Cheryl Cole - Fight For This LoveBra låt och sjukt vacker tjej!

Cykel, Kettlbell och cykel

I morse blev det en härlig cykel med Olabandola på Sportlife City. Känsla i benen var det som hindrade mig även denna gång, så hade svårt att komma upp i puls! Men det blev ett så lagom svettigt pass. Lite morgonradiokänsla över det, fast mycket jobbigare såklart ;)

Skola och sen en timmes sömn plus två pt-sessioner på Sportlife X.

Kvällen avslutades med kettlbell med underbara Therese! Hon är verkligen grym på vilken klass hon än kör! Hon är född till instruktör! DU borde verkligen gå på någon av hennes klasser!
Följande är hennes fasta klasser:

Box mån 17:45, Cy/Core 19:00 Frölunda
Kettlebell 19:25 Exclusive
AfroPowerDance tors 18:10 Exclusive
AfroPowerDance sön 12:00 Frölunda

Sen hoppar hon även in en hel del på dessa klasser plus BodyPump, Indoor Walking och Cykel. Hon är dessutom utbildad i Forza, Pilates m.m.

I från kettlbellklassen gick jag med mer energi än innan! Och jag känner mig betydligt rörligare!

Nu blir det mat och göra cykelklass!


Fight hela kvällen :)

Grym dag idag!
Jag tror jag äntligen hittat tryggheten i combaten! Nu gäller det bara att öka den redan bra kvaliten! Men jag vill sträva efter att bli bättre och bättre!
Förra veckan kunde jag inte ha min klass eftersom jag hade halsont. DÅ var det 28pers! Fan att jag missa det! Men det tar sig :)
Äntligen mma-träning ikväll!
Boxning med fokus på sidorörelser och sen sw plus fys!
20 knäböj, 15 armhävningar och 10 kettlebellswing i 10min.

Veckans träningsplanergin

Veckan träningsplanering:

Måndag: Morgon: Cykel 45 Kväll: Gym och intervaller
Tisdag: Kväll: BodyCombat och Mma
Onsdag: Morgon: Cy 45 Kväll: Gym och Kettlebell
Torsdag: Morgon: Cy 30 eller Indoor Walking 45 Kväll: Gym och Mma
Fredag: Morgon: Cy 45 Kväll: Gym och Cy 45
Lördag: Gym och intervaller
Söndag: Cy 30, GYM och Submission Wrestling.

Målet blir då denna vecka: 6 kondtionstillfällen 4 "fusion" och 5 gym.

Nya viktklasser på Westside SWT 9!

Underbar nyhet denna morgon! Jag har precis blivit överlycklig att Svenska Submission Wrestlingförbundet har ändrat viktklassreglerna! Nu behöver jag bara gå under 85kg eller ska man då sikta på att gå ner under 79kg!? Det är över en månad kvar så 79kg borde vara möjligt, sist gick jag ner från 85 till 80 sista veckan. Anmälan till Westside SWT 9 behövs inte göras förrän senast 2 juni så nu gäller det att gå ner till 85kg så tar jag mitt beslut sen. Och går jag ner till 85 så är det ju bara att satsa på att kommer under 79! Jag gissar att jag behöver ligga på typ 10 konditionspass per vecka om jag känner min kropp rätt......

http://gladiusmma.com/kalender.asp?kalender_id=1299

Första träningarna avklarade!

Veckans första träningar avklarade!

Morgoncardio i form av Cykel 45 07:00

Sen ett grymt bröst-axlar-biceps med Marcus.

Bröst
Bänkpress
90kg/3+3 90kg/3+3 90kg/2+3 90kg/2+3
Flyes i drag
30kg/6/5/4/4
Axlar
Sittande hantelpress
17,5kg/13/8/7/5
Stående hantellyft åt sidan
10kg/10/8/6/5
Biceps
Stående curl med rak stång
35kg/4 30kg/7/6/5
Hammercurl med rep
45/6 40/6/6/4

Avslutade med 10x30s maxintervallet på Arc-trainern


Update helgen

Veckan första träning är avklarad! Jag började veckan med en cykel 45 på Sportlife Exclusive. Instruktören var mycket bra, speciellt eftersom hon sa på vilken procent av maxpulsen vi skulle ligga på, vilken teknik vi skulle köra, där har du de två sakerna jag måste ha för att jag ska få ut vad jag vill av en cykelklass. Det är klart att jag kan lägga upp mitt eget race också, men när jag går på en klass vill jag höra vad jag ska göra och slippa tänka :) Det slapp jag idag :) Instruktören var också tydlig i sitt instruerande, coachade bra, bra musik och hade en härlig relation till sina deltagare! Bra start på måndagen!

När det kommer till min egen träning så måste jag vänja mig vid att träna på morgonen, jag hade svårt att komma upp i puls eftersom mjölksyran kom väldigt fort. Men det kommer det kommer!I fredags hade jag först min cykel 45, det blev en superklass som jag var riktigt nöjd med!
Efter det körde jag ben och mage med Marcus och Hagge. Kändes så där att köra ben efter en cykelklass så det blev sådär, magen däremot kändes bra!

I lördags så hade jag inte särskilt många bokade på min box, folk börjar välja solen istället på helgen, men det var en hel del drop in så det blev en av de bästa klasserna på länge! Jag var en 9a för andra gången denna vecka och deltagarna höjde sig rejält! Det var en hel del utveckling! Några som äntligen satte en teknik som jag tjatat om länge och några som vågade låta lite mer när de tränar. Att låta på en boxklass brukar peppa en att ta i lite mer :)
Efter boxen blev det en promenad i solen med Malin och sedan gymning med Malin, Anna och Marcus på Ullevi. Olympiska Lyft, TRX och boxning. Jag råkade slappna av för en sekund när jag höll mitzharna åt Marcus och han kör med hanskar med väldigt lite stoppning, de likna mma-handskar och ja han träggade mig på tinningen. Ett hyfsat hårt slag som fick mig att stanna upp lite. Men ingen fara, men creed till Marcus som delat ut sin första blåtira ;)

Helgen avslutades igår, söndag, med att jag körde rygg, triceps och kettlebell på Exclusive. Jag trixade lite med passer och slog ihop några övningar till superset för att lägga mer fokus på förbrännning.

Pullups 4 set
Latsdrag och omvända flyes i drag - Superset - 4 set
Dips med vikt 20kg - 4 set
Ryggresning i bellyback med omvända flyes (hantlar) och pushdown med rep - 4 set
+ lite kettlebell


Shopping på Budo & Fitness

Idag har det blivit mest plugg. Jag hade tänkt gå på en kettlbellsklass med blev lockad att åka till Budo & Fitness och shopa lite istället. Vi har fått ett personalavtal med dem och idag var det kickoff för det med 40% på alla kläder. Jag köpte ett par vita lindor, svart tandskydd, ett linne och två par shorts som jag kommer använda på mman och på mina klasser. Nu blir det rygg och triceps på Exclusive.

Better Bodies

WARRIOR

TAPOUT


Bra klass - dålig form

Sjukt bra sista pass av cykelklassen Don´t Stop - Pyramidkurva igår! Jag var riktigt nöjd med den klassen! Med min for däremot är det inte bra! Halsontet har gjort att jag bara tränat tre timmar denna vecka, och det är alldeles för lite för mig. Så jag ligger inte i förarsätet i tävlingen nu ;) Jag behöver minst 10 timmars träning per vecka för att må bra fysiskt och mentalt! Nästa vecka ska det bli bättre!

Tidig fredag

Dagen började tidigt med pt-session redan 06:45 på Ullevi. Men det blir en bra start på dagen att börja med något som man tycker om! :)
Blir lång skoldag nu, sen cykel 45 på Frölunda och gymning på Ullevi ikväll.

Hur ser din fredag ut?


BEACH 2010 - Anlita Personlig Tränare

Om du vill träna med mig som personlig tränare så har jag nu fått några få tider lediga. Under juni kommer jag jobba enbart med personlig träning så om du vill kommer iform inför sommaren eller bara tycker att nu är det dags så tveka inte att höra av dig! Maila mig på johan.p.stromer@sportlife.se

Min presentation som personlig tränare:


Det kommer att krävas hårt arbete och du kommer att ha kul under tiden!

Jag kommer från en bred idrottsbakgrund, har tränat framförallt handboll, fotboll och styrketräning, och även kortare sessioner hockey, skytte, bordtennis, golf och Krav Maga. Numera tränar jag mest styrketräning, gruppträning och Mixed Martial Arts. Jag har jobbat med träning i snart 8år.
Förutom licensierad personlig tränare och licensierad styrketräningsinstruktör, är jag gruppträningsinstruktör i Box, BODYCOMBAT® och Cykel. Jag har ett stort intresse i kost.

Just bredden är en av mina styrkor, har en bred övningsbank, så det kan bli allt från vanliga gymmaskiner, fighting inspirerad träning till att jag plockar fram någon härlig ”fysövning” från handbollen.
Två andra styrkor är min anpassningsbarhet och min förmåga att motivera dig på rätt sätt, med bra röststyrka och glimten i ögat.
Jag kommer att anpassa träningen efter dina mål och förutsättningar, så att du finner träningen rolig och givande!

Den finns dock inga genvägar, det kommer att krävas hårt arbete från oss båda.

Jag kommer att få dig att orka den där extra armhävningen, och du kommer att älska den!  Mina utbildningar:

- Lic. Styrketräningsinstruktör - The Academy
- Lic. Personlig Tränare - The Academy
- Kettlebell Coching Level 1 - InCycle
- Flowin - Certifierad
- Lic. Schwinn Indoor Cycling
- Zone Heart Rate Cycling
- Lic. Sportlifecykel
- Lic. Sportlifebox
- Sportlife Anatomiutbildning
- Dr Mark Slavin seminarium om Funktionell Träning - "Myter och verkligheten"
- Dr Mark Slavin seminarium om Anatomi och Styrketräning
- Lic Aerobox grund
- Lic Aerobox påbyggnad
- Core, Core Feelgood
- Les Mills Bodypump grundutbildning
- Les Mills Bodycombat grundutbildning + licensierad


Yes!

Yes. Inget halsont kvar! Kan Jang, alvedon och sömn är receptet! Jag håller mig ifrån träning en dag till eftersom jag känner mig lite tung i huvudet fortfarande. Men snart back on track! Och solen är tillbaka också! Idag är det 36 dagar kvar till över 3 månaders sommarlov!


Dagens blogginlägg att läsa :)

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.14596361

Idag var jag en 9a!

Fantastisk box på Stig Center idag! Deltagarna var ritktigt grymma och körde! Jag fick grymt positiv feedback av i stort sett alla deltagare! Det är inte ofta så många kommer fram och säger att det är så bra.
Till och med en garvad mma-kille tyckte att passet var grymt!
Själv tycker jag att jag är en 8a på en 10-gradig skala som boxinstruktör, men idag var jag en 9a!Hur min hals mådde efter mitt skrikande låter vi vara osagt ;)


Feber och halsont

Igår kom halsontent och lite feber. Idag fortfarande halsont, hoppas jag slipper feber! Att träna med lite förkylning i kroppen är enligt min erfarenhet och vad jag lärt mig ingen fara. Men man ska inte träna när man har ont i halsen eller har feber! Har bekanta som har råkat utför hjärtmuskelinflammation, tror det var det i alla falla, av att de tränat med feber och ont i halsen, och det höll på att sluta riktigt illa!
Så tills halsontet är borta, fokus på skolan!

Möter du på hinder? Ändra fokus! Det finns alltid delar av sitt liv man kan fokusera på!

Pimpstarhttp://www.pimpstar.se/
 

Ett projekt Jens är involverad i!

Dag 2 av 2-dagars seminarium med Dr Mark Slavin och grymt gympass med Jens

Är allt för trött för att skriva om seminariet idag med, det kommer ett längre inlägg om det, plus att infon räcker till lite olika inlägg!

Två pt-sessioner idag! Jag har grymma pt-klienter, de litar blint på mig och gör allt jag säger :) Det är därför de får så bra reslutat! :)

Kvällen avslutades med grymt gympass med Jens idag!
Jag tror Marcus uttryckte det bäst; Jens är en sån kille som alla gillar! Han är inte konstig på något sätt! Klockrent!

Bröst
Lutande hantelpress
35kg/10 35kg/7 35kg/5 35kg/3
Bänkpress
80kg/5 80kg/3 75kg/4 75kg/5
Axlar
Sittande hantelpress
20kg/6 20kg/5 17,5kg/7 17,5kg/9
Hantellyft åt sidan
10kg/10 10kg/10 10kg/7 10kg/7
Biceps
Stående curl mer rak stång
35kg/10 35kg/6 35kg/4 30kg/6
Curl med rep
60/7 60/6 55/5 50/6

Vi avslutade med 10x max intervaller a 30s på crosstrainer!

Dag 1 av 2-dagars seminarium med Dr Mark Slavin

Idag har jag varit på första dagen av ett två-dagarsseminarium med Dr Mark SlavinConcept i Jönköping. Dr Mark Slavin jobbar bland annat åt Cybex och Concept säljer gymaskiner av detta märke, de flesta maskiner på Sporltife är av märket Cybex.Seminariumet handlar om det missanvända begreppet funktionell träning. Vad är eg funktionell träning? Hur har begreppet missanvänts i marknadsföringsyfte. Vi har inte riktigt kommit in på den biten ännu. Vi har hittils pratat om biomekanik, hur viktigt det är att börja tänka om som personlig tränare när det gäller träning. Tänk rörelser inte övningar!
Jag ska skriva mer om detta när jag inte är så sjukt trött som jag är nu!

Dagens fysiska ansträgning: Pw med Marcus i morse innan avresan till Jkpg

TRX, Olympiska lyft och box!

Dagens andra träning: TRX, Olympiska Lyft och Fighting på Sportlife Ullevi! Idag tränade jag som vanligt med mini MO och på vårt helkroppspass brukar vår naprapat på Ullevi, Anna, hänga med också!  En grymt kompentent trio, man lär sig otroligt mycket!Dagens träning:
Enbensböj med TRX 10/sida x2
Frivändning 50kg/7st
Stöt 50kg/5st
Rodd med TRX 16st
Ryck 40kg/5st
Armhävning plus peak med TRX 10st och 11st
Woodchoper 15kg/10 per sida 20kg/10 per sida

Benböj med TRX

Peak med TRX


Box
1-2-3-4-5-6 1,5min
1-2-bakre knä - främre knä 1,5min
Främre snapkick-bakre snapkick 1min
1-2-4-sprawl-ryggläge-hoppknä 1,5min

Allt utfördes i maxtempo!


Hjulet färdigt?

Vristen!

Idag började jag morgonen med löpning...det höll 500m sen blev smärtan i min vrist för stor. Det gör ont vid kompression. Antagligen har jag överansträngt den med för mycket hopp! Dett var ju inte efter planerna eftersom jag behöver ha mil i benen före Göteborgsvarvet. Just nu har jag 2,1mil i benen och jag vill hamna över fem innan jag springer i alla fall!
Men det gäller att göra det bästa av situationen så jag tog bussen till Frölunda och körde max intervaller a 30s instället, dvs 30s max och 30s vila. Fem stycken på rodden och fem stycken på crosstrainern!

Det blir med andra ord inga enbenshopp på helkroppspasset idag. Eftersom Exclusive stänger kl 16 så blir dagens träning på Ullevi, och där har vi ännu inga Kettlebells. Det blir TRX, olympksa lyft och boxintervaller istället. Vår duktiga naprapat på ullevi, Anna, hänger på mig och Marcus idag.

Bra träningsdag!!!!

Dagen startade 0610 med 40 minuters powerwalk i solen! Ja solen är faktiskt uppe så tidigt ;) Man kommer igång oerhört skönt om man tar en sväng på morgonen :)

Lång skoldag på det!

Min cykelklass på det, 45min.
Huvudelen 7min på 80% av Maxpuls, 5min på 85%, 2-3min på ca 90%, 5min på 85% 7 min på 80%.

Kvällen avrundades två timmar senare med styrketräning på Ullevi med Marcus. Klockrent pass!Bröst
Lutande hantelpress
37,5kg/7/4 30kg/8/7
bänkpress
75kg/8/6/5/4
Axlar
Sittande hantelpress
20kg/6/4 17,5kg/6/4
Stående hantellyft åt sidan
10kg/6/7/5/4
Bicpes
Stående curl rak stång
30kg/10/10/10/10
Liggande curl med rep
50/12/10/8/7

30s max-intervaller x 10 på crosstrainer!

Bra träningsdag!


Bästa känslan efter att ha instruerat en klass!

Den bästa känslan efter att ha instruerat en klass är när man har mer energi efter klassen än före! Andra raka sådana klassen den här veckan idag! (BodyCombat på Lindholmen i tisdags och Cykel 45 i Frölunda idag) Hoppas på tredje raka imorgon på boxen i Frölunda 11:00!
Nu till Ullevi för bröst-axlar-biceps med Marcus!


Life is good!

Mitt mål är att försäka gå upp 06:00 varje dag, men när man blir utlurad av Sveriges Man så man kommer hem 2330 så e det svårt att gå komma upp så tidigt. 7 timmars sömn vill jag ha varje kväll!
Drömmen våre att gå upp 0600, en 45min powerwalk sen han en timme på sig innan bussen går :)

Idag 1-2 pt-sessioner, stryketräning, ett möte och mma-träning. Och solen bara lyser! Life is good!

Your thoughts decide your destiny!


Vårens planering!

Kan bara säga det en gång sol sol sol sol soL sOL SOL!
Idag är det träningsfritt eftersom jag vart hos napraptaten och behandlat, rygg, nacke och höft! Det enda som ska göra förutrom plugg idag är ett möte på Ullevi.

Dock är vårens planering färdig fram till 5juni typ!
- 2 tentor
- Ca 5 inlämningar
- Sommarens pt ska göras
- 2 cykelklasser till ska göras
- 2 boxklasser till ska göras
- 1 combat koreografi ska inläras
- Göteborgsvarvet 22 maj
- Tävlingen Biggest (fat)Looser & Biggest (strength)Gainer - är ju det mest prestigefulla! 27 maj
- Tylösand 28-29 maj! Första dagarna på 3månaders sommarlov!
- Rammstein i Köpenhamn 1 Juni


- Westside Submisson Tournament 9 & Green Day 5 juni


Krypa hem!

Ungefär hälften in i dagens träning så körde vi "herren på täppan" i stående brottning med nedtagning. Dvs den som tar ner den andra får stå kvar. Efter tre raka fighter så låg jag i en liten hög på golvet. Jag var så trött i hela kroppen! Både muskelmässigt och konditionsmässigt! Jag ville bara ge upp och krypa hem! Men det är då den där viljan sätter in och man bestämmer sig att jag ger i helvete upp! Så var det bara att fortsätta att mosa och energin kom tillbaka!
Fysen idag bestod av lite härlig kettlebellträning! Intervaller med clean-knäböj-axelpress och swing-hardstyle. Nu mat och sova!

Nöjd!

Idag gjorde vi lite ovanliga saker på BodyCombaten. För att få lite mer känsla i slagen, såsom man kan få om man har lindor på sig, så hade jag idag med mig boxhandskar till deltagarna som de fick ha på sig i låt 3. Deltagarna gillade grejen och jag tror att de fick en bättre känsla för det. Kanske lite elakt att låta dem göra speedball med handskar ;)
Inför låt fyra tog jag upp en deltagare och visade shoot på. Jag arbetade också med en hel del av sakerna jag fick att utveckla från föregående veckas utvärdering. Idag är jag riktigt nöjd med klassen och känner mig mindre sliten än vad jag brukar! En hel del nya deltagare idag också! :)
Solen fortsätter att skina!


Nu , tandskydd in, susp på, tejp på! MMA!

VÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag har det blivit två pt-sessioner. På den första tvingades jag visa att jag kunde göra armhävning med klapp och på den andra var jag tvungen att visa att jag slog en klient i spänsthoppframåt, djuphopp.

Dagens träning bestod av rygg och tricpes. Älskar det passet!
Pullups
Latsdrag
OMvända flyes i drag
Dips med vikt
Frenchpress i drag
Ryggresning i bellyback och omvända hantelflyes. 


Lunch på Lindholmen


Måndag, sol, promenad :)

Måndagen började på bästa sätt! Kroppen känns bra och själen med! Så jag tog mig bort och tittade till min Bålgeting, sedan blev det en underbar promenad i solen! Nu underbar brunch! Tacos!


 


Korsvägen

Lejontrappan

Bygget har kommit långt nere vid Älvrummet

 
Bålgetingen


Svenskens dåliga samvete

En väldigt rolig händelse idag på stan.
Jag möter en av mina klienter ätandes ur värsta godispåsen. Klientens såg helt plötsligt vädligt skyldig ut och säger:
"Jag äter inte godis!"

Jag svarar helt enkelt: "Det är helt upp till dig" med glimten i ögat.

Folk får äta hur mycket godis de vill, och den här klienten behöver verkligen inte gå den i vikt. Jag tyckte bara att det var vansinnigt roligt att personen såg så skyldig ut och fick dåligt samvete ;)Söndagspass

Jag är sjukt trött efter söndagens återkommande helkroppspass bestående av 30min kettlebell och 30min trx - olympiska lyft. Jag är helt slut i hela kroppen! Det blir inte den här isolerande känslan i t.ex. biceps som när man kör "vanlig" styrketräning utan i det här passet fokuserar vi på att involvera så många muskelgrupper som möjligt i varje övning.

Kettlebell
Swing hardstyle 10 - 20s vila - 15 - 20s vila - 10
Swing Crossfit  10 - 20s vila - 15 - 20s vila - 10
En hands swing 10/sida + 20 växlande
Clean 10 - 20s vila - 15
Snatch 10 - 20s vila - 15
Knäböj med Axelpress 10/sida - 20s vila - 10/sida
Halv turkish getup 4/sida
Halv turkish getup med höftlyft 4/sida
Uppgång 5
Russiantwist 10/sida med fällkniv -20s vila -10/sida med fällkniv

Trx
Enbenshopp 8/sid
Enbensknäböj 8/sid
Bakisda lår 8 x2
Enhandsbröstpress 10/sida x 2
Armhävning med rumplyft 10x3 -Varvades med 1 set av Frivändning, Stöt och RYck

Sjukt bra pass!

Dubbelpass!

Igår började kampen på allvar, både konditionen och styrkan fick sitt. Först min cykelklass på Sportlife Frölunda. På mina cykelklasser brukar jag inte sätta så stretchlåtarna är så det precis slutar efter 45min utan ungefär. Men igår satte jag stretchen så sista inandningen, sista "sätta axlarna på plats" var precis när låten tog slut! Hallelujamoment! haha
Senare på kvällen blev det rygg och triceps på Ullevi.
Pullups
Latsdrag
Omvända flyes med hantlar
Dips med vikt
Superset Ryggresning i bellyback med omvända flyes med hantlar & pushdown.

Denna dagen har varit lugnt med en boxklass och en pt-klient. Jag är sjukt trött!


Cheryl Cole


Dom ögonen!

Hmm nu när Cheryl Cole säkert vill skilja sig snart så puttar hon ner Megan Fox från tronen! ha ha

Scooter - Ti Sento

Scooter har fan gjort en bra låt igen. Jaja en bra cover :P Det var fan inte igår de släppte något som vart bra, vad jag hört. Sen måste de fjantiga rösterna bort för alltid!


Träningsvärk

Hm idag vaknade jag med fortsattträningsvärk i benen efter 16kms löpningen i onsdags. Träningsvärk efter maxtesten i bänkpress, benpress och max antal testen i chins och dips. Träningsvärk överallt efter mman igår. Det var fokus på nedtagningar och vi avslutade med 10min fys då vi körde intervaller med 5 axelpress stående på händerna, 10 armhävningar och 20 snabba knäböj :)

It is On!

Biggest (fat)Looser & Biggest (strength)Gainer har startat!
Det första som bör skrivas är att Hagge dök aldrig upp till dagens tester! Han skyllde på något virus....lamt......antagligen mörkar han formen.....


Bänkpress
Jens-120 kg. Marcus O-125 kg. Koffe-90 kg. Johan-100 kg. (Hm jag ska klara 105!)

Benpress
Jens-210.5 kg. Marcus O-175.5 kg. Koffe-175.5 kg. Johan-175.5 kg. (Helt okej resultat från mig)

Chins
 Jens-10 st. Marcus O-10st. Koffe-6st. Johan-3 st. (Har jag någon gång berättat hur mycket jag hatar chins!?)

Dips
Jens-30 st. Marcus O-20 st. Koffe-18st. Johan-25 st. (Jag skäms, ska klara 36!)

Fett%
 Jens-12.8%. Marcus O-12.2%. Koffe-14.8%. Johan-16.4%. (Vad hände här!? )


Jag gillar att vi ska tävla i både fettprocent och styrka!
Det är sjukt jämt i de flesta övningar. Hur ser då mina chanser ut? Vi vet ju inte Hagges resultat ännu, men just nu ser det bra ut för mig i fett efttersom jag har mycket att gå ner, chins borde jag ju kunna klara det dubbla vilket då ger mig 100%-ökning! Dips ska jag klara 10 till! Benpressen så borde jag kunna hålla jämna steg med de andra. Bänkpress vet jag inte riktigt, vi tränar ju inte maxstryka nu, men jag får väl tjuvträna lite vid sidan om. Eftersom jag börjat med löpningen nu så har jag nog bäst chans att öka i chins och dips! Jag tror dock att Jens blir farligare än vad vi räknar med ;)


Jag har laddat kyl och frys rejält!:
Må bäste discogymmare vinna!

Ja han kan sjunga


Biggest (fat)Looser & Biggest (strength)Gainer

Idag startar det! Tävlingen Biggest (fat)Looser & Biggest (strength)Gainer. Vi är fem stycken som på ca 6veckor ska se vem som kan gå ner mest i fettprocent samt öka mest procentuellt i styrka, förutom i bänkpress där det är ökning med antal kg som gäller.
Vi staratar idag med tester med caliper, måttband, max bänkpress, knäböj, chins och dips. Vi ska väga oss också men ja det är ju inget som är intressant för tävlingen utan ja vi gör det för skoj skull! Vinnaren får bli bjuden av de andra på middag!
Och de tävlande är:

 

 


Jens                                          Marcus

Marcus                                     Kristoffer

Johan


Träningsstart inför Göteborgsvarvet

Egentligen så startade träningen inför Göteborgsvarvet i fredags då jag sprang för första gången i år. Då sprang jag bara fem kilometer, men det räckte för mina knän.
Today I stepped it up a notch! Jag sprang runt broarna. Jag är inte säker på hur långt det är, det är svårt att mäta med eniro eftersom jag försöker springa i utmed vattnet hela tiden. Det är dock värt det eftersom det är så himla fint i Eriksberg!
Men om jag får uppskatta det så är det 16km och det tog ca 1h och 30min. Det var dock inte ett dugg jobbigt för orken men knäna och ja benmusklerna över lag tog mycket stryk :) Men det är skönt när man gjort det! För mig krävs det dock alltid en god ljudbok!


Nytt Motto!


BodyCombat

Efter min BodyCombatklass förra veckan var jag riktigt nöjd, en av mina bättre klasser! Igår när jag blev utvärderad så sög jag! Det var riktigt dåligt, jag kom ur takt massor..bläh....jag glömde bort hälften av vad jag skulle säga..energinivån kändes blä....micken slutade fungera i låt 7...... suck...det gick inte bra alla. Det är typiskt att man inte kan leverera när man verkligen behöver det. Men ja man får väl se det som att det kan bar gå bättre nästa utvärdering, och jag har fått en hel del verktyg för att utvecklas, och ett nytt motto!

Lite bilder från klassen:


Ja det är dags att köpa en ny kamera!


Kontroll och riktlinjer för Personliga Tränare och andra inom träningsbrancshen

När det gäller licensieringar, certifieringar och allt vad man nu kan bli inom träningsvärlden så är det egentligen sjukt att det inte finns någon som kontrollerar de olika utbildningarna! Jag tänker främst på personliga tränare. Det finns tre utbildningar som är accepterade hos i stort sett alla inom träningsbranchen, The Academy, PT-School och SAFE. Såvitt jag vet är det dock ingen som kontrollerar dessa!? De får ju kalla sina personliga tränare för licensierade, certifierade, internationella, avancerade, steg 1, steg 2, funktionella och så vidare utan att någon egentligen satt standarden förutom de själva.
Jämför man med läkare, sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer m.f. så har jag för mig att de är legitimerade och statligt kontrollerade eller av annan godkänd organisation. Nu säger jag inte att det alltid är bra att vara kontrollerad, man ser ju på en del inom dessa yrken som helt verkar ha tappat förmågan att tänka själva och förstå att vetenskapen gå vidare, men ändå!
Om man drar det ett steg till och ser på de utbildningar till personlig tränare som finns som inte ligger hos de tre stora. De kan vara bra de också, men de är ju inte heller granskade och ingår de inte i ett större företag kan de ibland vara rejält bristfälliga! Jag har hört många exempel.
Tar man sedan gruppträningsinstruktörs-utbildningar kan det ju bli ännu värre eftersom det finns hur många som helst! Att kontrollera och sätta en standard på dessa är ju dock svårare eftersom ja om du uppfinner en gruppträningsform eller utvecklar en befintlig vem kan då säga; nä så är det inte?
Från min syn som personlig tränare säger till och med ett så stort företag som Les Mills saker som inte stämmer ur en fysiologisk synpunkt. (I deras fall kanske man ska säga att de mer vrider på sanningen).
Här är det ju egentligen upp till de olika gymmen och gymkedjorna att ta in eller utveckla gruppträningsklassen som verkligen håller måttet och generellt håller vad de lovar!

För personliga tränare tycker jag dock att det borde finnas en oberoende organisation, statlig eller ej, som sätter riktlinjer om vad som ska vara med i en utbildning till personlig tränare. Sedan kan ett företag utöka sin utbildning utöver det med sådant som de tycker är viktigt.

En orsak till att det är ja en relativ oordning är kanske att det fortfarande inte finns något fackförbund eller kollektivavtal för folk som arbetar med träning. Nu säger jag inte att ett fack löser alla problem, men det kan vara en del av lösningen, och kollektivavtal innebär väl en sorts trygghet?

Bilderna har jag lånat av respektive företags hemsida, tror inte de blir arga för gratisreklamen ;)


Fett Vs Kolhydrater Update

Skatt på socker? Motståndare säger att människan måste få välja själv om den själv vill äta socker. Men sorry det funkar ju inte. En skattehöjning på socker kanske kan vara motiverad? Jag har för mig att det funkade när man höjde priset på cigaretter.
Det kan vara det vettigaste som Herrarna Marcus och Rösner sagt på länge!

http://www.dn.se/debatt/skatt-pa-lask-och-godis-behovs-for-barnens-skull-1.1071397Angående aftonbladets löp om att "fettdieten" ger hjärtinfarkt! Så blir jag återigen trött på deras journalistik och "experterna" som uttalar sig. Personen var ju redan hjärtsjuk från början. Fredrik Paúlun är dock inte sen att uttala sig igen. Jag är så jälva trött på den mannen! Han verkar ju inte vilja lära sig något nytt och han verkar att ha glömt att han var motarbetad när han först kom med GI.Artiklar i debatten:

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6878687.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/article6878785.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6878279.ab


Blogg värd att besöka:

http://matfusket.wordpress.com/inlagg/

Utvärdering

Igår ställde jag inte klockan. Det är en otrolig lyx att inte behöva göra det! Dagen består av tentaplugg, tenta imorgon, och sedan min BodyCombat-klass på Lindholmen. Idag ska jag för första gången bli utvärderad! Sussie Pe ska sköta denna, kommer hon såga mig, säga att jag ligger på den nivån som jag själv tycker eller höja mig? Såga mig är nog ingen fara, men jag kan nog få en del saker jag behöver jobba på. Dock så är jag en relativt medveten instruktör och människa som ofta vet om de saker jag skulle behöva förbättra! Jag vet t.ex. att mina sparkar är lite dåliga vilket beror på att jag är för stel. Hmm jag är nog lite nervösare inför klassen idag än vad jag brukar vara. Fast vad ska man egentligen vara nervös över? Jag kommer inte att sätta koreografin till 100%, jag kommer missa någon takt här och där...men det gör ju absolut inget! Les-Milss - Trainers missar en del på kvartaler och annat så då är det ju helt okej om jag missar något då och då. Däremot så jobbar jag ju såklart mot att sätta allt och utvecka min coaching för att ge klassdeltagarna en så bra upplevelse och träning som möjligt!


Kvällen avrundas med mma på Gladius :)
Missa inte Sussie Pe på Workout Åre


(Bilden lånad av Workout Åre 2010)

Lite PT-bilder

Två bilder från foto-sessionen av nya pt-foldern på Sportlife. Jag hoppas verkligen inte att dessa kort kommer att användas, jag ser ju helt flum ut haha
Här är hela nuvarande styrketräningsprogrammet


Bröst, Axlar och Biceps - 4x10
Snedhantelpress
Bänkpress
Axelpress
Lyft i sida
Sta. Stangcurl
Ligg. Hammer med rep

Avsluta med 10x30s max intervaller i Crosstrainer


Ben 4x10 och Mage 4x12
Knäböj
1 Bensbencurl pü boll
Crunch pa boll i Cable
Fällkniv med vikt
Joystick

Avsluta med 10x30s max intervaller i roddmaskin


Rygg och tricpes 4x10
Chins med smalt grepp
Latsdrag
Stående omvända flyes i cable cross
Smala dips
Liggande french i cable med rep
Bellyback med omvända flyes 4x14

Avsluta med 10x30s max intervaller i rodden!


Helgpasset med fokus på hela kroppen
30 min kettlebells
- Swing - hardtyle
- Crossfitswing
- Enhandsswing med byte
- Clean
- Snatch
- Halv turkish get up
- Windmill
(Ev lägga på fler övningar)30 min trx:
- En benshopp 2x16
- Baksida 2x16
- 1 armsarmhävning 2xmax
- 1 armsrodd med rot
- Mage-pik övning med armhäv.
- VILA MED frivänd, ryck, stöt och woodchopper med viktskiva!

 

Vecka 2 - Bröst, axlar och biceps

Idag var det vecka 2 av volym och intervaller.
Varje övning görs 4 set x 10 repetitioner.

Bröst, axlar och biceps
Bröst
Snedhantelpress
37,5kg/10/7/5 35kg/5
Bänkpress
70kg/10/9/7/6
Axlar
Axelpress
17,5kg/13 20kg/8 17,5/7/6
Lyft i sida
10kg/7/6/5/5
Biceps
Ez stangcurl
35kg/15/10/5/4
Ligg. Hammer med rep
55kg/7/6/8/6

Uppdatering av stryketräning

I lördags så tränade jag och Marcus med vår naprapat på Ullevi, Anna. Det var väldigt kul med någon som är väldigt duktig på anatomi och skadebiten!

VI började med ca 30min kettlebell. Det finns två versioner av kettlebell, den jag är utbildad i hardstyle då man svingar kulan långt från kroppen och softstyle då man jobbar närmare kroppen och kan ha mycket tyngre vikter. Jag har aldrig prövat softstyle, men Anna som är utbildad i den ska snart visa :)

Vi körde
Swing- hardstyle - 10 20s vila 15 20s vila 10
Crossfitswing - 10 20s vila 15 20s vila 10
Enhandsswing - 10 20s vila 15 20s vila 10/sida
Clean - 10 20s vila 15 20s vila 10/sida
Snatch - 10 20s vila 15 / sida
Halv turkish getup 4/sida utan kula och 4/sida med kula

Vi skulle kört fler egentligen men det blir en hel del diskussioner när man är tre som jobbar med träning :)

Efter detta så var det Marcus tur med växlande träning med TRX och olympiska lyft - 30 min

1-benshopp 2x16
Baksidalår 2x16
1-armsarmhävning 2xmax
1-armsrodd med rotation
Mage-pik övning med armhävning
Vi vilade med frivändning, ryck, stöt och woodchopper med viktskiva!

Jag älskar det här passet! Dels för att vi gör det på exclusive, dels för att det skiljer sig från den ofta isolerande
gymträningen och för att ja det rätt soft men jobbigt ;)


Något annat jag älskar är nya rygg-tricepspasset:
Allt görs 4 set x 10 reps
Chins med smalt grepp - även om jag hatar chins ;)
Latsdrag
Stående Omvända Flyes i cable
Dips Smala
Liggande french i cable med rep
Bellyback med omv fly


Bröst, axlar, biceps och fredagsintervaller

I fredags körde jag och Marcus bröst, axlar och biceps i gymmet. 4 set a 10 reps.

Bröst
Lutande hantelpress
30/11 37,5/8/6/4
Bänkpress
70kg/10/7/6/5

Axlar

Sittande hantelpress
17,5kg/9/8 15kg/12/7
Stående hantelyft åt sidan
10kg/8/7/6/5

Biceps
Stående curl med rak stång
30kg/10/7/6/5
Liggandes på bänk med rep
55kg/9/8/9/8

Efter detta var det dags för intervaller på crosstrainer. Jag körde 30-30 (dvs 30s max tempo, 30s vila) x 7 på nivå 45. Sen satt jag i två minuter och försökte hitta andan igen. Rejäl pulshöjare :)

Kickboxning VS MMA. Frölunda levererade!

Dagens Kickboxning VS MMA med mig och LL.P på Sportlife Frölunda var helt grymt! Extra kul var att många valde att utmana sig själva och träna stenhårt på Påskafton!
Det var också kul att det var många Sportlifeinstruktörer med på passet och en hel del folk från FighterCentre, både från Fighter Kickboxning och Gladius MMA :)

Bästa kommentaren efter passet: "J jag hatar dig!" Jag älskar den kommentaren!
En hel del bra feedback! Särskilt från instruktörerna :)

Det var svett, tårar, en del spykänslor här och där, mjölksyra, adrenalin, ilska och massor av lycka!

Dagens blogginlägg att läsa hittar du här:

http://jagellie.blogg.se/

Kroppen är trött med lycklig!

Jag var sjukt trött och omotiverad inför att gå till Fighter Centre och kvällens mma-träning! Till råga på allt åt jag för tätt in på så jag mådde lite lätt illa också!
Väl där så började det roligt med lite rullning och ground and pound.

Efter ett tag kände jag mig lite snurrig och blev lite omotiverad, funderade på att sätta mig ner för att via lite. Sen tänkte jag att nä jag får bita ihop så jag lär mig något! Efter det försvann snurrigheten och motivationen kom tillbaka!

Vi avslutade med ca 20-30min submisson wrestling, först bara liggandes, sedan från ståendes med nedtagningar för att fortsätta på golvet. Man bytte träningskompis vid klapp (när någon fick in ett lås och man fick ge upp). Sista killen jag mötte brottades jag med i 6minuter, det är 3min längre än vad vi kör i Westside (nybörjartävling i sw). Han fick tidigt in en triangel (strypning med benen), men han fick inte in den helt perfekt och jag vägrade ge mig. Det kändes som han höll den i 3minuter, men efter att han andats genom näsan ett tag lyckades jag ta mig ur och få rygg, var nära att få in en rear neck choke, men mina armar orkade inte haha. Shit vad trött jag var efteråt och min hals och nacke värker nu :) Jobbigaste träningen på länge!

Det intressantaste är att efter varej mma-träningen är jag helt slut men på vägen hem så piggnar man till och får mer energi än vad man hade innan. Så ska bra träningen vara!

Start av ny styrkeperiod

Igår var det dags att starta det nya styrketräningsprogrammet med fokus på volym och intervaller.

Första passet: Ben och mage (Ben 4x10 Mage 4x12)
Knäböj 80kg
Lårcurl på boll
Crunch pa boll i Cable 20kg
Fällkninv med viktplatta 10kg
Joystick stång + 15kg

5x30s max intervaller i roddmaskin. Här var det spykänsla och jag mådde illa långt efter! Bläh vad jobbigt det var!


Crunch med rep på boll


RSS 2.0