Nu får det räcka

Efter tre veckors hostande får det nu var nog. Jag har inte mått dåligt förut men däremot hostat mig igenom nätterna och typ hostat upp mina lungor då och då. Men idag känner jag mig yr och det gör konstant ont i bröstet. Jag är väl en sån töntig stolt svensk bonne som ogärna går till doktorn men nu är det fan dags!


Paulun vänder kappan?

Det är underhållande att se hur Fredrik Paulun "vänder kappan efter vinden". När lchf började bli populärt så var han såvitt jag kommer ihåg emot det extremt mycket och typ sa att det kunde vara jättefarligt! Nu låter han inte fullt så negativ längre:

http://www.expressen.se/halsa/1.2115452/vad-ar-skillnaden-mellan-gi-och-lchf


Det är konstigt att han inte var mer öppen från början med tanke på hur många som var negativa till hans syn på kost i början.

Sista året

Då var det dags för sista året på Maskiningejörsprogrammet på Chalmers. Min tanke är dock inte att ta ut min bachelor utan lägga på med två är och ta ut en master istället. Nu i första läsperioden ska jag läsa en kurs på Johanneberg, Industriell ekonomi och en på Lindholmen, Mekanik Forts...

Känns ändå okej att sommarlovet är slut och att hösten är här...

Det här är mäktigast!


Töntigaste ever?

Igår hörde jag det töntigaste uttrycket någonsin:

 "Tävlingar är bara för folk som har något att bevisa"

Så säger väl bara en sann förlorare?

Roligaste träningen hittills!

Idag hade vi vår torsdagsinstruktör Markus Hjärtstam. En riktigt rolig kille som verkligen kändes som en tränare med erfarenhet. Dagens pass var der roligaste hittills sedan jag började med MMA.

Vi började med en uppvärmning som typ varade i 20 min, men en hel del blandade roliga saker som dock var väldigt jobbiga!

Dagens fokus låg på att vi skulle coacha varandra på ett bra sätt, verkligen våga rätta osv. Markus pratade också om att det är dags att börja lära sig tänka på rätt sätt och förstå t.ex. de olika teknikerna. Första delen boxades vi, både stående och på marken, och i andra delen så pumblade vi och brottades.

Efter att ha sett oss träna så sa Markus att han aldrig sett en avancerad grupp som är så bra på boxning! De instruktörer vi har haft tidigare har varit bäst på just stående fighting och det har varit en medveten satsning från Gladius eftersom klubben tidigare inte varit lika bra på boxningen som brottningen.

Ett riktigt roligt och lärorikt pass!

Guns

Igår hade jag en sjukt produktiv dag! :)
Idag har varit en mycket bra dag också!
Fem pt-sessioner och han tränar både guns och MMA :)

Dagens arm-pass på Exclusive.:
3 set x 8-12 reps

Bicpes
Curl drag med rak stång
Hammercurl med hantlar
Omvänd curl med rak skivstång

Triceps
Smal bänkpress i smith
Overheadpress med rak stång
Pushdown med rep

Tre övningar för underarmar.

Blir bara trött

Personligen tycker jag att en del människor ska vara försiktiga med att uttala sig alltför kritiskt om saker de inte testat själva. Självklart kan man ha en åsikt, men kanske tänka till några gånger till...

och en sak till WOW du har kommit i form utan att äta lchf! Det är det ju verkligen ingen som gjort förut.........


.....


Ben- och rehabträning

Långt och skönt pass på Exclusive idag. Ben och rehabträning för skenbensmuskeln stod på schemat. Styrleträningen utfördes med 3 set á 15 reps.

Utfall och knäböj med kettlebell, växlande
45 gradig benpress
Lårcurl på boll
Liggande lårcurl
Stående vadpress
Sittande vadpress
Insida lår.Sittande vadpress som fokuserar mer på flundramuskeln (soleus) och insida lår är två övningar som är omdiskuterade i fall de verkligen ger något. Men jag vill bli starkare i bägge de musklerna så då behöver jag ju träna dem. Men hade jag inte haft gott om tid som jag hade idag hade jag inte kört dem.

Om sittande vadpress:
http://traningslara.se/daliga-ovningar-pa-gymmet-del-2/

Om insida lår:
http://traningslara.se/daliga-ovningar-pa-gymmet-del-6/

Jag avslutade med rehabövningar för att stärka musklerna i foten och en lång stretch av ben och ländrygg, där jag bland annat använde mig av de stretchbänkar som finns på Exclusive och Proviben.


Bild lånad från www.fitnessconcept.at

Medlem av Utvecklingsteamet på Sportlife

Jag i några inlägg skrivit om spännande möten och en snar framtida roll inom Sportlife. Nu är det officiellt!
Från och med höstterminen kommer jag att ingå i Sportlifes utvecklingsteam. Min huvuduppgift blir att utveckla andra instruktörer inom främst cykel och Sportlfie Box till att bli ännu grymmare instruktörer!

Jag kan också dyka upp och hjälpa till på utbildningar och kvartaler.

Detta ska bli oerhört spännande och givande! Jag hoppas kunna dela med mig av mina tankar, egenskaper och min 8-åriga erfarenhet som cykel- och boxinstruktör. Jag hoppas också att jag själv kommer att lära mig massor av de jag hjälpa till att utveckla!Förbannad! men bra klass först

Just nu hatar jag västtrafik efter att buss 16 för andra tisdagen i rad var sen vilket gjorde att jag missade MMA-träningen! Jag brukar inte bli arg, men det är jag nu! Nästa tisdag tar jag hojen!

Dock en klockren combat idag! 27 deltagare :) Från och med följande tisdag måste snittet ligga på 25 över hela hösten, annars ryker klassen. Dags att börja jobba!

Långpass på Ullevi

Idag blev det ett två timmar långt pass i gymmet. 1h och 20 minuter styrketräning med Marcus och 40 min stretching och rörelseträning.

Övre Rygg
Latsdrag med stång där handflatorna är riktade mot varandra.
Pullover
Liggande omvänd flyes i drag

Mage
Hjulet
Magmaskin drag & russian twist med kettlebell, superset

Ländrygg och sida
Ryggresning i bellyback & sidolyft

Jag körde även
2 set woodchopper
3 set viktskivs-shrugs
1 omgång nackträning

Sedan stretch av hela kroppen och rörelseträning för axlar och nacke. Detta kör jag pga av en skada och att jag vill bli rörligare. Skön nedvarvning också!Ungefär 1,18 in kommer woodchooper. Jag böjer dock inte på benen utan hade lite mer kontroll när jag körde.

Det är ingen synd att vara glad att man lever!

Det är ingen synd att vara glad att man lever!

Citatet kommer från en sammanfattning av Bruce Springsteens musik

Nu e det faktiskt bara en vecka kvar!

Nu är det dock sista veckan på sommarlovet och jag frågar mig återigen vart tre månaders sommarlov tog vägen. Den här veckan ska jag försöka göra så lite som möjligt, eller göra så mycket förberedelser som möjligt inför nästa vecka så man är redo.

Följande kurser ska läsas i höst:

-Industriell Ekonomi
-Mekanik fortsättningkurs
-Konstruktion fortsättningskurs
-Matematisk överbryggninskurs

Idag blir det rygg och mage med Marcus på Ullevi, och kanske någon klass ikväll.

Söndag på Exclusive

Veckans söndagsplågning av kroppen utfördes på Exclsuvie. Bröst och axlar stod på agendan.
3 set x 8-12 reps

Bröst
Hantelpress på rak bänk
Breda -djupa dips
Lutande flyes i kinesis

Axlar
Militärpress i smithmaskin
Lyft åt sidan i TECA
Lyft framåt med kettlebell


Boxkvartal nr 7

Idag på förmiddagen var det dags för boxkvartal nr 7. Denna gång på Sportlife Backaplan. Alltid härlig stämning och ja jag skulle vilja säga lite mys på dessa kvartaler, om man nu kan kalla svett, mjölksyra och kanske lite blod för mys ;)

Som vanligt började vi med en klass, sedan pratade vi igenom klassen. Vi pratade igenom vad vi tyckte om de olika serierna och varför vi trodde att Henrik och Peter lagt klassen som de ville.

Sista delen på kvartalerna handlar om teknik då vi tränar upp oss själva och gör lite saker som vi inte gör på våra klasser, men vi somn Sportlife Box-instruktörer ska ändå ha koll på det.

Idag låg fokus nummer ett på att röra på fötter, höfter, bål och axlar på rätt sätt, dvs pivotera med fötter och höft. Fokus nummer två var hoppknän och hur man kunde stegra den!

Mycket givande, rolig och utvecklande förmiddag med ett gött gäng!

Lördagsförmiddag!

Precis blivit av med min Skatås-oskuld. 5km plus bakintervaller 6 x ca 100m. Det kändes okej för benet att springa på grus istället för asfalt. Grymt område Skatås! Det är dock en sjuk backe för att ta sig till området. Sjukt gött att starta lördagen på istället för en del som ligger utröttade och förstörda efter en kanske blöt utekväll (i dubbelbemärkelse) haha

Nu blir det guns på Domkyrkan med Marcus, sen ska jag hjälpa Gurra att flytta. Ingen rast, ingen vila ;)

Die Kreatur Muss Sterben

Grym cykelklass på Sportlife Frölunda ikväll, svett, smärta, mjölksyra, stånk, stön och kanske lite tårar och blod också ;)

Det var näst sista gången med BURN THE MOUNTAIN DOWN! Berg 75-95%. Som refrängen i min finallåt, Rammstein - Waidmanns Heil: Die Kreatur Muss Sterben och det var vad de gjorde ;)

Nu blir det Hoofmaestro på Lisberg!


"Funktionell träning" VS "Funktionell Övning"

Igår var jag på en mycket intressant miniworkshop med vår naprapat på Ullevi Anna Nilsson, Atlas Rygg & Ledkliniken och hennes kompis Mathias Brunberg från Trollhättan. Mathias är personlig tränare och pluggar till Naprapat. Workshopen handlade om "Funktionell träning" VS "Funktionell Övning"


Jag höll med om allt Mathias sa. Liksom han tycker jag att ordet funktionell är ett av de mest missanvända orden inom träningsvärlden idag!


Slår du upp ordet funktionell i Nationalencyklopedin står följande:
Funktionell: som väl fyller sitt syfte; som avser funktionen; som har avgörande betydelse för ett ämnes egenskaper.

Detta tycker jag är klockrent! Jag tycker att det är funktionellt att träna på ett sätt för en ishockeyspelare, på ett annat sätt för en golfspelare och på ett annat sätt för en motionär. Alltså det beror på vad du har för mål med din träning, vad du har för syfte.


Ska jag beskriva funktionell träning med ett ord skulle det kunna vara riktad (mitt ord) eller användbar (detta var Annas ord).


Exempel på funktionella övningar skulle kunna vara t.ex. draken, knäböj och marklyft. Alltså övningar där flera muskler arbetar ihop, man syftar inte till att isolera en viss muskel.


Vi pratade också om att folk ofta börjar träna fel, även idrottsmän. Ofta börjar folk träna styrka det första de gör i gymmet, när de egentligen bör börja träna stabilitet eller funktion. Du kanske skulle behöva börja med en genomgång av din kropp hos en naprapat för att titta om du har problem med något. När du fått ordning på detta och byggt upp grunden går du vidare till styrka och om du håller på med någon sport eller har andra specifika mål, t.ex. om du vill träna explosivitet, går du vidare till det i nästa steg.
Bild lånad från Mathias Brunberg på http://superstabilitet.wordpress.com/


Som du ser på bilden finns det en ännu tidigare grundsten som det kanske bör vara ordning på först. Här står det inställning och målsättning, det skulle också kunna stå t.ex. kost och balans. Jag tror att det viktigaste för dig är att ha ett balanserat liv där du äter och lever för att din kropp ska må bra. Kort sagt ett liv med så lite stress som möjligt. Stress kan dock vara bra ibland. Vid tillfällen då stress ökar din prestationsförmåga.


Som personlig tränare kan det vara svårt att verkligen bygga upp någon från grunden. Om en klient kommer in och säger att den vill ha det här och det här och så vidare så behöver jag och vill tillgodose de önskemålen. Men det gäller att kunna bromsa klienten också om jag tycker att den behöver bygga upp något före. Jag behöver ju tänka på att klienten inte ska skada sig samtidigt som den ska nå sina mål. Om jag ska göra det enkelt för mig så ju fler timmar en klient köper desto mer kan jag bygga upp den.


Sedan finns det ju också klienter som har en bra grund från början, då kan det krävas färre timmar. Det beror bland annat på mål och hur lång tid det får ta.


Tillsist gick vi igenom hur man ska utföra en korrekt knäböj (benböj) men mer om detta en annan gång,


Kom gärna med synpunkter på detta!Källor: Miniworkshopen idag, Mathias Brunberg, Anna Nillson och mina egna tankar.

Höstträning nr 2

Idag hade vi fysälskande Markus som inhoppande instruktör på MMAn. Det blev då en hel del kullerbyttor i olika varianter. Man lär sig verkligen att kontrollera kroppen!

Sedan blev det bland annat:

- positionsbrottning,
- sw
- teknikträning i form av passeringaar av guard från stående
- lugn sparring. Här körde jag bland annat med en kille som smällde på lite hårdare, men det tyckte jag bara var bra eftersom jag fortfarande är feg i boxningen och bör lära mig att det inte gör ont och jag måste väga titta på motståndaren hela tiden!
- mer sw

Vi avslutade med 8 minuter cindy:
15 knäböj - 10 pushups - 5 chins/pullups och om från början


Äntligen jobbat färdigt! Nu lyser solen oc...

Äntligen jobbat färdigt! Nu lyser solen och det är dags för bad! Jag har aldrig badat i Delsjön förut, vi får se om den är något att ha jämfört med Vättern.


Sjukt trött idag, träningarna igår sitt...

Sjukt trött idag, träningarna igår sitter kvar i hela kroppen. Brottning tar verkligen musten ur hela kroppen! Men nu är det bara en klient kvar sen ska jag vara ledig resten av dagen, bad, mat och träning.


Hösten första träning avklarad!

Då var höstens första mma-träning avklarad!

Eftersom jag hade en timme mellan min combatklass och träningen så ät jag gud förbjude snabba kolhydrater emellan ;) Rage, protein och vitargo, det funka helt okej och vitargon var snäll mot magen. Självklart hade det varit bättre att äta någon långsam kolhydrat men jag var bara ute efter att snabbt få i mig energi! Hade jag ätit någon fast föda hade den säkert kommit upp under träningen för fy fan vad jag var nära att spy under submisson träningen, jag var helt slut!

På boxningsdelen kom energin tillbaka eftersom det var fokus på teknikträning!

Jävlar var jobbigt det var, men så kul!

Dagens fys var raka, hårda slag på thaimittsar - ground and pound - knäböj x 3!


Behandling och Grym ny combatinstruktör på Sportlife!

Dagen började med pt-session, sen första naprapat behandlingen sedan semstern. Fortfarande fokus på min västra skenbensmusken, höfter och ryggen. Det är ju inte dirket skönt när man väl är där ;)


Idag teamade jag med en av våra ny combatinstruktörer Anna E. Det var första gången hon instruerade combat, hon instruerar pump annars, men jag var sjukt imponerad! Hon var grym! Hon kommer klara licensfilmningen lätt! Håll utkik efter när hon får en klass sen :)

Terminsstart - Gladius MMA

Ikväll är det terminsstart på Gladius MMA på Fighter Centre. Eftersom det är min tredje termin går jag nu in i gruppen MMA-Avancerad. Om jag förstår rätt så kommer vi att ha Anton Matsson och Markus Hjärstam som instruktörer så med andra ord kommer man antagligen spy redan första träningen ikväll!

Fan jag har gått och blivit bekväm under sommaren, dags att ändra på det!


NO REST FOR THE WICKED


Styrka, box och tabataintervaller

Dagens träning på Ullevi:

Styrka

Axlar
Sittande hantelpress
Knästående press  cablecross
Hatellyft åt sidan
Mage
Hjulet
Båltrotation och crunch i rep - superset

Boxfys 25min

Tabataintervaller
Burpees med pullup 20s-20s x 8Burpee med pullups


Dags att ta sig ut i gymmet

Nu kanske din semester är slut och du kanske är en av dem som:
- inte tränat under semestern
- inte styrketränat förut och är lite nervös för att ta dig ut i gymmet
- kanske ska börja träna för första gången

Här kommer några generella enkla träningstips för styrketräning;  • Försök att undvika att köra biceps för nära före rygg eftersom du "använder" dig av en hel del biceps i övningar för övre ryggen.
  • Försök att undvika att köra triceps för nära före bröst eftersom du "använder" dig av en hel del triceps i övningar för bröst.
  • Försök att undvika att köra bål, här räknar jag ländrygg och mage, och sådant i ungefär samma höjd, före att du ska köra ben. Framförallt benövningar där du "får" med bål (core) mer, som knäböj, utfall, raka marklyft, baksida lår på boll, m.m. Men även övningar som benpress, benspark, sittande och liggande lårcurl m.m. Det kan vara svårt att hålla en bra hållning om du redan tränat musklerna kring bålen "isolerat" och därmed redan tröttnat ut dem.
  • Själv försöker jag att lägga mage och ländrygg sist i ett pass, och inte dagen före ben.


 Repetitioner

  • 1-6 Maxstyrka
  • 6-8 Styrka och volym
  • 8-12 Volym (Själklart blir du ju starkare här med)
  • 10-15 Grundstyrka (Bra att lägga sig i om man är nybörjare eller om man hållit upp väldigt länge.
  • 15- 25 Uthålligstyrka

Eftersom kroppen lär sig (vänjer sig vid) övningar (rörelser) bör man för att utveckla sin träning och för att inte sluta utvecklas, variera och periodisera sin träning. Efter sex veckor brukar det vara lagom att förändra sitt program. Det du kan ändra är antalet repetitioner, antal set, vilka muskelgrupper du kör ihop, vilken dag du kör muskelgruppen och vilka övningar du kör. Kör man ett program längre än sex veckor kan man börja tröttna på det också.Set
Jag tycker att tre set per övning är en bra riktlinje.


Återhämtning
Generellt brukar man säga att en specifik muskel behöver ca 48 timmar för att återhämta sig. Total återhämtning av hela kroppen kan skilja sig rejält hos olika människor, alltifrån 5-20 dagar. Det finns antagligen människor som återhämtar sig fortare eller behöver ännu längre tid.Dessa tips är väldigt basic och generella. Är du mer avancerad och beroende på vilka muskelgrupper du prioriterar så funkar de bra eller mindre bra för dig.


Topphälsa : "Okej med kakor, men inte vitt socker!"

Läste i tidningen Topphälsa att tydligen behöver man inte sluta äta kakor och godis, så länge man försöker att inte äta vitt socker! Okej?!

Jag hoppas verkligen att jag missförstod artikeln eller att det blivit något fel.... 

Tyvärr hittar jag inte artikeln på nätet ännu....

Bröst och Yoga!

Dagens styrketräning med Marcus blev på Domkyrkan och det var bröst som stod på schemat. 3 set á 8-12 reps

Bänkpress
Flyes i Cablecross neråt
Lutande hantelpress
Flyes i peckdeck

Efter styrketräningen så gick vi på en välbehövlig yogaklass. Jag har inte varit på yoga eller BodyBalance på evigheter. Jag kan inte komma ihåg att jag varit det sedan förra Supersaturday..... det närmaste var nog FreePower på Nikekonventet.

På Sportlife kör man Power Yoga och vår klassbeskrivning lyder:
Hitta inre och yttre energi och harmoni, stressa av med ett psykiskt och fysiskt välgörande pass! Ett tufft pass där vi tränar statisk och dynamisk styrka, balans, rörlighet och avslappning.

Klassen var Power Yoga 75 min med Gunilla. Mycket skön klass och skön instruktör! Man hittar verkligen sina styrkor och sina utvecklingsområden.

Bild lånad från soloflex.com


Höstens träningar och tävlingar

Höstens tränings- och tävlingsplanering
Tisdagar
BodyCombat & MMA (1,5h)
Torsdag MMA (1,5h)
Fredag Cykel 45 Activio
Lördag Box 60
Söndag Submission Wrestling (2h)

Sen ska 4 gympass och ett löppass in per vecka.

Eftersom jag nu går in i MMA-Avancerad och därmed tredje och sista terminen då man räknas som nybörjare och därmed sista Westside så har jag tänkt gå lite turneringar innan den.


Viktiga datum

4 September Supersaturday
24 September Svenska Grapplingligan 3
23 Oktober Alive Submission Wrestling Tournament 9
27 November Alive Submission Wrestling Tournament 10
11 December Westside Submisson Wrestling Tournament 10http://www.grapplingligan.com/
http://www.alivesw.se/
http://gladiusmma.com/


Upp!

Såg en fantastisk film igår: Upp! Sjukt snygg film! Jag tycker ofta att animerde filmer mest är roliga men det här var en riktigt bra film överlag! Jag förstår varför den fått så bra kritik.Bilden lånad från kulturbloggen.com/

Lungt

Bara en lugn dag idag, mycket promenerande och umgänge med vänner och massa egentid.

Nu är det egentligen bara en vecka och 3 ...

Nu är det egentligen bara en vecka och 3 dagar kvar på sommarlovet. Hur kunde tre månader försvinna så fort? Redan nästa vecka börjar det redan bli lite mindre fritid. Då börjar mma- träningen igen. Och veckan efter det börjar jag på tredje och sista året på maskiningejör-konstruktion plus att min lördagsbox kör igång igen efter sommaruppehållet.


Armpass och danskar

Dagens GUN-pass (armar)

Vi körde varannan bicpes- tricpesövning.

Scottcurl
Smala dips
Hammercurl med hantlar
Pushdown med stång
Omvänd bicepscurl i drag med stång
Pushdown med rep

Tre övningar för underarmar


När man kör biceps kan det vara bra att få alla tre handfattningarna, dvs handryggar neråt, utåt och uppåt. Se följande inlägg för bilder på det:  http://glife.se/SverigesMan/66866


Inget nytt eg men ja vill du läsa lite om danska statens dumhet så
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article7602117.ab

Äntligen bra väder!

Dagens frukost: Ägg och bacon.

Idag blir det en kort dag typ. En pt-session och träning av gunsen på Exclusive.

Sedan tänker jag åka hoj resten av dagen!
Boxfys på Almedal
Då har han gjort det igen, denna gång på Almedal. Jag ska inte köra boxfys med Marcus. Han har slagit sönder min vänstra handled igen! Det tur att han inte har bättre teknik för då hade han väl slagit av hela handen! Konditionen är inte okej! Jag är lessen men BodyCombat är inte jobbigt om man jämför med att slå på mittsar. Jag dog av trötthet typ 10 ggr under den halvtimme vi körde. Sedan avslutade vi med tabata intevaller, burpees 20s-20sx8


Den hemliga kocken i DN om matfusket i t.ex. skolan

Riktigt bra atikel i Dagens Nyheter av Mats-Eric Nilsson

http://www.dn.se/debatt/fabriksmaten-ett-hot-mot-skolelevers-och-aldres-halsa-1.1150822

Gravid - kost-lästips

Om du är gravid och sugen på att testa lchf så har jag några tips på läsning.

http://www.kostdoktorn.se/lchf-vid-graviditet-eller-amning-igen

http://www.lchfhalsa.se/uploads/oppet_brev.pdf

Trapsträning och bålrotation

Ännu en dag som började innan jag vaknat ordentligt. Det är dock att klockan bara är 11.40 och jag är typ klar för dagen plus att jag redan hunnit träna. Det verkar dock bli lite boxning med Marcus och så ska jag vikariera en boxklass på Lindholmen 17:30 idag.

Dagens lunch: Tacoköttfärs med riven ost och grädde.

Dagens träning på Sportlife Exclusive

Mage (bål)
Joystick
Woodchooper
Bålrotation i kinesis
Sidolyft
Mage i maskin (bcube)
Crunch på boll
Plankan

Nacke
3 olika övningar

Traps
Shurgs med viktplattorNär du tränar bålrotation tänk på att inte rotera för långt åt sidorna. Du har ungefär 30 grader (från mitten) åt varje håll att rotera på. Jobbar kontrollerat och med en bra hållning! Om man arbetar okontrollerat och roterar för långt finns risk för skador. Håller man t.ex. på med någon sport som kräver att du roterar längre så är det en annan sak. Bålrotation anses av många vara en dålig övning. Jag tycker att det är en bra övning om man gör rätt!


Bild lånad från concept.se

När du tränar traps (trapezius) tänk på att muskelfibrerna går snett uppåt-bakåt, så lyft i den riktningen och inte bara rakt upp.


Bild lånad från www.rci.rutgers.edu

Uppskattning

Fick ett trevlig sms från en klient idag som skrev att jag gjort personens dag efter vårt träningspass :) Som jag sagt förut, det är därför man jobbar med det här!

BC MIX och Benpass

Fick ihop 5 timmar pt och två timmar träning idag. Helt ok :)

Den BodyCombat-mix jag kör nu är:

1a BC 44 Yanou - Brighter Day (Monday 2 Friday Remix)
1b BC 44 Ultrabeat - Use Somebody
2 BC 35 Scooter - The United Vibe
3 BC 44 Sy & Unknown featuring Lou Lou - The Time Of Our Lives
4 BC 44 Masif DJ’s - Paint It Black 2009
5 BC 44 ToneTonic - Ignorance
6 BC 39 Pink - So What
7 BC 44 ColorBox - Metal Kombat For The Mortal Man
8 BC 31 Scooter - Back In The Uk
9 BC 44 Crookers feat Kardinal Offishall & Carla-Marie - Put Your Hands On Me
10 BC 44 Alicia Keys - Doesn’t Mean Anything


Kvällen avslutades med ett gött benpass med PT-Linus på Exclusive.Tre set på allting.
Enbens-benpress 95kg
Ebens-benspark 40,1kg
Enbens-liggande lårcurl 22,5kg
Sen körde vi faktiskt adduktorerna eftersom jag vill bli starkare där pga submissionwrestlingen.
Enbens-vadpress 13,5kg - det är för jävla svagt jag vet!

BC 45 och möte

Det blev en träning till. Jag gick igen på BodyCombat 45, jag går den mest för att jag vill ha lättare att lära mig den nya koreografin sen. Sen är ju Pernilla en grym instruktör också!

Kvällen avslutades med ett spännande jobbmöte :)

Rygg

Frukost: 2 stekta ägg och ett paket bacon, te.

Dagens styrka utfördes på Ullevi med Marcus. Rygg, rygg och rygg.

Climbers - 2 set
Chins - 1 set
Rodd till magen i drag
Baksida axlar i drag
Shurgs i drag & ryggersning i bellyback - Superset
Lunch: Tacoköttfärs med gurka, 35%ig cremé fraiche och riven ost.


Sniglar och gymning

Dagens träningspass utfördes på Exclusive med Marcus. Bröst, axlar och mage stod på schemat.

Bröst
Bänkpress pyramid 12-6-3-1-1-1-6-3-12
Flyes i kinesis upp-fram-ner

Axlar
Drop set i hantelyft åt sidan i Teca

Mage
Crunch med hjul
Curnch i drag
Russiantwist med kettlebel
Plankan

Sen en lång skön stretch för att öka min rörlighet.

Btw om du inte äit på Caleo så borde göra det! Åt deras entrecoté med bearnaisesås igår. Grymt gott! Prövade sniglar också, var riktigt gott!bild från http://www.ilovegoteborg.se/


Kolesterol och lågkolhydratskost

Kolesterol är ett livsnödvändig ämne som ingår som byggsten i varje cell i din kropp. Det bygger upp och stabilisera cellmembran, de omgivande skal som skyddar alla dina celler. Kolesterol har den rollen hos alla djur.

Det finns två typer av kolesterol HDL (Det goda) och LDL (det onda). Ett högt LDL i blodet kan statistiskt innebära en något ökad risk för hjärtsjukdom medan ett högt värde av HDL kan betyda mindre risk för hjärtsjukdom.

Att äta en kost med så få kolhydrater som möjligt och mer fett kan höja LDL något, men hos de flesta kan det vara oförändrat eller sjunka. Det som dock kan hända är att LDL-partiklarna förändras från små partiklar som lätt fastnar i kärl och täpper igen till större fluffigare som verkar mindra farliga. Detta är bra.


Fast egentligen är det mer invecklat än så här. Kolla t.ex. in källorna om du är mer intresserad.


Källor

http://www.youtube.com/watch?v=NpCQJcw3LuI&feature=player_embedded

http://www.kostdoktorn.se/kolesterol#kolesterol


Super Saturday 2010

Då har jag bokat Super Saturday 2010 lördagen den 4:e september.Jag hade tänkt gå på följande:

BodyBalance - Jackie. Anna P, Kenneth
BodyCombat - Dan, Oscar P, Thomas
Best of RPM - Anna K, Eerika
Ev BodyAttack - Oscar P, Line, Brent
BodyCombat - Dan, Pernilla B, Sarah
BodyJam - Gandalf, KImmo, Åsa E
BodyCombat - utbildning Dan

Aritkel i GP om sömn - 7 timmarIntressant artikel i GP om att 7 timmar skulle vara den perfekta tiden att sova. Sover man kortare tid eller längre så skulle risken för att utveckla sjukdomar i hjärta eller blod öka.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.418619-sju-timmar-magisk-grans-for-somn

Jag tycker dock att det är en väldigt kort artikel och skulle gärna vilja veta lite. T.ex. om det finns andra fördelar med att sova längre och jag skulle vilja ha en länk till studien.


Bilden lånad från chrippz.blogg.se/

Veckan

Då har man sovit helt okej i två nätter :) Nu orkar jag skriva en veckoupdate.

Måndag
Bröstträning med Marcus på Domkyrkan
Bänkpress, Flyes neråt i CC, Flyes i Peckdeck och lutande hantelpress.Efter detta instruerade en sjukt bra cykel 30 på Domkyrkan. Det var flera som kom fram efteråt och sa att det var ett grymt pass. Jag fick tillochmed följande mail på kvällen:

"ville bara säga att jag verkligen uppskattade din activio idag på domkyrkan. tycker du är en grym instruktör och verkar verkligen ha valt ett yrke för dig! fortsätt så och tack för en bra träning fast det bara var i 30 min =)"

Det är för sånt här som man jobbar med det här! :)


Tisdag
Instuerade två riktigt grymma BodyCombatklasser. Det var kanske lite tufft att börja kondtionsträningen med detta. Jag tror jag var spyfärdig hela dagen ha ha. Jag avslutade med att köra axlar på Exclusive.

Onsdag
Ryggträning med Marcus på Almedal. Riktigt bra ryggpass! Avslutade kvällen med att hålla en box på samma ställe! Skönt att få skrika ur sig lite :P

Torsdag
Benträning med Marcus på Domkyrkan.
Enbens-press, enbens-benspark, enbens-liggande lårcurl och enbens-vadpress. Välbehövlig massage på det!
Den kvällen avslutades med middag på Joe Farellis. Buffalowings i Bluecheese, Gorgonzolagratinerad Oxfilé i tryffelsås med Cesarsallad. Sjukt gott!
Fredag
Armpass på Ullevi, eller som det tydligen heter numera, guns ;)
Stående ez-curl, hammercurl, omvänd curl i drag, pushdown i drag, hammerpush i drag med rep, dips, och tre övningar för underarmar

På kvällen var det dags för mig att ha min cykel för första gången sedan semestern. Innan jag gick på två veckors semester så låg deltagarantalet på ca 15 vilken e okej för att vara sommar. MEN igår då jävlar var det tillochmed kö till reservplasterna! Att ha en överfull klass (salen tar 35) första fredagen i augisti när solen skiner anser jag var grymt bra! Och vilken kalss det blev! MAGISKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fan vad gott att vara tillbaka på min cyke...

Fan vad gott att vara tillbaka på min cykelklass! Det var kö till platserna! Jag levererade så in i norden! Grymma deltagare! Kul med en hel del nya också :)


Den här veckan har min sömn verkligen st...

Den här veckan har min sömn verkligen ställt till det för mig ordentligt. Jag har sovit i snitt 5 timmar per natt vilket inte funkar för mig. Mått illa och varit sjukt trött konstant! Jag har alltså varit för trött att blogga. Det enda jag har skött är min träning, min kost och mina klienter. Det får bli ett längre inlägg om veckan så fort jag hinner. Två klienter kvar idag, en gymning och en cykelklass. Trots så lite jobb började jag 7.30 men är inte klar förrän 18. Fyra olika gym att besöka, man förlorar mycket tid på resorna. Men sen är det 3dagars ledighet!


Idag ringde klockan 7 :( började jobba en...

Idag ringde klockan 7 :( började jobba en halvtimme senare. Nu är jag så trött att jag snart självdör. 3 klienter kvar, en gynning och en boxklass. 4 olika sportlife.


Kvällens Cykel 30 Activio


Klasser vecka 31

Måndag Cykel 30 Activio  Domkyrkan 16:00

Tisdag BodyCombat 11:30 Ullevi 17:10 Lindholmen

Onsdag Box Almedal 17:00

Fredag Cykel 45 Activio Frölunda 17:00

RSS 2.0