SPORTLIFE FIGHTCLUB - Fighters Don´t Quit & Quitters Don´t Fight!
På söndag den 1/11 drar vi igång Sportlife Fightclub.

Tävlingsperiod: 1Nov - 31 Dec.
Du måste gå 10 ronder! 

Hämta ut ditt tävlingskort i receptionen.
Du kan gå på vilken anläggning som helst.
Box och Box Impact! Instruktören fyller i din lapp.

En tjej och en kille vinner var sin goodiebag. :)


Spread the word........


2 dagar - 2 fighter

Denna lördag är lite lungnare är gårdagen. En boxklass och en gymning bara. Med ordentligt med mat emellan. Så min boxklass i Frölunda idag 11:00 och sen vickar jag på boxklassen på Almedal imorgon kl 15:00. Våga eller fega ur ;)


Busy

Shit vilket dygn och än är det inte slut.
Började dagen med att åka till skolan och ha en obligatorisk föreläsning inför laborationen i Tillverkningsteknik. Sen en snabb sväng hem för att äta second breakfast innan jag tog mig till Ullevi för att gymma med YumYum och Schenken. Det blev ett riktigt hårt ryggpass, chins, latsdrag, smal rodd, korsdrag med olika lutning, och pullover.

Lite snabb lunch på det, sedan till Örgryte för pt-session, sen hjälpa YumYum att hämta sin bil efter den blivit lagad. Den blev överkörd av en lastbil typ.

And then..and then...and then...
till Frölunda för min cykelklass och sen till ullevi för en klient till......nu tvätta och städa....busy busy


Goda pannkakor

Precis ätit en asgod kvällsmat!
Köttfärs och ett stekt ägg plus pannkakor med smör på! Gjorde pannkakorna helt utan kolhydrater, vispade ett ägg med lite grädde, och sen lite riven ost i. Asgott!

Fyspass och blodsmak

Jag har inte mycket tid till att blogga nu. Idag genomförde Schenken och jag vårt PT-fyspass i sanden i Nordstan. Det var mycket roligt och gick mycket bra! En hel del folk som var där och tittade och 8 tappra som vågade att vara emd. Och shit det var ritkigt jobbigt i sanden! Ja alltså för dem som körde, som personlig tränare så kör man ju aldrig själv ;)

 

PT-fys i Nordstan

60 minuter

Uppvärmning x2
50 - Jumping jacks
50 - Skidhopp
1min  - V-övning – uppvärm

Rygg
Lågrodd med liggandes person 3 steg - 1 min var
Latsdrag liggandes på mage - 1 min var
Axelrotation med vattenflaska - 2 min var, bägge jobbar

Bröst
Parövning:69an - Alt Armhävning med Push - 1 min
Flyes liggandes på rygg - 1 min

Axlar
Negpress medial deltoideus + anterior - 1 min

Ben
Höga knä intervall baserat - 1 min
90 graders hopp – Alt. lättare benböj + steg - 10 fram,10 bak
Skridskohopp alt gå snett o stoppa gör enbensböj - 20 st
Utfallshopp lättare gående utfall - 20 st
Hamstrings – bägge benen samtidigt - 1 min

Triceps
Dips på knä - 1 min

Mage
Situps med klapp mot partner - 2 min
Brutalbänken. Alt. negativ crunch - 1 min

Avslutning
Amerikansk Fotbolls drill med armhävning  4 min

Stretch           5 min


Idag glömde jag vattenflaska till Mma-träningen, shit hade blodsmak i 1 timme och 45 min haha.

Nu sova!


Tisdag

Bra axelpass igår :)
Fick veta av Mr C.H. att det finns bra kort från Rosa Bandet så väntar med att skriva om mina klasser tills jag har dem :)
Förra veckan så fick jag ställa i min bc-klass eftersom det bara var en bokad, men idag var det 6 bokade och vi blev kanske typ 14 totalt. Bra mycket bättre självförtroende på denna klass. Gick ganska bra faktiskt!
Sen var det dags för första Mma-träningen på två veckor. Vi har nu börjat köra stående, dvs. boxats. Mycket roligt även om jag föredrar brottningen. Men det är dags att köpa boxhandskar, 12 oz!

Imorgon så börjar jag med en frukost på ICA-Focus, de har en väldigt bra frukostbuffé för typ 60 spännd där. Ska frukosta med Te! Sen en pt-session, sen till skolan, sen gå på S.P.s combat, sen en klient där och sen gå igenom torsdagens pt-fys i sanden i Nordstan! Endast 5 plaster kvar nu!

Det nya livet

Jag tänkte att jag skriver inget om rosa bandet förrän jag fått lite bilder därifrån. Ska väl ta och skriva om föresläsningen med kostdoktorn också men times is a issue. Jag har redan börjat bli ett planeringsfreak och jag har redan planerat in hela veckan, och shit! Det ser tungt ut! Jag har nu satt stopp på att mig an fler klienter, jag har fler än vad jag eg hinner med. Därför är det nu viktigt att jag verkligen har så som möjligt inbokat på helgen så man typ bara kan ligga på soffan!

Vet inte om jag förstörde några dagar igår när jag köpte Dan Browns nya bok Den förlorade symbolen. För jag vet att när jag börjar läsa hans böcker så kan jag inte lägga ner boken :)


Sliten och trött!

Shit vilket dyngn! Jag ber om ursäkt om jag upplevt som oförskämd under dagen eller kvällen, men ja jag vet inte riktigt om jag lever hahar. Pt-session i morse, hållt boxklass, gymmat hela överkroppen. Sen tema jag min klass på Rosa Bandet med YumYum, och ja där var jag trött så gick jag med på att hoppa in och ta en klass 22.00 eftersom en instruktör blivit sjuk, Jag körde min Higway To Hell, och ja min röst var död innan det, och ja nu finns den inte längre och jag var så jävla trött i huvudet och kroppen efter detta så la mig i bubbelpoolen efter detta och sen var jag nog bara i min egen värld, tror knappt jag sa hej till folk :( Så sorry om du upplevt mig som trist under dagen haha

Ska skriva lite utförligare om rosa bandet imorgon, men nu ska jag självdö i sängen!

Teamhelg!

Det e teamhelg! Jag har precis teamat en grym teknik-boxklass med L-L.P i Frölunda. Och det bästa är att hon hade med sig en visselpipa till mig :) Ännu mer ljudförstärkning! Nu kallas klassen inte bara "gap och skrik", utan "gap,skrik och tjut" We LIKE!
Nu är jag hemma och äter lite inför att gymma med B2 på Ullevi, sen ska jag hem och öva in klassen lite mer för 18.00 så teamar jag med YumYum på Rosa Bander 24-timmarsspinning. Klassen heter Endurance Race och är en uthållighetsklass där målet är att under huvuddelen, lagtävlingen, ligga precis under mjölksyregränsen, ca 85% av maxpuls. Det ska alltså kännas jobbigt hela tiden och du ska svettas, men undvika mjölksyran. Det blir mycket hets mellan mig "Your Fantasyman J" och YumYum " JMasterJ, och mycket skratta!
1800 Sporlite Exclusive is the shit!

Så det är teamning nummer 2!

Efter det ska jag släpa mig tillbaka till Ullevi och gå igenom den PT-fysklass jag ska köra i Nordstan på måndag och torsdag med Schenken.

Sen är jag ev sugen på göra en surpriceteam imorgon....man vet aldrgi vart jag dyker upp!

Fredagsmorgon

Då var det dags att ta tjuren vid hornen och våga sig på den där tentan i materialteknik *bläh. Fast jag vaknade med en gnutta av självförtroende om att jag skulle ha tur och att det skulle komma med tillräckligt med dent jag kan för att jag skulle klara tentan! Så antagligen blir det tvärtom ;)
Vad händer ikväll, träna?
Nej jag är medbjuden av gubbarna på min cykelklass till afterspinn, blir la aftertenta för mig då. en jag ska ju upp och jobba i Örgryte 08:30 imorgon, sen vidare för teknikklassen i box i Frölunda. Blir en grym team med L-P. Sen vidare och ÄNTLIGEN GYMMA! med b2, sen hem coh öva in klassen som jag och YumYum ska köra på rosa bandet 24-timmarsspinning imorgon kväll klockan 18.00.


Han är för övrigt på väg hit för att finjustera klassen och bli bjuden på härlig lchf frukost! Ägg, bacon och te! Tror dock han vägrar ta grädde i sitt te ;)
Vi ska också disskutera det här med att vår kollega River har mutat folk för att de ska gå på hans klass haha


KATASTROF!

DETTA ÄR KATASTROF! Jag har tränat två pass på den senaste 10dagarna! Detta e inte okej någonstans! Jag är en dålig förebild! jag mår dålig psykist och fysikt av att inte träna! Man orkar plugga mindre och jag kommer köra tenta imorgon! Bläh blä blä! På söndag ska jag ge mig ut och köpa saker för att planera mitt liv in i minsta detalj! Fokus på plugg, träning och jobb!!!!!!

Nu ska jag göra ett sista försök att plugga inför morgondagens tenta i materialteknik! WISH ME LUCK!


Mina kommande klasser - Ta Chansen

Lördag 24/10
Box 11:00 Frölunda
Rosabandet cykel 18:00 Sportlife Exclusive

Måndag 26/10
PT-fys Nordstan 13:00

Tisdag 27/10
BC Lindholmen 17:10

Torsdag 29/10
PT-Fyss Nordstan 13:00

Fredag 30/10
Cy Frölunda 17:00

Lördag 31/10
Box Frölunda 11:00

Söndag  1/11
Box Almedal 15:00

Alla anmäler du via bokningen på Sportlife eller ringer till respektive reception. PT-passen går bra via vilken reception som helst. www.sportlife.se Har du inte kort på Sportlife så säg till mig så fixar jag in dig :)

Min klass på Rosa Bandet 24-timmarsspinning!

Nu tycker jag att du ska bidra till en bra sak! Nu på lördag klockan 1800 ska du befinna dig på Sportlife Exclusive och cykla en klass i Rosa Bandet 24timmarsspinningen!
Du anmäler dig till maria@rosabandet24timmar.se, det kostar dig bara 100 spänn!


Klassen du ska gå på är kl 18.00-19.00 och är följande:
Du hittar också info om den på http://www.rosabandet24timmar.se/


Teknikklass BodyCombat

Nu börjar jag känna mig bättre, bara snorig. Bra sömn is the shit!

Denna vecka är det teknikvecka på Sportlife. Så idag teamar jag med Anna F. på min BodyCombatklass. Vi tar bort låt 5 (Power) och låt 9 (Styrkan), stoppar mellan varje låt och går igenom den teknik som är viktig just för den klassen. Visst man kan tycka att då blir det ju mindre jobbigt. Ja men om man ska få ut fullt av klassen i vanliga fall så behöver man ha en så bra teknik som möjligt!

Sportlife-Lindholmen Kl 17:10 Team Johan och Anna F.GRYMT! ;)


FYSPASS MED PT MITT I NORDSTANUnder hela 7 dagar kommer det att spelas beachvolley i olika former mitt på evenemangstorget i Nordstan, NORDSTAN CITYBEACH. SPORTLIFE håller i flera gruppträningpass under veckan, bland annat två fyspass med mig och Marcus.

BOKA DIG NU VIA SPORTLIFE DOMKYRKANS BOKNING ELLER RING SPORTLIFE DOMKYRKAN 031-136625.
Endast 14 platser per klass!


Sjuk

I natt har jag sovit skit! Vär i alla leder! Kände redan igår att det gjorde ont i lederna. Därför var det väldigt skönt att bada bubbelpool. Jag vet att jag borde vart hemma och pluggat, men jag var så trött på det! Vi fotade till vår pt-klass också. Men ja som sagt jag vaknade med feber, halsont, inga piller hemma, ingen mat...synd om mig! Orkar inte ens plugga .... men så hittade jag lite tabletter....haha så nu ska man väl få i sig lite mat, en dusch och orka plugga lite....

ÄKTA VARA - Mat utan tillsatser

Äkta Vara

Det finns nu en märkning för mat utan tillsatser! Den nya märkningen ”Äkta Vara” betyder att att maten inte innehåller några tillsatser, och du hittar den på City Gross.


"RIDE LIKE THE WIND"

RIDE LIKE THE WIND
Idag Sportlife Frölunda 17.00

I will alway be 25 ;)

Tänk hur vissa saker verkligen ändrar sig ju äldre man blir. Att fylla år var ju helt sjukt spännande när man var liten, man hade väldigt svårt att sova osv. Ju äldre man blir desto mindre "bryr" man sig om att fylla år. Min födelsedag skulle jag vilja spendera utan stress, äta gott, kanske gå på bio eller ngt. Men nä jag måste tentaplugga, och jobba. Men jag försöker göra lite kalas av det genom att bjuda mina cykeldeltgare idag och mina boxdeltagare imorgon på fika. Men annars tenta tenta tena. Mitt mål inför nästa läsperiod är att utmana mig själv rejält! Jag ska försöka börja planera allt mycket mer och särskilt pluggandet!

Nu börjar vi morgonen med en kopp te coh tentaplugg, exakt just nu!


 


Nya Cykelklassen - RIDE LIKE THE WIND

RIDE LIKE THE WIND

Kvinna död under gastric bypass

Jag tycker att även om man är stark motståndare av lchf (low carb high fat) så borde man väl tycka att det är ett bättre att pröva det än att ta till kniven och göra en gastric bypass? I en artikel i nwt idag http://nwt.se/torsby/article598466.ece berättas det om en kvinna som avled under just denna operation. Hon hade blivit rekommenderad att pröva lchf men hon hade bestämt sig. Min åsikt är att ta till kniven måste vara en absolut sista utväg, och då ska man verkligen ha prövat allt.

 


Mer

Hm ångesten inför tentorna ligger som en tät dimma haha så ja planen är 14timmars skola idag! haha

Rosa Bandet 24 timmars-spinning


TENTAÅNGEST!

Inte mycket träning just nu, typ bara jobb och framförallt tentaplugg! SÅ ja blev ett kort magpass igår. Hoppas kunna träna imorgonkväll, men då måste jag gå och lägga mig nu!

Update helgen

Det har varit en fullspäckad helg och därför har jag inte hunnit skriva så mycket än. Jag vet inte vad som hade hänt i Frölunda i helgen. Jag hade 20 deltagare på min cykel, jämfört med 35 veckan före och 16 på min box jämfört med 30 veckan före. I gymmet var det helt dött både fredag och lördag.... hade alla vilovecka samtidigt? ha ha

Det blev ett stenhårt axel och tricepspress med Schenken i fredags, nog det bästa tricepspasset jag har varit med om!

Efter det letade vi föda och dryck som vi sedan förtärde medan vi planerade vår fysklass under Nordstan Beach Open.

Lördagen började som vanligt med min boxklass :) Sedan åkte jag till ica maxi och storhandlade, det tog dock flera år kändes det som eftersom jag var sjukt trött!

På kvällen var det dags för Kick Off för personalen på Frölunda-Almedal-Sisjön och Mölndals Bro. Vi började med YumYums Armytraining. Han har hetsat länge om han skulle få mig att spy tsssss. Men trött och sliten efter en veckas hård träning, och offrandes min vilohelg så antog jag utmaningen. Det tråkiga med att spela handboll och fotboll är ju all denna jävla försäsongsträning, och det är precis vad armytraning är, fast kanske framfört på ett roligare sätt. Jag tränar inte så mycket uthållig styrka och ingen hoppträning, så musklerna dog ju rätt fort eftersom ja man går ju ut så hårt man bara kan med en gång ;) Men som tre av sju killar gjorde så gav jag aldrig upp utan körde igenom hela klassen! Det var en hård klass, men långt ifrån några spykänslor. Och jag försökte pressa mig så mycket jag kunde. Men det blev ju inte samma testonivå eller samhörighet som när vi kör fys på mman, så motivationen att pressa sig ännu hårdare fanns inte riktigt. Men det var en kul klass! YumYum är klockren med dålig humor och glimten i ögat.

Efter välbehövlig dusch blev det mat till bedrövelsen av det svenska nederlaget i nationskampen mot de sydliga grannarna :(


Igår söndag blev det brunch på Incontro..ojojojojo, jag tog en bild på min tallrik! Ska lägga upp den en dag. LCHF!!!!


Späckad Fredag och Nordstan City Beach

Vad gör jag idag?

Borde redan vara i skolan, men jag vaknade inte förrän alldeles för sent, och hann inte laga maten jag skulle ha med mig så hoppar första övningen i materialteknik och kör hemma istället. Sen blir det föreläsning i analys.

12:45 Bröst och mage på Lindholmen
17.00 min cykelklass i Frölunda
19:30 Axlar och tricpes på Ullevi med Schenken.
Och efter det ska vi planera vårt pt-fys-pass vi ska hålla under Nordstan City Beach http://www.sportlife.se/applications/NewsSmall/DisplayNews.asp?ID=3440&ToWin=true

Vi kommer hålla klassen:

Mån 26/10 kl 13.00-14.00

Tors 29/10 kl 13.00-14.00Såhär ser Sportlifes hela Schema ut för Nordstan City Beach

BODYCOMBAT®                 Mån 26/10 kl 15.00-16.00

FYSPASS m. PT               Mån 26/10 kl 13.00-14.00

AFRO POWER DANCE    Tis 27/10 kl 19.30-20.30

BODYBALANCE®        Ons 28/10 kl 11.00-12.00

POWERYOGA                    Tors 29/10 kl 15.00-16.00

FYSPASS m. PT                Tors 29/10 kl 13.00-14.00

BODYCOMBAT®                 Mån 26/10 kl 15.00-16.00

FYSPASS m. PT               Mån 26/10 kl 13.00-14.00

AFRO POWER DANCE    Tis 27/10 kl 19.30-20.30

BODYBALANCE®        Ons 28/10 kl 11.00-12.00

POWERYOGA                    Tors 29/10 kl 15.00-16.00

FYSPASS m. PT                Tors 29/10 kl 13.00-14.00


Tips om inlägg på Träningslära.se: Vad ska man äta?

Jag har börjat läsa bloggen Träningslära.se från början och kommer att tipsa om läsvärda inlägg där, och mina kommentarer om dem. Jag tror att det kommer bli många tips om sidan eftersom än så länge tycker jag att inlägget är objektiva och väldigt bra!

Dagens tips är ett inlägg om Kost för idrottade ungdomar, men jag tycker inlägget passar för vuxna också. http://traningslara.se/blogg/idrottande-ungdomar-och-kost-del-1/#comment-2602

Som sagt tycker jag att Niklas håller sig objektiv när han skriver för det mesta.

"Hur fördelningen sedan ser ut på tallriken tycker jag man kan avgöra själv men som idrottare gör du sannolikt klokt i att låta kosten vara relativt kolhydratrik, kanske 50-55E% t.ex."


Jag håller efter egen erfarenhet inte med om att man skulle behöva tillföra så mycket kolhydrater, men! Niklas skriver faktiskt att man bör avgöra själv, och han skriver sannolikt, inte att det är fakta att man ska hålla sig till det!


Niklas skriver också att man inte ska akta sig för mättat fett utan att det är en bra fettkälla! Det gillar vi!

Jag har försökt att inte bara ta saker ur sitt sammanhang, men läs helst hela han inlägg så får du en egen bild.


Trött!

Shit vad trött jag är. Det var en rätt lugn teknikträning på Mman idag. Eller ja lugnt för kroppen, i huvudet snurrade eftersom det var mycket på en gång.
Shit jag tror inte ens ja kom ihåg vad vi lärde oss hmmmm...vi repeterade triangeln..vi lärde oss armbar från guard, vi lärse oss skjuta med nertag. Man kom aldrig riktigt igång i pulsen så när fysen kom så blev det som en chock för kroppen, shit vad trött jag blev! SOVA!!!!!!


Välj vem du vill slåss med ;)


Frukostens betydelse

En intressant artikel på Träningslära.se om frukostens betydelse, skriven av Niklas Neuman.
http://traningslara.se/blogg/frukostens-betydelse-i-kosten/#comment-2593

Jag tycker det är en väldigt bra artikel, eller blogginlägg. Särskilt tanken, eller foksuet på, att vara för att man äter nyttigt så kan man inte slarva med annat, om man vill må bra både psykiskt och fysiskt och gå ner i vikt. Man behöver ju också hålla koll på alkoholintag, inte röka, motionera osv.

Niklas skriver också om att många människor äter detsamma tillfrukost jämt. Själv äter jag oftast detsamma också. Ägg, bacon, te och ibland gräddost. Men varför skulle man inte lika gärna kunna äta "middagsmat" till frukost?
De gånger jag ska träna på förmiddagen så äter jag faktiskt oftast "middagsmat" till fruksot eftersom jag upplever att jag får i mig mer enerigi lättare då.

Dock så har jag ibland märkt själv och hört andra som tycker det är svårt att äta ”middagsmat” eller ens lagad mat till frukost, utan man vill ha mer ”lättsmält” mat. Jag vet att när jag gick i grundskolan så var det typ max två mackor och ett glas varm choklad som jag fick ner.
Undrar varför det är så? Kan det vara så att kroppen liksom inte hunnit vakna och inte kommit igång ännu?Idag så ska jag faktiskt bara genomföra en träning. Torsdagens Mma-träning. Annars är det en föreläsning och en övning i Analys. Sen tre olita pt-sessioner på två anläggningar, så blir lite halvstressigt! Jag är grymt nöjd över att jag kan surfa på mobilen så man kommer åt busstabeller osv jämt :)

Matdagbok under en dag. + Beräkning av mitt energibehov

Nu har jag räknat ut vad jag ätit under dagen. Såhär brukar inte riktigt en dag se ut. Jag brukar ju äta broccoli till också t.ex. Jag brukar ha fetare sås, när jag har grädde i. Sen brukar jag inte äta samma mat tre gånger. Men ja nu börjar det tryta i skåpen och ja då får man ta vad man har.

Frukost

2 stekta ägg,(stekta i smör)

 • Kalorier 90
 • Protein 7g
 • Fett 7g
 • Kolhydrater 1g

1 paket bacon (stekt i smör)

 • Kalorier 392
 • Protein 22,4g
 • Fett 33,6g
 • Kolhydrater 1,4g

4dl svart te med 1msk 40% grädde

 • Kalorier 57,8
 • Protein 0,3g
 • Fett 6g
 • Kolhydrater 0,65g 

Ett stort glas vatten

Totalt

 • Kalorier 539,8
 • Protein 29,7g
 • Fett 46,6g
 • Kolhydrater 3.05g

Lunch

Entrecote 325g (stekta i smör) och marinerad i olja

 • Kalorier 536
 • Protein 65g
 • Fett 31g

Sås gjord på 34% Creme Fraiche, ost, smör & Kryddor

 • Kalorier 508,5
 • Protein  12,1g
 • Fett 57,9g
 • Kolhydrater 2,7g

Ett stort glas vatten

Totalt

 • Kalorier 1044,5
 • Protein 77,1g
 • Fett 104g
 • Kolhydrater 2,7g  

Mat innan träning

Entrecote 225g (stekta i smör) och marinerad i olja

 • Kalorier 371
 • Protein 45g
 • Fett 21g

Sås gjord på 34% Creme Fraiche, ost, smör & Kryddor

 • Kalorier 508,5
 • Protein  12,1g
 • Fett 57,9
 • Kolhydrater 2,7g

Ett stort glas vatten

Totalt

 • Kalorier 879,5
 • Protein 57,1g
 • Fett 70,6g
 • Kolhydrater 2,7g

 

Proteindrink i 2dl vatten

 • Kalorier 115
 • Protein 24g
 • Kolhydrater 1,3g
 • Fett 2g

 

10gr Eaa i 2dl vatten

 • 9g aminosyror

10gr Eaa i 2dl vatten

 • 9g aminosyror

Middag

Entrecote 225g (stekta i smör) och marinerad i olja

 • Kalorier 371
 • Protein 45g
 • Fett 21g

Sås gjord på 34% Creme Fraiche, ost, smör & Kryddor

 • Kalorier 508,5
 • Protein  12,1g
 • Fett 57,9g
 • Kolhydrater 2,7g

Ett stort glas vatten

Totalt

 • Kalorier 879,5
 • Protein 57,1g
 • Fett 70,6g
 • Kolhydrater 2,7g

Totalt på hela dagen

 • Kalorier 3458.3
 • Protein 245g = 980kcal (28%)
 • Fett 293,8g =2056,6kcal (60%)
 • Kolhydrater 12,45g = 49,8kcal (0.3%)

 

Sammanfattning från min sida.
Jag äter kanske lite för mycket protein eller rättare sagt för lite fett. Jag ska ju upp 15 procent till. Sen så tränade jag 3,5timmar idag. Jag brukar ligga på 2,5timmar. Så det spelar så klart in också. Jag kom ju idag upp i ca 3458,3kcal. Jag har använt lite olika sidor och formler för att räkna ut mitt dagsbehov.

Enligt http://www.dietguiden.com/kalorier.php#raknare (Efter Harris & Benedict (1919))
Så behöver jag 3718kcal per dag om jag tränar mycket (Själv anser jag att jag tränar hårt, men då skulle jag ha 1000kcal till) 

När jag själv räknar på Harris & Benedict
66,5+13,75*84kg+5*181cm-6,78*26år= 1950,22 = REE (energiåtgång i viloläge)

Enligt Mifflin – St.Jeor (1990)
10*84kg+6,25*181cm-5*26år+5= 1846,25 = REE (energiåtgång i viloläge)


Så ska jag gångra det med PAL (Physical activity level)
Jag sitter ju mest stilla så det blir 1,4.
Jag tränar mellan 2-3 timmar per dag så lägger till 0,5 = 1,9 vilket ger mig 1950,22 * 1,9 = 3705,4kcal eller 1846,25 * 1,9= 3507,9 kcal.
(Formlerna är för en man i min ålder)

Enligt detta så äter jag lite för lite med andra ord. Men ofta så överskattar man på hur mycket man verkligen rör sig, men jag har försökt räkna i underkant. Men om jag nu äter för lite så borde jag ju gå ner? Eftersom jag nyligen lagt på mig lite vikt, bra vikt i form av muskler så äter jag nog rätt bra tror jag.


Gym, Jam, Combat, Gym

Det blev lite omstrukturering av träningen idag eftersom sista föreläsningen i skolan blev inställd, så då kunde jag spara lite tid. Fick till och med tid att handla en ny kofta på stan.
Dagens träning blev såhär:


16.10 Baksida lår, vader och biceps.

Sittande lårcurl
45kg/8 52kg/6 52kg/6
Vader i 45-gradig benpress
140kg/7 140kg/6 140kg/6
Vader i Cybex-calf
70kg/7 72kg/7 74,3kg/7

Stående bicepscurl ez-stång
40kg/5/1ex 40kg/3/1ex 40kg/2/1ex
Stående hantelcurl
20kg/4 20kg/3 20kg/3
Excentrisk hantelcurl
17,5kg/5 20kg/4


17.00 EN riktigt rolig och grym BodyJam med härlig C.K.När jag körde BodyJamen 50 för första gången på Super Saturday så fick man ju typ halvpanik eftersom det var så svårt. Men C.K. körde basversionen och ja då gick faktiskt det mesta att hänga med på :) Dock när hon sa att jag såg snygg ut idag inför alla så tappade jag bort mig helt. Det ska jag också använda mig av på någon klass haha. Instruktörer är ett märkligt folk haha
Vi avslutade med sista låten med att dans oss in i en ring som vi gjorde tightare och tightare. Blev en mysig avslutning:)


18.10 BodyCombat med M.L.Ja vad händer i inför låt 5? Jo M.L. frågar om jag inte ska komma fram och stå där istället. Och när alla vet att man är instruktör så vad ska man svara? Inte fan kan man säga nej ;) SÅ ja då var det bara att kötta ännu mer! Det blev en riktigt skoj klass och jag var helt slut efteråt! Jag tror klassdeltagarna uppskattade grejen mycket!

Men inte fan kunde jag unna mig att vila? Resten av benens muskler skulle ju avklaras också. Så en några minuter återhämtning, ett skönt klädbyte och en EAA-drink så var det bara att köra. Och faktiskt var det allt som behövdes. Jag har en GRYM återhämning nu!

19:30 Framsida lår, rumpa och insida lår.

Benpress i 45gradig
250kg/8 300kg/5 300kg/5
Benspark
85kg/3 81kg/5 81kg/5
Insida lår
58,5kg/5 52kg/8 52kg/8
Nacke -olika vridningarx10x3

Sedan la jag faktiskt 15min på stretching. Det var länge sedan jag gjorde det. Det var riktigt skönt! Man slappnade av rejält! Förutom att stretcha ben, rygg och nacke på vanligt vis så testade jag återigen Proviben. Stretchade vader, sätet och baksidan på den. Skönt :)

 

 Det är härligt med ett eget litet mini-convent ibland ;)


Lite lycka!

Precis fått reda på att det finns en restaurang som från och med 1 september kör en lchf-rätt på menyn. OCh den ligger typ 4minuters gångväg från mig :)

Dowtown Freddys

Ett intressant inlägg på Tränningslära.se om hur du läser studier kritiskt och framförallt hur du kritiskt läser atiklar i tidningar som t.ex. i Aftonbladet. Kvällspressen har ju ofta en förkärlek för att vinkla aritklar och för att inte tala om löp. http://traningslara.se/blogg/aftonbladet-kan-inte-tolka-studier/


Mina planer för dagen är att få till en tre timmars pass med korta pauser mellan. Dagens träning blir på Sportlife Excslusive. Om den ska hålla så måste jag dock kunna gå tidigare från skolan.

17.00 BodyJam
18.10 BodyCombat
Ca 19.45 Biceps och Ben.

Idag räknar jag för första gången på typ 3 år kalorier. Jag har ju hittat en kost, som passar mig och gör att där jag kan äta gott och må bra, utan att behöva räkna kalorier. Men jag har blivit ombed av B2 att skriva upp precis hur jag äter under en dag, kcal, fett%, protein% och kohydrat%. Han skriver ett arbete om fettkost nu i skolan, så det är därför jag gör detta. Kan iofs vara kul att se hur jag eg ligger till. Nu blir det lite speciellt eftersom maten börjar tryta i skåpen, har t.ex. ingen grädde hemma :( ;)Hur se din dag ut?


Svettig och pissblöt!

Helt genomsvett efter mma-träningen idag och så visar sig Göteborg från sin bästa sida, ÖSREGN!!! Så jävla blött när jag kom hem!
Idag fick vi lära oss triangeln, en strypning där du stryper mha benen, tar lite hjälp av armar också. Även lärt oss att skjuta, det är när man sänker sin tyngdpunkt en aning, samtidigt som man rör sig framåt för att ta ner sin motståndare.

Vi avslutade med 5min fys i högt tempo.
5 chins
10 armhävningar
15 benböj

och så om från början igen osv. osv. osv.
Bra träning! Jag kan dock ta ut mig mer känner jag och hålla högre tempo på både armhävningar och benböj än vad jag gjorde idag! Chinsen är dock fortfarande min akilleshäl!Idag var det första gången jag höll i hela BodyCombat 41. Jag satte hela koreografin men en hel del taktmissar här och där, men det går framåt! 20 pers på klassen idag :)

Kvällen avslutades nu med lite jobb, lite plugg, lite städ en 300g entrecote med sås och som alltid på tisdagar Top Gear! idag var det Best Of Top Gear från den gånga säsongen! Jag älskar när de kopplar en v8 till en mixer. Vad mixar de då i denna? Jo en manlig smoothie, kött, buljong, tabasco och en tegelsten! De provsmakade skiten sen, jag höll på att dö av skratt!


Aritkel med professor Fredrik Nyström i Aftonbladet

Idag är det en artikel med professor Fredrik Nyström i aftonbladet http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5911098.ab.Jag har hittills tyckt att F.N. har haft vettiga saker att säga men i den här artikeln tycker jag att han blandar bra och dåliga saker. Han säger bland annat att mediciner skulle vara bättre än både motion och kost för att må bättre. Där håller jag inte med alls! Inte fan kan det vara bättre att stoppa i sig konstgjorda saker än att öra på sig och äta naturlig mat. Jag känner ju sig själv att jag mår bättre om jag tränar och äter en bra kost, både psykiskt och fysiskt. Jag kan dock hålla med om en sådan sak att om man är kraftigt överviktig så ska man ta det lugnt med träningen, och sakta stegra den pga. tills som F.N. skriver att man kan få problem med knäna, utan för viktnedgång är de främst kosten som behöver ändras!

Att han också föreskriver gastric bypass operationer istället för att ändra levnads- och kostvanor tycker jag är rent vansinne!

Men som det också står i artikeln så gillar F.N. att skapa en debatt, så frågan är hur hårt han håller på allt han säger! Sen är det ju aftonbladet vi pratar om. Kan man lita på att vissa saker inte är vinklade? Jag tror knappast det. Sen är F.N., ju faktiskt objektiv i en hel del frågor och säger typ: skaffa bevis först......

Men ja detta är ju mina åsikter och ingen fakta. Men jag känner ju min kropp bäst och vet vad som funkar för den just nu. Men jag har ändrat mig förr och kan göra det igen.

 

 

 

 

 

 


Tisdag

Shit att man kan vara så trött även fast klockan är halv tio. Idag är det en lång dag i skolan, sen har jag mit bc-klass, första gången jag kör hela 41an själv. Har ju vart massa teamningar innan detta. Sen mma-träning, sen sova :)

Kvällspass på Ullevi

Shit nu har jag vart för många timmar på Sportlife. Låt mig räkna 2,5h i morse och och 6h ikväll.
Jag hade två gymintron och två roliga pt-sessioner. Efter det blev det ett ryggpas med B2

Övre rygg, baksida axlar och traps
Chins
-/6/2 -/3/3 -/2/4 4ex 5ex 4ex
T-rodd
35kg/7 35kg/7 35kg/6 40kg/4
Rodd i drag med v-handtag
55kg/4/4 55kg/3/4 60kg/6ex 60kg/6ex
Latsdrag
52,4kg/4/6 58,5kg/6/3 58,5kg/4/3
Korsdrag
15kg/6/2 15kg/4/3 15kg/2/3
Shurgs
25kg/5 20kg/12 20kg/7

I latsdrag kände jag verkligen hur jag blivit starkare och att jag fick bra kontakt i latsen! Mr Pt-ansvarig var där och han gav mig komplimangen att jag fått större muskler :) Det är allt fett jag äter och att jag nu börjat ta i ordenltigt när jag gymmar. Förut var det mer jag hade nog orkat en till, men försökte inte. Nu försöker jag och går det så går det. Man måste chansa lite! Jag vågar också utmana mig själv och t.ex. lägga på lite mer än vad jag eg borde orkat.


Appropå gungandet under IFKsmatcher på Gamla Ullevi, idag kändes det i hel gymmet när Selakovic avgjorde derbyt mot GAIS i sista minuten! Men jag anser låt dem hoppa!På min cykelklass i fredags var det med en instruktör från en annan kedja, och ja hon måste gillat min klass eftersom efteråt ville köpa mitt upplägg så det är vad jag ska göra i ordning nu.

Grym start på veckan!

Det blev en produktiv söndag med ca 6 gjorda analyskapitel och 1 i materialteknik. Nu e jag typ bara kapitel efter ha ha.

Jag har nog fått den bästa starten på en vecka sen jag och Schenken var ute och gick för typ 2månader sen. En pt-session och så har jag tränat, mage och korsrygg dvs bål ;)

Mage
Crunch på boll
 -/14 -/8 -/10
Bålrotation - benen rör dig
179/5 170/5 170/5
Magmaskin B-cube-drag
35kg/7-30kg/3 30kg/10  30kg/10
Magmaskin
125/20 137,5/7 137,5/10
Sidlyft med viktplatta
35kg/4 30kg/6 30kg/6

Korsrygg
Ryggresning i bellyback
20kg/8 20kg/6 20kg/6
Korsryggsmaskin-gammal variant
150/12 162,5/10 175/10

Sen avslutade jag med att pröva Provib maskinen. Jag ska försöka anvädna den när jag kommer åt för att lära mig den så jag kan använda den på min klienter set.
Körde plankan med armarna på Proviben.
Körde ett set på 30z i 40 sekunder och två set på 35hz i 60sekunder. Kändes helt okej.

Nu fortsätter dagen med en föreläsning i materialteknik, två gymintron, två kilenter och sen träna rygg, eller som vi säger där jag kommer ifrån rücken ;), med B2!


Vi avslutar med ett gött foto sen från i somras när vi grilla innan U2. Gurra och jag.


Rosa bandet 24-timmarsspinning

DET ÄR HÖG TID ATT ANMÄLA SIG TILL HÖSTENS SVETTIGASTE EVENEMANG!

 

Rosa bandet 24-timmarsspinning (eg 25 timmar på att vi ställer om klockan) är en del av Cancerfondens rosabandetinsamling! Bidra till något viktigt och ha sjukt kul under tiden! + du blir ju bättre tränad!
Du kommer att få uppleva många grymma klasser och framförallt många grymma instruktörer!

Var? Sportlife Exklusive
När? 24-25 Oktober


Förra året drog gänget ihop 113 000 kr och blev den största privata insamlingen i hela Sverige. I år är målet högre satt. Då höll jag min Eurodisco-klass :) Blev ett grymt tryck!

I år kör jag klassen Endurance Race med herr YumYum, lördag 18:00! Mer info om den snart! 
GÅ in på http://www.rosabandet24timmar.se/ NU!
Alla pengarna som vi får in går oavkortat till Cancerfondens rosabandetinsamling!

 

 


Föreläsning med kostdoktorn bokad!
Jag har även fått med mig två pt-kollegor på detta! Ska bli intressant! Jag hoppas bara att det inte är samma saker som jag hör om förut! Det kommer att bli en fet föreläsning! ;)

Nu blir det plugg resten av dagen! Men först en rejäl frukost bestående av två paket bacon, två ägg och te!

 


Dominerar luftrummet

En kul timma går fort. Jag dominerade luftrummet är dock snarare än ironi, men om jag får säga det själv, och det får jag eftersom det är min blogg så hade jag snyggast servar! Btw vad e en surv? Ngn som vet?
Nu mat!

Box, Gym och Beachvolley

Shit vilken bra boxklass idag!
Förre veckan så lånade jag ut min klass, men veckan efter det så hade jag 14stycken, men idag var det 30! :) Bra uppslutning! Bra folk! Det börjar bli lite svårt att hinna hjälpa alla så får göra om klassen lite, vilket kommer betyda jobbigare för deltagarna ;)
De skrattade f-n lite åt mina skämt idag, det e inte så vanligt ha ha
Slutsats: Det var riktigt roligt att hålla den idag!


Åkte direkt till Ullevi för att gymma med B2, tog dock en kaffe först eftersom jag kände mig lite hängig (dricker inte kaffe i vanliga fall) och så körde jag först ben själv, sen körde vi ett excentriskt bröstpass ihop. Riktigt bra blev det! Jag sak köra excentriskt en vecka till, sen så får det vara bra med det eftersom det sliter så på muskler, leder och ligament. Men det är ett jävligt bra sätt att få förändring i träningen, och få en boost då och då :) Så efter nästa vecka blir det koncentrisk träning, men fortfarande ca 6 repetitioner.

Dagens pass:

Ben
Cybex Benpress
202,5kg/4 202,5kg/6 202,5kg/3
Benspark
76,5kg/7 76,5kg/7 78,8kg/7
Sittande lårcurl
35,3kg/8 37,5kg/8 39,8kg/5
Vader i cybex calf
495kg/8 58,5kg/8 67,5kg/6

Bröst
Bänkpress
95kg/1/6ex 95kg/6ex 95kg/1/6ex 100kg/6ex
Flyes i maskin
79kg/5/3ex 85,5kg/1/5ex Inför tredje setet så glömde jag att sänka från B2s vikter och råkade köra på 100kg :) så det blev 100kg/6ex 100kg/6ex
Hantelpress på rak bänk
35kg/3/3ex 35kg/1/6ex 35kg/6ex 35kg/6ex
Flyes i drag snet neråt, knästående.
30kg/3/3 25kg/6 25kg/3/3 25kg/3/3


Efter detta så blev det två bitar ryggbiff med den goda grädd och ostsåsen ;)


Nu en timme beachvolleyboll i NRJ-hallen. Kommmer vara mycket vältränade pts där ;) eller ja två i alla fall, två pts, en instruktör, en friidrottare, en chef och en person som vi hittils inte hittat.....


Sen hem och spendera lördagskvällen med min älskling.....hmm eller ja jag skulle verkligen inte kallar min bok i materialteknik för älskling.... :( ;)

Träningsvideos med sämre kvalité??

Gör vem som helst träningsvideos nu för tiden? Jag har sett exempel ur några med dålig kvalité på själva filmen men framförallt en del dålig teknik här och där, i alla fall sett ur min synvinkel som personlig tränare. Ska man göra en sån video tycker jag man borde sammarbeta med någon som kollar att allt görs rätt!

Men vem fan tränar efter en sån hemmavideo eg? Folk brukar väl mest köpa dem, sen ligger de där hemma. Riktig träning görs på en anläggning eller ute! Om det nu inte är så att du har tillgång till väldigt bra lokaler där hemma.
Men det är bara min tanke, tränar du hemma och det ger ngt så kör på!


Nu njuter jag av min frukost, ägg, bacon, te och kantareller i grädde :) 


Fredagen

Igår morse (läs natt) blev det ett helt okej pass för att vara så tidigt! Jag kände dock att energin från maten inte riktigt hann gå ut i kroppen, sen var man ju lite småtrött kosntant!
Fröken H skulle minsann stå på crosstrainern i 40min först, jaha tänkte jag. Jag värmer upp i 10min på sådana saker, sen vill jag inte se dem mer.

Så jag började med att köra bicpes, innan vi körde bål-mage ihop, plus avslutade med korsryggen.

Biceps
Ez-curl stående, excentrisk
Hantelcurl, excentrisk
Curlmaskin

Mage
Rotation med stång - ena änden mot marken.
Sidolyft
Bålrotation i maskin
Magmaskin - drag

Superset korsryggsmaskin och magmaskin


Shit vad trött jag var efter detta!


Men skolan väntade. Övning i materialteknik och föreläsning i Analys - Flervariabel. Efter detta var det Sportlife som gällde för hela slanten, först till ett av dem för att ha en pt-session, sen hem - äta, för att ta mig vidare till Frölunda. Dags för min Cykel 45, fullt och lite mer spontant drag på deltagarna :)
Hjälpte också en kollega med att titta över henne klass. Det är väldigt skoj att kollegor tycker att man är så duktig att de vill ha hjälp med en :) Jag har väl ett rejält försprång i och med att jag ändå kört pulsbaserade cykelklasser sedan 2003. (I vår nya passbeskrivning av cykelklasserna, som btw är gjorda av MR YumYum, ska vi försöka tänka mer på puls och intensitet.)


Resten av kvällen så pluggade jag...låter kul va ;)Nu frukost och sen min boxklass i Frölunda sen gymning på Ullevi, ben och bröst, sen beachvolley i NRJ-hallen!


(Blev väldigt dålig svenska i detta inlägg, men jag e trött! ;) )


Det e fortfarande NATT!

Shit vad jag e trött! Varför i hela friden är jag upp nu? Klockan ringde 0515! Jo jag ska träna om 30min på City! Varför? Jo för att jag blivit medlurad av fröken H. Och man säger inte nej till henne. AV vilken anledning? Jo jag e rädd att jag få spö av henne annars, eller att hon skickar sin kille på mig, han e snut ;) ha ha
Nä men det är väl härligt med morgonträning......hm morgon? Det e ju fortfarande natt! Det e så tidigt att de rapporterar på nyheterna vad det står i nattens NHL-matcher! De har alltså inte ens spelar klart dessa!

Vad blev det till frukost då?
Jo en proteindrink och en tallrik fläskköttsgryta med broccoli! Mycket energi, nu en snabbdusch och sen en EAA-drink (BLÄÄÄÄHH!!!) sen gymma.....

Erkänn, jag måste vara lite sjuk som ska träna nu? ha ha

 


Submission wrestling

Shit vad ont det gjorde i axlarna när vi började med 100 jumping jacks. Men ja man får ju skylla sig själv när man tränade dem tidigare idag ;)
Idag gick vi vidare från kimura (lås) till en variant av giljotin (strypning). Mycket rolig med mycket teknikträning. Vi fick för första gången köra submission wrestling, dvs både postionsbyten, lås och strypningar.
Just nu äter jag sjukt mycket, jag är så mät att jag vet inte vad. Varför i hela friden gör jag detta? Man ska ju inte äta sent bla bla....dels för att jag tränat och dels för att jag ska gymma 06:30 imorgon. För att ha mycket energi då så äter jag mycket nu, sen får jag visserligen gå upp 0515 och äta mer, men ja det blir nog bra :)

natti natti!

 


Grymmaste axel- och tricepspasset någonsin!

Idag direkt efter skolan så var det dags för ett excentriskt styrkepass! Tränade med Jai och Schenken. Asså vilket pass!
Såhär såg det ut:

Axlar

Stående mitlitärpress med press på neråt vägen (och några i den excentriska fasen)
45kg/8/4ex 50kg/3/3ex 50kg/3/4ex 50kg/1/5ex

Hantellyft åt sidan med några excentriska plus att släppa hantlarna det sista och bara hålla emot när man får armarna nertryckta
12,5kg/1/5ex(+utan vikt) 12,5kg/1/5ex(+utan vikt) 12,5kg/1/5ex(+utan vikt)

Lateralraise i maskin. Vanliga direkt följt av excentriska
38,2kg/4/4ex 38,2kg/4/5ex 40,2kg/3/5ex

Dubbel hantellyftframåt, vanliga direkt följt av excentriska (på sista fick jag efter ha kört med hantlar köra utan och bara hålla emot när Jai pressade der aaahhh!!!
12,5kg/2/4ex 10kg/4/6ex 10kg/4/5ex (+utan vikt)


Fick värk i axlarna medan vi körde! Så jävla gött! Bra tempo när man är tre också!


Triceps

Tricepspress från panna
1 set med hantlar
15kg/4/6ex

2 set med ez-stång
35kg/8/6 40kg/8/3ex

Excentriska i arm extension
31,5kg/7 31,5kg/6 31,5kg/6

Pushdown
25kg/6 25kg/6
Garanterad träningsvärk!!!!!! Så jävla gött pass! Riktigt kul at träna! NÄ FAN SJUKT KUL ATT GYMMA JUST NU! Och detta kommer ge resultat! Redan lagt på mig en del muskelmassa sedan sommaren eftersom jag äntligen slutat mesa när jag tränar och verkligen tar ut mig! Jag har haft svårt att göra just detta när jag tränar själv. Men har hittar bra träningspartners nu! Och när man har ett väldigt konstigt veckoschema som jag har så är det bra att ha flera sådana, vilket jag har nu :)Sålde btw mitt andra 12-timmarspaket idag :) Fast nu gäller det att inte ta på sig för mycket. Plugget först!

Nu när man ätit lite gott, fläskköttsgryta med ost och grädde, rosmarin, och broccoli! Gotti!
Nu iväg till MMA-träningen! Shit kommer att bli svårt att köra armhävningar idag ;)


Bra bok

JUST nu älskar jag Leif Gw Perssons: Den som dödar draken!

Dagen

Oj ja nu börjar livet som student märkas ha ha. Lutar åt en helg med enbart träning och plugg! Vilket är lika bra det!

Idag ser vi fram mot:
- 2 lektioner Analys - Flervariabel
- Träna axlar och triceps med Schenken och Jai
- En klient
- MMA-träning :)

RSS 2.0