Träning trots förkylning

Förkylning

Snuva, täppt i näsan och ont i svalget

När man blir förkyld blir man ofta snuvig eller täppt i näsan. Det är också vanligt med lätt hosta och en obehagskänsla i halsen. Man känner sig hängig och sjuk och ibland kan man få lite feber. Hög feber är ovanligt.

Förkylning är den allra vanligaste formen av luftvägsinfektion. Den drabbar de övre luftvägarna - näsan med bihålor, mellanöronen, munhålan, svalget och luftstrupen.

När man är förkyld svullnar slemhinnorna i näsan och svalget och ger ifrån sig mer slem än normalt. Slemmet är ibland tunnflytande som vätska och ibland lite tjockare.Virus - svårt att skydda sig mot

När man blir förkyld har man blivit smittad av ett förkylningsvirus. Sådana virus finns i flera hundra olika varianter. Efter en förkylning har man ett visst skydd mot en ny infektion av samma virustyp, men risken är stor att man stöter på nya varianter av förkylningsvirus.

Sjukvårsrådgivningen

image92


Måste ha varit att jag natten till onsdag stod men en som knappt orka stå på jobbet pga förkylning som jag blivit förkyld, banne ta honom :(
Måste införskaffa någon typ av multivitamintablett. Tror jag inte får i mig tillräckligt med vitaminer.

Ja man lever inte alltid som man lär, i jobbet skulle jag ju inte rekommendera någon som är förkyld och utan energi att träna hårt. Men man ska ju inte heller överdriva "rädslan" eller vad man nu ska kalla det utan personen får känna efter själv om man kan träna eller inte.


Men jag kände först på combaten att jag inte tog ut rörelser, eller tog i för kung och fosterland, som jag brukar :)

Dock hade jag svårt att inte ta ut mig på min egen spinningklass både röstmässigt och fysiskt :)


Nu sitter jag är och äter med baby och kollar på vänner. Energin börjar sakta ta sig tillbaka.
Och jag är nöjd med att genomfört 2h konditon i alla fal :)


Nöjd med själv :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0