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps!
Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en
skivstång eller något som väger mer än en smörgås!

Löpbandet kastade av mig och jag landade på någon slags kost- och
hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom
dramaläraren eller körledaren?

________________________________
Lördag:

Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin
retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans
röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag
saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva
timmar i sträck och se Väderkanalen...

________________________________

Söndag:

Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag
kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min
man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en
rotfyllning eller en livmoderoperation. Jag säger fortfarande att om Gud
hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över
hela golvet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 En kvinnas VECKA PÅ GYM

Detta är tillägnat alla som någonsin försökt att få till en
regelbunden träningsrutin...

"Kära dagbok.
Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det
lokala gymmet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad
till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde
jag att det vore en bra idé göra ett försök.
Jag ringde till gymmet och bokade upp mig med en personlig tränare som
heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör
och modell för idrotts- och badkläder.

Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång! Klubben
uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.

________________________________

Måndag:

Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det
var väl värt det när jag kom till gymmet och fann Christo väntandes på
mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon
och ett bländande vitt leende. Woohoo!

Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass
efter min träning idag. Mycket inspirerande!


Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage
värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i
närheten.


Detta kommer att bli en fantastisk vecka!

________________________________

Tisdag

Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig tillslut ut genom dörren.
Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i
luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på
löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende
gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt
liv för mig.

_______________________________
Onsdag:

Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga
tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den.
Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK
så länge jag inte försöker styra eller stoppa. 

Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde
andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen
och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket
irriterande.

Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte
mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin
som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det
skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat
skit också.

_______________________________
Torsdag:
Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som
exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag
kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid
att knyta mina skor.
Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det,
sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade någon spinkig
kärring för att leda reda på mig. Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen -som jag sänkte.

_________________________________

Fredag:

Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har
hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga,
anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns någon del av min
kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom
med den.

Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps!
Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en
skivstång eller något som väger mer än en smörgås!

Löpbandet kastade av mig och jag landade på någon slags kost- och
hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom
dramaläraren eller körledaren?

________________________________
Lördag:

Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin
retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans
röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag
saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva
timmar i sträck och se Väderkanalen...

________________________________

Söndag:

Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag
kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min
man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en
rotfyllning eller en livmoderoperation. Jag säger fortfarande att om Gud
hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över
hela golvet!


Äntligen börjat med koreografin! BC 42

Nu har jag äntligen börjat lära mig koreografin till BodyCombat 42. Men att instruera känns det som det är en bit kvar till, måste pröva att gå på en klass först. Men lärt mig 3,5,8,9,10 idag, imorgon får det bli resten. Det blir verkligen lättare för var release att lära sig...erfarenhet......"ta i trä" det e ju 5 låtar kvar.


Lördag - Vårpremiär box

Det blev tyvärr inte mycket sömn i natt heller. Hade en klient klockan 08:30 imorse, det kanske inte är tidigt för dig, men för mig är det tidigt på en lördag ;)
Idag var det vårpremiär på min boxklass, körde iofs samma klass förra veckan, men ja ja vårschemat började ju denna vecka ;) 20 pers förra veckan, 30 denna :) Det finns möjlighet för 50 pers att boka sig, men jag tycker att om man ska kunna röra sig någorlunda så går nog maxgränsen lite före det. Men som instruktör måste man ju kunna anpassa sig även sett till antal och yta att använda. Men ska det vara så många så är det svårt att hinna hitta alla, så då vill man gärna att hälften klarar sig någorlunda bra själva.

I alla fall var det en mycket bra klass, med bra energi och bra blandning på folk!

Vader är inte något som jag begåvat med


Tack Schenken som hade med sig en Celcisus till mig så jag vaknade lite ;)

Efter min klass så körde jag Schenken och El Tarzi lite magträning i gymmet.

Superset Fällkniven med viktplatta + crunch med viktplattan hållen ovanför knäna
10kg/15+10kg/15 10kg/11+10kg/15 10kg/9+10kg/9
Crunch i BCUBE (drag)
30kg/8 25kg/18 30kg/8/6
Joystick
25kg/18 30kg/12 30kg/10

Ett besök på MMsports blev det idag istället.

En hel del matlagande och infrysning också! 6kg ryggbiff in i frysen, uppstekning av 3kg fläskkött och 3kg kycklingfilé.


Fredag - Start på Höstschema

Natten till fredag sov jag för kort, kan bero på att jag gick och la mig för sent. Dagen började med en pt-session på Sportlife Örgryte som ligger i GLTKs lokaler. Körde också en lätt träning med en personlig tränare från en konkurrerande kedja. Det blev bröst och rygg med många repetitioner.

Bröst
Triset Lutande hantelpress - Armhävningar på hantlar med glid åt sidan - Cablecross neråt 3 set

Rygg
Superset Latsdrag med brett grepp och v-handtag
Dropset 90gradig rodd i drag
Ryggresning i bellyback
En snabb vända hen för att sedan åka till Sportlfie Frölunda och vårens första cykel 45 - Activio. Klassen, "Unconditional Love" var en tidökande intervall 70-85% av maxpuls. I stort sett fullsatt. Såhär ser cykelsalen ut där jag håller min fasta klass, 35 cyklar.
Kvällen avslutades med att jag blev bortbjuden på middag hemma hos Marcus kompis Mats. Otroligt lyxigt tycker jag att bli bjuden på hemlagad mat :) Väldigt gott var det också!


Tlött

Jag måste verkligen satsa mer på min sömn och börja gå och lägga mig tidigare, om man sover till 9 så bör man vara utvilad tycker jag, fast det funkar ju inte om man lägger sig klockan 3 :( Idag är planen att ha en pt-session, liten gymning, antignen åka till MMSports och köpa EAA eller så åker jag hem och lägger mig innan kvällens cykel i Frölunda.

HUr ska du spendera din fredag?

"UNCONDITIONAL LOVE" Vårens första Cykel 45 - Activio


Intervall med jämn, successiv ökning av tiden 70-85% av MP.

Mål: Förbättra kondition genom:
- En jämn och succesiv ökning som gör att det inte ska kännas allt för jobbigt att till slut ligga en bra stund i den jobbiga zonen.
-Effektivt sätt att få bra resultat utan att någon gång gå på max.
-Förlänga den nödvändiga vila – för utveckla träningIMORGON FREDAG 17.00 SPORTLIFE FRÖLUNDA


Ben, axlar och rygg + heldag på Ullevi

Idag har det blivit en alledels för lång dag på Sportlife Ullevi. Från 10:30 till 19:00. Den började med styrketräning. Jag kommer nu lägga upp min presentatione av styrketräning ungefär som den ser ut som i min träningsdagbok.

Datum: 7/1
Tid på dagen: 10:30 
Passets längd: 80 min
Dag: Torsdag
Uppvärmning: Snabb promenad 10min
Träningskompis: Schenken
Kommentar: (1=dåligt, 5=bra)
Ätit under dagen: 3
Motivation: 5
Vätska: 2

Quadriceps (framsida lår) & Gluteus (rumpan)
Ufall i smithmaskin med främre foten på stepbärda

37,5kg/8 37,5kg/7 37,5kg/7
Djupa knäböj
40kg/10 40kg/9 40kg/7
Benspark
67,5kg/8 70/7 72/8

Deltoideus (Axlar)
Sittande hantelpress
22,5kg/10 25kg/2/6 25kg/4/4
Axellyft åt sidan i maskin
40,5kg/5/4 40,5kg/5/3 40,5kg/4/4
Sidan i drag
10kg/7/2 10kg/7 10kg/3+5/8

Erector spinae (korsryggen-ländryggen)
Ryggresning i bellyback
-/13 -/6 -/6
Ryggextension
10kg/15 10kg/10 10kg/10


 
Marcus alias Scheken kör utfall i smith. Det viktiga tt tänka på här är att ta ett stort kliv bakåt, hålla koll så det främre knät inte skjuts framåt plus att hålla upp bröstet så man inte tappar ryggen.

 

Här kör jag djupa knäböj, dvs jag går längre ner än 90 grader i knäled (syns inte så bra i mina byxor). Jag har lagt viktplattor under mina hälar eftersom jag lättar med dem annars, vilket beror på att jag e för kort i hälsena/vadmuskeln)Efter detta så fick jag för tredje gången i mitt liv lite massage, eller ja det blev mer en konstaterande av hur sned min rygg, det var inte många rätt där ;) Så det är dags att ta kontakt med en kiropraktor eller naprapat plus att börja gå på massage regelbundet.

Sen blev det jobb och jobb.


Började inte så bra med blev riktigt bra!

Dagen började med ett humör som var långt ifrån toppen. Men dagen utvecklades på ett bra sätt! Först en mycket bra pt-session följt av en grym rygg och triceps träning på Lindholmen. Jag tog fan i så jag mådde illa! Precis som det ska vara ;)

Rygg
Chins (fortfarande hatövning nummer 1)

-/7/3 -/4/4 -/2/5
Enarms rodd i drag
4an/6/1 4an/6/1 4an/6/1
3an korsdrag
Nivå 6/4an/6 Nivå 3/3an/6/3 Nivå minus/3an5/5

Triceps
Frenchpress

40kg/6/4 40kg/6/4 40kg/6/4 40kg/4/5
Overheadpress
9an/4 8an/7 8an/6/2
Pushdown med rep
7an/4/4

Som sagt mådde jag riktigt illa efter det, svartnade för ögonen där ett tag, men skulle ju vikariera en cykel 60 för Andréa. Rätt tomt på klassen med 11 glada själar hade trotsat den röda dagen och snövädret. Klassen gick riktigt bra! En kille kom fram och sa att han tyckte min klass var bättre och hade ett bättre upplägg än RPM, dvs han tyckte att jag gjorde en bättre klass än Les Mills ;) ;) haha Så ser jag på det i alla fall haha. Jag hade också två stycken som testade cykel för första gången och de älskade klassen och hoppades att jag skulle komma och vikariera fler gånger :) Jag behövde bra feedback idag :)

Hur har din dag varit?

...

En dag då man inte vill lämna sängen...usch inte göra något alls helst.........

Underbart kort Underbar resa


Bra - värdelös - bra!

Först! Ingen som märkte att jag gjorde en aftonbladet? ;) ;)

Shit vad jobbigt det var att gå upp tidigt idag! Åkte med Schenken kl 9 till Sportlife Kållered för att gymma. Det blev ett bra pass med honom och fröken N. Baksida ben och mage.

Baksida lår
Liggande lårcurl
41/10/2 45,9/8/4 45,9/6/2
Negativ lårcurl
8 8 8

Vader
Vader i 45 gradig benpress
200kg/9/1 200kg/9/3 200kg/9/5
Sittade vadpress
40kg/12 45kg/10 45kg/13

Mage
Bålrotation där man vrider underkroppen
31,5kg/10 31,5kg/10  31,5kg/10
Crunch på boll i drag
5an/10 + 10 utan vikt 5an/5+10 4an/7+10
3an i BCUBE
30kg/5 25kg/8 30kg/4
Plankan
150s

Det var en mycket trevlig förmiddag i Kållered!

Eftermiddagen blev dock skit och dyr! Pengar i sjön.

Doch blev kvällen mycket trevlig då jag hoppade in och höll en svettig cykel 30 på Sportlife Domkyrkan. Mycket härligt gäng och mycket bra feedback efteråt!


Professor Martin Ingvar tycker mycket om mycket

Inervju med professor Martin Ingvar om kost. Martin Ingvar pratar om att skära ner på kolhydrater och man ska inte vara rädd för fett.
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2135348&BroadcastDate=&IsBlock
=

Samma doktor som var med i uppdrag granskning om Mma......

http://svt.se/2.119865/1.1763558/mma_-_en_kampsport_som_bade_lockar_och_skrammer

Han gillar inte spikmattor heller:

http://svt.se/2.22620/1.1618411/spikmatta_-_det_ar_ju_bara_trams?lid=puff_1618438&lpos=rubrik


hm så ska vi tycka om honom eller inte? ;)

Underbart superset

En underbar övning är:

Superset med utfall bakåt på flownplatta, ett ben i taget, & liggande negativ lårcurl (dvs baksida lår och en person håller emot på uppåtvägen och trycker ner på neråtvägen)

 

Crossfit

Crossfit är en träningsmetod som grundades i USA av den före detta gymnasten Greg Glassman.
I Crossfit kombinerar man både styrka och kondition. Meningen med träningen är att bli en allsidig atlet.

Exempel på övningar som utförs i crossfit är: Frivändningar, militärpressar, bänkpress, marklyft, armhävningar, handstående armhävningar, chins, dips, knäböj, 400- och 800-metersintervaller, hopprep, att hoppa upp på en låda med mera. En del komplexa övningar som kräver en god teknik och kanske inte bör utföras av nybörjare.

Vi brukar ofta avsluta Mma-träningarna med 5-10 minuter fysträning i form av Crossfit. Jag tycker att det är en rolig träning som kompletterar den övriga kampsportsträningen bra, och man blir rejält trött av den. Det bör nämnas att en av anledningarna att den fysen är rolig är stämningen på gruppen, alla sliter som djur och peppar varandra. Jag känner dock att Crossfit ställer höga krav på kroppen, man känner ibland att kroppen har svårt att klara av vissa av övningarna när den börjar bli trött. Jag har då vettet att förenkla rörelsen eller på annat sätt minska belastningen på kroppen.


Jacob Gudiol skriver i http://traningslara.se/blogg/crossfit-och-falsk-marknadsforing/tranlingslara.se om att Crossfit kan vara en bra komplementsträning för t.ex. kamsportare med det finns en del brister, vilket bland annat innefattar falsk marknadsföring och konstiga uttalande av Greg Glassman.

Jag har redan nämnt att många av övningar ställer krav på dig som utför dem att du ska veta vad gör. Crossfit ska leda till att du når en elitnivå inom sport, ”typ vilken som helst” men detta faller på SAID (Specific Adaptation to Imposed Demands). Alla som gått någon träningsutbildning eller tränat ett tag har säkert hört talas om att man blir bra på det man gör. Detta är SAID. Men det innebär också att en viss träning kan göra att du blir sämre på en annan. Detta är en av grundstenarna inom träningsfysiologi.

Greg Glassman har sagt att man ska lyssna på det han säger och att typ all annan forskning har fel. Han har rätt, alla andra fel! Ungefär där slutade jag lyssna på honom ;)

Men tycker man att Crossfit är kul och man vet vad man gör eller att de kompletterar din andra träning bra så kör på!

http://www.crossfitnordic.se/

 


Måndag och veckoplanering

Hm nu börjar jullovet tryta, bara två veckor kvar och det är inte okej! Idag är det vilodag, fast det är hög tid att planera vårens cykelklasser och börja lära sig combaten. Jag måste fixa till en cykel 60 till på onsdag också. Veckan fram till lördag kl 12 är redan inplanerad!

Idag: Åka till MMSSPORT, två gymintron och 3 pt-sessioner.
Tisdag: Gymma Sportlife Kållered och en pt-session
Onsdag: En pt-session, Gymma Ullevi och Cykel 60 på Sportlife Lindholmen 17:30
Torsdag: Gymma Ullevi och två pt-sessioner.
Fredag: En pt-session, gymma City och riktig premiär för min Cykel 45 Activio på Sportlife Frölunda 17.00
Lördag: En pt-session och Box i Frölunda 11:00

Hittade bilden jag tog före jag min första turnering i Submission Wrestling, Westside Swt 8, den 12:e december. Dagen före dessa bilder åt jag ca 1500 kalorier och till störst del protein, jag hade före  bilden inte ätit eller druckit (max en dl vatten) på 16 timmar. Jag vägde in på 80kg, vägde 85kg två dagar innan. Energinivån var riktigt låg här ;)


 Just det. Igår väcktes jag av det härliga smset "Älskar dig!" Dock förstod jag att det va rejält felskickat och fick snabbt ett sms som dementerade det föregående ha ha

Fantastisk söndag!

Det blev en god natts sömn breve Sveriges Man ha ha. Jag kunde inte missa tillfället att uttrycka det så ha haGud jag dör av skratt av den här bilden ha ha


Idag blev det gymning på Sportlife Stenungsund. Kul att köra på en anläggning man inte brukar köra på :) All man kunde önska fanns kanske inte, men lokalerna var fräscha och personalen mycket trevlig! Det blev ett riktigt bra bröst och bicepspass med El Tarzi, Fröken N och Schenken.

Bröst
Hantelpress på rak bänk
40kg/4/4 40kg/4/4 40kg/3/3
Dips med tryck
6+3 6+3 6+2
Flyes i drag - rak bänk
3an/7/3 3an/6/3 3an/4/3
Lutande smith
57,5kg/9/3 62,5kg/6/6 62,5kg/5/5
Biceps
Stående bicepscurl med rak stång

30kg/10/2 35kg/3/3 30kg/4/3
Liggande hammercurl i drag med rep
45/8/3 50/6/5 50/5/8
Omvänd curl i drag
6an/7/3 6an/7/3 7an/5/4

Mat på det och sedan hemåt igen.

Det var en välbehövlig och underbar helg i goda vänners sällskap!

Ikväll har det blivit till att planera nästa vecka plus skriva nya program till klienter.

Underbar lördag

Det har varit en underbar helg! En fantastisk start på det nya året skulle jag vilja säga!
I lördags höll jag en mycket bra boxklass på Sportlife Frölunda. Efter det blev det magträning i gymmet med Schenken och fröken N.

Crunch på boll i drag
4an/8 + 10 utan vikt 4an/12 + 10 utan vikt 5an/4/5 + 10 utan vikt
Fällkniv till tå
13+10 negativa crunch 11+10 negativa crunch 14+10 negativa crunch
Sneda crunch i drag
31,5kg/12 31,5/8
Sneda crunch i BCUBE
20kg/18
Bålrotation i maskin
31,5kg/ 10 41,5kg/10 41,5kg/10

Efter detta blev det till att åka hem till Schenkens föräldrar på Tjörn. Vi skulle laga mat och spela spel. Vilka var då vi? Jo jag, Schenken, fröken N, JimJim, El Tarzi och fröken Snut. Det där med att vi skulle laga mat höll inte så länge...var nog mest jag som lagade, eller så var det väl jag som tog kommandot..hmm jag vet inte riktigt vad som hände, men jag gillar ju att laga mat och det blev gott. Bland annat blev det Oxfilé och fläskfilé :)Tyvärr inkasserade jag mina två första förluster i världens bästa brädspel "Med andra ord", fast enbart med en poäng! Dock så återkom jag och fröken N och krossade alla i "Geni"!


Rekreation

Då var helgerna över och man kan snart återgå till vardagen. Men först blir det träning-rehab-återhämtnings helg. Först hålla boxklass på Sportlife Frölunda följt av gymning med Schenken och N. Sedan far vi till Tjörn för god mat och kanske pröva på att jogga lite. På söndagen blir det gymning på Sportlife i Steungsund. En helg med god mat och gott umgänge!

Hur spenderar du din helg?


Nyår

Då var det 2010. Nyårsaftonens fest var den bästa på många år! Riktigt lyckad, riktigt god mat och trevliga människor.

Detta var vad som serverades:

Förrätten serveras tapas liknande bestående av:

Hummer pannacotta med syrlig sallad på vinterrotfrukter & kryddkrasse
Sofinas skaldjursterrin med räkor & kräftor samt löjromscreme
Gravad rödingsfilé med syltade kantareller

Varmrätten serveras som buffé och består av:

Rosastekt reninnanlår med vaniljkokt lingonkompott
Rostade örtmarinerade rotfrukter
Älggryta med mesost, enbär, morötter, champinjoner & äpple
Gratinerad Karl Johansvampsduchesse
Gratinerad hårdgetost från Dalarna med hjortron & äpplechutney
Nybakat surdegsbrytbröd
Vikabröd
Gräslök & citronfärskost

Efter middagen är det kaffe och mörkchoklad/vaniljglassar:)

En hel del att välja mellan alltså ;)

Jag har inge jättebra kort från kvällen eftersom kameran på mobilen inte e den bästa, men de får väl duga så länge. Fyrverkerikorten är på det årliga fyrverkeriet i Frihamnen.

 


RSS 2.0