Utvärdering av helgens utbildning

Föregående helg var jag på utbildning av nya gymmets boxkoncept. Deras box inspireras av MMA (Mixed Martial Art) (Av någon anledning är nya bc-releasen som jag faktiskt tänkt lära mig hela när baby lär sig den, inspirerad av MMA)


image113


Det var två dagar á 6h.
Det var både bra och dåligt med utbildningen.

Det som var-är bra är att
- Jag fick träna mycket på min teknik, precis som jag ville
- Man tänker boxning och figthing
- Lärarna var kunniga och lite roliga
- Det är kvartalsutbildningar 2ggr per år, alltså uppföljning
- Så länge man inte tränat ngt annat förut var sättet att lära ut grundslagen bra, emn om man tränat förut blir det ltie krångligt (inte helt taget ur luften heller)
- Det var lite krav på en om man skulle få sin licens, alla blev inte godkända, men de fick en handlingsplan.
- Lärarna gav bra feedback och rättade på en om man gjorde fel (både genom konstruktiv kritik och på roliga sätt *he he)
- Det var lagom tempo.
- Bra att de tänker kvalité
- Passet är lätt uppbyggt, man behöver inte tänka lika mycket själv. Vilket jag iofs gillar.Det som då var - är mindre bra
-
Det var en grundutbildning och för mig var allt instruktörssnack lite jag har hört det förut tusen gånger, men bra bör nästan alla andra av deltagarna eftersom de inte var instruktörer ännu.
- Jag är rädd att man blir mindre trött på det här passet än man blir på mina boxpass (är faktiskt inte ett antagande helt taget ur luften)
 - Man får inte göra gruppövningar
- Man får inte byta partner
- Det är flera slag, sparkar, fysövningar och därmedd övningar som jag inte får använda mig av
- Jag tycker att det är för styrt (dock förstår jag lite varför de behöver styra upp det. Man vill väl inte att bodycombat ska ta över helt, boxen måste prioriteras mer, man vill att alla ska ska köra liknande - vilket jag dock tror bara hjälper de instruktörer som inte är lika duktiga som en del andra.
- Det är lite för mycket fighting tänk och för lite "det här är ett pass på ett gym"-tänk.

Men det är bara att acceptera och kötta på. Det är arbetsgivaren som bestämmer. Så får man visa sin kvalité på andra sätt. Men kommer ändå sakna många övningar jag fått från  den grymmaste boxinstruktör jag träffat på: Ewa Björketun (nu på Life - Åby - Göteborg)


Vad jag då fick för feedback:
Eftersom jag då vart instruktör i sex år i bla box så hade jag väl en fördel på instruktörsbiten, och fick just höra att jag gjort den läxa vi fick mellan lördagen och söndagen bäst. Ja jag var klar som instruktör. Fick även bra feedback av de andra deltagarna på just den biten.
Och jag kan faktiskt med att säga att jag själv tyckte att jag hade kommi längst på just den biten. Men det var väl rätt naturligt eftersom jag jobbar med det.
Dock behöver jag som jag redan vet öva mer på min teknik! Men jag hade tagit till mig det de sa och förbättrat de punkter de ville jag skulle förbättra :)
Inte för att jag vet om det betyder ngt men jag fick mitt diplom först *hehe Var nog bara slumpen men ändå ;)

Alltid bra för egot med sådana utbildningar.
Fast jag kan lätt säga att det kommer ju ta några pass innan man kommer in i deras tänk.
Ah jag vill ha kvar mina arhävningar i 2 min, det dödar ju alla *haha

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0