Wellspring Academy - En avgiftningsklinik för överviktiga?

Sitter just nu och tittar på Generation Fett på tv3. Idag handlar det om Wellspring Academy där ungdomar som är överviktiga går för att gå ner i vikt. Eg kan man sammanfatta att skolan går ut på man ska äta socker. Nä det var väl inte riktigt sant men vid första anblicken av skolan så tror man det. Ungdomarna får lära sig att det måste träna, och många verkar lära sig att hitta träningsformer de tycker om, de får psykologhjälp, de lär sig att man bör äta frukost, lunch och middag och andra bra saker. Men skolan är rätt hårt styrt med många regler, larmade fönster, begränsning av tv-tittande och datoranvädning, allt för att de inte ska smygäta och röra på sig så mycket som möjligt.
Men när vi kommer till vad de lär sig att de ska äta så blir det galet. De får äta chips, lightprodukter, godis, kakor, sylt, dricka, vitt bröd m.m. Av vad man får se på tv så verkar de knappt äta någon riktig mat. Jag såg inget kött, fisk, fågel, grönsaker. Inte ens potatis eller ris. Helt sjukt och så typiskt USA. Men de som går där går ändå ner massor! Hur kan det komma sig? Jo även om dessa matvanor de får lära sig är skrämmande så är de fortfarande bättre än de matvanor de hade hemma.
Det var till och med en tjej med från Sverige som gick ner massor, och ville starta något liknande i Sverige. Vilket jag har svårt att se att hon skulle lyckas med, men vem vet...
Men även om de går ner så kanske deras kroppar inte mår så bra? Och kanske hade gått ner ännu mer om de tagit bort allt socker och ätit vanlig mat. Men de har ju hittat något som fungerar för dem för stunden, men programmet visade inte hur det har gått för dem som lämnat skolan, när de är ute i den fria världen uta psykologer, utan larm på fönster och utan att andra lagar mat åt dem. Det kändes som Wellspring Academy var som en avgiftningsklinik.
http://www.wellspringacademies.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0