En bra dag

Shit det har varit en fullspäckad dag idag!
Den började med att jag vägrade gå upp när klockan ringde kl 08 utan znoosade till 10 :) Frukost på det + en proteindrink på väg till gymmet.

Denna förmiddag blev det övre delen av ryggen, baksida axlar, med I. Fortsatt fokus på den excentriska delen.
(ex = excentriska)


Chins
6 & 2, ex 4 & 4 ex, 2 & 4 ex, 1 & 5 ex
Enarms hantelrodd - excentriska
42,5kg/5 42,5kg/5 42,5kg/5
Enarms hantelrodd hög -excentriska
17,5kg/8 20kg/8 22,5kg/6
Smal rodd i drag
50kg/2/4ex 55kg/6ex 55kg/6ex
Korsdrag
15kg/4/4ex 15kg/5ex 15kg/8ex


Kändes som ett bra pass idag! Jag skulle ha kört ländryggen och en till trapsövning till, shurgs, men jag valde att hinna till skolan istället. Så himla gött att träna! Dock så är EAA - från BodyScience bland det äckligaste jag druckit! Men men man vänjer sig ;)Efter två lektioner i skolan, materialteknik och kommunikation så var det dags att ta sig till ett av gymmen och ha två klienter. Förra veckan sålde jag mitt första 20-timmarspaket och idag sålde jag mitt första 12-timmarspaket. Det är jävligt kul att få klienter som vill köra så länge med en, för då kan man verkligen göra något! Var riktigt kul att köra med två motiverade klienter idag och man känner sig verkligen uppskattad!
Dagens citat: "Jag har sån tur som har träffat dig" :)


Lite annat
När jag var i Jönköping på Friskis & Svettis så snodde jag med mig deras tidning där, läste en artikel om träning och vad står det? JO DU MÅSTE HA SNABBA KOLHYDRATER EFTER TRÄNING! Tittar på svt 24 nu, på programmet DR ÅSA och vad säger de: DU MÅSTE HA KOLHYDRATER EFTER TRÄNING! Här säger de iofs att du behöver både långsamma och snabba kolhydrater efter träning.

MEN, ledsen att göra Friskis & Svettis och Dr Åsa besvikna, alla behöver inte tillföra kolhydrater efter träning! Jag klarar mig alldeles utmärkt utan att tillföra kolhydrater, om inte än bättre!
Fick idag en förfågan av en kollega om jag ville vara han kavaljer och köra en pt-gruptträningsklass i Nordstan, och såklart sa jag ja. Ska bli kul! All uppmärksammhet är bra uppmärksamhet eller? hahaNu vågar jag vägra True Blood, utan tittar på Sportnytt, äter fläskfilé i grädd-ostsås med broccoli till, och sen pluggar materialteknik!


Slut på smitandet

NU har jag smitit från träningen några dagar så då är de dags att sätta igång igen! Eftersom jag dock är så jävla lat att jag svov 10timmar idag så får vi sen när jag få in den idag. Skolan först till 17, sen två klienter Och då är väl klockan över 20 redan.

Idag är det riktig frukost igen! Ett paket bacon och två ägg, men te :)

Världens bästa program!!!!

Tisdagar 22:06 TV9


Hos Skavlan

Tittar just nu på Fredrik Skavlan med följande gäster: Henrik Schyffer, Anna Anka, Jay Z och Madelene Gardot. Man kan ju lugnt säga att Anna Anka har rört om i jämnställdhetsdebatten. Hon har ju en del speciella tankar och åsikter. Men ja hon är inte helt fel ute i allt hon säger, för visst har hon rätt i att man inte får sticka ut i Sverige osv. Hon är hen frisk fläkt som rör om tycker jag!
Till sist Madelene Gardot är helt ljuvlig!


It´s out

Då e det nästan ute. Nästan ingen hemlighet vem jag är längre, eller i alla fall inte vart jag bor och vart jag jobbar. Dock kommer jag inte skriva om något annant än träning och kost längre. Precis som om jag har gjort det förut, men visst bloggen kanske blir lite tråkigare haha För den e ju så himla kul nu ;)

Helgen

Det har vart en galen och stressad helg.
Fredagen innehöll efter lunch ett benpass, en full cykelklass och ett axel-bicpespass. Fick i fredags bekräftelse av mina cykeldeltgare när de bjöd med mig på afterspinn. Lite över ett år tog det innan jag fick deras erkännande ;) Nu kunde jag ju tyvärr inte denna dag, men den 25oktober är inbokad!
Kvällspasset med Schenken började med ett misslyckat försök att maxa i bänk. Jag gjorde ett lyft på 70, 80, 85, 90 och 95. Dock misslyckades det på 100kg. Så jag är fortfarande klen ;) Efter det blev det excentrisk axel och bicepsträning. Jag försökte efter detta gå och lägga mig så fort jag kunde, men ja det blev inte förrän 23. Va iofs inte hemma från gymmet förrän 21:00.

På lördagen så stod väckarklockan på 06:00, självklart vaknade jag klockan 05:00 och kunde inte somna om. Varför gick jag upp så tidigt för? Jo jag skulle åka till Jönköping och titta på och pröva Concepts nya pulssystem. Jag skriver mer om detta vid ett annat tillfälle. Efter detta hem och köra ett bröstpass med B2.

Idag har det inte hänt så mycket, mest segt.......

Not okay

Det e inte okej att behöva börja skolan halv nio, när man annars börjar 10:30 eller 13:15! Kommer dessutom stinka vitlök idag eftersom jag inte orkade göra frukost utan tog en köttbit jag stekte igår. Härligt! Tur att det bara går killar i min klass ha ha

Nightupdate

Kort uppdatering av dagens händelser, efter skolan.

Sålde mitt första 20-paket :) Med så många gånger kan man verklligen börja forma en person :)
Drack mit EAA från Body Scienc, det är bland det äckligaste jag någonsin druckit frivilligt.
Gymmade mage och bål med T.
Sedan mer EAA, bläääh!!! ha ha

Hem för att äta middag! Blandfärs med bacon. SJukt gott!

MMA-träning, mycket teknik idag vilket är det viktigaste. Avslutade med positionsbrottning och fys såklart :)

Idag, cirkelträning 10min utan vila emellan.
2 varv med jämfotahopp över ca 50-60cm häckar
15 armhävningar
10 sidovridningar över huvudet med 15kg viktplatta
5 hantelsving per arm
...sen om från början...högt tempo!
Helt slut efteråt. Gött tryck på träningen!

Glömde berätta om fysen i tisdags.
Vi gjorde ngt som heter surpees.
En burpee är att man hoppar ner till armhävningsställning och gör en armhävning, upp igen och spänsthoppa upp.
En surpee är en burpee plus en chin :)
Detta blandades med knäböj och en övning där vi låg på rygg med fötterna i 90 gradet, armarna rakt bakåt med en 15kgs viktplatta i händerna. Man skulle sedan svinga sig upp med hjälp av plattan och sedan lyfta plattan upp mot taket.

Avslutade dagen med två ryggbiffar (stekta i smör, peppar, salt, grädde och vitlök) med trattkantarellsås (grädde och ost) MUMS!

Torsdagar

Japp då var nackproblemen tillbaka igen då, härligt! Vaknar återigen flera gånger under natten pga nacken, och har nu konstant värk igen. Hm, måste träna mer helt enkelt!

Vad gäller idag då?

Matte, en klient, gymma mage och bål, och mma-träning.

Svett, asskick och reebok

Jag får väl säga att den här releasen gick lite bättre och så var det nästan tre gånger så mycket folk i en mindre sal :) Dock så halkade jag till i min egen svett några gånger och kom ur takten rejält i låt 4, men men sånt som händer. Det värsta är att nästa vecka får det köra för en masterinstruktör, man kommer inte bli dömd eller vad ha ha.

Vårt gym har gjort en deal med reebok så var och kollade på lite kläder. Behövde ju ett par nya skor eftersom jag bara halkar i de nya jag har nu. Så köpte ett par inneskor, två lite mer färglada t-shirts, ett oragenrött linné, en tight t-shirt och en vindjacka. Allt totalt under tusenlappen. Dock så jag inte grejerna förrän om 6 månader.... :( Inte bra. Då måste jag ändå köpa nya skor nu!

Onsdag

Ja vaknade en timme före klockan idag. Det e inte okej! Dock somnade jag in och vakande en timme efter klockan. Det var inte så bra heller ;)

Planen idag är skola, release på BC 41 på en annan anläggning, sen ska jag hjälpa en vän och kollega med upplägget på hennes första pulsbaserade cykelklass.

Vad gör du idag?


BC, MMA, Mat och TOP GEAR! = Underbar TISDAG!

Det började inte sådär extremt bra innan passet idag. Headsetet var paj :( Men i denna sal kan man ha två stycken. Så som tur var så hittade vi det andra. Sen kan det ju tillkomma att ena sidan av salens högtalare la av i låt 8 :(
Men jag är nöjd med klassen, vilket är ett stort ord för mig eftersom jag oftast är väldigt självkritisk! Men såklart lite småmissar och taktmissar, men det kommer det kommer. Samma teamning på en annan anläggning i morgon :)
Dagens deltagarantal var ca typ 12 så det var lite uppåt :)


Snabbt hem och käka lite, sen till mma-träningen. Tisdagarna brukar vara jobbigare än torsdagarna :) Men jag har gjort det lite för jobbigt. Pratade med en av instruktörerna i torsdags och han sa att det är bättre om man tar det lugnare under teknikträningen och gör allt stegvis så man lär sig alla moment. Visst funkar det nu att "hoppa över " vissa moment, men om man skulle gå en match i framtiden så bör man kunna så mycket som möjligt. Sen så sa han att det e ju bara att köra skiten ur sig på fysen.
Men eftersom jag har bra återhämtning så blir det inte lika jobbigt när jag tar det lite lugnare på teknikträningen. Men det gäller att ha tålamod!
Lite mer kast idag och så har vi lärt oss den första strypningen.

Sjukt god kvällsmat framför ett av världens bästa tv-program, det e ju tisdag, TOP GEAR! Blandfärs 50 % nöt - 50 % fläsk, stekt ihop med champinjoner och sedan inkokade i grädde, peppar och vitlök. Lite paprikakrydda på den också. Idag lutar det åt att jag ska klara att gå och lägga mig 0000 :)

 

 

 

 

 


KICK ASS!

AH kom upp före halv nio idag! Duktigt! Ha ha. Härligt att vakna till en nystädad lägenhet! För det var det som gårdagskvällen ägandes åt. Städning och tvättning samtidigt som Sällskapsresan följt av S.O.S-Snowroller, bägge Med Lasse Åberg, rullade i bakgrunden.

Nu på lördag ska jag åka och titta på ett nytt pulssytem åt mitt gyms vägar. Har dock försökt få hjälp med min boxklass i typ tre veckor nu, men tyvärr bara negativa svar :(

Idag är det den jobbiga dagen i skolan. En föresläsning och två övningslektioner. Man är bortskämd med max två annars. Haha

Men klockan 17:10 e det dags!

RELEASE!Lite nervositet, men det ska man ha. Men man kommer ju inte att sätta allt, så ingen idé att oroa sig för det. Hoppas det kommer i alla fall okej med folk. På denna relativt nyöppnade anläggning är det sisådär med deltagarantal på klasserna. Jag har haft 10, 20 % 9 tror jag. Och ja salen är vädligt stor...... KICK ASS!


Lite fetta grejer ha ha

Det är konstigt att trots att det inte finns något belagt samband mellan mättat fett och hjärt-kärl sjukdomar så vägrar Livsmedelsverket att backa med sina rekommendationer.
Det ska ju i alla fall kännas att man ska kunna lita på staten, men när de inte har några bevis......fast iofs så hur många gånger har inte du blivit förbannad eller besviken på staten i andra frågor?


Nu finns inte längre bara ett smör att välja på utan fyra :)

   
NU KAN VI FROSSA ;)http://www.bt.se/nyheter/fettet-lurar-oss-att-ata-for-mycket(1521052).gm

Stephan Rössner tar varje chans ha nfår att uttala sig. Bor vi i ett sånt liten land att inte journalisterna kan välja att fråga någon annan?Gyminstruktör som äter lchf

http://www.nsd.se/video/DisplayVideo.aspx?id=4859993&autoplay=true&keepThis=true&TB_iframe=true&height=360&width=480p>

Bra intervju. Bra recpet där som jag ska pröva!


Hetl från ämnet, och man ska inte föringa kunskap, men jag personligen hade inte anlitat honom om han utbildar sig till pt. Ska jag anlita en pt måste han/hon vara mer vältränad än mig.

Underbar - Bacon is the shit ;)


Intressant!

Vaknade med en fruktansvärd träningsvärk från nacken och ner i ryggslutet. Den i ryggen är ju bra, men gillar inte den i nacken :( Måste försöka prioritera att gå på yoga eller bodybalance en gång i veckan. Finns flera morgonklasser så det är bara att försöka att gå och lägga sig i tid!

Idag är det för övrigt träningsfritt! Ska bara ha mina två gymintron. Sen hem och städa. Så så intressant tänkte jag vara idag!

24

Det blir fan en säsong till gaaaah ha ha
2010!

24 Säsong 8 - Sista säsongen?


LOST sista säsongen 

Klappat och klart BC 41 - releaser!

Då var det inlärt. Hela BodyCombat Release 41. Dock inte skrivit manus till 4 av låtarna, men det hinns med. Det tog 4-5 dagar, rekord för att vara mig :) Och jag har inte försummat annan träning, kompisar eller skolan. Men det gäller bara att fokusera. Sen kommer jag ju garanterat träna på klassen 4-5 gånger inför att jag ska hålla den själv näst nästa vecka.

Men nu ligger en release på ett gym tisdag (min egna klass)
och så hos den instruktören jag teamar med på onsdag.


Denna release växer verkligen! Jag var inte så jätteimponerad första gången, men nu är det riktigt riktigt bra!
Musiken också....förutom kanske första låten haha. Kan bara säga sommarplåga ha ha nä inte Boten Anna. Det hade varit något haha BOOM HENRE COMES THE BOOM!!!!

Nu måste jag återgår till mitt 24-maraton. 2timmar kvar nu! Sen är jag fri igen ha ha

Boxkvartal

Trevlig kväll igår med Schenken YumYum, B2 och Björn. Lite vin, lite musik, lite fotboll(Barcelona - Atlético Madrid), mycket prat om träning, tights och annat ha ha.

Idag har jag redan varit på boxkvartal. Alltid kul med ny inspiration och kul att gå på en boxklass eftersom jag aldrig hinner göra det själv. Och det var inte lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara, så jag är lite bättre tränad än vad jag trodde. Dock så kunde jag ha tagit ut mig ännu mer, men ja jag gillar inte att träna på morgonen ;)

Blev lite förvånad över hur lätta låt 5och 6 var att lära sig i combaten, räckte att kolla igenom en gång. Jag brukar väl lägga ½-1 timme per låt för att kunna koreografin helt, men här gick bägge på en halvtimme. Sen ska man ju lägga in vad man ska säga och coachning osv., men ja ja

Boxen börjar öka

Nu börjar boxen rulla på, 18 stycken deltagare idag :) OCh detta trots sjukt bra väder och lördag. Måste vara för att jag e så grym :)
Tiden är ifos bra för att vara lördag! Hade ju kl 13 förra säsongen, men nu är det klockan 11, då har ju folk dagen kvar. Fast under högsäsonh hade jag 30-40 personer även på den tiden. Så ska bli intressant sen när vi kommer in i mitten av oktober om man kanske kan fylla hela klassen ;) Fast frgåan är om jag verkligen vill ha full klass? Självklart vill jag det, men på en box är det svårt att hjälpa folk om det är 25par att hålla koll på. Men som idag var de flesta väldigt duktiga på tekniken och behövdes bara pushas och lite smågrejer, då går det ju att ha fullt.

Nu mer combat, Ett jävla tjat, men det är ju min blogg så jag tjatar precis hur mycket jag vill! ;)


Min lördag - din lördag?

SHit vilket bra bröstpass det var i torsdags! Hade sjuk träningsvärk redan igår, och ännu värre idag :) Dags att göra ett experiment på bänkpressen. Eftersom vi ändå kommer träna mestadels extensivt det närmaste så ska jag för första gången göra ett seriöst försök att träna för att klara 100kg i bänkpress. Det kanske är pinsammt att inte ha klarat det fast jag har styrketränat i elva år nu. Men ja hur ska jag gör det då?
Jo ska lägga på 2,5kg varje vecka, och när jag väl är på 100kg, om tre veckor så får jag köra extensivt tilsl jag klarar den första repetitionen!

Kom inte riktigt upp när jag ville idag. Kände nästan av de två drinkarna jag tog i trevligt sällskap igår :) Men bara nästan.
Planen idag:
- först åka och ha mitt boxpass, sedan köra igenom mina fem låtar.
- Hem och äta
- Köra igenom resterande fem låtar, inte så jag kan dem perfekt, men så jag kan hänga med Ankan i dem
- Träna rygg med Schenken
- Köra igenom mina låtar en gång till
- Äta
- Köra igenom hela passet hemma

Men andra ord tänker jag inte njuta av det goa vädret

Hur ser din lördag ut?

Vem behöver fiender när man har sådana vänner :)

Jaha här hade man planerat en härlig cykelklass och vad händer?
Jo från första stund jag kommer in i cykelsalen så försöker deltagarna knäcka mig.
Följande kommentarer kläcks:
M (en tjej) som vickade för dig förra veckan!
M är mycket snyggare än dig!
M ger mycket bättre kramar än dig!
När kommer M tillbaka?
Vi vill ha M!
Och jag kontrade med att jaha men ni är ju här när jag har klassen.
Svar på det: Ja men det finns ju ingen annan klass, eller typ det var den enda som det fanns plats på (....hmm ursäkta klassen var full)
Nu så har jag ju härdats och lärt känna dessa klassdeltagare efter att haft den i över ett år så jag ger igen ha ha


Sen skriver jag ett gulligt sms till M och säger att de verkade gilla henne väldigt mycket.

DÅ FÅR JAG VETA SANNINGEN!

Hon har mutat dem med kramar om de säger att hon var mycket bättre osv! OCH detta är en kollega och vän. FY FAN ha ha Det e kärlek e det! Jag älskar sånt här! PAYBACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Köttshopping

Dagens köttshopping:

1,5kg blandfärs
0,5kg fläskfile
Grytbitar fläsk 1,5kg
Grytbitar nöt 1,2kg
Ryggbiff 3kg
Oxfile 0,8kg
Entrecote 2,9kg
Kycklingfilé 6kg

Nu ska jag finslipa klart min Cykel 45 som jag har i eftermiddag. Sen åka och börja öva mina låtar i gruppträningsalen.

Kullerbyta, kasta och hjula!

Idag började träningen, ja såklart efter leduppvärmningen, med kullerbyttor framåt och bakåt. Det snurra på bra i huvudet där ett tag. Efter detta skulle man kasta sig framåt och göra en kullerbytta eller ja det börjar väl likna en handvolt när man inte ska ha i huvudet. Efter detta skulle vi hjula. Det blev många glada skratt. Men om jag får säga det själv, och det får jag, så var jag en av de bättre. Men bara åt ena hållet ;) Men en kille såg fan ut som en gymnast när han gjorde det!

Hmm vad var mer nytt idag......jo hur man tar sig ur side (side är när den ena ligger på sidan och har övertag) sen så lärde vi oss att gå från underläge till turtle. Turtle är precis vad det låter, man ser ut som en sköldpadda i slutposition.
Sen har vi nu börjat kasta varandra. Nertagningar har vi gjort förut från stående. Jag börjar mer och mer inse vikten av att stretcha efter mman ;)

Nä nu ska jag banne se till att lära mig den där 4an ordentligt :)


Bröst,axlar, combat, matte osv

Kan man räkna koreografiinlärning som träning? ....
Men om man är helt genomsvett efter?
Kanske inte är förrän man kär igenom den på gymmet så som man kommer att köra den på sin klass sen som det räknas som träning?
Jag blir i alla fall helt genomsvett även här hemma.


Ja idag har jag lärt mig att uppskatta kursen matematisk analys i flervariabel. Jag avskydde den i envariabel eftersom läraren var hemsk, man märkte verkligen att han inte gillade att ha den kursen. Nu är han som en annan människa, mycket mer pedagogisk, får ämnet intressant och idag har jag skrattar enormt mycket när han förklarade skillnaden mellan den andra dimensionen (flatland) - den tredje dimensionen (vanliga världen) och den fjärde dimensionen...ska dock inte gå in på att försöka förklara det här ha haSedan blev det ett extensivt bröst, eller som Schenken uttrycker sig pattpass. Fick med lite framsida och "mellan" axlar också.Bänkpress
90kg/3 & 1 extensiv 90kg/2 & 2 extensiva 90kg/1 & 3 extensiva 90kg/1 & 4 extensiva
Lutande hantelpress
37,5kg/4 & 2 extensiva 37,5kg/3 & 2 extensiva (här palla inte mina underarmar) 37,5kg/2 & 4 extensiva
Flyes i drag - extensiva
30kg/6 30kg/7 30/5 30/5
Flyes med hantlar - extensiva
17,5kg/6 17,5kg/6 17,5kg/5 17,5kg/5

Stående Militärpress
40kg/6 40kg/4 40kg/5
Sittande hantelpress
17,5kg/6 17,5kg/5 17,5kg/4
Lateral raise
33,8kg/7 33,8kg/6 33,8kg/6Hm det känns som det är en lång väg tillbaka till förra hösten styrka då jag klarade 90kg 3x6 utan hjälp.  Men visst ge mig 4 veckor så ska jag väl i alla fall klara en sexa, och nä jag har inte fötterna i golvet utan i 90grader. Det är bröst jag vill fokusera på!
Kände att jag tröttna lite när jag skulle köra axlar....borde tagit i mer.


Nä nu off to mma-träningen :)


Tristess i skolan!

Otroligt att jag säger detta, men jämfört med den kurs jag läser i Materialteknik så är kursen i Matemaisk Analys - Flervariabel rolig! Läraren i Mt är så jävla tråkig att varje minut känns som en plåga. jag menar 45 mminuter i sträck borde man klara av att koncentrera sig, men icke!

Nu mat och tvättning, sen koreografiövning. 3 låtar ska in! 7,8 och 10 innan gymmet. Ryktas om ett glas vin med Gurkan inna gymmet...kan det vara bra?

Blir picninbog som steks i peppar och salt och sedan "kokats" lite i grädde. Till detta blomkålsmos.

Sen morgon

Ja det här med att gå och lägga sig senast 0000 har ju inte funkat så bra hittills. Igår blev det inte förrän 0200 eftersom jag lärder in låt 3 och låt 4 på Combaten. Bägge dessa är riktigt bra!
Jag år rysningar av Slow & Steady Push och Enter Sandmanmixen är grym!

Planen idag är att åka och räkna matte nu, gå på materialteknikföreläsningen och sen hem och öva in låt 7,8 och 10. Sen gymma med E. Idag blir det liten konstig combo, mage-bål och framsida axlar.

Förresten fan vad man kan bli lycklig över att ha gjort några grymma övergångar i sin musik till nästa cykelkalss ;)

ÄNTLIGEN TRÖTT

Min BodyCombat idag gick okej, lite borttappning här och där men ja det är sånt som händer. Dock så är det fortfarande väldigt halt trots att jag hade med en mopp och torkar, så step-over-crossen i Muay Thai kunde jag inte göra fullt ut. Sen är tyvärr medhörningen väldigt dålig så jag har ingen aning om folk hör mig bra, i vilket fall så vill jag höra vad jag säger också. Men nu blir resulterat att min röst dör i typ låt 6 och då har jag ändå inte skrikit något ännu. Detta e inte okej. Deltagarantalet var betydligt sämre idag. Men det är upp till mig att jobba upp det. Dock är det en lång väg att gå till de 50 som faktiskt får plats i salen. Men maxantalet ligger just nu på 30 och det är nog bra än så länge.Mma-träningen idag var det jobbigaste jag gjort i år sedan jag spelade hockey i 2timmar bakfull i våras. (GLÖM GRUPPTRÄNING) Vi har nu börjat postionbrottas, en jobbigare nivå än drill.
I drill gå vi från position till position och man är mycket medgörlig mot sin motståndare.
I positionsbrottning går vi fortfarande från position till position men nu gör man motstånd, dvs. bägge är aktiva. Och eftersom de flest av oss gör fel och spänner oss, så blir allt ännu jobbigare. Man ska ta det lugnt, vara avslappnad och andas genom näsa.

Och mittemellan positionsbrottningen som varade mellan 1-2min och därefter bytte man partner, så körde vi burpees och armhävningar. Sedan avslutade vi med fys
Chins
Burpees
Armhävningar-Knäböj
Crunch med klapp bakom knävecket

Man börjar med chins, har en minut på sig att göra först 5,6.. osv, man får alltså vila efter man klarat. Klarar man inte får man köra nästa övning.
Denna vecka klarade jag i min akillesövning, chins, 6stycken. Fast jag undrar om jag måste göra dem på rad utan mellanrum....måste kolla detta nästa vecka.
På burpees kom jag upp i 13
Sen kombinerade jag ihop armhävningar-knäböj och crunches på 14 och 15, dvs 14 och 15 av alla tre övningarna under samma minut.

Jag var verkligen helt slut efter detta. Men efter promenaden hem och lite mat så är jag nu på g igen. Stretching framför underbara Top Gear på 9an, sen blir det till att börja lära in BodyCombat 41.


Sista mixen

Hm ja jag kom ju inte i sänt 0000 men 0050 vilket får ses som ett steg på vägen ha ha. Kom upp 0900 efter att ha tryck på znoose (eller hur det stavas) 4 ggr, det e dock inte okej. Idag e det dags för mitt andra bc-pass efter sommaren. Dock sista gången med denna mix. Nästa tisdag har jag relase på BodyCombat 41, två tycken faktiskt. På min klass på tisdagen och på ankanpankans klass på onsdagen. Teamningar på G!

Min Bc mix just nu är
1a LayLa (Carribbean Mix) (BC 40)
1b Hot N Cold (BC 40)
2 The Final Countdown (BC 29)
3 Come With Me (Unique Mix) (BC 37)
4 Jump Thar Rock (Whaterver You Want) (BC 39)
5 Johnny B. Goode (BC 39)
6 Burn It To The Ground (BC 40)
7 Hardcore Angel (BC 39)
8 What Hurts The Most (Al Storm Remix)/ Like I Feel (BC 36)
9 I Won't Be Crying  (BC 39)
10 Our Solemn Hour (BC 37)

Sovdags

Japp musiken till cykelklassen på fredag e klar. Ska bara "koreografin" göras.
Skrivit manus till en combatlåt. Nu sova

Måndag kort och gott

Dagens träning blev lite tudelad, tränade först ovansidan av ryggen, baksida axlar och traps sen var jag tvungen att jobba lite innan jag kunde köra nedre delen av ryggen biceps. Dock tappat på chinsen igen hm... Jag verkar vara väldigt beroende på vad det är för stång jag kör på, en sån materialtränanade ;). För jag gjorde 8 på mma-träningen i torsdags, men idag blev det bra mycket sämre när det var en tjockare stång.

Chins
-/5 -/3 -/4
Smal rodd
65,5kg/8 72,5kg/6 72,5kg/6
Latsdrag
65,5kg/4 58,5kg/6 58,5kg/6
Bredd rodd
52,5kg/6 52,5kg/6 52,5kg/6
Skivstångsshrugs
30kg per sida/8 30kg per sida/8 30kg per sida/7
Baksida axlar med hantar
6kg/6 5kg/7 6kg/6

Ryggresning i  bellyback
25kg/6 25kg/6 25kg/4
Korsryggsmaskin
81kg/6 81kg/6 81kg/6

Ez-curl stående
40kg/5 40kg/3 40kg/4
Stående hantlar
20kg/4 20kg/4 20kg/3
Bicpescurl i drag
50/6 50/6 50/6

Nu ska jag sätta mig och göra en cykelklass!

Morgon?

Veckans mål:
Gå och lägga sig senast 00:00 varje dag.
Komma igång med hempluggandet!
Och lära sig hela combaten!
Måste hinna att åka och handla också.......trött...


SuperSaturday

Då var man hemma efter en händelserik helg i Stockholm.

Då ska man väl göra en genomgång av SuperSaturday.

Klass 1: BODYCOMBAT - Rachael & Pernilla Blomquist
Ärligt talat så började det inte så jättebra. Första klassen var det dags för BodyCombat 41. Den salen vi var i var alldeles för lite för det antalet deltagare vi var. Man hade knappt plats att röra sig så det blev liksom....ja…man blev inte alls trött någonstans..musiken var alldeles för låg men om du var på första combaten på SuperSaturday så var jag den som tillsammans med en kollega som skrek PUMP UP THE VOLUME inför låt 4 Enter Sandman.
Då blev det i alla fall lite mer ös.

 

Klass 2: RPM - Glenn Ostergaard & Fredrik Andersson
Jag gillar eg inte rpm eftersom jag inte tycker att det är så genomtänkt, utan det är mer fullt ös. Finns inget pulstänk osv. På de rpm jag vart på så har musiken vart rätt dålig också, och i inomhuscykel tycker jag att musiken är enormt viktig! Kanske den gruppträning där den är viktigast! Men denna gång var det riktigt kul och hyfsad musik. I låt 3 – "Heaven Is A Place on Earth" så blev det nästan lite magisk när väldigt många instruktörer spontant sjöng med i refrängen. Sen var det ju SCOOTER i sista låten! Mycket bra ;)

Klass 3 BODYPUMP: - Glenn Ostergaard, Fredrik Andersson & Petter Ehrnwall
Återigen så gick jag på en träningsform som jag varken tycker är särskilt kul eller givande. Men både Fredrik och Petter var väldigt bra här! Jag hörde att det var ca 750 deltagare på denna klass, och det var mitt första besök i den stora salen i annexet! Det var en riktigt maffig sal! Rygglåten med Fredrik och bicepslåten med Petter var två guldkorn!

 

Klass 4: BodyCombat - Rachel Cohen & Sarah Robinsson
Nu äntligen var combaten i stora salen, inte riktigt koll på hur många vi var, men om det nu var 750 pers på pumpen så var det ju där uppåt J Och nu var det fullt ös! Riktigt grymt var det! Bägge dessa instruktörer var extremt roliga och bjöd mycket på sig själva!

 

 

Klass 5: Bodybalance - Dr Dave & Johanna Andersson
Dr Dave var väldigt bra, och Johanna är väldigt bra när hon pratar engelska, men när hon ibland plocka fram svenska då blev man förälskad! Störtskön röst!Klass 6: BODYJAM - Rachael Cohen, Åsa Fronander & Sarah Robinsson
Detta var nog den roligaste klassen! Men det var den sjukt svåraste jamen jag någonsin vart på!Något som väldigt kul här var att Sarah skojade om att var väl redan trötta på den musik vi skulle få höra i jamen eftersom vi säkert hört den under flera andra pass idag. Detta var ett skoj skämt men jag och många andra instruktörer tycker ju att det är rätt trist att de återanvänder samma musik i de olika programmen och särskilt när de har samma låt i visa program samtidigt.


Partyt! Ja vårt gym hängde väl mest runt baren och det blev en grymt kul kväll ha ha

 

 

Sammanfattningsvis då:
Ja det var en himla kul och inspirerande helg, men många trevliga möten! Men ja jag är ju igen ”WOW Les Mills är mitt liv-människa” Så även om jag självklart ryktes med i stunden och tjoar och gapar, som jag visserligen gör oftast när jag tränar, så handlar det om träning och jag har ett liv utanför träningen också….ha ha hm där kanske jag bet mig själv i foten ha ha ;)

 

Lite EGO:
Jag har funderat på om man skulle börja äta kolhydrater direkt efter träning, men efter att fått höra från två pt-kollegor att jag blivit större på sistone och av en instruktörskollega att jag blivit tajtare så kanske jag bara borde köra på som jag gör. Vi får se.

Och ska citera ett sms jag fick nyss:
 ”jag har hört av typ 3 olika tjejer i helgen att du shapat upp dig rejält å blivit riktigt fräsch!”

Alltid kul med komplimanger ;) EGO EGO EGO EGO ;)

 


 (smyglånat tre av bilderna eftersom jag själv inte hade några bilder på dessa klasser so sue me )


Hufvudstaden

Då sitter man och dricker lite piskeflöde som kvällsmat. Det var en bits bilresa upp till Estocholmo. Bor i en lägenhet vid stureplan, helt okej läge i alla fall efter festen imorgon.
Kvällen idag har innehållet en middag med SuperTed som jag gick min utbildning till Personlig Tränare med. Vi åt på Victora där han jobbar som entrevärd. Det blev köttbullar med gräddsås och sallad, och en trevllig pratstund, mycket träning, kost och brudar ha ha. God mat btw! Efter detta ett besök på ett nyöppnat ställe och en loka-citron i baren :)
Nu e det dags att knoppa in inför all träning som ska ske imorgon. Natti Natti


WEEKEND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Först en genomgång av vad som hände igår. Ja det var väl inte så mycket alls, skolan var relativt lugn....men sen skulle stå i repan för första gången sen vi fått det nya systemet. Jag kunde nada och ingenting funkade....sen var vi ingen ordinarie som stod där.....jag var glad när jag gick därifrån...det snurrade rejält i huvudet.

Mma-träningen var rolig och lite hårdare än föregående torsdag :) Nu börjar det bli roligare när vi kör drill, dvs. lägger ihop flera lås, nertagningar, positioner osv. :) Körde en grym fys går som jag tror hette Cecil eller Cecilia... hmmm får fundera på det

Det var 5 chins med benen rakt ut i 90 grader, 10 armhävningar 15 knäböj. Allt skulle gå i snabbt tempo och med bra teknik hela tiden, och så klart började man om från början när man gjort alla tre. Och så körde vi i fem minuter med mycket hets haha Instruktören ropade och då skulle vi svara och alla är sjukt taggade, mycket mer än på ett gruppträningspass. det är riktigt bra laddning och stämning i denna grupp jämfört vad det brukar vara har jag hört instruktörerna säga.

 Nu bär det snart av till Stockholm och Les Mills´s Super Saturday

Combat
Kanske Rpm
BodyBalance
Ragga
Kanske Pump
Ragga
Combat
Bodyjam


VI får se ur många det blir :)


Hur spenderar du din helg?


Torsdag?

Shit vad allt är stressigt nu, och allt för att jag inte alltid kan säga nej. Borde vara på väg till skolan nu, men var tvungen att tvätta infor morgondagen, sen ska jag åka och klippa mig på lunchen, sen ställa mig i en repa, sen åka och träna mma. Och sen packa inför resan till Esctocolmo imorgon. Det är dags för
Gårdagen så blev det gymning under vad dödliga kallar lunch, jag kallar det morgon ;) Lite skola på det, lite mer gymning och så en genomkörare av BodyCombat 41 så man i alla fall prövat den innna man kör den ihop med flera hundra andra instruktörer!

Nä dags att stressa vidare....funderar fan på att skippa skolan idag....

Så mycket bättre!

Idag vaknade jag och mådde sjukt mycket bättre än föregående morgon. Jag måste säga att det måste ha varit den hårda träningen och den goda maten igår som fixade till kroppen :) Jag satt igår och funderade på om jag skulle ha en vilovecka nästa vecka från styrketräningen och övrig kondition utöver mina klasser och mman, + lära mig den nya combatkoreografin. Det skulle iofs resultera i över 5h ren träning, men det e ju långt ifrån förra veckans 14h och denna vecka som antagligen landar på runt 12-13h haha


Nu ska jag iväg och träna med några klena klasskamrater ;)


Kroppen är märklig

Det är konstigt hur kroppen fungerar. Jag har varit fruktansvärt trött i två dagar. Igår var jag så trött att jag fick gå och lägga mig halv tio och sov i elva timmar. Jag var precis lika trött när jag vaknade och var det ända fram till min combat-klass idag. Vad det berodde på? Antagligen för att jag inte har haft någon vilodag sedan förra söndagen, alltså åtta dagar i rad vilket kommer bli elva dagar i rad. Sen beror det på att jag lite för dåligt i söndags och på att jag sprang 18km. Sen beror det på att skolan startat, har ju inte suttit så stilla och koncentrerat mig på över 3 månader!

Min combatklass gick helt okej, jag har dock problem med att jag halkar då och då eftersom jag svettas så mycket!
Om du har tips på ett material som är väldigt bra att torka av sådana trä- eller parkettgolv som vanligtvis är i gruppträningssalar så säg till mig :)
Det hämmar ju en att halka runt när man ska hålla i en klass.


Var rätt trött efter combatklassen med, var lite nervositet som släppte också. Skönt att den första är över. Dock så kan jag bara köra denna mix en gång till. Det är väl först när jag lärt mig nästa release och blivit trygg i den som jag kan börja utveckla mig själv som instruktör i BodyCombat. Förresten så hade deltagarantalet ökat med 100% sedan våran 4-teamning förra veckan :)


Fick dock inte åka hem och villa efter detta, utan slänga mig iväg och hjälpa en klient som behövde byta några övningar. Jag som inte riktigt kommit in i denna kedja ännu får ju ge lite mer "grejer" gratis. Dvs. om det är bra klienter, gör inte det till folk jag inte gillar. Nu har jag iofs inte haft någon klient som jag inte gillat ännu ha ha

Sen var det dags att ta mig till mma-träningen. Var trött och på vägen dit, övervägde att strunta i det och vila istället. Men eftersom jag tycker att det är så kul med en ny träningsform så gick jag dit i alla fall. Och nu kommer det här med att det är konstigt hur kroppen fungerar.
Denna träning tog mma-träningen ett bra steg uppåt på jobbighetsfaktorn. Uppvärmningen var lite tuffare, vi börjar lägga ihop olika saker, och bägge två är aktiva vilket gör vilan mindre. Fysen ökades på till 8min idag. Det gillar vi! Och det konstiga???
Jag är nu efter träningen sjukt pigg och känner mig hur fräsch som helst! Jag borde ju vara tröttare!!!!!!
All trötthet är som bortblåst! Min kropp verkar få energi av att förbruka energi. Ngt som blivit fel ha ha


Jag firade detta genom att äta oxfilé med broccoli och bearnaisesås, och mixade jordgubbar blandat med grädde till efterrätt!
Nu ska jag läsa lite i Book Of Death av Patricia Cornwell, försöker bättra på min engelska och sen ska jag somna in till Linda- Som i Linamordet av Leif GW Persson i mina öron. Nu blir det 7,5h sömn, inga 11 :)


Tisdag (det var ju fortfarande måndag när jag skrev igår ha ha)

Igår gick jag och la mig klockan 21:30 och sov tills 08:30. Dvs 11timmar. Jag var sjukt trött igår vilket säkerligen berodde på att jag sprang 18km i söndags och åt lite lite plus att jag inte hade någon hel vilodag förra veckan. Denna vecka blir det vilodag på fredag och söndag. Min kropp behöver vara ifrån träning helt i alla fall en dag i veckan. Men när man har koreografi att träna in så......
Meningen är eg att min tränings vecka ska vara slut 1045 på lördagar för att sedan inte träna mer tills måndag typ samma tid. Det ger två hela dygns vila. Det kommer ju inte bli så denna vecka heller pga Super Saturday, och kanske inte veckorna efter det heller eftersom det är dags att lära sig ny combatkoreografi.

Idag ska jag själv hålla min första fasta combatklass, förra veckan så var vi ju fyra. Jag är lätt nervös och har sjuk träningsvärk i framsida lår. Så därför ska jag nu sätta mig och stretcha innan det är dags att åka till skolan.

I skolan är det idag 4h Matematisk Analys i Flera Variabler och 2h Materialteknik.

Några timmars vila efter det och sen MMA-träning.

Jag kommer vara sjukt trött ikväll!!!

Tisdag

Idag blev det bara baksida på passet....men är mest sjukt trött efter löpningen igår.
Har precis suttit och repeterat engelska adverb. Läser en kurs som heter kommunikation som just då är helt på engelska........annars sitter jag mest och läser igenom www.traningslara.se.....

Måndag

Denna dags problem är att bli av med träningsvärken i quadriceps. Kan inte ha den när jag kör min combat imorgon. Det kanske var en dum idé att springa så långt igår i alla fall.
OM exakt en timme blir det rygg, baksida axlar och biceps.

Denna och nästa vecka

Inte skrivit på evigheter på bloggen...haft en hel del annat att göra. Men veckans träningsrelateradegrejer e väl dessa:

Måndag: Rygg och baksida axlar.
Tisdag: Body Combat 4-teaming. Sjukt kul! MMA-träning.
Onsdag: Pt-möte, gymning och koroegrafiövning
Torsdag: Genomkörning av min Combatmix och MMA-träning
Fredag: Biceps, underarmar och mage, + en härlig Höstkickoff-teamning på min cykelklass.
Lördag: Benträning och genomkörning av min combatmix
Söndag: Genomkörning av min combatmix + löpning ca 18km Tid: 1h och 25min

Veckans höjdpunkter
FANTASTIC 4 - 4teamning BodyCombat
Att jag för första gången i mitt liv körde på 40kgs hantlar i hantelpress-rak bänk
Höstkickoff - Uthållighetsklass. FULLSATT!!! :)

Summering: 12-13timmar träning. Men borde haft vilodag idag, men no time.Kommande vecka ska se ut såhär:

Måndag: Styrketräning
Tisdag: Min combatklass och MMA-träning
Onsdag: Gymning och BodyCombat
Torsdag: Gymning och MMA-träning
Fredag: Till Stockholm
Lördag: SUPER SATURDAY: BodyCombat, BodyBalance, BodyAttack, BodyCombat, BodyJam

Idag e det dags! BODYCOMBAT - Höstkickoff


RSS 2.0