San Francicso

Dag 1
I L.A. fattade vi tycke för “Hop On Hop Off bussarna” så vi tog en sådan även här. Vi fick en skön guide som hela tiden tipsade oss om bra matställen och eftesom han var “The Fat Man” sa han att vi kunde lita på tipsen. 

Utsikten över Golden Gate bron var precis som på film! Turen vände i Sausalito, där det var allt annat än gratis att bo. Har du typ en Ferrari, en Maserati och en Hummer plus tre vanliga bilar räknades du som fattig. Bukten där är den Otis Redding sjunger om i "The Dock Of The Bay" vilken för övrigt han inte hann göra färidgt innan han dog. I fjärde versen saknas visslingarna.
Golden Gate bron

Sausalito

Midsommar afton spenderades på Ruby Skye med Dj Paul Oakenfold live. Bästa musiken någonsin på midsommar.


Dag 2
Det var dags att besöka kanske världens berömdaste fängelseö. Här spelades filmerna “Flykten från Alcatraz” med Clint Eastwood och “The Rock” med Sean Connery och Nicholas Cage in. Eller gjorde de verkligen det? 


Alcatraz
Alcatraz
“The worlds most crooked street”, “Pier 39” och “Fishemans Wharf” och “fick också ett besök. Kvällen avslutades i varuhuset Westfield där vi hittat vårt nya favorit matställe. Cirka 12 restauranger med mat från hela världen samlade i samma lokal.

The Worldsa Most Crooked Street


Dag 3

Idag var det dags att lämna San Francisco för att ta oss längs kusten och upp till Arcata där vi skulle bo innan vi tar oss in i Red Wood National Park. Innan vi lämnade staden tittade vi på den enorma Pridefestivalen. Glöm Stockholm Pride eller regnbågsfestivalen i Göteborg. I San Francisco firar man hela juni och avslutar med en jätteparad!Highway 101 tog oss norrut. En avstickare togs till Bodega Bay för att sola lite. Stränderna i Kalifornien är fantastiska! Tillbaka på highway 101 passerade vi igenom Napa Valleys vindistrikt för att sedan ta oss in i de stora skogarna och Reedwood Higway.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0