Varför sprida negativ energi?

Jag tror att olika "kostupplägg" fungerar för olika människor. Många saker kan ju spela in som allergier eller "känslighet", vad du tycker om att äta, gener, motivation och såklart din disciplin. Du kanske helt enkelt måste pröva dig fram tills du hittar det som funkar för dig och du kan hålla disciplin. Själv "förespråkar" (kom inte på något bättre ord) jag lågkolhydratskost om du vill gå ner i fettprocent och vill må bättre genom t.ex. få en lugnare mage. Varför? Jo för att jag själv äter så sex dagar i veckan och mår bra av det. Jag tycker att man främst bör äta riktig mat och inte massa saker som har en hållbarhet på flera år, men jag tycker inte att det är fel. Kosttillskott tycker jag är okej så länge det inte ersätter riktigt mat utan är ett komplement. Själv tar jag kosttilskott i samband med träning, t.ex. direkt efter träning har jag oftas svårt att äta något utan det är lättare att dricka något. Sen kan en proteindrink eller proteinpudding ibland ersätta ett mellanmål då det är lätt att ta med eller jag kanske inte hunnit handla. Jag tycker att det är vitkigare att äta regelbundet än att gå hungrig. Jag är ingen absolutist som säger nej om jag bli utbjuden på middag och jag serverar potatis, bröd, efterrätt eller dylikt.
 
Men jag tycker inte att det ä fel att man prövar olika "dieter" eller om du vill kalla det kostupplägg. Jag upplever det som att det är många människor som "hånar" folk som prövar sig fram med oika "dieter" eller till och med hittat ett upplägg som funkar för dem. Varför bryr vi oss så mycket om vad andra gör? Om någon mår dåligt och äter t.ex. för lite eller för mycket och deras hälsa är i farzonen bör vi såklart bry oss!
 
Är det inte bättre att vi istället fokuserar på att sprida en kost som fungerar bra för oss? Andra som inte funnit "sin kost" kanske kan inspireras av just dig!?
 
Jag är dock inte utan synd utan klagar på saker men jag försöker oftast tänka till en gång till innan jag klagar och fråga mig själv om det är värt att sprida negativ energi. Det finns ju dock tillfällen när man måste klaga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0