Mina första kampsportsmatcher avklarade!

Då har jag klarat av mina första matcher inom kamsport. Hur gick det?

Dagen började med en promenad, som blev till joggning, för att svettas ut lite extra, följt av en varm dusch, Var rätt energilös när jag gick till Fighter Centre och invägningen. Hur mycket vägde jag då? Jag var ju tvungen att ligga under 83kg, jag brukar ligga runt 85kg. Vågen visade, i boxershorts, 80,3kg. Jag hade alltså gått ner ca 5kg på 2 dagar! Men det var ju lite onödigt att väga tre kilo under viktgränsen, ett hade ju räckt! Men mål ett avklarat!

Efter detta var det dags att äntligen få äta! Men inte fan var jag hungrig, och inget var gott! Men i skulle det i alla fall! Sedan ca två och en halv timmes väntande på regelgenomgång och sedan turneringsstart. Matchordningen var lite svår att förstå, jag trodde att det var evigheter till min första match så när jag typ stod och åt nötter och tittade på en match i en annan sal kom min coach inspringandes och sa att jag skulle fightas nu. Jag var inte alls förberedd, hade mat i munnen och en puls som säkert låg på 180 slag per minut när jag gick upp på mattan. Jag hann inte dricka något eller gå på toa. Men det var ju bara att köra.Match 1
Jag mötte en väldigt lång kille från Gbg Mma och han försökte ta ned mig med en gång, men jag sprawlade och fick ner honom istället, och jag fick rygg på honom, dock fick jag inte till seatbelt så jag sedan kunde ha gått på rear neck choke (strypning med armar när man sitter bakom motståndaren) utan han fick övertaget. Jag hamnade rätt snart i en triangel (strypning med benen formade som en triangel) där jag satt ett tag, men jag tog mig ur den men för att hamna i någon slags bensax, kan heta scorpio eller något liknande, när min motståndare klämde med sina ben typ snett över mina sidor. Det kändes rejält, men tack vare tips från min coach så tog jag mig ur den genom att lägga press på hans huvud-haka.
Jag är inte riktigt säker på vad jag fick mina poäng för men jag tror att jag först fick 2 poäng för reversal när jag tog mig ur triangeln, sedan 3 poäng för att jag tog mig från min motståndares guard och till side. Sedan med typ 15 sekunder kvar så lyckades jag ta mig till mount och inkassera ytterligare två poäng. Man kunde vinna en match på antingen submission eller på poäng. Det var inget jag egentligen tänkte på under matchen, utan man har så mycket adrenalin i kroppen att man bara kör och försöker överleva! Fem minuter kan tyckas kort och inte särskilt jobbigt, men fem minuter submission wrestling i matchtempo tycker i alla fall jag är jobbigt! Det var liksom en utomkroppslig upplevelse att tävla, man tänkte inte, man bara gjorde, och tydligen har några saker satt sig eftersom jag då tog 7 poäng och min motståndare 4! Med andra ord så vann jag min första match någonsin! Det var en sjuk kick att få sträcka händerna i luften efter att ha vunnit! Endorfinerna bara rusade!

Något jag dock inte kände under matchen utan först när jag kom ut ur ringen var att jag hade skadat mig. Jag hade sjukt ont i högra delen av ländryggen. Antagligen blev det under "bensaxen". Så jag började fundera om jag verkligen skulle gå nästa match. Det gjorde ont bara jag gick. Men lite liniment på det så bestämde jag mig för att gå.

Match 2
Nu mötte jag en kille som var kortare än mig, men shit va han var biffig. Min rygg hämmade mig väldigt mycket så han fick ganska snabbt övertaget. Jag tog mig ur några lås, men han var väldigt stark och musklade mycket. Men efter typ fyra minuter så fick han in vad jag tror var en triangel, men han fick också tryck på det stället i ryggen jag hade ont på så jag det var lika bra att ge sig. Hade jag hämmats av ryggen så kändes det som jag kunde ha lyckats betydligt bättre i den andra matchen! Jag pratade lite med killen efter matchen. Det var sista gången han fick vara med nu eftersom det var hans tredje termin, och där går gränsen för att man ska räknas som nybörjare. Förra gången det var Westside så hade han tävlat i +91kg! Så jag förstår att han var stark!

Att ställa upp i submission wrestling tävlingen Westside 8 är det roligaste jag gjort på länge! Det var en sjuk adrenalinkick, både att heja fram sina klubbkamrater, att tävla och att publik hejar på en och att få vinna en match! Fan vad kul det var!

Dock så har jag sjukt ont i min rygg, tog evigheter att ta sig hem! Men jag tror inte att det är något allvarligt utan det lugnar ner sig om ett par dagar. Men just nu gör det ont att andas.


Efter att dagens upplevelser har sjunkit in så känner jag mig ännu nöjdare med min insats! Sjukt nöjd efter att ha vunnit min debutmatch och att jag kände att om jag varit hel så hade jag kunnat göra bättre ifrån mig i min andra, och ännu mer nöjd eftersom han jag förlorade mot gick och vann min viktklass! och ännu mer nöjd eftersom ahgn blev vald till hela turnerings bästa fighter!!!!

AHH DET HAR VARIT EN UNDERBART ROLIG DAG!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Grattis!!! Kul med första tävlingen och allt. Har du fått mersmak nu? Hoppas ryggen blir bra fort!

2009-12-12 @ 23:19:28
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: J

Tack så mycket! Japp absolut! Men nästa Wetside är inte förrän i juni så det är långt kvar. Men kanske finns något annat emellan :)

2009-12-13 @ 10:10:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0