Tydligen hardcore ;)

Till en början kändes det sådär att styrketräna, huvudet var inte riktigt med, men det blev bättre och bättre! Blev till ett helt bra pass med Scheken (som snart ska börja blogga) och JimJim.

Framsida lår och rumpa

Utfall i smithmaskin med främre foten på stepbräda

37,5kg/7 37,5kg/7 37,5kg/6
Benspark
58,9kg/10 67,5kg/8 67,5kg/8
Djupa Knäböj
40kg/5 40kg/5 40kg/5

Axlar

Hantelpress
25kg/4/4 25kg/4/4 25kg/2/5
Lyft åt sidan i teca
55/6/2 55/4/3 50/5/5
Liggande drag åt sidan i drag
1an/10 1an/10 1an/10

Mina axlar värker!! :)


Hade en klient som fått mig rekommenderad eftersom han ville ha någon mer hardcore! Det gillar vi ;)


Nyårslöften - Gör om gör rätt

Det är dags för många människor att avlägga nyårslöften. Många kanske för flera år sedan avlade löftet om att aldrig mer avlägga några, vilket är ett rätt lätt löfte att hålla ;)
Men varför inte skippa de specifika om att t.ex. sluta röka, gå ner i vikt, börja träna osv. och istället avlägga ett om att behandla din kropp och din själ bättre och inse vilka fördelar du får. Förbjuda brukar oftast vara svårt att hålla.
Att behandla sin kropp innefattar ju såklart:

- att sluta eller skära ner på gifter som tas in i kroppen

- börja träna och då hellre på en nivå som du kan hålla året runt än att tokträna i två månader, och efter de mål du har

- mindre stress och mer tid för dig själv

- att börja äta på ett sätt som passar din kropp och dina målJag läste färdigt Dan Browns Den förlorade symbolen igår och den har faktiskt en hel del vettiga saker att säga om att du borde behandla dig själv bättre! I övrigt är det en helt fantastiskt bra bok!


Lite bättre

Känns lite bättre idag så ska pröva en lite gymning idag. Eg skulle jag dock velat gå på nyårscykel 60 - Activio med Maria och Fredrik, men vågar inte riskera kvällen med konditionsträning. Dagens frukost béstod av fläskarre, broccoli och gräddsås.

VRIDNEN MARKNADSFÖRING ELLER REN LÖGN???

Ursäkta...på Les Mills hemsida står det bland annat att Bodypump är det snabbaste sättet att bli av med fett Ursäkta!!! No Way in hell!!!!!!!!!!!!!!! Generellt bränner man ju inte särskilt mycket kalorier på ett bodypump-pass ens! VRIDEN MARKNADSFÖRING KALLAR JAG DET!

http://traningslara.se/blogg/bodypump-en-uppdatering-med-fler-studier-del-i/
http://traningslara.se/blogg/bodypump-en-uppdatering-med-fler-studier-del-ii/
http://traningslara.se/blogg/falsk-marknadsforing-kring-bodypump/

Jag rekommenderar enbart bodypump som sista utväg, dvs. personen vägrar köra styrketräning i gymmet eller om man vill köra det för att man tycker att det är skoj! Själv tycker jag att det kan vara kul typ 2-4 gånger om året, men då beror det oftare på att det är en bra instruktör än att själva träningen är rolig.


Repar mig

Ikväll repar jag mig med alvedon, kan jang och Victoria Secret Fashion Show. Hoppas jag repar mig tills morgondagens träning, jobb och nyårsfest!

Förkyld!

Fan jag vaknade jätteförkyld och fick ställa in mina klienter och min träning idag, kan inte lära mig nya combaten heller. Nu sätter jag på Lasse Åbergfilmerna och tycker synd om mig själv!

"Ni kvinnor snackar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det känns när en man är riktigt förkyld!"


Rygg & Triceps på Ullevi

Gick bra att träna idag trots den lilla förkylningen. Shit det här kommer att kännas i ländryggen i morogn! :)

Övre rygg
Chins (hatövning)
-/6 -/2 -/1
Enarmsrodd i drag
30kg/6/2 30kg/4/2 25kg/6/2
3-stegs korsdrag 6an-3an-bakåt
25kg/4/4 20kg/5/3 15kg/10/2

Tricpes
Frenchpress

40kg/6/2 40kg/8/2 40kg/3/4
Overheadpress
45kg/8/2 50kg/4/4 50kg/3/5
Pushdown
45kg/4/4 45kg/3/4 40kg/3/3

Ländrygg
Ryggrening i bellyback med press på nedersta delen av ryggen

-/10 -/10 -/10
Ryggextension i bellyback med press på nedersta delen av ryggen
15kg/10 15kg/8 15kg/10

Nu lägga sig och hoppas på att vakna frisk!

Snorig, matiné och träning

Hm jag har vänt dygnet till dumma timmar, allt bara pga den där dumma boken Den förlorade symbolen som jag måste läsa minst två timmar ur innan jag går och lägger mig ;)
Lite förkyld när jag vakna också! Inte okej!
Nu e det dags att gå på matiné - Göta Kanal 3, 1400 på Biopalatset med Gurra! En svensk kulturskatt haha
Sedan en pt-session följt av gymning.

Årets sista cykel och gymning på city

Idag rundade jag av 2009 års cykelinstruerande med att vikariera på en cykel 45 på Frölunda. Kände igen de flera men en hel del nya ansiktet vilket var kul! Körde min trappa 80-90% av maxpuls "Wake Me Up" för sista gången. Det blev en härlig klass eftersom den sitter så i märgen att man kunde freestyla lite. Fick mycket fint creed efter klassen, vilket alltid är väldigt kul och energigivande :)

Lite käk på det och en timmes återhämtning på det sen till SL-Domkyrkan för att träna baksida ben och mage med Schenken. Ett pass som kommer att kännas imorgon. Fick dock ta de rätt lugnt med lätta vikter, kändes sådär i ryggen :(

Baksida ben
Liggande lårcurl

41kg/7/3 41kg/8/2 41kg/7/3
Excentrisk ben med motstånd från den andre
8/8/8
Vader i 45 gradig benpress
50kg/7/3 40kg/9/4 40kg/10/4

Mage
Chrunch på boll i cable cross + 10 korta crunch utan vikt
3an/12/3 3an/7/5 3an/5/7
Mage i drag -mitten, sida-mitten-sida
9an/5x3 9an/5x3 9an/5x3
Bålrotation i maskin
22,7kg/10  25kg/10 25kg/10

Mammas köttbullar i gräddsås med broccoli på det :)


Snygg pt-sida!

Detta måste vara den snyggaste hemsidan för personlig träning jag har sett! Den säger lyx lyx lyx. Jag hittar inga prisuppgifter på hemsidan med gissar då att det är sjukt dyrt! Men bara för att det är dyrt behöver det inte betyda att det är bättre, men det kan betyda att du får mer avskildhet och en annan typ av service. Fast på sportlife är det ju inte vi personliga tränare själva som sätter priserna.

http://www.fitnesspilates.se/index.php


Sjöstjärnor

En text som funnits i mina kusiners badrum så länge jag kan minnas:


SjöstjärnorEn turist kom gående på en övergiven strand och han kunde snart skönja en annan man på avstånd. När han gått en stund kunde han se att det var en av byborna från en by i närheten. Denne höll på att kasta saker i vattnet i jämn takt.


Turisten trodde att mannen kastade små flata stenar för att studsa på vattnet, men när han kom närmare såg han att det var sjöstjärnor som kastades ut. Hela stranden var full av hundratals sjöstjärnor som spolats upp av vågorna.


Mannen förklarade för turisten att om han inte kastade tillbaka sjöstjärnorna skulle de dö av brist på syre. Turisten blev förbluffad över mannens ambitioner och frågade om det inte kändes hopplöst.


Det måste ju finnas tusentals sjöstjärnor bara på den här stranden, för att inte tala om alla andra stränder, sa han. Vad tror du att det har för betydelse att du står här och kastar tillbaka några av dem?


Mannen log och plockade upp ytterligare en sjöstjärna och sade sedan.
Det har betydelse för den här!


Klasser vecka 53

En klass denna vecka bara:

Cykel 45 Frölunda 17:30 Måndag 28:e

Då kör vi - Första gympasset!

Yes äntligen är det slut på julens slappande och det är dags att återställa kroppen från skador och ja slappande! Idag börja mitt och Schenkens fem-splitt! Jag börjar relativt lugnt men testar mig fram och lägger på i alla rörelser som inte gör ont!
Idag började vi med ett grymt pass på Sportlife Exclusive, Bröst och rygg.

Bröst
Hantelpress, rak bänk

40kg/5/3 40kg/4/3 40kg/3/4
Dips med vikt
20kg/6/3 20kg/5/3 20kg/4/3
Flyes i drag på rak bänk
4an/3/3 3an/5/3 3an/5/3
Lutande press i smithmaskin, 3ans lutning
67,5kg/3/4 57,5kg/6/3 57,5kg/5/4

Biceps
Stående curl med rak stång

30kg/8/2 30kg/6/2 30kg/4/2
Hammercurl i drag liggandes på bänk
8an/7/4 8an/6/4 8an/6/5
Omvänd stående ez-curl
20kg/8/3 25kg/4/4 20kg/4/5

Jag var bra trött efter passet, precis som det ska vara! Det blev en ordenligt stretch-nedvarvning efteråt eftersom Exclusive har en grym avskild stretchavdelning med lugn musik där man verkligen kan koppla av.

Blev till att handla sista bitarna till nyårsutstyrseln, nu lite jobb.


Update Julen

Kort update om julen, detta är ju en träningsblogg så ;)
Julen har inneburit bra julklappar, intelligenta samtal (halva släkten är lärare), lite fuskande med kosten, våldsamma actionfilmer, trevliga möten med kompisar och shopping med Sveriges man ;)
Glömde jag något? Hm samman fattar det med lite bilder istället:

BrunnsparkenMusikhjälpen utanför storanMosters gran

Fars gran


Juldagsmiddag

Parken

Fars hus

Kväll med glada vänner på Bogrens

Fika på Sense

Matlagning och filmkväll hos Schenken


God Jul

Då var det julafton och snart dags att gå och lägga sig. När man vaknar är det bara att äta frukost och sen gå till tåget hem till sista utposten mot norr i Götaland. Två dagar hemma, det får räcka.

Idag lyckades jag gymma igen. Lyckades hitta en hel del övningar där jag kunde insolera bort ryggen, om man kan skriva så, i alla fall gjorde inte ryggen ont i dessa övningar, men fan vad pump, mjölksyra kalla det vad du vill men jag grät nästan så ont gjorde det ;) Lätta vikter kan också bli jobbiga. Och kunder verkligen isolera bröst och biceps idag.

Bröst
Tricet Lutande-hantelpress & Armhävningar på hantlar med en hantel som åker ut & Flyes i drag snett neråt
- 3 set

Bicpes
Superset Uppdrag & Stående ez-curl - 3 set


God Jul

Fuskare genom att plåga djur!

Det är en sak när idrottsmän dopar sig själva för att vinna tävlingar och därmed fuska. Men det är en helt annan jävla sak när en person plågar ett djur bara för att vinna tävlingar åt sig själv! Jag anser att detta är värre! Vad har hästarna som travtränaren Åke Svanstedt låtit plåga med grisfösare för att de ska springa snabbare! Han dömdes för anstiftan till brott mot djurskyddslagen i Skövdes Tingsrätt.

http://www.dagensjuridik.se/sv/Artiklar/2009/12/Travtranare-doms-for-brott-mot-djurskyddslagen/

Första passet och spikar

Igår så köpte jag en julklapp till mig själv, och nä jag är tyvärr inte roligare än att jag köpten en yantra-matta åt mig själv! Jag har en del problem med nacken och ryggen så tänkte att det kanske kunde vara bra. De är ju bra mycket billigare nu än för ett tag sen, jag köpte två för 499:-, behöll en själv och gav bort den andra. Jag har dock inte hunnit testa den ännu. Men det ska väl hinnas med.Idag körde jag första riktiga styrketräningpasset, eller ja första rehabpasset skulle man kanske kalla det med de fjolliga vikter jag körde på. Det blev rygg och tricpes med Schenken och JimJim på Domkyrkan.
Tvådelad latsdrag
T-bar
Korsdrag
Tricet Tricpes
Ryggresning i bellyback
Korsryggsmaskin

Jag hann även med att luncha med Gurra i saluhallen! De har ett litet ställa där som serverar lunch för 50:- Jag tog pannbiff med sås och sallad, man kan annars välja med potatis eller potatismos. De har några andra goda rätter också. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad det heter men det är värt ett besök, pannbiffen e grym!


Today

Dagens schema:

Julshopping med Gurra
Gymträning (ÄNTLIGEN!!), med Schenken "Sveriges Man 2009" ;)
Två pt-sessioner
Det var något mer jag skulle göra, men det har jag glömt helt haha

Snabbt svar från Coca Cola

Fick svar av Coca Cola dagen efter. Det var snabbt svarat:
Först mitt mail:

"Hej

Jag köpte idag, söndag 20091220, en 2 liters Coca Cola Zero -flaska. Colan i smakade inte alls som den ska. Det smakade mest vatten vilket påverkade min söndagsmiddag negativt, Coca Cola zero gör ju maten godare. "

Svaret:

Hej J!

Tack för att du hör av dig till oss!

Jag tycker det är väldigt tråkigt att du fått en produkt som inte motsvarat förväntad kvalitet. För att vi ska kunna ge dig ett rättvist svar och hjälpa dig på bästa sätt, behöver vi få in produkten för att göra en fullständig analys. Bekräfta om förpackningen med innehåll finns kvar samt nedan information så att vi i så fall kan skicka ett förfrankerat papprör till dig som du kan returnera produkten i till oss.

När sedan produkten kommer in till oss gör vårt laboratorium en analys och meddelar oss.  Därefter hör vi på Konsumentkontakt av oss till dig med analyssvaret samt med en värdecheck som ersättning för din tråkiga upplevelse

Var vänlig och återkom med:
- Telefonnummer dagtid.

Vi behöver även information om produkten:
-  Bästföredatum och det klockslag som står därefter.
- Typ av förpackning (20cl, 50cl, 1,5L, 2L etc) PET/burk
Med vänliga hälsningar Petra
Konsumentkontakt

Tycker att det var ett bra återkommande. Det visar väl dels att Coca Cola är mån om sina kunder och/eller kanske framförallt om sitt varumärke. Men jag är nöjd med svaret!

Wellspring Academy - En avgiftningsklinik för överviktiga?

Sitter just nu och tittar på Generation Fett på tv3. Idag handlar det om Wellspring Academy där ungdomar som är överviktiga går för att gå ner i vikt. Eg kan man sammanfatta att skolan går ut på man ska äta socker. Nä det var väl inte riktigt sant men vid första anblicken av skolan så tror man det. Ungdomarna får lära sig att det måste träna, och många verkar lära sig att hitta träningsformer de tycker om, de får psykologhjälp, de lär sig att man bör äta frukost, lunch och middag och andra bra saker. Men skolan är rätt hårt styrt med många regler, larmade fönster, begränsning av tv-tittande och datoranvädning, allt för att de inte ska smygäta och röra på sig så mycket som möjligt.
Men när vi kommer till vad de lär sig att de ska äta så blir det galet. De får äta chips, lightprodukter, godis, kakor, sylt, dricka, vitt bröd m.m. Av vad man får se på tv så verkar de knappt äta någon riktig mat. Jag såg inget kött, fisk, fågel, grönsaker. Inte ens potatis eller ris. Helt sjukt och så typiskt USA. Men de som går där går ändå ner massor! Hur kan det komma sig? Jo även om dessa matvanor de får lära sig är skrämmande så är de fortfarande bättre än de matvanor de hade hemma.
Det var till och med en tjej med från Sverige som gick ner massor, och ville starta något liknande i Sverige. Vilket jag har svårt att se att hon skulle lyckas med, men vem vet...
Men även om de går ner så kanske deras kroppar inte mår så bra? Och kanske hade gått ner ännu mer om de tagit bort allt socker och ätit vanlig mat. Men de har ju hittat något som fungerar för dem för stunden, men programmet visade inte hur det har gått för dem som lämnat skolan, när de är ute i den fria världen uta psykologer, utan larm på fönster och utan att andra lagar mat åt dem. Det kändes som Wellspring Academy var som en avgiftningsklinik.
http://www.wellspringacademies.com/

Besviket köp av Coca Cola Zero

Köpten en Coca Cola Zero, det var tyvärr något fel på den, den smakade vatten. Jag bestämde mig för att göra ett experiment. Jag skickade ett mail till Coca Colas konsumentavdeling och klagade lite lätt. Det ska bli spännande att se vad som händer. 

Jullov!

Sista tentan är avklarad! Dags för fem veckor jullov! Ah vila, återhämtning och träning! Lite jobb blir det med men mest ledigt!

Tenta, rehab och spa!

Oh my god! Klockan ringde redan 06:00 på en lördag! Oj oj dags för sista tentan för i år! Sen har man fan redan gått 1,5 år på högskolan! Bara 1,5, 3,5 eller 4,5 år kvar!

Vad är det på tv så här tidigt då? Jo det är postis per! Fan var barnprogrammen så löjliga när man var liten också? ;)


Efter tentan är det jullov! Fem veckor! Ska försöka mig på att rehabträna lite innan det är dags att spaa och äta på årets sista pt-träff!


Sista cykelklassen för i år

Idag trotsade jag ryggontet och instruerade min sista cykelklass för året (det är ju juldagen och nyårsdagen de två nästkommande fredagarna). Jag försökte verkligen inte gå för fullt men ja det gjorde rätt ont ändå. Men ja ja det går inte att sitta i soffan längre! Klassen var full och det blev återigen dimma på speglarna. Tyvärr tycker jag att min egen insats var så där. Ska bli skönt att få planera en ny termin med nya klasser och ny termin! Idag missade jag julmyset på Sportlife med kollegorna eftersom jag har tenta imorgon klockan 08:30! Sista tentan för i år så det är bäst att jag går och lägger mig nu.

And btw min goda vän och kollega Schenken gick och vann tävlingen Sveriges Man igår. Grymt kul för honom! Hoppas att hans modellkarriär får en liten skjuts nu!

Imorgon är det träff med de andra personliga tränarna på Sportlife. Det blir mat och spa på Sportlife Exclusive! Ska försöka mig på att träna igenom hela kroppen med lite rehabträning före också!

Nu tentasömn! ca 14 timmar kvar till fem veckors jullov!

Sista Cykel 45 - Activio för i år!

Sista Cykel 45 - Activio för i år! Sportlife Frölunda 17.00 imorgon Fredag.

Vi gör trappan lite jobbigare med en attack och en sprint i sista låten. I sprinten kan dem som vill utmana sig rejält och ta sig upp på 95%!
Peter Gabriel - Solsbury HillMen lite väl fjantigt uppträdande :)

Torka så lite bilder

Japp inget direkt att skriva om. Engelskatentan igår var rena drömmen jämfört med de vanliga tentorna. Men lägger ut lite bilder från förrförra boxkvartalen som var någon gång i slutet av sommaren har jag för mig.....

Jag och fröken L-L. Sportlifes boxkvartal hålls oftast på Sportlife Kungälv - Rollsbo


Johan Mayer - Free Fallin

Visst du kan inte slå orginalet, men den här versionen är helt underbar! Kärlek!


Fortfarande dött på träningsfronten

Ah idag kunde jag ta mig ur utan att dra mig upp haha! På måndag ska jag nog vara tillbaka i gymmet! Ja idag finns inget intressant att skriva om heller. Ska fortsätta plugga till lördagens tenta i Tillverkningsteknik och göra en tenta i Kommunikation (Engelska). Så ja nu ägg och bacon!

Konstant plugg

Dag 3 utan träning :( Men idag har min gång utvecklats. Jag går nu som Vanheden i Jönssonligan ;) Pratade med en vän som är massör om man kanske kunde påskynda mitt läkande lite. Hon sa att jag skulle se om det blev lite bättre om ett par dagar och sedan höra av mig, under tiden skulle jag undvika allt som gör ont. Jag svarade att så då ska jag sluta andas, stå, sitta och ligga ner? ;)

Idag har min utsikt sett ut såhär i ca 12 timmar:och min mat såg såg ut såhär:Kebabsallad med massa ost och sås :)


Hmm

Ja jag ska nog inte yttra mig om hur det gick på tentan eftersom jag brukar ha turen att klara mig, men känslan säger att det blir omtenta, men ja ja vi får se. Denna vecka har julschemat på Sportlife börjat och eftersom jag skriver tenta nummer 3 på lördag så har jag bara en klass denna vecka, Cykel 45 - Activio på fredag 17.00, och det är bara nio av 35 platser kvar :)

Nä nu är det dags att lämna Chalmers för idag och bara lägga sig i soffan och slappa....åhh nä det var bara en önskedröm, jag måste ju börja plugga till tillverkningstekniken! Jippie! Och upp tidigit imorgon, ska försöka med bedriften att vara i skolan 0800, vi får se om detta verkligen lyckas ;) Inte om jag känner mig rätt!

Min kombination av träning, udda?

Hm funderade häromdagen på kombinationen av vad jag gillar att träna. Jag vet inte om den är lite udda, men jag känner ingen som har en liknande kombination, i alla fall inte som är kille. Men såklart det måste finnas de med liknande. Här är min lista på vad som är roligast att träna just nu:

1. Mma (Mixed Martial Arts)
2. BodyJam
3. Styrketräning
4. BodyCombat
5. Cykel
6. Löpning

Detta är väl typ det jag håller mig till, men nu när jag tar jullov nästa vecka så ska jag försöka gå på lite andra instruktörers klasser, och kanske framförallt yoga eller bodybalance. Jag behöver den träningen!


And btw lever jag fortfarande på känslan från att tävla i lördags! Det var helt fantastiskt!


6 dagar - 3 tentor

Då var det dags! Tre stycken tentor på sex dagar, sen är det fem veckors jullov!
Det börjar idag klockan 14.00 med räknetenta i hållfasthet. Det ska bli mycket intressant att se hur det gå eftersom jag inte räknar några tal i boken själv utan bara tränat på de gamla tentor vi fått ut. På onsdag är det engelska tenta, den skulle jag kunna plugga lite grammatik inför men ja den är bara för att få 4 eller 5a, har redan godkänt. Men det finns ingen tid att plugga till den eftersom jag måste plugga inför tentan i tillverkningsteknik på lördag. Den kommer att bli svår!Jag har sovit helt okej i natt, dock gör ryggen fortfarande ont, men jag hade inte räknat med något annat.


Ny pulsklocka beställd

Just det höll på att glömma.

Vi fick ett erbjudande av jobbet att köpa en Suunto T3 pulsklocka till ett mycket bra pris! Creed till JimJim för det! Jag beställde den till höger:


Kort om klockan:
·  Real-time Training Effect
·  Current heart rate, average heart rate and maximum heart rate
·  Real-time calories burned
·  Three-tier zone training system with alarms
·  Two adjustable heart rate limits with alarms
·  Speed and distance data with optional Suunto Foot POD, Bike POD, Road Bike POD, or GPS POD
·  Compatible with Suunto PC POD
·  Dual time, date and alarm
·  Log memory for 15 workouts
·  Training totals for current week, previous week, and the last six months
·  Stopwatch with 50 split laps
·  Interval timer
·  User-replaceable battery
·  HR Belt with disturbance-free ANT transmission technology
·  Water resistant to 30m/100 ft
·  Interchangeable straps

Du kan läsa mer om klockan här.


Söndag - kort och gott!

Idag känns kroppen okej förutom ryggen då. Inga sviter efter den snabba viktnedgången utan jag kunde sova rätt okej trots ryggen. Det är tur att jag bara ska plugga idag så jag slipper lämna lägenheten, tar ju fan fem minuter att gå hundra meter *haha

I morgon är första tentan, och direkt efter det är det dags att börja plugga på nästa tenta :( Men på lördag kl 14:00 så är det jullov fram till den 19e januari! GÖTT!

Mina första kampsportsmatcher avklarade!

Då har jag klarat av mina första matcher inom kamsport. Hur gick det?

Dagen började med en promenad, som blev till joggning, för att svettas ut lite extra, följt av en varm dusch, Var rätt energilös när jag gick till Fighter Centre och invägningen. Hur mycket vägde jag då? Jag var ju tvungen att ligga under 83kg, jag brukar ligga runt 85kg. Vågen visade, i boxershorts, 80,3kg. Jag hade alltså gått ner ca 5kg på 2 dagar! Men det var ju lite onödigt att väga tre kilo under viktgränsen, ett hade ju räckt! Men mål ett avklarat!

Efter detta var det dags att äntligen få äta! Men inte fan var jag hungrig, och inget var gott! Men i skulle det i alla fall! Sedan ca två och en halv timmes väntande på regelgenomgång och sedan turneringsstart. Matchordningen var lite svår att förstå, jag trodde att det var evigheter till min första match så när jag typ stod och åt nötter och tittade på en match i en annan sal kom min coach inspringandes och sa att jag skulle fightas nu. Jag var inte alls förberedd, hade mat i munnen och en puls som säkert låg på 180 slag per minut när jag gick upp på mattan. Jag hann inte dricka något eller gå på toa. Men det var ju bara att köra.Match 1
Jag mötte en väldigt lång kille från Gbg Mma och han försökte ta ned mig med en gång, men jag sprawlade och fick ner honom istället, och jag fick rygg på honom, dock fick jag inte till seatbelt så jag sedan kunde ha gått på rear neck choke (strypning med armar när man sitter bakom motståndaren) utan han fick övertaget. Jag hamnade rätt snart i en triangel (strypning med benen formade som en triangel) där jag satt ett tag, men jag tog mig ur den men för att hamna i någon slags bensax, kan heta scorpio eller något liknande, när min motståndare klämde med sina ben typ snett över mina sidor. Det kändes rejält, men tack vare tips från min coach så tog jag mig ur den genom att lägga press på hans huvud-haka.
Jag är inte riktigt säker på vad jag fick mina poäng för men jag tror att jag först fick 2 poäng för reversal när jag tog mig ur triangeln, sedan 3 poäng för att jag tog mig från min motståndares guard och till side. Sedan med typ 15 sekunder kvar så lyckades jag ta mig till mount och inkassera ytterligare två poäng. Man kunde vinna en match på antingen submission eller på poäng. Det var inget jag egentligen tänkte på under matchen, utan man har så mycket adrenalin i kroppen att man bara kör och försöker överleva! Fem minuter kan tyckas kort och inte särskilt jobbigt, men fem minuter submission wrestling i matchtempo tycker i alla fall jag är jobbigt! Det var liksom en utomkroppslig upplevelse att tävla, man tänkte inte, man bara gjorde, och tydligen har några saker satt sig eftersom jag då tog 7 poäng och min motståndare 4! Med andra ord så vann jag min första match någonsin! Det var en sjuk kick att få sträcka händerna i luften efter att ha vunnit! Endorfinerna bara rusade!

Något jag dock inte kände under matchen utan först när jag kom ut ur ringen var att jag hade skadat mig. Jag hade sjukt ont i högra delen av ländryggen. Antagligen blev det under "bensaxen". Så jag började fundera om jag verkligen skulle gå nästa match. Det gjorde ont bara jag gick. Men lite liniment på det så bestämde jag mig för att gå.

Match 2
Nu mötte jag en kille som var kortare än mig, men shit va han var biffig. Min rygg hämmade mig väldigt mycket så han fick ganska snabbt övertaget. Jag tog mig ur några lås, men han var väldigt stark och musklade mycket. Men efter typ fyra minuter så fick han in vad jag tror var en triangel, men han fick också tryck på det stället i ryggen jag hade ont på så jag det var lika bra att ge sig. Hade jag hämmats av ryggen så kändes det som jag kunde ha lyckats betydligt bättre i den andra matchen! Jag pratade lite med killen efter matchen. Det var sista gången han fick vara med nu eftersom det var hans tredje termin, och där går gränsen för att man ska räknas som nybörjare. Förra gången det var Westside så hade han tävlat i +91kg! Så jag förstår att han var stark!

Att ställa upp i submission wrestling tävlingen Westside 8 är det roligaste jag gjort på länge! Det var en sjuk adrenalinkick, både att heja fram sina klubbkamrater, att tävla och att publik hejar på en och att få vinna en match! Fan vad kul det var!

Dock så har jag sjukt ont i min rygg, tog evigheter att ta sig hem! Men jag tror inte att det är något allvarligt utan det lugnar ner sig om ett par dagar. Men just nu gör det ont att andas.


Efter att dagens upplevelser har sjunkit in så känner jag mig ännu nöjdare med min insats! Sjukt nöjd efter att ha vunnit min debutmatch och att jag kände att om jag varit hel så hade jag kunnat göra bättre ifrån mig i min andra, och ännu mer nöjd eftersom han jag förlorade mot gick och vann min viktklass! och ännu mer nöjd eftersom ahgn blev vald till hela turnerings bästa fighter!!!!

AHH DET HAR VARIT EN UNDERBART ROLIG DAG!


Matchdag

Då var dagen för min debut i kampsportstävlingar. Visserligen är det en nybörjartävling och man är där för att lära. Men visst finns det tävlingsinstinkter, måste det finnas eftersom jag redan börjat bli nervös och känna adrenalinet. Jag hoppas att få gå mer än en match, vilket betyder att jag i alla fall vinner en eftersom det är en utslagsturnering.

Jag har inte ätit och druckit sen 1900 igår och kommer inte att äta få ca två timmar till. Jag har tyvärr ingen våg hemma så ska gå ut och gå en rask promenad i mycket kläder för att få bort lite mer vätska just in case!

I vilket fall som helst ska det blir grymt kul!

Ha en grym lördag and wish me luck!


Lite egoboost

Hittade ett gött citat från min rosa bandet klass 2008.

"Nu blev det andra tongångar. Temat var nu 90-tals Eurodisco som kördes J. Den grabben var inte det minsta skonsam. Körde som sjutton. Här dök en av mina älsklingslåtar upp - What is love med Haddaway. Passet utstrålade megapump och det bara radade upp sig en massa goa taktvänliga låtar"

Väldigt lite mat

Jag kan typ ha fått i mig max 1500kcal idag, jämfört med de 3500-4000 jag brukar ligga på. Men dagen har inte vart särskilt jobbig, lite trötthet infann sig mitt på dagen och jag har varit lite trögtänkt men annars helt okej. Min cykel 45 Activio var fullsatt och den gick mycket bra. Det var mycket energi, sjukt varm och mycket svett! Var imma på speglarna. Det kommer att bli ännu bättre när deltagarna har hittat sin ungefärliga maxpuls och lärt sig koppla känslan i ben och puls till de olika intensitetsnivåerna, dvs. procenten. Men de gillar det väldigt mycket! Det blir som en nytändning för många! Jag körde idag i långärmad för att svettas lite mer, och ja det gjorde jag haha

Idag lade jag en halvtimme på stretch efter klassen, brukar slarva med det, men vill vara så mjuk som möjligt imorgon. Tog 15min sol plus varm dusch och bastu efteråt. Tyvärr pallar jag inte så länge i bastun eftersom jag tycker det är sjukt tråkigt och inte särskilt skönt. Blev också den sista måltiden innan invägningen imorgon. Det blev lite grillad kyckling och en proteindrink.

Ikväll blir det lite mer plugg, lite städ och lite sippande på grönt te och vatten. Kanske gluttar lite på idolfinalen också. Tidigt sänggående.

 


Mat och vätskekontroll

Då var det sista dagen innan Westside. Idag försöker jag att bara äta protein, självklart blir det en del fel också, svårt att undvika, men kolhydratsintaget ska ligga så nära noll som möjligt så att jag blir av med så mycket vatten som möjligt, jag ska dock inte ligga så jag får vätskebrist.
Jag kommer att äta många men små mål idag. Till frukost blir det två ägg och köttfärs. Resten av dagen blir det köttfärs, kotletter och kyckling. Sista måltiden blir direkt efter min Cykel 45 - Activio klockan 17.00 på Frölunda. Efter det blir det en lätt bastu och en varm dusch. Jag vill inte få någon konstig vätskebalans redan kvällen före.


Vidare så är det plugg inför tentan i Hållfasthet och en pt-session.

Morgondagen
Imorgon blir det en promenad i tjocka kläder plus ev. en bastu, det beror på när jag gå och lägger mig plus när jag kommer upp ur sängen. Ingen mat och så lite vätska som möjligt.
10.45 börjar invägningen. Direkt efter invägningen så ska jag äta, och då gäller det att äta lugnt så magen inte ballar ur, det blir nog en grillad kyckling, någon ost och EAA-XX och Vip-X. Vi får se hur jag mår.

13:03 Regelgenomgång
14.00 Publikinsläpp (100kr i inträde)
14.05 Börjar turneringenWESTSIDE SWT 8. Nybörjarturnering i Submission Wrestling på Fighter Centre
http://www.gladiusmma.com/kalender.asp?kalender_id=1138

 


Sista måltiden ha ha

Då var sista mma-träningen gjord för i år, och även sista inför Westside SWT 8 som går av stapeln nu på lördag på FighterCentre. Nästa termin är man inte längtre nybörjare utan fortättare. Det blev en relativ lugn träning som startades med lite boxning, sen en del stående tekniker följt av lite lung sw och sen all fysträning på Gladius moder, "Varvet".
-Fem stycken vridningar av viktplatta ovanför huvudet
-10 hantelswing
-10 st: armhävning med händerna på hantlarn - lyft den ena hanteln till axel - armhävning - lyft den andra- upp på fötter och lyft hantlarna upp till raka armar
- 5 chins
Sen om från början :)

Men vi körde lugnt eftersom det är många som ska tävla på lördag.


Efter träningen prövade jag att väga mig på invägningsvågen som vi ska använda på lördag. Där vägde jag 82,8kg i boxershortsen. Men jag tar inga risker! Tar det lungt med maten och vattnet imorgon! Så sista måltiden nu ;)

Började prata lite med en kille om kosten inför tävlingen, och det visade sig att han var dietist.....jag säger bara att jag inte orkar med dietisters obefintliga förmåga att tänka lite själva....särskilt inte efter att ha tränat mma ;) Men ja funkar det för honom så kör på!

Svinis

Nu ska jag uttala mig helt ur eget tycke, finns ingen fakta i detta utan bara vad jag tycker. Jag arbetar inte med barn eller sjuka människor så jag tänker absolut inte ta vaccin för svininfluensan. Jag tar inte vaccin för andra influenser så varför skulle jag ta det för den här? Jag känner flera personer som blivit ordentligt sjuka efter att ha tagit den, och det är inte något jag har tid med! Såklart vet jag personer som inte fått några biverkningar också, men det verkar vara överhängande åt andra hållet i min bekantskapskrets! En kompis blev sjuk i den utan att ha tagit vaccinet men han blev frisk utan problem sen. Har för mig att i Kanada så förbjöd man vaccinet just för att det är så snabbt framtaget och inte testat ordentligt!

Men alla gör som de vill.


Sista träningen

Ikväll är det sista träningen innan Westside. Mina gamla tävlingsinstinkter börjar vakna till liv. Jag har inte tävlat i något på flera år vilket har varit ganska skönt eftersom jag alltid blir nervös inför matcher eller tävlingar.

Igår gjorde jag en väldigt god gryta! Skar upp fläskkotletter i bitar, stekte med svartpeppar, salt och rosmarin. Sen i med grädde och lät de sjuda ett bra tag. Slutligen i med massa riven ost och mer kryddor av samma som förut. Sjukt gott!

Idag blir det skola till 15, sen en gymning med Schenken, en pt-session och slutligen som sagt sista Mma-träningen för i år.


Releasen avklarad: NU KÖR VI!

Det blev en mycket lyckad release av Activio-systemet på Sportlife Frölunda idag! Systemet funkade klockrent och deltagarna verkade mycket nöjda, både med systemet och klassen! Jag teamade releasen med Caroline Andersson och vi genomförde en grym klass tillsammans!

Ett citat från facebook efter klassen:

"kört Cykel 60 Activio me Carro o J.. FASEN va GRYYYYMMMMTTTT bra de va!!! svetten rann och blev glatt överraskad (första gången med pulsband) för märkte att jag måste känna min kropp väldigt bra för låg ungefär som jag brukar o hade ”rätt” puls.. tiden flöööögggg iväg.. två GRYMT bra instruktörer.. Carro & J – YOU ROCK!!!"

Sånt gillar vi!


Jag kommer hädanefter köra med Activio och min fredagsklass 17.00 på Sportlife Frölunda heter därmer Cykel 45 - Activio. Men det är ju såklart vanlig inomhuscykling men nu med ett extra verktyg så du kan följa mina pulsupplägg ännu lättare!
Redan nu på fredag kan du köra Cykel 45 - Activio. Det finns några reservplatser kvar :)
Här är klassen som kommer att köras: Obs bara två fredagar kvar i år!Idag: Release på Activio på Sportlife FrölundaLåtlistan:
1. SCOOTER - Lights Out
2. JAY-Z FEAT ALICIA KEYS - Emipre State Of Mind
3. TOM PETTY - Learning To Fly
4. SUNSET STRIPPERS - Step Right Up
5. THE GURU JOSH PROJECT - Infinity
6. SAFRI DUO - Played Alive
7. CASCADA - Because The Night
8. KELLY CLARKSSON - I Do Not Hook Up
9. MY CHEMICAL ROMANCE - The Black Parade
10. ENIGMA - Sadness Part 1 (Violent Mix)
11. CASCADA - When Love Become A Lie
12. PAFFENDORF - Vouge
13. HYDRAGLYPH - Electric Feed
14. HEVYDANCE - We Rock
15. HELLOWEEN - The Invisilbe Man
16. DELERIUM FEAT. SARAH MCLACHLAN - Silence
17. BROOKLYN BOUNCE - Born To Bounce (Acostic Version)
18. EVA CASSIDY - Fields OF Gold

Näst sista träningen

Då var näst sista träningen gjord innan Westside. Vår instruktör sa att det var den sista jobbiga träningen, den på torsdag blir softare med andra ord, och ja det var nog en av de jobbigaste träningarna i år! Vi började med att "simma" stående, dvs växla underhooks, och vi skulle försöka få två underhooks. Redan där var jag slut ha ha. Sedan körde vi mycket stående brottning med nedtagningar vilket avslutade med "Herren på täppan" i gruppen om 5. Vi skulle hålla ca 75% med tror alla gick på 100%
Efter detta blev det submission wrestling i många många minuter, och sen avslutade vi med parfys armhävningar, burpees och brutalbänk!

Nu börjar man faktiskt bli lite nervös över lördagen, visst det är en nybörjartävling och man är där för att lära men visst fan vill man vinna en match i alla fall!

Köpte min första rashguard idag. Blev en långärmad.

Bra sista klass för året

Sista combatklassen på Lindholmen för i år gick riktigt bra! Och det var bra med folk för att vara där ute! Nu gäller det att lära sig combat 42 riktigt ordentligt så den sitter perfekt till vecka 1! Dags att få upp deltagarsnittet till 20! Får plats 55 där inne! Det vore drömmen att få upp den till det haha.

Nu måste jag läsa in om allt om Activiosystemet så jag kan svara på eventuella frågor på releasen imorgon! Men först dags att ta sig till FighterCenter och näst sista MMa-träningen innan Westside på lördag!


Dags för årets sista tisdagscombat på Lindholmen. Mixar in några äldre låtar:

 1. Layla (carribean mix) _ Hot N Cold
 2. Music Is Pumping
 3. Come With Me
 4. Jump That Rock
 5. Ballroom Blitz
 6. Let Me Entertain You
 7. HArdcore Angel
 8. What Do You Want From Me
 9. Right Round
 10. Our Solmen Hour

Ännu en måndag

Måndagar är alltid fullproppade med saker att göra. Tre föreläsningar, tre pt-sessioner och gymmat.
Dagens styrketräning:

Bålrotation
58,5/5 58,5/5 58,5/5
Sidolyft
40/6 40/4 40/4
Magmaskin - tryck
85,5/5+76,5/3 85,5/4+76,5/4 85,5/3+67,5/3
Magmaskin - drag
58/4+42/4 58/4+42/4 58/4+42/4 58/3+42/4+dropset
Crunch på boll
12,5/9 17,5/5+12,5/3 17,5/4+12,5/3
Sidocrunch
-/20

Ryggresning i bellyback
25/6 25/6 25/5
Korsryggsmaskin
90,5/6 103/6 103/6
Plankan
160s
Sidoplankan
60s per sida

Biceps
Stående hantelcurl

20/8 22,5/6 22,5/6+17,5/6 22,5/6+17,5/6 22,5/6+17,5/6
Scottcurl
35/5
Stående ez-curl
35/5 35/5

Allvar!

Hm nu börjar det på allvar!


 • Ska hinna fräscha upp några gamla combatlåtar tills på tisdag!
 • Min debut i submission wrestling, ja i kampsport överhuvudtaget!
 • Release på Activio på onsdag!
 • Cykelklass på fredag!
 • En vecka kvar tills tentan i hållfasthet!
 • En vecka kvar tills tentan i engelska!
 • En vecka och fem dagar kvar till tentan i tillverkningsteknik!
 • Ska hinna handla också!

  Den 20e december kommer jag ligga död! haha

Fitnessfestivalen - Les Mills kvartaler

I helgen har det varit Fitnessfestivalen på Svenska Mässan i Götgeborg, på själva mässan spenderade jag max 30 min. Har man vart på den en gång så känns det som man har sett allt, och jag det var tredje året i rad som jag var på den. Visst man skulle ju kunna kolla på alla shower och hitta bra priser på kosttilskott och kläder, men jag orkade inte.
Jag hade boxklass tills klockan 12:00 i  Frölunda och trodde att combatkvartalen började 13:00 med teorin började 12:45 och klassen 13:30, så inte en siffra rätt någonstans. Denna år kvartalsklass på FF var grymt mycket bättre än förra årets! Pernilla, Oscar och vad den nu tredje hette levererade en riktigt grym klass med mycket energi! Jag säger bra 42ans låt 7, Muay Thai, är nog den pampigaste som jag varit med om! 8 minuter död! Dock är denna finallåt, 8an, inte alls lika jobbig som 41ans. Men överlag tror jag att jag kommer gilla 42an mer än 41an, men det är långt kvar till releaserna på Sportlife.

Efter detta blev det till att handla mat, grillad kyckling, ost och pepsi max blev det. Så gott! Tittade på Sportlifes show på exposcenen också, riktigt bra jobbat! Medverkade gjorde bland annat Sussie Pe och Jim Berg.

 Helgens höjdpunkt var ändå BodyJamkvartalen med underbara och charmiga Johanna Andersson och grymma Åsa Eriksson! Jag hade kört tre av låtarna med Johanna två gånger förut så skämmde i alla fall inte ut mig :)
Men shit när man tar ut rörelserna är BodyJam riktigt jobbigt!


Åsa Eriksson & Johanna Andersson (Min mobilkamera suger)

Mina två svenska favortinstruktörer hittils är Sussie Pe och Johanna Andersson, mycket energi och glädje! Sen bjuder de enormt mycket på sig själva!


Styrkepass, Fitness Fesivalen och Kvartal

Det har varit en helt okej träningsvecka! Jag för en gångs skull fått till fyra bra styrketräningspass. Först två träningar själv bål i måndags, bröst och axlar i onsdags. Sedan övre delen av ryggen med Schenken igår och armar idag med Schenken och Tarzi ikväll efter min cykel 45.

Gårdagens styrkepass:
Rygg
Chins i maskin
-10/10 -15/12 -20/10
Enarms rodd i drag, i cablecross
30/10 35/8 35/8
Pullover i drag, ståendes
45/10 50/8 55/4
Hög rodd i maskin
45/4+3 45/3+4  45/4+3
Omvänd peck deck - bakre axlar
45/2+3 38,5/3+3 31,5/7+3

Dagens styrkepass:
Biceps
Superset - pullups med hammerculrfattning och repcurl i drag
-/10+45/5 -/6+45/5 -/5+45/5
Sittande utåtroterad hantelcurl
12,5/6+4 12,5/4+4 12,5/6+4
Omvänd curlmaskin
18/6+3 18/5+3 18/4+3

Tricpes
Dips
-/20 -/15 -/10
Pushdown med rep
50/8+40/3 55/5+40/3 55/5+40/3
Rep bakom huvudet
50/5+40/3 50/5+40/3 50/5+40/3
Underarmar med handflator uppåt
20/20 20/15 20/11 20/10
Underarmar med handflator nedåt
12,5kg/20 12,5kg/15 12,5kg/10 12,5kg/10

En mma-träning blev det i veckan också, hade cykelkvartal på den andra.

Men träningen är inte slut för det. Imorgon är det Fitness Festivalen på Svenska Mässan och då har Les Mills sina kvartaler. Så jag har kvartal i combaten plus att jat tänkte gå på Bodyjam kvartalen också.


Sportlife Cykelkvartal

I tisdags var det dags för Sportlifes andra cykelkvartal. Vi träffades på Sportlife Frölunda för fyra inspirerande timmar.

Det första vi gjorde var att göra en lättare och väldigt förenklad version av ett maxpulstest, eg. inget maxpulstest alls men jag ska försöka förklara. Vi värmde upp under ca 12minuter, sen cyklade vi på 75 % av MP i x antal minuter, likadant på 80 0ch 85 % för att avsluta med 2 minuter på 90 % och på 1 min skulle vi försöka komma upp i 95 %. Jag har lite problem med att få upp min puls på en cykel, så jag får sätta min maxpuls till en lägre siffra än när jag t.ex. springer. Jag satte min maxpuls till 190 och kom du upp i 97 % enligt Activios system. Jag var helt slut efter detta och mådde lätt illa. Men eftersom jag återhämtade mig relativt snabbt så tror jag att procenten var lite hög. Det man behöver tänka på när man cyklar är att det är känslan i benen som är viktigast, man blir ofta tröttare där innan man känner att man blir "flåstrött"...hm lite dåligt formulerat av mig...

Efter vårt pulstest så körde vi en 45 minuters klass. Efter den rejäla "uppvärmningen" så var det betydligt lättare att komma upp i puls och procenten kändes inte alls lika jobbiga som förut, kanske värmde jag upp för dåligt inför pulstestet. Jim Berg levererade som vanligt en inspirerande klass.

Tillsist var det dags för ett grupparbete då vi skulle göra en 60 - och en 30 minuters klass. Det som var det nya när vi gjorde klasserna nu var att vi även skulle tänka till om låtens rpm (rates per minut - cykelkadensen - den takt vi cyklar i), hur den påverkar puls osv. Förut har man mest gått på känslan i låtarna, till vilken procent av maxpuls de passar, vilket oftast funkar. Men nu fick vi ännu en ingrediens att ändvända i vårt passbyggande. Sportlifes cykelinstruktörer börjar nu bli riktigt grymt utbildade och har många verktyg att använda för att ge sina klassdeltagare den effektivaste träningen och bästa upplevelsen. Men sen är det ju upp till var och en om man tar till sig informationen och använder den!


Talent!?


Busy

Självklart var jag inte nöjd med mixningen och inte vissa låtval så gjorde om, gjorde bättre. Imorgon är det dags för Chalmers-Örgryte-Frölunda-Ullevi-Tvätt.
EN föreläsning i tillverkningsteknik, en klient, kolla igenom klassen med Carro inför onsdagen, hålla min cykel 45, gymma med SChenken och Jens sen hem och tvätta. Sen på lördag mer stress ;)

Färdig

Mixen till releasen av Activio är färdig. En vecka i förväg! Jag e nästan nöjd!

RSS 2.0