Petra Axlund - Har hon någon koll egentligen?

SJälvklart har hon det, hon är säkert jätteduktig på massa saker. Hennes "artiklar" i metro brukar dock läman en del att önska tycker jag. Sen vet jag ju inte om tidningen ändrar om hennes artiklar.

Förrförra veckan så stod följande notis på metro-hälsa:


LCHF
(Low Carb High Fat)
"Att helt utesluta näringsämnen ur sin kost känns så 00-tal. Nu är det nytt decennium, fettdoktorn Annika Dahlqvist har fått priset Årets förvillare och vi kan lämna kolhydratsskräcken bakom oss"

Här är min kommentartråd med henne på hennes blogg:
J:

Skulle vara intressant att veta vad du grundar tanken på att folk skulle börja äta större mängd kolhydrater igen?

Jag tror och ser att allt fler människor inser att Livsmedelsverket inte har så stor koll, utan att om man skär ner på kolhydraterna och ökar på fettet så mår kroppen bättre. Nu säger jag inte att man ska ta bort dem helt, det beror ju på vad ens mål är.

Petra Stegman-Axlund

Om du hade läst vad jag skrev hade du sett att jag sa att LCHF och att helt utesluta kolhydratet var ute. Inte ett enda ord om Livsmedelsverkets rekommendationer. Desssutom finns det inga vetenskapliga bevis på att man skulle må bättre och bli friskare av att äta uppåt 70E% fett som Årets Förvillare Annika Dahlqvist rekommenderar. Snarare DET som folk börjat fatta är helsnurrigt.


J

Lessen men kan inte alls hitta vart du skrivit detta?

Lchf utesluter inte kolhydrater helt alls. Om du läser mer om det så kan du få reda på att t.ex. Andreas E rekommenderar att om man tränar kan man äta runt 20 % kolhydrater, som t.ex. Jonas Colting gör. Allt beror ju på vad man har för mål.

Jag påstod aldrig att du skrivit något om livsmedelsverket?

Du svarade dock aldrig på min fråga vad du har för underlag till att folk skulle börja äta mer kolhydrater igen?


Forstsättning följer....Mer Petra Axlund


Idag skriver hon i metro att man kan träna lika bra hemma som på gymmet................glöm det! Vissa kanske kan men generellt sätt så anser jag att det inte funkar! Folk hoppar över det! Att gå till gymmet år också en social grej!


Kommentarer
Postat av: Cizzi

Mjau! Catfight ;)

2010-02-09 @ 00:31:20
URL: http://aktivera.blogspot.com/
Postat av: Johanna

Håller med! Inte en chans att jag skulle träna om jag körde hemma. Och jag menar gymmet erbjuder ju heeelt andra möjligheter än vad vardagsrummet gör....

2010-02-09 @ 16:25:01
Postat av: J

Cizzi: Ha ha känske det, men jag tyckte att jag ställde en seriös fråga utan att klanka ner på vad hon skrivit :)

2010-02-09 @ 19:37:57
Postat av: J

Johanna: Nä jag håller med dig, träna med handduk, .... hm jag tror inte det. Självklart funkar det för en del, men jag tror inte det funkar generellt

2010-02-09 @ 19:39:45
Postat av: Anna

Aningens dubbelmoral på hennes blogg tycker jag. Dels flertaler inlägg om mat utan tillsatser, vilket jag tycker är trevligt. Sedan inlägg om vad hon äter och köper för mat, minns inte exakt vad det var, men creme fraiche eller liknande med 0,0% fett. Inte ens amerikanerna borde väl kunna göra fettfria mjölkprodukter utan tillsatser.

2010-02-09 @ 23:11:32
Postat av: J

Anna: Usch dubbelmoral gillar inte jag! Jag läser faktiskt inte hennes blogg men brukar läsa Metro-hälsa. Det låter verkligen som hon är rädd för fett! Nä jag håller med dig, låter rätt svårt att lyckas med det, fast man vet aldrig med amerikaner ;)

2010-02-09 @ 23:17:43
Postat av: noooon

hon verkar lite bitsk, gör hon inte? :-*

2010-02-11 @ 00:32:12
Postat av: J

Vet inte, jag vill bara ha svår på en enkel fråga :) MEn fröken nooon du akn ha rätt haha

2010-02-11 @ 00:34:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0