Hur "sköter" du dig när du är stressad?

Är du en av dem som äter dåligt och hoppas träning eller annan aktivitet när du har mycket att göra på jobbet, under tentaperiod eller annat som gör dig stressad?

Är du en av dem som inte äter riktig och bra mat utan äter snabbmat och godis för att få energi under dessa perioder?

Om du svarat ja på någon av dessa frågor eller på båda vill jag att du ställer dig själv följande fråga;

Mår du och din kropp bättre av att äta mat innehållande t.ex. mycket socker?
Får du mer gjort?
Sover du bra?
Känner du dig mindre stressad?

Under min första tentaperiod på Chalmers så tog jag ledigt från allt och bara pluggade. Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag åt då det är snart fyra år sedan men det slank nog ner ett och annat. Vad jag lärde mig av detta när det gäller mig är att jag blev inte särskilt effektiv och fick inte mer gjort bara för att jag inte tog mig tid att laga bra mat eller ta en paus för att träna.

Min kropp mådde sämre och stressen över att klara tentorna ökade snarare än minskade. Nu för tiden håller jag på min träning och kost även under tentaperioder. Jag försöker dock att inte jobba lika mycket under dessa perioder. Jag vill dock göra klart att jag inte är någon renlevnadsmänniska. Särskilt inte när jag är på semester :)

 

Jag skulle dock vilja att du tar dig en tankeställare för vad du behöver göra för att må så bra som möjligt även under dessa stressiga perioder, och ändå prestera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0